2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Aaa kızlar nasılsınız herkesin minik sıpası çok vakit alıyo anlaşılan, yüzmeler,eğitici aktiviteler, at binmeler falan bizimki de koltuk tepelerinde survivor canlandırıyo bi tek

selam canım.. neden öyle acaba sen öğretmen değil miydin? terzi kendi söküğünü dikemiyor galiba

şaka şaka, her çocuğun gelişimi farklı tabii

maaşallah size at konusunda ciddi misin canım?

off sorma phenylcan çok yoğunum, iş bi yandan çocuk bi yandan

Ay canim biz evde yetisemiyoruz valla sen yine iyi idare ediyosun hergun yeni bi oyun bulmaya calisiyorum cunku cok cabuk sikiliyolar.. her aksam uyuttuktan sonra bir sonraki gunun oyununu hazirliyorum.. boyle boyle zaman geciyo

maaşallah canım. geçmiş olsun.

bu arada sıcak çorbayı mı karıştıyor?

Ay canim biz evde yetisemiyoruz valla sen yine iyi idare ediyosun hergun yeni bi oyun bulmaya calisiyorum cunku cok cabuk sikiliyolar.. her aksam uyuttuktan sonra bir sonraki gunun oyununu hazirliyorum.. boyle boyle zaman geciyo
buyuk emek istiorlar canim. ama onlarla yasanan bir saniye her seye deger

Ay ne biliim arada kitap okumaya çalışıyorum da dinlemek yerine yemeye çalışıyo kitabı. Yarım dakika durmuyo inanır mısınız sizler ne güzel aktiviteler yapıyosunuz böyle
canim sen yaninda kitap okurken onunki de elinde olsun resimlere falan baka baka alisir bence o da

Maasallah oglusuna
Ben seni hatirladim eskilerden canim.ne guzel oldu gelmen
Formuna da kavusmussun yine.
evet bende hatırladım nicten.. çok saol cnm bnm 1 yılımı aldı eski formuma dönmem iş başı alınca vakit bulup bakabiliyorum buraya evde mümkün değildi eymenle

13-14 aylık bebek blendır kullanıyor diyorsunuz yani..

Neden kullanamaz mı? Heralde tek başlarına keki çırpıp, kalıba döküp ardından da fırına atmasından bahsetmiyoruz. Ben de yanında durup blendırı çırptığım kap dışına çıkartmasına müsaade etmiyorum tabii ki. Ve elbette onun çırptığı kadarıyla bitmiş saymıyorum, kendim de müdahale ediyorum. Ama tutmasında ne gariplik var anlayamadım??

maaşallah canım. geçmiş olsun.

bu arada sıcak çorbayı mı karıştıyor?

Evet. 1 aydır oğlumu da tezgaha oturtuyorum. En kısıkta pişiriyorum çorbayı. Bir kere elini sokmaya çalıştı, müdahale ettim. Tahta kaşıkla çorbayı tencereden aldım ve kaşıktaki çorbayı ellemesine izin verdim. (Çorba kaynamıyordu ama ılıktı henüz yani yakmayacak ama sıcak olduğunu anlayacak kadar ılıktı) Annemlere göre bu yaptığım çok acımasızca geldi ama sıcak olduğunu hissetmesi gerekiyordu. Artık ellemek istediğinde bak çok sıcak diye hatırlatıyorum. Israr ederse tezgahtan indiriyorum ama 1 kere ısrarcı oldu.

İnanmamış gibi, dalga geçercesine blendır tutuyor diyorsunuz diye yazmış arkadaş ama izin verilirse gayet güzel başarabiliyorlar bazı şeyleri. Çamaşır makinesine çamaşır atmasına izin veriyorum mesela. Gayet güzel kirli sepetinden çıkarıp eline verdiğim çamaşırı makineye atıp ardından kapağını kapatıyor. Bunlar yapamayacakları ya da yaptıklarında inanılmayacak şeyler değil. Neye ne kadar izin verirseniz o kadar yapıyorlar. Mesela mutfağım kirlenir diye blendır vermez (evet benim oğlum da henüz bebek ve arada blendırı kaldırıyor ve dolap kapaklarıma kadar sıçratıyor), düşecek diye ordan oraya zıplamasına izin vermez, yanlış giyecek diye üstünü giymesine izin vermezsek tabii ki bazı şeyleri yapamazlar. Oğlum yeleğini kendi giyebiliyor ya da çıkartabiliyor mesela. Ve evet 14.ayını yeni doldurdu. Bunları 14 aylık bebek yapıyor.

Ay ne biliim arada kitap okumaya çalışıyorum da dinlemek yerine yemeye çalışıyo kitabı. Yarım dakika durmuyo inanır mısınız sizler ne güzel aktiviteler yapıyosunuz böyle

Benim oğlum da kemiriyor. Başlarda daha çok kemiriyordu hatta şu küçük kitaplarının kenarları hep yenmiş halde. Ben başında duruyorum genelde kemirmeye başladığında ilgisini başka yere çekip elinden almaya çalışıyorum. Ama yiyiyor resmen kitabı.. Hareketli kitapları ve sesli kitapları kemirmedi henüz. Neden bilemiyorum ama elinde uğraşı olduğundan olabilir belki, eşim bu kitaplara saygı duyuyor bence diye dalga geçiyor :)

Bizde bi oyun grubuna dahil olduk çeşitli engelleri olan bi parkur ve tırmanma alanları var cok faydalı oldu artı yaz basından beri yüzüyor zaten yeterince yorucu oluyor onun icin ve de bizim icin :)

Yüzmeyi çok seviyorlar. Birşeyleri başarıyor olmaları daha da cesaretlendiriyor bnce ufaklıkları :) biz yaklaşık 6 aylıktı yüzme dersine başladığımızda. Yazın ara verdik, şimdi tekrar başladık yüzmeye. Yüzme de denmez gerçi, havuza gitmeye diyelim.
Özel olmazsa hangi şehirdesin? Ben istanbul anadolu yakasında oyun grubu arayışındayım.

Kendiniz üstten tutup ona alttan tutturup eğlenmesini sağlıyorsanız oky..Ama toplamda en fazla 7-8 cm el uzunluğa sahip bir bebek çevre uzunluğu 15cmi bulan bilendır sapını kavrıyamaz.Ne teoride ne pratikte bu mümkün değil.Neyse sadece olayı doğru anlamışmıyım onu öğrenmek istedim.

Supurgeden korkmuyor ama blendir bizi aşar yaa biz evde yokken kullanmaya kalkar maazallah

Valla iki eliyle birden tutup kendisi gayet güzel kavrıyor. Ve çok da ağır değil, kaldırabiliyor. Modelden modele mi değişiyor acaba diye düşündüm ben de şu yazdığınızdan sonra. Benim evimdekinin markasına baktım arzum benimki.

Corba bana riskli geldi.benim oglum o kadar aakin degil.elini illa sokar ya da tencereye atese dokunur.ben cesaret edemicem icin bana ilginc geldi.

Blender konusunda da inan mutfagin kirlenmesini dusunecek durumda degilim ben.
Her yemekten sonra uzuuunn bir temizlik asamamiz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…