Aaa kızlarnasılsınız herkesin minik sıpası çok vakit alıyo anlaşılan, yüzmeler,eğitici aktiviteler, at binmeler falan bizimki de koltuk tepelerinde survivor canlandırıyo bi tek
buralar cosmusbizde de tipki yasitlari gibi. bazi kelimeleri soyluyor konusulanlari anliyor. ama ne zaman bez deistirmek gerek desem anlamamazliktan geliyor daha cok evde olup onla daha cok zaman gecirmek istiyorum. is yorucu cogu enerjimi o aliyor kuzucigima yeterince enerjik eslik edemiyorum. ne yapalim o kendisi cosuyor artik. yuzmeye gitmiyoruz ama at binme en buyuk hobisi
off sorma phenylcan çok yoğunum, iş bi yandan çocuk bi yandan
Cümleten merhaba anneler :)
Herkesler nasıl? Arada anca ufak kaçamaklarla okuyorum sayfayı.. Bugün annemde olmanın rahatlığıyla çayımı ve elime telefonumu alabildim
Benim oğluma motor takmışlar gibi resmen.. Beyimiz evin altını üstüne getiriyor. Almaması gereken birşeyi eline alınca eğer bizi görürse koşa koşa kaçırıyor..
Tek tük konuşmaya da başladı. Anne, baba, dede, geldi, gitti, yok, bitti, ver, kedi, mama, kuş, dayı gibi basit kelimeleri söylüyor.
Cikcik, havhav, dıgıdık gibi hayvan sesleriyle gösteriyor karttaki hayvan resimlerini.
Kalem vermeye başladım, yavaştan tutuyor ve rastgele boyamaya başladı. Başlarda kalemi bastıramıyordu.
Hayatımı kolaylaştıracak bir adım attım; birlikte yemek yapıyoruz. Yemek yaparken bacaklarıma dolanmasını bertaraf ettimen sevdiğ şeyler çorba, kek ve kurabiye yapmak. Çorbayı karıştırmayı çok seviyor. Keki çırpmak, kurabiyeyi yoğurmak çok eğlenceli geliyor. ardından da fırına atınca mama mama diye evde dolanıp pişmesini bekliyor :)
Göz, ağız, burun diye organlarını öğretmeye başladım. Bazen şaşırsa da genelde gösteriyor.
Bense çok yorgunumdeliksiz 3-4 saat uyumak istiyorum.. Geçtiğimiz haftalarda el ayak ağız hastalığını geçirdi oğlum.. Sürekli mızmız ve kucaktaydı, gece uykuna hasret kaldık karı koca.. Şimdi de diş çıkardığını düşünüyoruz, gene geceleri huzursuz.. İşi tamamen bıraktım.. Bi düzen oturtmaya çalışıyorum. Uyanınca oyun saati, sonra kahvaltı hazırlıyoruz birlikte yerse oğluma da yediriyorum, ardından biraz daha oyun sonra uyursa öğle uykusu. Uyursa evdeki işleri toparlamaya çalışıyorum. Uyanınca tekrar oyun saati, bi yarım saat 1 saat kadar dışarda dolanma, sonra akşam yemeği hazırlığına girişiyoruz. Eğer oğlum huysuzsa yemeğe hiç girişmeyip eşimi bekliyorum. Eşimle gezmeye gönderiyorum oğlumu, ben yemek yapıyorum. Sonrası koşturma... Gece en erken 11de uyuyor.. Böyle işte bizde durumlar.. Sizler neler yapıyorsunuz?
Ben oyun saatlerinde oğlumla eğitici aktiviteler yapmaya çalışıyorum. Montessori sayfalarında gördüğüm, çocuk gelişim kitaplarında okuduğum aktiveteleri uygulamaya çalışıyorum. Benimle oynarmısın anne diye bir kitap aldım, ordan da 1-2 oyun oynadık mesela. Sizin tavsiye edeceğiniz internet sayfası ya da kitap varsa öneriye açığız :)
Bu arada; el ayak ağız hastalığı bu ara yaygınmış.. Yüksek ateş yapabiliyormuş. Yakınımda havale geçiren bebek oldu.. Çok şükür oğlum hafif atlattı. Allah hastalıktan korusun ama sizin de bilginiz olsun böyle bir hastalık olduğundan.
tabiiki midilli tepesinden inmek istemiyor canim saatlerce kalsa kalir. inince kendisi digidik digidik yapiyor yerdemaaşallah sizeat konusunda ciddi misin canım?
buyuk emek istiorlar canim. ama onlarla yasanan bir saniye her seye degerAy canim biz evde yetisemiyoruz valla sen yine iyi idare ediyosunhergun yeni bi oyun bulmaya calisiyorum cunku cok cabuk sikiliyolar.. her aksam uyuttuktan sonra bir sonraki gunun oyununu hazirliyorum.. boyle boyle zaman geciyo
canim sen yaninda kitap okurken onunki de elinde olsun resimlere falan baka baka alisir bence o daAy ne biliim arada kitap okumaya çalışıyorum da dinlemek yerine yemeye çalışıyo kitabı. Yarım dakika durmuyo inanır mısınızsizler ne güzel aktiviteler yapıyosunuz böyle
Maasallah oglusunasidelyaya söylerim vakit bulursa bakar ara ara..
bu arada oğluşun bir kaç pozu koca adam oldu
evet bende hatırladım nicten.. çok saol cnm bnm 1 yılımı aldı eski formuma dönmemMaasallah oglusuna
Ben seni hatirladim eskilerden canim.ne guzel oldu gelmen
Formuna da kavusmussun yine.
13-14 aylık bebek blendır kullanıyor diyorsunuz yani..
maaşallah canım. geçmiş olsun.
bu arada sıcak çorbayı mı karıştıyor?
Ay ne biliim arada kitap okumaya çalışıyorum da dinlemek yerine yemeye çalışıyo kitabı. Yarım dakika durmuyo inanır mısınızsizler ne güzel aktiviteler yapıyosunuz böyle
Bizde bi oyun grubuna dahil olduk çeşitli engelleri olan bi parkur ve tırmanma alanları var cok faydalı oldu artı yaz basından beri yüzüyor zaten yeterince yorucu oluyor onun icin ve de bizim icin :)
Kendiniz üstten tutup ona alttan tutturup eğlenmesini sağlıyorsanız oky..Ama toplamda en fazla 7-8 cm el uzunluğa sahip bir bebek çevre uzunluğu 15cmi bulan bilendır sapını kavrıyamaz.Ne teoride ne pratikte bu mümkün değil.Neyse sadece olayı doğru anlamışmıyım onu öğrenmek istedim.Neden kullanamaz mı? Heralde tek başlarına keki çırpıp, kalıba döküp ardından da fırına atmasından bahsetmiyoruz. Ben de yanında durup blendırı çırptığım kap dışına çıkartmasına müsaade etmiyorum tabii ki. Ve elbette onun çırptığı kadarıyla bitmiş saymıyorum, kendim de müdahale ediyorum. Ama tutmasında ne gariplik var anlayamadım??
Biz blendırla çırpıyoruz ama bazen tel çırpıcıyla da oynasın diye veriyorum. Benimkinin makine seslerinden korkusu yok. Süpürge makinesini bile tutup süpürüyor. Evcilik oyuncakları var ya şu ev aletlerinin minyatürleri onlardan alsan acaba korkusunu yenmesine faydası olur mu? Ben oğlum süpürgeye çok yapışıyor, elimden almak istiyor diye oyuncak minyatür süpürge aldım. Ses çıkarıyor, gerçeğiyle aynı ama daha düşük bi ses.
Kendiniz üstten tutup ona alttan tutturup eğlenmesini sağlıyorsanız oky..Ama toplamda en fazla 7-8 cm el uzunluğa sahip bir bebek çevre uzunluğu 15cmi bulan bilendır sapını kavrıyamaz.Ne teoride ne pratikte bu mümkün değil.Neyse sadece olayı doğru anlamışmıyım onu öğrenmek istedim.
Evet. 1 aydır oğlumu da tezgaha oturtuyorum. En kısıkta pişiriyorum çorbayı. Bir kere elini sokmaya çalıştı, müdahale ettim. Tahta kaşıkla çorbayı tencereden aldım ve kaşıktaki çorbayı ellemesine izin verdim. (Çorba kaynamıyordu ama ılıktı henüz yani yakmayacak ama sıcak olduğunu anlayacak kadar ılıktı) Annemlere göre bu yaptığım çok acımasızca geldi ama sıcak olduğunu hissetmesi gerekiyordu. Artık ellemek istediğinde bak çok sıcak diye hatırlatıyorum. Israr ederse tezgahtan indiriyorum ama 1 kere ısrarcı oldu.
İnanmamış gibi, dalga geçercesine blendır tutuyor diyorsunuz diye yazmış arkadaş ama izin verilirse gayet güzel başarabiliyorlar bazı şeyleri. Çamaşır makinesine çamaşır atmasına izin veriyorum mesela. Gayet güzel kirli sepetinden çıkarıp eline verdiğim çamaşırı makineye atıp ardından kapağını kapatıyor. Bunlar yapamayacakları ya da yaptıklarında inanılmayacak şeyler değil. Neye ne kadar izin verirseniz o kadar yapıyorlar. Mesela mutfağım kirlenir diye blendır vermez (evet benim oğlum da henüz bebek ve arada blendırı kaldırıyor ve dolap kapaklarıma kadar sıçratıyor), düşecek diye ordan oraya zıplamasına izin vermez, yanlış giyecek diye üstünü giymesine izin vermezsek tabii ki bazı şeyleri yapamazlar. Oğlum yeleğini kendi giyebiliyor ya da çıkartabiliyor mesela. Ve evet 14.ayını yeni doldurdu. Bunları 14 aylık bebek yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?