2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ben de anadolu yakasindayim.kendi capimizda oyun aktiviteleri yapiyoruz.anadolu yakasinda ne taraftasin?

Avrupa yakasındayım ben Atakent'te burda nese erberk joyfull house var bize cok yakın ama birçok şubesi var atasehirde de var sanırım

kesinlikle haklısın cnm neye ne kadar izin verirsek o kadar başarılı oluyorlar kaldı ki bebek gücü bazen benimkinden öte bir blenderı rahatlıkla tutabilir ve söylenileni yapabilir durumdalar eymen de 15 aylık olmak üzere ve her dediğimi anlıyor bal gibi biliyor mesela tencere yada bardak sıcak dediğimde ve ısrarcı olursa senin dediğin gibi parmak ucuna dokunduruyorum ki bir daha istemesin bu canilik değil hissederek algılaması için yaptığımız bir yöntem.. yanı sıra eymen de yeleğini kendi giyiniyor ve çıkarabiliyor, ayakkabılarını kendi çıkarabiliyor çoraplarını çıkarabiliyor ama henüz giyemiyor onun çamaşırlarını katlarken eymen çorapları ver eymen kazaklarını ver eymen pantolonlarını ver eymen eşofman altını veya üstünü ver dediğimde çokta güzel bulup veriyor sepetten ben katlarken izliyor başka bişey istediğimde yine sepeti talan ediyor aynı grupta olan giysilerin hepsini buluyor mesela kazaklar dediğimde 3 kazak varsa hepsini veriyor yada çoraplar dediğimde tüm sepeti yere atıyor çamaşırları tekrar sepete atarak çorapların yerde kalmasını sağlıyor ve yerden alıp alıp bana al diyor çocuğa neyi ne kadar verirsek o kadarını alıyorlar bu bir gerçek.. boşver sen takılma inanmayan porselen bebek büyüten bir arkadaş olsa gerek

Porselen bebek siz dedikten sonra bu sabah gözleme açarken fırsat verdim ve evet merdaneyle açtı katladı tavada spatulayla çevirdi oglusum şimdi mutfak halisini islattim öğleden sonra fırça atar durularim

Bebeğime dil uzatıp bel aşağı vurma çok pis bozarım seni.Polemiğemi giricez şimdi hadi bakalım.İster porselen yetiştiririm ister seramik sanamı sorcam kadın?

Ya arkadaslar bunun porselen bebek buyutmekle falan ne alakasi var? Ne kadar agir ithamlar bunlar.. walla kusura bakmayin da bi bebegin blender kullandigina da 'aa aferin valla ne guzel ogrenmis' diyemeyiz.. blender calisirken ucunu avuclayip parmaklarini parcalamasi an meselesi iken. Her bebegin gelisimi farkli, her anne kendi capinda birseyler ogretiyo ama soyledikleriniz biraz abarti geliyo bana.. esofmanin ustuyle altini ayirt edebiliyosa onunuzde saygiyla egiliyorum. Yelegini ben giydirirken zorlaniyorum ki kendinin giymesi su an icin bana biraz fazla geldi.. yapamaz demiyorum ama kendi bebegime ve etrafimdaki bebeklere bakarak bana ilginc geldi.. ama sizinkiler yapiyo diye 'porselen bebek yetistirsinler' ithamini hic dogru bulmuyorum. Sizin bebeklerinizin yapamadiklarini da bizimkiler yapiyordur onu bilemezsiniz.

Biz fırsat vermiyoz versek yaparlar mesela bezini cikardim temiz bez verdim ve al oglum bunu giy dedim bekliyom umarim salon halisinida yıkamak zorunda kalmam

Selam millet çoktandır yazmıyodm pek vakit olmuyo malum ama herkes döktürmüş. maşallah bebişlere
Söylemeden geçemeyeceğim şeyler var. Ewet çocukları kısıtlamamak gerek ama kendine zarar vereceği şeyler yapmasına izin vermek de çok hoş değil. Mesela çorbanın sıcak olduğunu anlaması için elletmek.. Tv de haber çıksa " bir anne sobanın sıcak olduğunu anlaması için bebeğine elletmiş" diye herkes ağzına geleni söyler bnce çok da farklı değil ya da balkondan düşmenin tehlikeli olduğunu anlatmak için aşağıya sarkıtmak mı gerekiyo?? Aynı şekilde blender kullanıyo olması iyi bişey yaptığı anlamına mı geliyo acaba diye düşündüm de hiç gerekli değil. Birlikte birşeyler yapmak istiyorsak bence bebişlerimizin yapması normal olan şeyleri yapmalıyız yani olay evin kirlenmesi değil kendilerine bi zarar gelmesi.
Bu arada yeleğini kendi giyenlere maşallah oğlum daha henüz giyinirken kolunu bacağını uzatmasını öğrendi

Yuhhh Buna kim inanir ??? Tmm tmm Kadir inanır demicem zira o bile inanmazzz

Porselen bebek buyutmek ya da inanmamakla alakasi yok.ustelik kimse burda ev kirlenmesin aman ben ugrasmiyim diye cesitli aktivitelerden vazgececek degil.
Mesela ocak uzerindeki sicak corbayo karistirtmak yerine kaba bir sey koyup onu karistirmasini tercih ederim.yapamayacagindan ya da firsat vermedigimden degil.2 sn icerisinde elini corbaya sokma ya da atese atlama riskini goze alamayacagim icin.ya da arkadasin da dedigi gibi blendera elini sokabilir.evet bunu yapabilirler cunku cok hareketliler ce ayni zamanda meraklilar.o merakini giderecek baska yollar ariyorum ben.
Bebeklerin kendi kendine giyinebilmesine de kocaman bir maasallah diyorum cunku benimki giydirmek isterken kaciyor.

Vay anasını millette ne çocuklar varmış meğer. Benimki de bildiğiniz bebeklerden işte, bebek gb bebek yani, porselen değil tesadüfen yapılan şeyleri sanki bilinçli yapıyomuş gb anlatıp çocuk yarıştırmanın manası yok. Ha söylemeden geçemiycem, bırak 15 aylık bebeği, 3 yaşındaki çocuk bile her gün yarım TAM YARIM saat hikaye dinlemez uslu uslu

Polemik yaratmak, tartışma çıkarmak için neler yapıyorsunuz diye sormamıştım. Bu amaçla da paylaşmamıştım.
Yanlış yaptığımı düşünmüyorum, ama belki de yanlıştır yaptığım. Blendır dediğimiz parçalıyıcı bıçak uç değil, çırpıcı ve dikkatli davrandığıma inanıyorum. Elini hareketli kısma uzatmaya hiç de teşebbüs etmedi. Temizlik konusunu söyleme nedenim de genelde ay o bebek ama çok kirletir diye tepki almamdı, kusura bakmayın itiraz sebebini gene aynı sanmıştım ama farklı çıktı..
Çorba konusunda da heralde kaynamakta olan çorbanın yanında savunmasız ve kontrolsüz bırakmıyorum oğlumu. Kaynamaya başlayınca indirip eline bi tas bi kaşık veriyorum. Hatta daha açıklayıcı anlatayım gene haksız eleştirelere maruz kalmıyayım; ikea mağazasında çocuk bölümünde tencere seti ve kepçe seti var. Tencerelerinin içerisine gıda boyası ile renklendirdiğim büyük boy (hani ağzına atsa da yutamaz) makarna koyup ya da su doldurup eline veriyorum, çorba kaynadıktan sonra yere koyuyorum oğlum onlarla oyalanıyor.
Evet benim oğlum bunu başarırken mesela yardımsız 4 parçalı puzzle yapamıyor. Bu demek değil ki inanmayayım ve vay efendim hiç inandırıcı gelmedi, nasıl 4 parçalı puzzle yapabiliyor diyeyim. Her çocuk farklı. Ayrıca bu kıstaslar benim oğlumu mükemmel kılmayacağı gibi başarısız, beceriksiz de kılmaz. Bazı şeyleri erken, bazı şeyleri geç yapabilir.
Herkesin doğrusu kendine doğru demek ki.. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok. Yalan mı söylüyoruz allah aşkına neler yaptıklarını paylaşınca? Ne demek ispatlamayı istercesi yapamaz edemez demek? Sizin çocuğunuz üzerini değiştirmenize izin vermiyormuş, benim ki izin veriyor. Gayet de mutlu oluyor üzerini değiştirdiğimde. Üzerine yemek dökülse çekiştirerek gösteriyor ve değiştirirken sıkıntı yaratmıyor. Bu çocuğun yeleğini kendi giymesinin nesi anormal ya da imkansız? Tüm kıyafetlerini bilmese de ayakkabın nerede, pantolonun hangisi dediğimde bu 2 giysiyi kendi üzerinde gösteriyor. Bunun gözüm nerede, burnun nerede demeden ne farkı var?
Bunları yapıyor ama gelişiminde geride olduğu şeyler de var . Mesela yutma problemimiz var. Oğlumun doğru dürüst dişi yok, doktoru buna bağlıyor. Ama elimde su ile yemek yediriyorum. Yutamıyor ve herşeyi çıkarıyor. Buradaki çoğu bebekte de bu sıkıntı yok. Olabilir, her bebek farklıdır.
Benim oğlum 11 aylıktı desteksiz yürüdüğünde, yeğenim 16aylıktı. Yeğenim diş çıkardığında 8-9 aylıktı, yaşında gayet güzel yemek yiyebiliyordu; benim oğlum yaşında 3 diş çıkarmıştı, halen daha çiğneme yutma sıkıntımız var. Biri süper diğeri beceriksiz mi?
Yapmasına izin vermekten kastım 'yapabileceği' şeylerde destek olmaktı. Bezini kendi değiştirsin diye bekliyorum demek çok gereksiz, düpedüz dalga geçmek. Montessori eğitim modeli nasıl çıkmış hiç baktınız mı? Maria montessorinin yaptığı en güzel şey çocukları izlemek, gözlemlemek. Nelere hazırlar, neleri yapabilirler ya da neler için erken, neleri yapamazlar görmek için gözlemlemek dalga geçilecek birşey değil. Hepimizin tüm dersleri süpermiydi? Kimimiz sosyal kimimiz fen kimimiz dil konusunda daha başarılıydık. Bebeklikte de aynı bence.
Lütfen böyle yargılamayalım, aman şunu dersem ne derler diyerek paylaşım yapacak duruma gelmeyelim. Kötü birşey demedim. Neleri öğreteceğiniz sizin tercihiniz. Ben onu yapma bunu yapma diye yasaklamak istemiyorum. Büyüdüğünde denemek istediği şeylere gözetimim altında yapmasına izin vermek istiyorum. Şu anda da bunu yapmaya çalışıyorum. Belki yanlıştır bu yaptıklarım ama bunu dile getirmenin, uyarmanın yolu bu değil. Bazen gerçekten çok acımasız ve kırıcısınız..

Sen okul öncesi eğitmeniydin sanırım arkadaşım,sen söyleyince belki idrak edebilir arkadaş.Bir tek BİM e gönderip mantı aldırmamış yani okadar ama hamur yoğurtuyormuş 18 aylıkken onuda yaptırır.O ışığı gördüm ben.

Kim dedi bu yarım saati bilemiyorum ama benim oğlum da yarım saat karşımda durup dinlemiyor. Oyununu oynarken ben bak bak diye kitaptaki resimleri ona anlatıyorum, yazıları okumuyorum. Arada yanıma uğrayıp gösterdiklerime bakıp oyun oynamaya devam ediyor ama tanıdığım 17aylık kız bebek elinde bebeği ile oturup, uyku saatinde annesinin okuduğu kitabı dinliyor. Oğlumda bu potansiyeli görmüyorum. Ben 10--15 dakika aralıksız yaptığı aktiviteleri başarılı sayıyorum. Yarım saat aralıksız oynadığı nadir de olsa oluyor, ama kitap konusunda hele ki okuyacaksam sanmam. Ama tekrar paylaşıyorum hareketli kitaplar ve sesli kitaplar benim oğlumun ilgisini çekiyor. Tek kitapla değil, önüne yığdığım kitaplarla baya oyalandığı oluyor.

Bu da bu konudaki son paylaşımım olsun. Dalga geçmeniz, çocuklarımızı yarıştırmamız için yazmamıştım ama yazmamam gerekiyormuş, kusura bakmayın yanlış yapmışım.. Hamileliğimde, sonrasında güzel paylaşımlarımız oldu. Bazen destek oldunuz, moral verdiniz. Teşekkür ederim hepinize. Rabbim hepimizin evlatlarını kazalardan korusun, inşallah hepsi ileride mutlu, hayırlı, sağlıklı bireyler olur ailelerini gururlandıracak işler başarırlar. Hepinize iyi günler..

Olayın sizle alâka sı yok kırılmayın.Ortada benim bebeğime hakaret var.Kimsenin ailemden birine dil uzatmasına müsaade etmem her anne gibi.Minnacık bir bebeğe de kim dil uzatır artık o kadarını şimdilik yazmıyorum

Amin canım iyi günler

Ben kimsenin çocuğuna dil uzatmadım ki uzatmam da. Ama sizin yaptığınız ne? Hamur yoğurtuyormuş, bime gönderir mantı da aldırır ne demek?? Hamileliğimden beri hatırladığım üyelerdesin ama bu son paylaşımım da en kırıcı sendin ecdu, gerçekten.

Bu arada polemik çıkınca terkettiğin konuya dahil olunması hiç de hoşuma gitmez. Hoşuma gitmeyecek bir hareket olduğunda da geçmişi de silip millete kötü etiketi yapştırmak da adetim değildir. Bu sözüm sana değil ecdu, ya da başlıktakilere değil sakın yanlış anlamayın. 'Sayın meslektaşım' anladın bence sen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…