Polemik yaratmak, tartışma çıkarmak için neler yapıyorsunuz diye sormamıştım. Bu amaçla da paylaşmamıştım.
Yanlış yaptığımı düşünmüyorum, ama belki de yanlıştır yaptığım. Blendır dediğimiz parçalıyıcı bıçak uç değil, çırpıcı ve dikkatli davrandığıma inanıyorum. Elini hareketli kısma uzatmaya hiç de teşebbüs etmedi. Temizlik konusunu söyleme nedenim de genelde ay o bebek ama çok kirletir diye tepki almamdı, kusura bakmayın itiraz sebebini gene aynı sanmıştım ama farklı çıktı..
Çorba konusunda da heralde kaynamakta olan çorbanın yanında savunmasız ve kontrolsüz bırakmıyorum oğlumu. Kaynamaya başlayınca indirip eline bi tas bi kaşık veriyorum. Hatta daha açıklayıcı anlatayım gene haksız eleştirelere maruz kalmıyayım; ikea mağazasında çocuk bölümünde tencere seti ve kepçe seti var. Tencerelerinin içerisine gıda boyası ile renklendirdiğim büyük boy (hani ağzına atsa da yutamaz) makarna koyup ya da su doldurup eline veriyorum, çorba kaynadıktan sonra yere koyuyorum oğlum onlarla oyalanıyor.
Evet benim oğlum bunu başarırken mesela yardımsız 4 parçalı puzzle yapamıyor. Bu demek değil ki inanmayayım ve vay efendim hiç inandırıcı gelmedi, nasıl 4 parçalı puzzle yapabiliyor diyeyim. Her çocuk farklı. Ayrıca bu kıstaslar benim oğlumu mükemmel kılmayacağı gibi başarısız, beceriksiz de kılmaz. Bazı şeyleri erken, bazı şeyleri geç yapabilir.
Herkesin doğrusu kendine doğru demek ki.. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok. Yalan mı söylüyoruz allah aşkına neler yaptıklarını paylaşınca? Ne demek ispatlamayı istercesi yapamaz edemez demek? Sizin çocuğunuz üzerini değiştirmenize izin vermiyormuş, benim ki izin veriyor. Gayet de mutlu oluyor üzerini değiştirdiğimde. Üzerine yemek dökülse çekiştirerek gösteriyor ve değiştirirken sıkıntı yaratmıyor. Bu çocuğun yeleğini kendi giymesinin nesi anormal ya da imkansız? Tüm kıyafetlerini bilmese de ayakkabın nerede, pantolonun hangisi dediğimde bu 2 giysiyi kendi üzerinde gösteriyor. Bunun gözüm nerede, burnun nerede demeden ne farkı var?
Bunları yapıyor ama gelişiminde geride olduğu şeyler de var . Mesela yutma problemimiz var. Oğlumun doğru dürüst dişi yok, doktoru buna bağlıyor. Ama elimde su ile yemek yediriyorum. Yutamıyor ve herşeyi çıkarıyor. Buradaki çoğu bebekte de bu sıkıntı yok. Olabilir, her bebek farklıdır.
Benim oğlum 11 aylıktı desteksiz yürüdüğünde, yeğenim 16aylıktı. Yeğenim diş çıkardığında 8-9 aylıktı, yaşında gayet güzel yemek yiyebiliyordu; benim oğlum yaşında 3 diş çıkarmıştı, halen daha çiğneme yutma sıkıntımız var. Biri süper diğeri beceriksiz mi?
Yapmasına izin vermekten kastım 'yapabileceği' şeylerde destek olmaktı. Bezini kendi değiştirsin diye bekliyorum demek çok gereksiz, düpedüz dalga geçmek. Montessori eğitim modeli nasıl çıkmış hiç baktınız mı? Maria montessorinin yaptığı en güzel şey çocukları izlemek, gözlemlemek. Nelere hazırlar, neleri yapabilirler ya da neler için erken, neleri yapamazlar görmek için gözlemlemek dalga geçilecek birşey değil. Hepimizin tüm dersleri süpermiydi? Kimimiz sosyal kimimiz fen kimimiz dil konusunda daha başarılıydık. Bebeklikte de aynı bence.
Lütfen böyle yargılamayalım, aman şunu dersem ne derler diyerek paylaşım yapacak duruma gelmeyelim. Kötü birşey demedim. Neleri öğreteceğiniz sizin tercihiniz. Ben onu yapma bunu yapma diye yasaklamak istemiyorum. Büyüdüğünde denemek istediği şeylere gözetimim altında yapmasına izin vermek istiyorum. Şu anda da bunu yapmaya çalışıyorum. Belki yanlıştır bu yaptıklarım ama bunu dile getirmenin, uyarmanın yolu bu değil. Bazen gerçekten çok acımasız ve kırıcısınız..
Kim dedi bu yarım saati bilemiyorum ama benim oğlum da yarım saat karşımda durup dinlemiyor. Oyununu oynarken ben bak bak diye kitaptaki resimleri ona anlatıyorum, yazıları okumuyorum. Arada yanıma uğrayıp gösterdiklerime bakıp oyun oynamaya devam ediyor ama tanıdığım 17aylık kız bebek elinde bebeği ile oturup, uyku saatinde annesinin okuduğu kitabı dinliyor. Oğlumda bu potansiyeli görmüyorum. Ben 10--15 dakika aralıksız yaptığı aktiviteleri başarılı sayıyorum. Yarım saat aralıksız oynadığı nadir de olsa oluyor, ama kitap konusunda hele ki okuyacaksam sanmam. Ama tekrar paylaşıyorum hareketli kitaplar ve sesli kitaplar benim oğlumun ilgisini çekiyor. Tek kitapla değil, önüne yığdığım kitaplarla baya oyalandığı oluyor.
Bu da bu konudaki son paylaşımım olsun. Dalga geçmeniz, çocuklarımızı yarıştırmamız için yazmamıştım ama yazmamam gerekiyormuş, kusura bakmayın yanlış yapmışım.. Hamileliğimde, sonrasında güzel paylaşımlarımız oldu. Bazen destek oldunuz, moral verdiniz. Teşekkür ederim hepinize. Rabbim hepimizin evlatlarını kazalardan korusun, inşallah hepsi ileride mutlu, hayırlı, sağlıklı bireyler olur ailelerini gururlandıracak işler başarırlar. Hepinize iyi günler..
Haklisin her bebegin yaptigi ve yapamadigi bir cok sey var.bana corba olayi tehlikeli gelmisti sordum onu da sandigim sekilde yapmiyormussun ama sonucta yapiladabilir herkesin kendi bebegi dusuncesi farkli.bunlari yapmiyoruz diye firsat vermedigimizin ya da porselen beek buyuttugumuzun yazilmasi asil polemik bence.
Polemik yaratmak, tartışma çıkarmak için neler yapıyorsunuz diye sormamıştım. Bu amaçla da paylaşmamıştım.
Yanlış yaptığımı düşünmüyorum, ama belki de yanlıştır yaptığım. Blendır dediğimiz parçalıyıcı bıçak uç değil, çırpıcı ve dikkatli davrandığıma inanıyorum. Elini hareketli kısma uzatmaya hiç de teşebbüs etmedi. Temizlik konusunu söyleme nedenim de genelde ay o bebek ama çok kirletir diye tepki almamdı, kusura bakmayın itiraz sebebini gene aynı sanmıştım ama farklı çıktı..
Çorba konusunda da heralde kaynamakta olan çorbanın yanında savunmasız ve kontrolsüz bırakmıyorum oğlumu. Kaynamaya başlayınca indirip eline bi tas bi kaşık veriyorum. Hatta daha açıklayıcı anlatayım gene haksız eleştirelere maruz kalmıyayım; ikea mağazasında çocuk bölümünde tencere seti ve kepçe seti var. Tencerelerinin içerisine gıda boyası ile renklendirdiğim büyük boy (hani ağzına atsa da yutamaz) makarna koyup ya da su doldurup eline veriyorum, çorba kaynadıktan sonra yere koyuyorum oğlum onlarla oyalanıyor.
Evet benim oğlum bunu başarırken mesela yardımsız 4 parçalı puzzle yapamıyor. Bu demek değil ki inanmayayım ve vay efendim hiç inandırıcı gelmedi, nasıl 4 parçalı puzzle yapabiliyor diyeyim. Her çocuk farklı. Ayrıca bu kıstaslar benim oğlumu mükemmel kılmayacağı gibi başarısız, beceriksiz de kılmaz. Bazı şeyleri erken, bazı şeyleri geç yapabilir.
Herkesin doğrusu kendine doğru demek ki.. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok. Yalan mı söylüyoruz allah aşkına neler yaptıklarını paylaşınca? Ne demek ispatlamayı istercesi yapamaz edemez demek? Sizin çocuğunuz üzerini değiştirmenize izin vermiyormuş, benim ki izin veriyor. Gayet de mutlu oluyor üzerini değiştirdiğimde. Üzerine yemek dökülse çekiştirerek gösteriyor ve değiştirirken sıkıntı yaratmıyor. Bu çocuğun yeleğini kendi giymesinin nesi anormal ya da imkansız? Tüm kıyafetlerini bilmese de ayakkabın nerede, pantolonun hangisi dediğimde bu 2 giysiyi kendi üzerinde gösteriyor. Bunun gözüm nerede, burnun nerede demeden ne farkı var?
Bunları yapıyor ama gelişiminde geride olduğu şeyler de var . Mesela yutma problemimiz var. Oğlumun doğru dürüst dişi yok, doktoru buna bağlıyor. Ama elimde su ile yemek yediriyorum. Yutamıyor ve herşeyi çıkarıyor. Buradaki çoğu bebekte de bu sıkıntı yok. Olabilir, her bebek farklıdır.
Benim oğlum 11 aylıktı desteksiz yürüdüğünde, yeğenim 16aylıktı. Yeğenim diş çıkardığında 8-9 aylıktı, yaşında gayet güzel yemek yiyebiliyordu; benim oğlum yaşında 3 diş çıkarmıştı, halen daha çiğneme yutma sıkıntımız var. Biri süper diğeri beceriksiz mi?
Yapmasına izin vermekten kastım 'yapabileceği' şeylerde destek olmaktı. Bezini kendi değiştirsin diye bekliyorum demek çok gereksiz, düpedüz dalga geçmek. Montessori eğitim modeli nasıl çıkmış hiç baktınız mı? Maria montessorinin yaptığı en güzel şey çocukları izlemek, gözlemlemek. Nelere hazırlar, neleri yapabilirler ya da neler için erken, neleri yapamazlar görmek için gözlemlemek dalga geçilecek birşey değil. Hepimizin tüm dersleri süpermiydi? Kimimiz sosyal kimimiz fen kimimiz dil konusunda daha başarılıydık. Bebeklikte de aynı bence.
Lütfen böyle yargılamayalım, aman şunu dersem ne derler diyerek paylaşım yapacak duruma gelmeyelim. Kötü birşey demedim. Neleri öğreteceğiniz sizin tercihiniz. Ben onu yapma bunu yapma diye yasaklamak istemiyorum. Büyüdüğünde denemek istediği şeylere gözetimim altında yapmasına izin vermek istiyorum. Şu anda da bunu yapmaya çalışıyorum. Belki yanlıştır bu yaptıklarım ama bunu dile getirmenin, uyarmanın yolu bu değil. Bazen gerçekten çok acımasız ve kırıcısınız..
Kim dedi bu yarım saati bilemiyorum ama benim oğlum da yarım saat karşımda durup dinlemiyor. Oyununu oynarken ben bak bak diye kitaptaki resimleri ona anlatıyorum, yazıları okumuyorum. Arada yanıma uğrayıp gösterdiklerime bakıp oyun oynamaya devam ediyor ama tanıdığım 17aylık kız bebek elinde bebeği ile oturup, uyku saatinde annesinin okuduğu kitabı dinliyor. Oğlumda bu potansiyeli görmüyorum. Ben 10--15 dakika aralıksız yaptığı aktiviteleri başarılı sayıyorum. Yarım saat aralıksız oynadığı nadir de olsa oluyor, ama kitap konusunda hele ki okuyacaksam sanmam. Ama tekrar paylaşıyorum hareketli kitaplar ve sesli kitaplar benim oğlumun ilgisini çekiyor. Tek kitapla değil, önüne yığdığım kitaplarla baya oyalandığı oluyor.
Bu da bu konudaki son paylaşımım olsun. Dalga geçmeniz, çocuklarımızı yarıştırmamız için yazmamıştım ama yazmamam gerekiyormuş, kusura bakmayın yanlış yapmışım.. Hamileliğimde, sonrasında güzel paylaşımlarımız oldu. Bazen destek oldunuz, moral verdiniz. Teşekkür ederim hepinize. Rabbim hepimizin evlatlarını kazalardan korusun, inşallah hepsi ileride mutlu, hayırlı, sağlıklı bireyler olur ailelerini gururlandıracak işler başarırlar. Hepinize iyi günler..
Diğer arkadaşınız size yazdığı msjın sonunda benim bebeğime porselen bebek yakıştırması yaptı. Ben size soru sordum ciddi olarak sizde ciddi cevap verdiniz konu kapandı.Ama başka sı dahil oldu olaya sizle alâkası yok.Lütfen alınmayın.Ben kimsenin çocuğuna dil uzatmadım ki uzatmam da. Ama sizin yaptığınız ne? Hamur yoğurtuyormuş, bime gönderir mantı da aldırır ne demek?? Hamileliğimden beri hatırladığım üyelerdesin ama bu son paylaşımım da en kırıcı sendin ecdu, gerçekten.
Bu arada polemik çıkınca terkettiğin konuya dahil olunması hiç de hoşuma gitmez. Hoşuma gitmeyecek bir hareket olduğunda da geçmişi de silip millete kötü etiketi yapştırmak da adetim değildir. Bu sözüm sana değil ecdu, ya da başlıktakilere değil sakın yanlış anlamayın. 'Sayın meslektaşım' anladın bence sen..
Porselen bebeği de ben demedim. Ama fırsat verme konusunda ısrarcıyım. Allah korusun riskli evet, çok hareketli, inatçı bir çocuğunuz varsa denemeyin ama imkanınız varsa en azından henüz su soğukken çorbayı deneyin. Ben oğlumun mutlu olduğunu düşünüyorum. Evet öyle konuşamıyorlar ama heyecanlı heyecanlı o çorbayı tabağa koyduğumda mama diye göstere göstere bir hal oluyor ki öyle her yemeğe atlayan bir çocuk değil benimki. Kurabiye yoğurtmaktan kastım; ben hamuru yoğururken eline az bi parça veriyorum. Oynuyo onunla. Sonra tepsiye dizerken onunkini de kenara koyuyorum, mamamızı fırına koyalım diye anlatıyorum. Bu hamur açtırmak mı? Çok mutlu oluyor. Ama hep etrafımın bana dediği ay mutfağı çok kirletir.. Bu yüzden kirletmesine takılmayın, fırsat verin demiştim. Ama yanlış anlaşılmışım. Kırdıysam özür dilerim ama yanlış anlaşılmışım sanırım.
Bnm de anladığım blender ve çorba olayı farklıydı. hala aynı fikirde değilim de asıl tepki porselen bebek yakıştırması o da malesef senin yazdıkların üzerinden oldu. Kırılma yaniPorselen bebeği de ben demedim. Ama fırsat verme konusunda ısrarcıyım. Allah korusun riskli evet, çok hareketli, inatçı bir çocuğunuz varsa denemeyin ama imkanınız varsa en azından henüz su soğukken çorbayı deneyin. Ben oğlumun mutlu olduğunu düşünüyorum. Evet öyle konuşamıyorlar ama heyecanlı heyecanlı o çorbayı tabağa koyduğumda mama diye göstere göstere bir hal oluyor ki öyle her yemeğe atlayan bir çocuk değil benimki. Kurabiye yoğurtmaktan kastım; ben hamuru yoğururken eline az bi parça veriyorum. Oynuyo onunla. Sonra tepsiye dizerken onunkini de kenara koyuyorum, mamamızı fırına koyalım diye anlatıyorum. Bu hamur açtırmak mı? Çok mutlu oluyor. Ama hep etrafımın bana dediği ay mutfağı çok kirletir.. Bu yüzden kirletmesine takılmayın, fırsat verin demiştim. Ama yanlış anlaşılmışım. Kırdıysam özür dilerim ama yanlış anlaşılmışım sanırım.
O porselen lafını bırak artık bence.Milletin anneliğini sorgulamak sana düşmemiş sen kim oluyorsun da benim anneligimi sorguluyorsun.Koca kadın sın bedenine verdiğin çeki düzeni birazda karakterine ver.Milletin çoluğuna çocuğuna laf atma.wuhuuuuu kızlar biri gelse de bir laf söylese diye amma dolmuşsunuz her yazdığımın arkasındayım tek tek her yazdığınıza cvp veremicem ama porselen bebekten kasıt el bebek gül bebek yetiştirmek anlamında kullanılmıştır en azından hakaret anlamında değil ben çok dominant bir anneyim olabilir herkes aynı yetiştirecek diye bişey yok ama yazılanları yalanlayıcı konuşan arkadaş için kullandım ben onu gayette kullanabilir tek başına değil sonuçta annesi yanında ve eminim anneside sizler kadar biliyordur ne derece tehlike var sonuçta mutfağa atıyorum o pişirip bize sunum yapıyor dememiş kadınşimdi siz bunu böyle anladınız diye kadına yüklenirken iyi de ben porselen bebek büyütüyor diyince mi kabahat.. burda bir hakaret söz konusuysa eğer anneyi yalanlayan arkadaştan başlamalıydınız.. her bebek özel her anne kendi bebeğine özel ve kendi bebeği için en doğrusunu yapar bel altı vurulacak bir durum yok..
ben kimseye hakaret etmedim isterseniz sizde etmeyin yazdıklarımı düzgün algılayamamanız benim karaktersiz olduğum anlamına değil sizin algılama sorununuza işaret eder.. anladığım kadarıyla bir çoğunuz gelişimden rahatsız oldunuz açık ve net deseniz zaten girmem sizlerle aynı başlık altına.. bu başlıkta ki son yazışımdır iyi günler hepinize..O porselen lafını bırak artık bence.Milletin anneliğini sorgulamak sana düşmemiş sen kim oluyorsun da benim anneligimi sorguluyorsun.Koca kadın sın bedenine verdiğin çeki düzeni birazda karakterine ver.Milletin çoluğuna çocuğuna laf atma.
ben kimseye hakaret etmedim isterseniz sizde etmeyin yazdıklarımı düzgün algılayamamanız benim karaktersiz olduğum anlamına değil sizin algılama sorununuza işaret eder.. anladığım kadarıyla bir çoğunuz gelişimden rahatsız oldunuz açık ve net deseniz zaten girmem sizlerle aynı başlık altına.. bu başlıkta ki son yazışımdır iyi günler hepinize..
Kimdi öteki hadesmiydiunuttum kuzenlerim izlerdi
Selena Hadesi her zaman yener şekerimSe_le_na selena selena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?