2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

P
bende pamuk ve su kullanıyorum.İki üç kez aciliyetten ıslak mendil kullandım hemen kızardı bebişin poposu.Islak mendil kesimlikle kullanmamak lazım yoksa hemen pişik oluyor.
Aynı benı anlattın bende cozebılmış deılım

Bizimde 5. Gun 13 du dr normal dedi her saat uyandırıp emzirdim uyanmasi zor oldu emziremiyormusun sagmak yerine surekli emzirsen sutun artar biz bir aylik olduk smdi iki saatte bir emziriyorum

canım ya çekilecek çilen var desene.Ben evde yanlızım işte eşim yardımcı oluyor ama bazen biri olsa diyorum okadar bunalıyorum ki.Bebek ev yemek derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum.Ama biri gelince daha çok yoruluyorum.Hiç gelmesinler daha iyi diyorum.Bir bebeğin ağlamasına laf ediyorlar işin kötüsü annem bile bunu yapıyor.

kızlar ya benim bebeğin göbüşi çok az kan olmuş ama etrafında ilthabik hiç bişey yok kızarmada yok sizce ne yapmalıyım.Kan kurumuş ama yinede korkuyorum.Daha düşmedi off ya bir düşşe rahatlıyacağım.

Bizimde 5. Gun 13 du dr normal dedi her saat uyandırıp emzirdim uyanmasi zor oldu emziremiyormusun sagmak yerine surekli emzirsen sutun artar biz bir aylik olduk smdi iki saatte bir emziriyorum
Cnm mememı guzel tutuyor bebegım onda sıkıntı yok bebegım emdıkdıkten sonra sut gelıyormu dıye kontrol ettıgımde gelıyor ınsllh duzelır bebegım umarım hersey guzel olur pozıtıf duşunmeye calışıyorum ..bu arada uyku duzenınız eskıden daha derın uyurdum simdılerde hafıf uyuyorum cnm senjn nasıl uykuların umarım sutumun miktarını etkılemez

Kizlar bana emzirme duzeninizi anlatirmisiniz rica etsem ben daha bebegimin beslenmesini bi duzene oturtamadim(((kac saatde bir emziriyorsunuz kac cc sut veriyorsunuz mama ne kadarveriyorsunuz kizlarrr tavsiye verinnnn

Kizlar bana emzirme duzeninizi anlatirmisiniz rica etsem ben daha bebegimin beslenmesini bi duzene oturtamadim(((kac saatde bir emziriyorsunuz kac cc sut veriyorsunuz mama ne kadarveriyorsunuz kizlarrr tavsiye verinnnn
Aykacim benimde kafam cok karisikti 2 gune bir kendimce birsey deniyordum. Bugun doktorumuz en gec 3 saatte bir emzir dedi. Emzirdikten hemen sonra 1 olcek 30 cc mama ver icebildigi kadar icsin icemezse zorlama ama her beslenmede midesi tam dolsun dedi. Bir de mamanin icine 2 3 damla zeytinyagi onerdi. Benim bebegim erken dogdu ve dusuk dogum kilosunda. Toparlansin diye onerdigi beslenme sistemimiz bu belki bir fikir verir. Bu arada 14 gunluk bir bebek icin sistem bu.

Aynı şeyi biz de yaşadık iki üç kez, bugün 5 günlüğüz ve kontrolümüz vardı. Doktorumuz daha ben sormadan sorun olmadığını ama kuru tutmak adına her gün değiştirmek suretiyle göbüşün etrafına mandalın altından gazlı bez dolamamı söyledi. İltihap yoksa korkma

Bizimkinin düzeni oturmadı henüz. Bazen az mama içerken bazen çok içiyor. Çok içtiği anı yaşayıp panik oldum sonra not ettim saat kaçta ne kadar içtiğini. Ve doktora sordum, 4 kilo bebeğin 600 cc mamayı rahat içebileceğini söyledi. Mamayı çok isterlermiş ve miktar normal dedi.

Ben emzirdikten sonra hic sagmadim canim bebegim eme bildigi kadarini emiyor bidahaki vakitte diğer gogsumu veriyorum

I
Iki saatte bir on dk emiyor canım bazen vakti dolmadan kendi kalkıp emiyor

bizde 17. gunumuzdeyiz cok sukur ses cikarmaya başladı minikim uyanmak uzere kizlar benim kiz cisini yaparken agliyor heo neden acaba

Bu arada mama hic vermedm vermiyorum

Benim doktor iyileşme adına bişey kullanmana gerek yok ama estetik açıdan kaygı taşıyan soran annelere şu kremi öneriyorum diyerek ufak bişey verdi ama adı hatırımda değil istersen yazarım bi ara bakıp. Bu arada doğumdan 10 gün sonra başla demişti
Gunaydin

Sezaryan olan annisler, dikis izi icin krem vs kullaniyor musunuz?

Ben emzirdikten sonra hic sagmadim canim bebegim eme bildigi kadarini emiyor bidahaki vakitte diğer gogsumu veriyorum
Uyku duzenimizi yazmamisim gündüz uyanik bu aralar gece uyuyor uyurken emziriyorum gecede iki saatte bir

Canim hayirli olsun bizde bugun 9 gunluk olduk 5. Gununde sarilik degeri 13 du 8. Fununde 12 ye dusmustu doktor normal dedi her bebekte o kadar olurmus sık sık emzir dedi 2 saati doldurmadan emzirmeye calisiyorum uyandirmak biraz zor olsada zorluyorum

Bakip yazabilirsen cok sevinirim

Canim ben 3 ya da en gec 4 saatte bir yarim saat emziriorum , mama vermiyorum

kızlar nasılsınız? Biz bugun 24 günlük olduk. Bişey sormak istiyorum. Benim bebeğim iki göğsümü de tek oğunde emmiyor. Bir göğsümü boşaltınca doyuyor. Bende diğerini sağıyorum. Benim,işim olduğunda falan annem biberonla veriyor. Çok şükür hem biberonu bende,göğsümü alıyor. Ben kırkım çııktıktan 10 gün sonra işe başlayacağım ve sağdığım sutlerle beslenecek inşallah kuzucuğum. Mama vermiyorum sadece anne sütü ile besleniyor sorum şu. Benim yavrucak biberonla içtiğinde 90 cc den aşağısıyla doymuyor. 120 cc içtiği oluyor bazen. Göğsümü emdiğinde de 10-15 dk emiyor. Dizin bebişler kaç günlükken ne kadar içiyordu. Sağıp veren var mı? Bir de,sağdığınız da bir goğsunuzden kaç cc çıkıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…