2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kızlar geceyi hastanede geçirdik bebeğimin 4.gün sarılık değeri 13 ken 15. Gün 19a yükselmiş oysaki doktor 4. Günde 13 ise sonraki günlerde düşer demişti bebeğim 300 gr aldığı halde çok yükselmiş sarılık bazen böyle olabiliyormuş biz şans eseri başka bir çocuk doktoruna gittiğimizde tamamen tesadüfen öğrendik aman sizde dikkat edin ara ara kan verin değerimiz yine 13e düşünce çıktık hastaneden. Bol bol güneş ışığı ve beslenme dedi doktorumuz inşallah en kısa zamanda normal değere düşer

bu konu da ben çok şanslı çıktım sanırım. Allaha şukurler olsun. Doğumum gece 3 te oldu. Sabah 9a kadar vajinamda ağrı baskı hissediyordum oturduğum yerden kalkarken zorlanıyordum. Saat 9 da doktorum geldi hadi bakalım tamponlarını alalım dedi. İçimde steril gazlı bez varmış tampon onları aldı meğerse benim ağrım onlardanmış sadece. Onları alınca hiç birşeyim kalmadı çok şükür. Ne bir ağrı ne bir,sızı hiç bileyim olmadı doğum yapmamış gibiydim.dışta iki dikişim vardı 5. Gün onlar düştü. 10. Gün gittiğim kontrol de de iç dikişlerimi kontrol etti düşmeyen 1-2 dikişin kalmış dedi doktor. Hatta 17 biraz kokrkarak da olsa ilk ilişkimizi yaşadık bile inşallah herkes böyle çabucak iyileşir. İyimi normal doğurmuşum çektiğim sancıya değdi doğum yapmamış gibiyim.

Bende molfiks kullaniyorum degistircem ama primada israil mali dkullanmayin diyolar
canım bende prima preminium çare kullanıyorum. Unibaby yenidoğan ıslak mendil kullanıyorum saf su ve pamuk olandan. Pişik önleyici de bubchen. Çok şükür henüz pişik falan olmadık. Allah da hepimizin yavrusunu korusun. Sen Israil bilmem ne bakma. Bebeğinin cildine en iyi gelen hangisiyse onu kullan. Bebeğimie iyi gelen şeyi boykot edemeyeceğim malesef

Bende molfiks kullaniyorum degistircem ama primada israil mali dkullanmayin diyolar
canım bende prima preminium çare kullanıyorum. Unibaby yenidoğan ıslak mendil kullanıyorum saf su ve pamuk olandan. Pişik önleyici de bubchen. Çok şükür henüz pişik falan olmadık. Allah da hepimizin yavrusunu korusun. Sen Israil bilmem ne bakma. Bebeğinin cildine en iyi gelen hangisiyse onu kullan. Bebeğimie iyi gelen şeyi boykot edemeyeceğim malesef

canım çooook geçmiş olsun. 19a çıktığında siz nasıl farketmediniz anlamadım. Bizimki de 19a çıkmıştı ama çocuk bildiğin sapsarıydı özellikle göz bebekleri sapsarıydı. Ve çocuk sürekli uyuyordu 45 dk uyandırmaya çalışmış ama uyandıramamıştım zorla besledim. 1 gece,fototerapi gördük 8 e düştü ertesi gün 14 e yükseldi. Bir gün sonra tekrar kan verdik 12 ye düşmüştü sonra da tamamen gitti çok şükür şimdi bişey kalmadı.inşallah senin yavrunda hemencik atlatır.

Hangi marka kullandın da hemen pişik yaptı canım. Ben doğduğu günden beri unibaby yenidoğan kullanıyorum çok şükür bişey olmadı.
bende pamuk ve su kullanıyorum.İki üç kez aciliyetten ıslak mendil kullandım hemen kızardı bebişin poposu.Islak mendil kesimlikle kullanmamak lazım yoksa hemen pişik oluyor.

Çok sansliymissin gerçekten cnm.benim ikinci doğum ama hemen iyilesemedim yinede.bir de hemoroid sorunum var.ama yine de iyiyim kuzularimiz için değer .bu arada ilk kirk gün ilişki enfeksiyona sebep olabilir.ben kırkım cikincada hemen yapamam sanırım korkuyorum acır diye.en az iki ay çok zor gibi.

Çok değişim olmadı aynıydı vucudunun sarılığı emmeside yerindeydi uyanmama sorunuda yoktu hatta uyumuyor akşamları 2-3 saatte bir uyanır o yüzden bizde hiç endişe etmedik yani hiç belirti beklenmemeliymiş kontrol edilmeliymiş sürekli onu anladım ne güzel sizinki atlatmış inşallah bizde atlatırız ptesi kontrol var inş normal değerlere düşmüş olur

Kızlar selam. Psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Evde kaynana annem gelen giden. Sürekli bacak bacak üstünde baş köşede oturan kayinbaba. İyice bunaldim. Çocuğum sürekli kucaklarda biri indiriyo diğeri kapıyor. Kucagimdan almaya çalışıyorlar. Kaynanam sürekli alınıyor küsuyor. İyice mala bağladım. Durup durup ağlıyorum. Çocuğumu alıp odasına gidiyorum emzirirken aglamaya başlıyorum. Herkesin yaptığı gözüme batıyor. Kaynanam cocugu hep örtme derdinde. Gecen odasına bi girdim yün battaniye örtmus yavruma. El ormesi icindede elyaf var. Kafayı yicem. Hasta etceksin diyorum. Üsuyor o diyor. Offf bir sürü şey. Bugün gitti bayramın birinci günü tekrar gelcek. Şimdiden gelcek diye strese giriyorum

Allah sabir versn canm bizimkide bayramdan snra gidicek allah kaynanalara akıl fikir versn bende cok agladm bizimki yuzunden smdi kusuz konuşmuyoruz oğlumda hep benimld tabi birakmiyorm kimseye kendi anneme bile yeterince bunaldm akil degil ihtiyacım olunca yardm istiyorm ama nerde herkes cocugu alma derdnde inşallah biran once sende bebisinle yanliz kalirsn cok zor valla dogum filan bunlarin yanında hiç

Ayni battaniye sorunu bizde de var, yelekler battaniyeler devamli.sanki kara kistayiz, soyluyorum anlatamiyorum, usuyecek usuyecek diyor sadece. Suratinda vucudunda kirmizi kucuk kabarciklar olusmus, doktora gosterdim bebeklik egzamasi dedi. Sebeplerini arastirdim besinlere karsi alerji Ya da terleme yaziyor. Mama vermedigime gore kesin terlemekten oldu. Karismasalar ne guzel olacak.uyuyamiyorum uzuntuden.

Bugün 29 günlüğüz biz ama hiç öyle kabarıklık olmadı çok şükür. Neden öyle olur bilmiyorum hiç. Belki zamanla düzelir ama araştır bi ya da doktoruna sor olmadı.

Doktorum 6 ay sure verendiselenmek icin cok erken, duzelecek dedi ama canimi sikiyor kabarik kabarik durmasi, herkeste ince cizgi seklinde

Burun damlasi kullanan anneler nasil kullaniyosunuz. Kac damla damlatiyosunuz ve hangi siklikta. Birde icinden cikan burun aspiratorunu her damladan sonra temizlemek icin mi kullaniyosunuz yoksa burnunda birsey oldugundami

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…