2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Oğlum var canım . 3.950 doğdu . Sağlıklı olsunlar da büyük küçük çok önemli değil
Er
Oğlum var canım . 3.950 doğdu . Sağlıklı olsunlar da büyük küçük çok önemli değil
erkek bebekler daha kilolu ve uzun oluyor galiba aynen dediğin gibi sağlıklı olsun diyorum ama başkalarının bebeklerini duyunca acaba sutummu yetmiyor mama mı versem demekten kendimi alamıyorum

Maşallah. Bizim dr bezini de çıkarıp çıplak tartıyor :)

Kızlar birşey soracağım kızım 3.5 aylık oldu gaz sıkıntımız da pek kalmadı çok şükür. Süt olsun diye sütlü incir içiyordum ama kıza çok gaz yaptığı için 1.5 aydır falan içemiyorum. Tekrar içmeye başlasam bu aydan sonra tekrar gaz yapar mı acaba?

bayan34 canım üst katta oturuyor o eve gelince lavobaya bile gitmiyom değişik vi insan kıskanma sebebini tam Çözemedin ama 8 yasında bi oğlu var onla kiyasliyo sanırım

Canım benimki de oöyle ustune bi de annenin sütü yetmiyormu acmi birakiyo filan diyodu uyuz ooluyodum kıskançlıktan bunlar ccanım hastanede tuvalete götürüp kendi memesino vermiş onu sevsin diye

Yuh diyorum yaaa benim kV den beteri de varmış o geldiği zaman ayrılamıyorum kızımın başından ya da annemi de çağırıyorum bize

Canım benimki de oöyle ustune bi de annenin sütü yetmiyormu acmi birakiyo filan diyodu uyuz ooluyodum kıskançlıktan bunlar ccanım hastanede tuvalete götürüp kendi memesino vermiş onu sevsin diye
Ee pess yani. Bu nasıl bi fesatliktir anlamıyorum. Senin cocuğun onu niye daha cok sevsin herkesin yeri ayrı. Onu da kendi cocukları cok sevsin. Iste boyle davranışlara prim verilmeyecek. Hak ettigi davranış neyse onu görecek böyleleri. Kusura bakma canım ama valla senin yerine koydum kendimi ve cok sinirlendim Allah sabır versin

Yuh diyorum yaaa benim kV den beteri de varmış o geldiği zaman ayrılamıyorum kızımın başından ya da annemi de çağırıyorum bize
En iyisini yapiyosun canım Allah sabır versin gercekten boyle kayınvalidelerin psikolojisini anlamakta güçlük çekiyorum.

Bende bende. BeniM ki de bal reçel veren cinsten. Ona kalsa 3 aylıkken başlatacak tahana çorbası na ek gıdaya
Kayınvalidem değil ama aynı annemin kafadan desene. Ilk oğluma daha hastanede anne sütü bile almadan kutu kayısı suyu vermis duyunca delirdim. Gelinimizin bebeğini de emzirmeye kalkmış bi kac sefer. Cok sert ve dominant bi karakterdir kendileri sagolsun kızcağız da bisey diyememiş korkudan. Bi daha yaparsa kız, verme cocuğu kucağına dedim bende. Herkes yerini ve haddini bilsin kendi annem bile olsa müsade etmem. Allah'tan memlekete taşındılar simdi burda olsa oglusuma ne çorbalar ne fasulye suları içirmeye kalkardi Allah bilir

Canım iyi günler benim bebeğim de ilk doğduğunda çok kilo alıyordu en korktuğum şeydi obez olması doğduğunda 4300 gr di zaten hiç kilo kaybı olmadı mama yüzünden ilk ay 1800 gr aldı ve 6100 gr oldu ben o ay mama yi bırakmaya karar verdim sağlık ocağında da obez olur bu gidişle dedi hemşire 2. Ay günde bir kez 90 cc verdim bebeğim o ay 1 kilo aldı ve 7100 gr oldu 3. Ay hiç vermedim mama 7800 gr oldu şükür biraz dengeledik yanakları dolgun bebeğimin obez olursa çok üzülürüm gece hiç uyandirmiyorum 7-8 saat uyuduğu da oluyor çok uykusuz ise. Bebeğimin boyu 67 cm bakalım 8 ocakta 4. Ay kontrol var kaç almış bebeğimin cinsiyeti kız

Aaa öyle şey mi olur yaa parcalarim onu diyecem de bişey de diyemezsin her an kontrol de edemezsin Allah yardimcin olsun canım

Dut kurusunu nasıl iciyorsun canım evde var da boşa gitmesin bari bende deneyim fazla sütten zarar gelmez

Şuan 7.30 kilosu canim bir ayda 800gr almışsa normal canim sıkıntı yapma kendine

Canım bende bu zamana kadar hep emzırdım mama falan vermedim şuan 4aylik maşallah kilo alımı da çok iyi ama akşamları memeyi bırakmıyor göğüs uçlarım yara oldu yine bende iki gündür akşamları 90ml falan mama yapıyorum içince rahatlayip uyuya kalıyor yavrum doğrumu yapıyorum bilmiyorum herkes 6aya kadar anne sütü ver diyolar annemde kızım artık büyüdü günde bir defa mama ver seninde göğüslerin dolar diyo napsam acaba.

Benimde göğüslerim cok yara oldu canım hatta olmayan bisey kalmadı diyebilirim göğüslerime gogus mantarı kanal tıkanması mastit..hatta sag göğsüm hala iyileşmedi dun gece yine sisti ve cok acıyo ama ağlaya ağlaya da olsa emzirdim tek ogun mama vermedim. Bide gündüzleri cok az uyuyo oglum bu yüzden surekli emiyo. Göğüsler bebek emdikce dolar canm ara verirsen korelir sakin emzirmekten vazgeçme. Ikiz bebeklerini bile 6 ay sadece anne sutuyle besleyen anneler var tek bebise hayli hayli yeter anne sutu tabi farklı bi durum yoksa. Bebek emmiyo süt oluşumu gercekten yetersiz vs.haric.

Can
bayan34 canım üst katta oturuyor o eve gelince lavobaya bile gitmiyom değişik vi insan kıskanma sebebini tam Çözemedin ama 8 yasında bi oğlu var onla kiyasliyo sanırım
Canım benimkide üst katta oturuyor bende yalnız birakmamaya çalışıyorum 4aylik oğlum geçen gün mandalinanin suyunu sıkıp birkaç kaşık ver dedi daha küçük kesinlikle olmaz dedik eşimle dünde mutfakta işim vardı geldim baktım mandalina yiyor kızlarıyla yarım saat sonra falan çok az kustu baktım turuncu siz buna mandalinami verdiniz dedim yokk dedi yalan halbuki vermişler çok sinirlendim ya iyi bişe yaptıklarını sanıyorlar herseyden biraz biraz tattirsan diyo hayır diyorum 4aylik demekki bundan sonra daha dikkatli olmam gerekiyor

C
canım vazgecermiyim hiç günde bir defada olsa vermemi diyosun ..mamaya nasıl saldırıyor canım iki eliyle tutuyor doymuyormu acaba o yuzdenmi öyle yapıyor bilmiyorum

C
canım vazgecermiyim hiç günde bir defada olsa vermemi diyosun ..mamaya nasıl saldırıyor canım iki eliyle tutuyor doymuyormu acaba o yuzdenmi öyle yapıyor bilmiyorum
Canım ilk zamanlar sütümün yetmediğini ve oğlumun ac kaldığını düşündüğüm icin cok üzüldüm vede bu konuyu cok araştırdım. Nacizane fikrim hic mama vermemen. Mamanın emilimi daha gec olduğu icin bebekler uzun sure acikmiyorlar. Sen emzirmen gereken zamanda mama verirsen bide acikma süresini ekleyince uzun süre emmemis oluyo ve süt üretimi ihtiyac yok diye azaliyo. Ne kadar emzirirsen o kadar cok süt olur ve eminim sütun bebeğini doyurmaya yetecektir. Buna inan canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…