ErOğlum var canım . 3.950 doğdu . Sağlıklı olsunlar da büyük küçük çok önemli değil
erkek bebekler daha kilolu ve uzun oluyor galiba aynen dediğin gibi sağlıklı olsun diyorum ama başkalarının bebeklerini duyunca acaba sutummu yetmiyor mama mı versem demekten kendimi alamıyorumOğlum var canım . 3.950 doğdu . Sağlıklı olsunlar da büyük küçük çok önemli değil
Dün 3 aylık olduk :) Rota virüsü aşısı olduk. Kilomuz 7.400 geldi 7.200 yazıldı bir badi bir bez 200 gram eder mi ya :) neyse geçen ayda silinmiş hâliyle 6.200 yazmışlardı. Tam 1 kilo almis oldu çok sevindim bu ay az almış gibi gelmişti. Boyumuz 64.5 cm olmus. Gayet sağlıklıyız çok şükür .
Canım benimki de oöyle ustune bi de annenin sütü yetmiyormu acmi birakiyo filan diyodu uyuz ooluyodum kıskançlıktan bunlar ccanım hastanede tuvalete götürüp kendi memesino vermiş onu sevsin diye
Ee pess yani. Bu nasıl bi fesatliktir anlamıyorum. Senin cocuğun onu niye daha cok sevsin herkesin yeri ayrı. Onu da kendi cocukları cok sevsin. Iste boyle davranışlara prim verilmeyecek. Hak ettigi davranış neyse onu görecek böyleleri. Kusura bakma canım ama valla senin yerine koydum kendimi ve cok sinirlendim Allah sabır versinCanım benimki de oöyle ustune bi de annenin sütü yetmiyormu acmi birakiyo filan diyodu uyuz ooluyodum kıskançlıktan bunlar ccanım hastanede tuvalete götürüp kendi memesino vermiş onu sevsin diye
En iyisini yapiyosun canım Allah sabır versin gercekten boyle kayınvalidelerin psikolojisini anlamakta güçlük çekiyorum.Yuh diyorum yaaa benim kV den beteri de varmış o geldiği zaman ayrılamıyorum kızımın başından ya da annemi de çağırıyorum bize
En iyisini yapiyosun canım Allah sabır versin gercekten boyle kayınvalidelerin psikolojisini anlamakta güçlük çekiyorum.
Kayınvalidem değil ama aynı annemin kafadan desene. Ilk oğluma daha hastanede anne sütü bile almadan kutu kayısı suyu vermis duyunca delirdim. Gelinimizin bebeğini de emzirmeye kalkmış bi kac sefer. Cok sert ve dominant bi karakterdir kendileri sagolsun kızcağız da bisey diyememiş korkudan. Bi daha yaparsa kız, verme cocuğu kucağına dedim bende. Herkes yerini ve haddini bilsin kendi annem bile olsa müsade etmem. Allah'tan memlekete taşındılar simdi burda olsa oglusuma ne çorbalar ne fasulye suları içirmeye kalkardi Allah bilirBende bende. BeniM ki de bal reçel veren cinsten. Ona kalsa 3 aylıkken başlatacak tahana çorbası na ek gıdaya
Canım iyi günler benim bebeğim de ilk doğduğunda çok kilo alıyordu en korktuğum şeydi obez olması doğduğunda 4300 gr di zaten hiç kilo kaybı olmadı mama yüzünden ilk ay 1800 gr aldı ve 6100 gr oldu ben o ay mama yi bırakmaya karar verdim sağlık ocağında da obez olur bu gidişle dedi hemşire 2. Ay günde bir kez 90 cc verdim bebeğim o ay 1 kilo aldı ve 7100 gr oldu 3. Ay hiç vermedim mama 7800 gr oldu şükür biraz dengeledik yanakları dolgun bebeğimin obez olursa çok üzülürüm gece hiç uyandirmiyorum 7-8 saat uyuduğu da oluyor çok uykusuz ise. Bebeğimin boyu 67 cm bakalım 8 ocakta 4. Ay kontrol var kaç almış bebeğimin cinsiyeti kızİyi geceler arkadaşlar.nasilsnz ? Bi konuda fikir danışmak istyrm.benim bebisim 8300 kilo 67 cm.4 ay 7 günlük.ilk doğduğunda 2800 e kadar düştü sariliktan hastanede yattı vs.şimdi bebeği her goren napmissn bebege baya kilo almış ne veriyosun vs diyo. Onlara çok takilmadm da bugün ablam geldi bize.bebeği 20 gundur gormuyodu.görünce napmissin baya kilo almış dedi o da.çok mu mama veriyosun dedi.ablam çocuğuobez yapcksn vs dedi.baya uüzüldüm.ben her ogunde bebisime 160-170 cc veryrm.günde sadece bikez mama veryrm 150 cc.ablam çok veryrsn diyo.ama bu verdiğinden sonra bile bebeğim versem icer.arkasından bakakaliyo boberonun? Sizce çok mu veryrm gerçekten? Bide kilosu fazla mi bebeğimin,?son olarak ablam gece uyandirip besleme diyo ama gönlüm el vermiyo. Mesela 23 de içti.sabaha kadar uyur dokunmadan.7-8 saat oluyo.cokfazka digilmi?? Yorumlarininizi beklyrm
Malesef benim devam ediyor korseyle dolaşıyorum fizik tedavi için sıra bekliyorum bulunduğumuz ilçede özel bi yer yok.tabi buna şükür yinede kötü boyutta değil. Senin bel agrin devam mi ?
Aaa öyle şey mi olur yaa parcalarim onu diyecem de bişey de diyemezsin her an kontrol de edemezsin Allah yardimcin olsun canımCanım benimki de oöyle ustune bi de annenin sütü yetmiyormu acmi birakiyo filan diyodu uyuz ooluyodum kıskançlıktan bunlar ccanım hastanede tuvalete götürüp kendi memesino vermiş onu sevsin diye
Dut kurusunu nasıl iciyorsun canım evde var da boşa gitmesin bari bende deneyim fazla sütten zarar gelmezCnm benimde sutumu fazla fazla arttiran tek sey dut kurusu. 1 ay denedim icmedim gogsum bombos kaldi dut kirisi icmeye basladigim gun ki hemen etkisini gosterdi goguslerim tas gibi oluyor 1 memeden 10 dk olmadan 110 cc sut sagiyorun. Normalde 30 cc ancak cikiyor. Bi dene onuda istersen
Şuan 7.30 kilosu canim bir ayda 800gr almışsa normal canim sıkıntı yapma kendineDr uma gittiğimde 15 gün önce 7300 du.bnm canım sklmisti kilosu az niye 8 değil vs.çünkü ondan bi önceki ay 6500 du.1 ayda 1 kg un altı almış acaba doymadi mi vs dedim.Dr normal demişti aslında.evde ben verdiğim miktarı arttrdim.15 günde 1 kg aldi .ama yanı çocuk yiyemezse yemez diye dusundm.farketmeden kötülük mu yaptım çocuğuma.obez filan olursa kndimi affetmm
Canım bende bu zamana kadar hep emzırdım mama falan vermedim şuan 4aylik maşallah kilo alımı da çok iyi ama akşamları memeyi bırakmıyor göğüs uçlarım yara oldu yine bende iki gündür akşamları 90ml falan mama yapıyorum içince rahatlayip uyuya kalıyor yavrum doğrumu yapıyorum bilmiyorum herkes 6aya kadar anne sütü ver diyolar annemde kızım artık büyüdü günde bir defa mama ver seninde göğüslerin dolar diyo napsam acaba.Canim bn de senin gibi gunde bi ogun (60-70cc) mama veriyorum ve bunu bi turlu birakamadigim icin Tomris'e danismistim. Gunde 800-850cc iciyo dedigimde miktari cok fazla buldu ve biberonla ne kadar verirsen o kadar icer dedi.. Cok icmesi saglikli olacagi ve iyi buyuyecegi anlamina gelmez dedi. Kac saatte bi veriyosun? 160cc biraz fazla geldi bana..
Benimde göğüslerim cok yara oldu canım hatta olmayan bisey kalmadı diyebilirim göğüslerimeCanım bende bu zamana kadar hep emzırdım mama falan vermedim şuan 4aylik maşallah kilo alımı da çok iyi ama akşamları memeyi bırakmıyor göğüs uçlarım yara oldu yine bende iki gündür akşamları 90ml falan mama yapıyorum içince rahatlayip uyuya kalıyor yavrum doğrumu yapıyorum bilmiyorum herkes 6aya kadar anne sütü ver diyolar annemde kızım artık büyüdü günde bir defa mama ver seninde göğüslerin dolar diyo napsam acaba.
Canım benimkide üst katta oturuyor bende yalnız birakmamaya çalışıyorum 4aylik oğlum geçen gün mandalinanin suyunu sıkıp birkaç kaşık ver dedi daha küçük kesinlikle olmaz dedik eşimle dünde mutfakta işim vardı geldim baktım mandalina yiyor kızlarıyla yarım saat sonra falan çok az kustu baktım turuncu siz buna mandalinami verdiniz dedim yokk dedi yalan halbuki vermişler çok sinirlendim ya iyi bişe yaptıklarını sanıyorlar herseyden biraz biraz tattirsan diyo hayır diyorum 4aylik demekki bundan sonra daha dikkatli olmam gerekiyorbayan34 canım üst katta oturuyor o eve gelince lavobaya bile gitmiyom değişik vi insan kıskanma sebebini tam Çözemedin ama 8 yasında bi oğlu var onla kiyasliyo sanırım
canım vazgecermiyim hiç günde bir defada olsa vermemi diyosun ..mamaya nasıl saldırıyor canım iki eliyle tutuyor doymuyormu acaba o yuzdenmi öyle yapıyor bilmiyorumBenimde göğüslerim cok yara oldu canım hatta olmayan bisey kalmadı diyebilirim göğüslerimegogus mantarı kanal tıkanması mastit..hatta sag göğsüm hala iyileşmedi dun gece yine sisti ve cok acıyo ama ağlaya ağlaya da olsa emzirdim tek ogun mama vermedim. Bide gündüzleri cok az uyuyo oglum bu yüzden surekli emiyo. Göğüsler bebek emdikce dolar canm ara verirsen korelir sakin emzirmekten vazgeçme. Ikiz bebeklerini bile 6 ay sadece anne sutuyle besleyen anneler var tek bebise hayli hayli yeter anne sutu tabi farklı bi durum yoksa. Bebek emmiyo süt oluşumu gercekten yetersiz vs.haric.
Canım ilk zamanlar sütümün yetmediğini ve oğlumun ac kaldığını düşündüğüm icin cok üzüldüm vede bu konuyu cok araştırdım. Nacizane fikrim hic mama vermemen. Mamanın emilimi daha gec olduğu icin bebekler uzun sure acikmiyorlar. Sen emzirmen gereken zamanda mama verirsen bide acikma süresini ekleyince uzun süre emmemis oluyo ve süt üretimi ihtiyac yok diye azaliyo. Ne kadar emzirirsen o kadar cok süt olur ve eminim sütun bebeğini doyurmaya yetecektir. Buna inan canımC
canım vazgecermiyim hiç günde bir defada olsa vermemi diyosun ..mamaya nasıl saldırıyor canım iki eliyle tutuyor doymuyormu acaba o yuzdenmi öyle yapıyor bilmiyorum
Benimkide ayni deme cocuga dedim ne demek pis anne aglatti mi seni ya? Biz oyle bise desek laf ederler emin olR
Bak bu iyi fıkirmis bnde öyle yapayım da ne hissettiğimi anlasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?