2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canim ne kadar dogru bilmiyorum ama o durumda sag gogsunden emzir diyorlar yani ilac almak zorunda kaldiginda

benimde annem kizim aglayinca seni kim dovdu annenmi babanmi diyodu benimde canim sıkılıyodu dr kontrol sonrasi cocuga olumsuz ifadeler kullanmayi dediler psikolojik gelisimi icin dedim hakli buldu demiyor artik sen degilde esin boyle aciklama yapsin kv okdugu icin sana kiza bilir belki

Kızlar 2 gündür sadece okuyabildim yazdıklarınızı.. Annem geldi dün akşam bugün de gitti. O varken ütü süpürge duş alma toz alma vs. derken yoruldum çok
Bişey sorcam sizlere. Ben oğlumu beşikte sallayarak uyutuyorum. Yakın zamanda bebek büyütenler ve bilinçli olduğunu düşündüğüm kişiler artık sallamayı bırakmalısın diyo nasıl alıştırabilirim ya da bebeğini vazgeçirebilen var mı acaba?? Sallamanın zararlı olduğunu bilsem de mecbur kalmıştım.. Uykusu gelince ağlamaya başlıyo sallarken bile zor susuyo ve uyuyo ama alışmamız lazım. 4 aydan sonra daha zor olacağını okumuştum.. Nasıl uyutabilirim ?

Valla kendi kendine uyuyan Bebek var midir bilmiyorum bizimki uykusu gelince uyumak yerine daha cok agliyor bizim uyutmamiz söyle oluyor ben emziriyorum once biraz uykusu geliyor sonra kucağa alıp pışpışlıyoruz 10 dk da uyuyor ama geceleri sabahları cok uyumuyor bizim uyutma tarzı da kotu bnce çünkü heryerden meme veremiyorsun mesela alışverişte Bebek arabasında uyumuyor mutlaka kucakta uyumak istiyor

benimde öyle canım.Bende yatırırken sağımdan verdiriyordum sol göğsümde süt hep daha az

Bütün gün bebişe ben bakıyorum. Tek başımayım. Yanımda kimsem yok. Akşama kadar cok yoruluyorum. Çünkü bizim bebiş gündüz hiç uyumuyor. Hep kucakta gezmek istiyor. Puset oyun halisi oyuncak hic bir sey ise yaramiyor. Yatırdığım anda gözlerinden yaşlar bosaliyor. Yemek yiyemiyorum tuvalete gittiğimde aglaya ağlaya katılıyor. Yemek yapamiyorum evi temizleyemiyorum.
Gelelim asil sorunuma

Esim cocukla ilgilenmiyor. Yani toplam 10 dakika bile tutmuyor kucaginda. Hep oturuyor buim bebiste ağlıyor. Ne istiyorsun deyip duruyor. Sinir oluyorum. Hicbir is yapmadigi gibu evin daginikligina ds içten içe kızıyor ama bişey diyemiyor.

Mesela bugün yemek yoktu. Ysni sonucta emziren bir anneyim süt icin birseyler yemem gerek ve ayrica tum gun hicbir sey yiyemefigimi biliyor. Geldi bir paket buskuvi yedi öyle bekliyor. Yani bi seyler hazırlayayim ya da bir şeyler siparis vereyim bu jadin butun gun ac geziyor yok yok yok.

Hiç umrunda değil. Varsa yoksa telefonu...

Artık dayanamıyorum....

Bir de kimsem yok. Tüm gün evdeyim. Eve gelince bir iki muhabbet efelim diyorum hic yoktsn sinirleniyor. Bur seyler yiyip uzaniyor telefonu ile mesgul oluyor. Koltukta siziyor. Sabah da kalkip ise gidiyor. Ben haxirlamazsam kahvalti da yapmıyor.

Gitgide soğuyorum eşimden.

Canim bn baslarda daha cok mama veriyodum sutum yetmiyodu. Butun gun emzirsem de bi sure sonra memede cirpinmaya basliodu. Yavas yavas azalttim mama miktarini emzirme kampi yaparak. Su anda da gun icinde o uyurken sutumu sagip huzursuzlanirsa onu bermeye calisiyorum. Hic vermediysen alistirma bence. Aksam uzeri her bebek huzursuz oluyo. Bi ay daha dayan sonrasinda yogurt falan verirsin aksam uzeri.

Canim ne kadar dogru bilmiyorum ama o durumda sag gogsunden emzir diyorlar yani ilac almak zorunda kaldiginda
Surekli agri kesici içmiyorum canım iki günde bir iciyorum ama son zamanlarda gece dayanılmaz ağrımaya başladı öğleye kadar sabrettim öğlen ictim artık.ilac alındığında sag göğsün emzirildigini bilmiyorum canım bi araştırayım

Al karşına açık açık konuş. Ama üstten üstten değil, yumuşak yumuşak. Çektiğin sıkıntıları anlat, böyle yaparak hem senin yıpranmanı arttırdığını hem de ilişkinizin zarar gördüğünü filan.. Bazı erkekler mevzu gözüne sokulmayınca göremez anlayamaz ya da daha da beteri nasılsa bi şekilde ilerliyo herşey diye rahatını bozmamayı tercih eder. Birden bire değişmesini bekleyip kendini yıpratma ama. Ufak ufak sorumluluklar ver. Sen kadınsın, ne yapacağını bilirsin
Sanki çocuk sadece benim çocuğum...

Ay Can'ım ne uyandırması bence kesinlikle çok değil, bırak rahat rahat uyusun. Artık 4 aydan sonra bebişler uyur Can'ım.

Can'ım bebişlerin doyma hissi olmadığı için sen ne kadar verirsen o , o kadar alır Can'ım, 15günde 1 kilo alması bana biraz fazla gibi geldi.

Er

erkek bebekler daha kilolu ve uzun oluyor galiba aynen dediğin gibi sağlıklı olsun diyorum ama başkalarının bebeklerini duyunca acaba sutummu yetmiyor mama mı versem demekten kendimi alamıyorum

Sakın öyle düşünmeyin. Her zaman anne sütü her zaman. Sütünüz mutlaka yeter ne kadar emzirirseniz o kadar artar. Yapıya bağlı çocuğun iriliği. Karı koca yapılıyız ee zaten kilosu iyi doğdu o yüzden böyleyiz. Bende sadece anne sütü veriyorum. İnşallah da 6 aya kadar veririm. Hatta daha fazlası :))

Seninki De biraz sıkıntılı ama en azından kucakta uyuyabiliyor Bizimki hep yatağını arıyor.. Umarım yatağa koyunca uyuyabilen bebekler olurlar

Allah yardımcınız olsun bütün gün tek başına olunca çok zor artk bebeklerin kucak ve daha ilgi zamanı gündüz uykuları azalıyo. Günün yorgunluğu yetiyo. Bn de yemek yiyecek. Vakit Bulamıyorum sadece cumartesi günleri annem gelince iş yapmaya çalışıyorum Ama tabii ki hiçbir zaman yetmiyor allah hepimizin yardımcısı olsun eşinizle mutlaka oturup konuşun konuşa konuşa anlayacaklardır sıkılmayın. Benim eşim yardımcı oluyor Allah razı olsun ama dediğim gibi söyle söyle kibarca yada nasıl hoşlanıyorsunu benim eşim yardımcı oluyor Allah razı olsun ama dediğim gibi söyle söyle kibarca yada nasıl hoşlanıyorssa O şekilde mutlaka sizi anlayacaklardır diye düşünüyorum

Canm ben hic sallamadm hatta besigimiz sallanmalida degil oglumun yanina yatiyorum poposuna vuruyorum uyuyor hatta artik vurmamayada başladım bikackere yuzume dokunuyor saga sola dönüyor ben gozumu hic acmiyorum sonra uyuyor :)

allah kolaylik versin canım cok uzuldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…