Kızlar yaklaşık 10 gündür dişim ağrıyo ama son günlerde dayanılmaz hale geldigece uykudan uyandırıyo o derece çektirmek istiyorum ama tek korkum oğlumu emzirememek. Dis anestezisinin süte geçip geçmediği konusunda Dr lar tamamen ikilemde kalmış durumda. Net değiller. Bir kac yeri arayıp görüştüm. Kimisi süte geçmez hem lokal hem damardan degil emzirebilirsin hemen diyo. Kimisi de dis çekiminden sonra sütunu sağıp dök 3-4 saat bekle sonra emzir diyo. Bu da toplamda 5-6 saat yapar ve oglum kesinlikle çıldırır bu surede Kararsız kaldım napicami bilemedim biberonu ağzına surmuyo mama da yemiyo sadece anne sutu aliyo ve açlığın dışındaki emme ihtiyacını da memeyle karşılıyo. Emziğe bir türlü alıştıramadık. Bir arkadasım dogumdan hemen sonra çektirmiş dişini ve daha klinikten çıkmadan orda emzirmis bebeğini. Hic bisey olmadı zaten emzirdigimi de söylemiştim dedi. Siz olsanız ne yapardınız yada basına gelen var mi ?
benimde annem kizim aglayinca seni kim dovdu annenmi babanmi diyodu benimde canim sıkılıyodu dr kontrol sonrasi cocuga olumsuz ifadeler kullanmayi dediler psikolojik gelisimi icin dedim hakli buldu demiyor artik sen degilde esin boyle aciklama yapsin kv okdugu icin sana kiza bilir belkiKızlar bisey danışacağım size bnm kayınvalidem bebeği sürekli kim kızmış sana anne kızmış mı anne dovmus mu diye seviyor bnm de canim cok sikiliyor bu duruma şaka yollu ben kiZima kizarmiyim el Bebek Gül Bebek büyütüyorum cok seviyorum Bn kızımı diyorum anlamıyor yine aynı şekilde sevmeye devam ediyor Nasıl uyarsam sizce kırmayayım diyorum ama kızımı o şekilde sevmesi hoşuma gitmiyor
Valla kendi kendine uyuyan Bebek var midir bilmiyorum bizimki uykusu gelince uyumak yerine daha cok agliyor bizim uyutmamiz söyle oluyor ben emziriyorum once biraz uykusu geliyor sonra kucağa alıp pışpışlıyoruz 10 dk da uyuyor ama geceleri sabahları cok uyumuyor bizim uyutma tarzı da kotu bnce çünkü heryerden meme veremiyorsun mesela alışverişte Bebek arabasında uyumuyor mutlaka kucakta uyumak istiyorKızlar 2 gündür sadece okuyabildim yazdıklarınızı.. Annem geldi dün akşam bugün de gitti. O varken ütü süpürge duş alma toz alma vs. derken yoruldum çok
Bişey sorcam sizlere. Ben oğlumu beşikte sallayarak uyutuyorum. Yakın zamanda bebek büyütenler ve bilinçli olduğunu düşündüğüm kişiler artık sallamayı bırakmalısın diyo nasıl alıştırabilirim ya da bebeğini vazgeçirebilen var mı acaba?? Sallamanın zararlı olduğunu bilsem de mecbur kalmıştım.. Uykusu gelince ağlamaya başlıyo sallarken bile zor susuyo ve uyuyo ama alışmamız lazım. 4 aydan sonra daha zor olacağını okumuştum.. Nasıl uyutabilirim ?
benimde öyle canım.Bende yatırırken sağımdan verdiriyordum sol göğsümde süt hep daha azKızlar cevabını merak ettiğim bi soru var, benim sağ göğsümden solun iki katı süt çıkıyor, sağdan 60 cc sağarsam soldan sadece 30 cc çıkıyor mesela. Ben başlarda sol gögsüm yara diye genelde solu emzirmekten kaçındım, o sebeple köreldi mi acaba? Yoksa sizde de biri daha iyi mi?
Canım bende bu zamana kadar hep emzırdım mama falan vermedim şuan 4aylik maşallah kilo alımı da çok iyi ama akşamları memeyi bırakmıyor göğüs uçlarım yara oldu yine bende iki gündür akşamları 90ml falan mama yapıyorum içince rahatlayip uyuya kalıyor yavrum doğrumu yapıyorum bilmiyorum herkes 6aya kadar anne sütü ver diyolar annemde kızım artık büyüdü günde bir defa mama ver seninde göğüslerin dolar diyo napsam acaba.
Surekli agri kesici içmiyorum canım iki günde bir iciyorum ama son zamanlardaCanim ne kadar dogru bilmiyorum ama o durumda sag gogsunden emzir diyorlar yani ilac almak zorunda kaldiginda
Sanki çocuk sadece benim çocuğum...
Ay Can'ım ne uyandırması bence kesinlikle çok değil, bırak rahat rahat uyusun. Artık 4 aydan sonra bebişler uyur Can'ım.İyi geceler arkadaşlar.nasilsnz ? Bi konuda fikir danışmak istyrm.benim bebisim 8300 kilo 67 cm.4 ay 7 günlük.ilk doğduğunda 2800 e kadar düştü sariliktan hastanede yattı vs.şimdi bebeği her goren napmissn bebege baya kilo almış ne veriyosun vs diyo. Onlara çok takilmadm da bugün ablam geldi bize.bebeği 20 gundur gormuyodu.görünce napmissin baya kilo almış dedi o da.çok mu mama veriyosun dedi.ablam çocuğuobez yapcksn vs dedi.baya uüzüldüm.ben her ogunde bebisime 160-170 cc veryrm.günde sadece bikez mama veryrm 150 cc.ablam çok veryrsn diyo.ama bu verdiğinden sonra bile bebeğim versem icer.arkasından bakakaliyo boberonun? Sizce çok mu veryrm gerçekten? Bide kilosu fazla mi bebeğimin,?son olarak ablam gece uyandirip besleme diyo ama gönlüm el vermiyo. Mesela 23 de içti.sabaha kadar uyur dokunmadan.7-8 saat oluyo.cokfazka digilmi?? Yorumlarininizi beklyrm
Can'ım bebişlerin doyma hissi olmadığı için sen ne kadar verirsen o , o kadar alır Can'ım, 15günde 1 kilo alması bana biraz fazla gibi geldi.Dr uma gittiğimde 15 gün önce 7300 du.bnm canım sklmisti kilosu az niye 8 değil vs.çünkü ondan bi önceki ay 6500 du.1 ayda 1 kg un altı almış acaba doymadi mi vs dedim.Dr normal demişti aslında.evde ben verdiğim miktarı arttrdim.15 günde 1 kg aldi .ama yanı çocuk yiyemezse yemez diye dusundm.farketmeden kötülük mu yaptım çocuğuma.obez filan olursa kndimi affetmm
Maşallah. Bizim dr bezini de çıkarıp çıplak tartıyor :)
Er
erkek bebekler daha kilolu ve uzun oluyor galiba aynen dediğin gibi sağlıklı olsun diyorum ama başkalarının bebeklerini duyunca acaba sutummu yetmiyor mama mı versem demekten kendimi alamıyorum
Seninki De biraz sıkıntılı ama en azından kucakta uyuyabiliyor Bizimki hep yatağını arıyor.. Umarım yatağa koyunca uyuyabilen bebekler olurlarValla kendi kendine uyuyan Bebek var midir bilmiyorum bizimki uykusu gelince uyumak yerine daha cok agliyor bizim uyutmamiz söyle oluyor ben emziriyorum once biraz uykusu geliyor sonra kucağa alıp pışpışlıyoruz 10 dk da uyuyor ama geceleri sabahları cok uyumuyor bizim uyutma tarzı da kotu bnce çünkü heryerden meme veremiyorsun mesela alışverişte Bebek arabasında uyumuyor mutlaka kucakta uyumak istiyor
Bütün gün bebişe ben bakıyorum. Tek başımayım. Yanımda kimsem yok. Akşama kadar cok yoruluyorum. Çünkü bizim bebiş gündüz hiç uyumuyor. Hep kucakta gezmek istiyor. Puset oyun halisi oyuncak hic bir sey ise yaramiyor. Yatırdığım anda gözlerinden yaşlar bosaliyor. Yemek yiyemiyorum tuvalete gittiğimde aglaya ağlaya katılıyor. Yemek yapamiyorum evi temizleyemiyorum.
Gelelim asil sorunuma
Esim cocukla ilgilenmiyor. Yani toplam 10 dakika bile tutmuyor kucaginda. Hep oturuyor buim bebiste ağlıyor. Ne istiyorsun deyip duruyor. Sinir oluyorum. Hicbir is yapmadigi gibu evin daginikligina ds içten içe kızıyor ama bişey diyemiyor.
Mesela bugün yemek yoktu. Ysni sonucta emziren bir anneyim süt icin birseyler yemem gerek ve ayrica tum gun hicbir sey yiyemefigimi biliyor. Geldi bir paket buskuvi yedi öyle bekliyor. Yani bi seyler hazırlayayim ya da bir şeyler siparis vereyim bu jadin butun gun ac geziyor yok yok yok.
Hiç umrunda değil. Varsa yoksa telefonu...
Artık dayanamıyorum....
Allah yardımcınız olsun bütün gün tek başına olunca çok zor artk bebeklerin kucak ve daha ilgi zamanı gündüz uykuları azalıyo. Günün yorgunluğu yetiyo. Bn de yemek yiyecek. Vakit Bulamıyorum sadece cumartesi günleri annem gelince iş yapmaya çalışıyorum Ama tabii ki hiçbir zaman yetmiyor allah hepimizin yardımcısı olsun eşinizle mutlaka oturup konuşun konuşa konuşa anlayacaklardır sıkılmayın. Benim eşim yardımcı oluyor Allah razı olsun ama dediğim gibi söyle söyle kibarca yada nasıl hoşlanıyorsunu benim eşim yardımcı oluyor Allah razı olsun ama dediğim gibi söyle söyle kibarca yada nasıl hoşlanıyorssa O şekilde mutlaka sizi anlayacaklardır diye düşünüyorumBir de kimsem yok. Tüm gün evdeyim. Eve gelince bir iki muhabbet efelim diyorum hic yoktsn sinirleniyor. Bur seyler yiyip uzaniyor telefonu ile mesgul oluyor. Koltukta siziyor. Sabah da kalkip ise gidiyor. Ben haxirlamazsam kahvalti da yapmıyor.
Gitgide soğuyorum eşimden.
Canm ben hic sallamadm hatta besigimiz sallanmalida degil oglumun yanina yatiyorum poposuna vuruyorum uyuyor hatta artik vurmamayada başladım bikackere yuzume dokunuyor saga sola dönüyor ben gozumu hic acmiyorum sonra uyuyor :)Kızlar 2 gündür sadece okuyabildim yazdıklarınızı.. Annem geldi dün akşam bugün de gitti. O varken ütü süpürge duş alma toz alma vs. derken yoruldum çok
Bişey sorcam sizlere. Ben oğlumu beşikte sallayarak uyutuyorum. Yakın zamanda bebek büyütenler ve bilinçli olduğunu düşündüğüm kişiler artık sallamayı bırakmalısın diyo nasıl alıştırabilirim ya da bebeğini vazgeçirebilen var mı acaba?? Sallamanın zararlı olduğunu bilsem de mecbur kalmıştım.. Uykusu gelince ağlamaya başlıyo sallarken bile zor susuyo ve uyuyo ama alışmamız lazım. 4 aydan sonra daha zor olacağını okumuştum.. Nasıl uyutabilirim ?
allah kolaylik versin canım cok uzuldumBütün gün bebişe ben bakıyorum. Tek başımayım. Yanımda kimsem yok. Akşama kadar cok yoruluyorum. Çünkü bizim bebiş gündüz hiç uyumuyor. Hep kucakta gezmek istiyor. Puset oyun halisi oyuncak hic bir sey ise yaramiyor. Yatırdığım anda gözlerinden yaşlar bosaliyor. Yemek yiyemiyorum tuvalete gittiğimde aglaya ağlaya katılıyor. Yemek yapamiyorum evi temizleyemiyorum.
Gelelim asil sorunuma
Esim cocukla ilgilenmiyor. Yani toplam 10 dakika bile tutmuyor kucaginda. Hep oturuyor buim bebiste ağlıyor. Ne istiyorsun deyip duruyor. Sinir oluyorum. Hicbir is yapmadigi gibu evin daginikligina ds içten içe kızıyor ama bişey diyemiyor.
Mesela bugün yemek yoktu. Ysni sonucta emziren bir anneyim süt icin birseyler yemem gerek ve ayrica tum gun hicbir sey yiyemefigimi biliyor. Geldi bir paket buskuvi yedi öyle bekliyor. Yani bi seyler hazırlayayim ya da bir şeyler siparis vereyim bu jadin butun gun ac geziyor yok yok yok.
Hiç umrunda değil. Varsa yoksa telefonu...
Artık dayanamıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?