2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Herkese merhaba, bebegimin suratinda, koltuk altinda ve kol icind kirmizi noktaciklar cikmisti. Whatsapptan fotolari cekip doktorumuza gonderdim, bebeklik egzamasi oldugunu ve bol bol nemlendirici surmemizi soyledi. Ben de 2 gun boyunca oyle yaptim ama daha cok artinca yakin bir doktora gittim. Oysa ki egzama degil sivilceymis,akne neonatal. Anne sutunden hormonlarla geciyormus, yapabilecegimiz bir sey yokmus. Tabii ben nemlendirici surerek artmasini sagladim kirmizi, ici beyaz dolu sivilcecikler var alninda ve yanaklarinda, ergenlik sivilcesi gibi. Doktora kanli canli gostermeden bir sey yapmamak gerekiyor. Var mi bu sorunu yasayan aranizda?

Benim oğlaninda yüzünde var kucuk kirmizi içi beyaz yüzünde sadece ellemedim hiç sicaktandir diye

Selam kızlar.. Bebeğin tekmelerinden, çatlaklardan, kilolardan konuşurken şimdi yaramaz bebeklerden konuşuyoruz :))
Zaman ne çabuk geçiyor ya. Ama özledim ben karnımdaki hallerini :)
Sanırım çoğu kişi mama takviyesi yapıyor..
Ben de üzülerek söylüyorum ki mama takviyesi yapıyorum. Sütüm iki gögüsten en fazla 80 cc geldi. 2 saatte bir sağıyorum 40 geliyor. Doymuyor bebek.
Çevredeki insanlar hele.. Onları susturmak ne mümkün. Her denilene he diyip kendi bildiğimi yapıyorum ben.. Cevap verip sıkıntıya girmek hiçbirşey kazandırmıyor. Herkese bebişleriyle mutlu, huzurlu ve hayırlı bir ömür diliyorum. Biz bugün 29 günlük olduk :)
Yavaş yavaş alışıyor ama masaj yapınca karnına daha iyi uyuyor.
Bir de kucağınızda uyuyunca 20 dk bekleyin iyice dalmasını yoksa hemen uyanırlar :))
Kucağa alıştırma diyenlere aldırmayın. Tabi ki gelecek kucağa annesinin kokusunu hissedecek. 1 yaşına gelince kucakta kalmayacak zaten :)
Kolaylıklar diliyorum herkese..

Canım benim kızımda da var ama doktora götürmedim. Komşum doğduğunda demişti, sivilceler çıkar kilo aldıkça korkma diye, sanırım ondan doktora götürme gereği duymadım.

bizim yanaklarda var.Bende sütten diye bişey yapmadım

canım o sivilcelerden doğumdan iki gün sonra çıktı bizde. Koşa koşa de a gittik. De. Normal olduğunu kendiliğinden geçeceğini söyledi. Banyo sonrası nemlenditmen yeterli ektra bişeye gerek yok dedi. Geçti de. Şimdi sadece çenesinde çıkıyor arada kendiliğinden geçiyor yine.

gözünüz aydın allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin
bizim de çoğumuz ben de dahil ağustos annesi olduk bazı sıpalar erken gelmek istiyor:)
meme ucun olmayabilir belki benimde yoktu ilk zamanlar zorladım sonra hemşireler keşfetti silikon uçla emziriyorum ilk 3 gün gelmedi benimde sağma makinem vardı hep sağdım edinebilirsen belki işe yarar benim de sütüm çok yok yetmiyor oğluma ama olduğu kadar emziriyorum sonra mama takviyesi süt yapan şeyleri hep paylaştı arkadaşlar dene sende ben ilk günler mama vermedim yavrumu sarılık yaptım çok pişmanım sen ihmal etme mamayı kolay gelsin

yazdıklarında kendimi gördüm resmen...
bizde 28 günlük olduk bugün
senin sütün iyi geliyormuş benim iki mememden 45-50 cc arası geliyor bi meme bi mama veriyorum ben doktorum öyle söyledi memenin dinlenmesi için daha çok birikmesi için ama bu iki üç gündür meme ile doymuyor büyüdü artık sıpa :)
anneme kalsa asla mama verdirmiycek eme eme gelirmiş sütüm çocuk ağlamaktan katılacaktı nerdeyse öcü gibi gösterdiler mamayı oğlumu sarılık yaptık daha bi haftalıkken sen yurt dışındaydın galiba hangi mamayı kullanıyorsun ben hipp kullanıyorum hastaneden çıkarken onu verdiler organik yazıyor üstünde ama ne kadar doğru bilmiyorum
çevredeki insanlar en sinir bozucuları bebek bir aylık olmuş hiç gelişmemiş dediler geçen gün olan iki gram sütümü de azalttılar zaten ufak doğdu çok kilo kaybetti daha yeni yeni toparlanıyoruz ağlamaktan helak oldum bi de neden bayram ziyaretine çıkmamışım ona takıldılar ben çocuğa değil çocuk bana uyacakmış
kolum ağrıyana kadar kucakta tutuyorum ben de onu izlemesi çok güzel oluyor masum masum :) yalnızmışım kucağa alışırsa çok zorlanırmışım falan filan
allah evlatlarımızı bize bağışlasın sağlıkla büyütelim inşallah

Ca Canım etrafın ne dediği önemli değil sen bebeğine nasıl bakmak istersen o ona alışacak.

Canım ben ilk doğum yaptığım andan beri kaynanam aç bu çocuk mama ver, mama ile büyüyen büyümüyor mu diyip duruyordu. Ben de vermek istemedim pek sütüm geldi 2 gün sonra ama stresten çok artmadı. Sarılık çok azdı o da geçti hemen. Doktor kilo alımı azalmış mama vermelisiniz diyince mamaya yoğunlaştım. Daha 1 aylık bebek bu tabi zayıf olacak. Bana da diyorlar ki severken kemik elimize geliyor. Ulan diyorum bu çocuğa üfleyip şişiremem ya.
Ayy yeminle çok psikolojimi bozdular. Bebek emiyor emerken gözlerime bakıyor ona Ağlıyorum. Keşke sütün çok olsaydı da mamaya ihtiyacın olmasaydı diye.. İşte herşeye üzülüyoruz.. Annelik kolay değil ama başımızdaki çok bilmişler olmasa daha kolay olacak ona eminim. Hele eşim anasına toz kondurmuyor. Cahil cahil konuşup sürekli hurafelerini uygulamak istiyor kadın. Allah'a havale ettim. Allah sabredenlerle beraberdir canım sen de üzülme takma dua et bol bol. Ben gallia markalı mamayı kullanıyorum. Sadece Fr da var sanırım.. Günde 20 ml 2 kez veriyodum ama 30 gr almalıymış günlük. Bizimkisi 15 gram almış son 12 günde.. O yüzden ben de günde 4-5 kez 40 lık vermeye başladım. Daha iyi uyumaya başladı doyunca. Aç bırakmanın da lüzumu yok ne yapalım. Rabbim rızkını da verir elbette ama vardır bunda da bi hayır..

Canim 40 cc bile az benim de sutum cok degil memede 1saatde kalsa agzindan cokar cikmaz bagiriyo bende sutumu sagip veriyorum sutum yoksa mama veriyorum ama 60cc den az doyurmuyo biraz daha arttira bilirsin cc yi.benimde dr bana kizmisdi cok yedirme diye ama benim bebek zaten 3kilo miniminnacik dogdu kilo aldirmaya calisiyorum 60ccden az asla vermiyorum insallah kuzularimiz saglikla buyurler aminnnnnn

Kızlar gaz ve beslenme hepimizin sorunu herhalde bende hem mama veriyorum hem emziriyorum aç olunca uyumuyor yavrum başta annemler mama verme tek emsin dedi ama çocuğumu sarılık yapamam dedim doymadigi belliydi. Kızım 4300 gr doğdu ilk günler dahi 30 cc ile doymadi hastanede hemşireler 30 cc ile doymadigini söylediler şimdi 90 cc veriyorum bir meme bir mama veriyorum inşallah sütüm daha da artar da hiç mama vermem

Bayramin son gunu herkese gunaydin...
Ben de emzirdikten sonra mamayla sonlandiriyorum beslenme saatini. Toplamda 1 saate yakin suruyor. Sonrasinda da bebegim 1 saat uyumuyor. Aglamiyor ama yattigi yerde gozleri acik oylece etrafi izliyor sonra uyuyor. 2 saat uyuduktan sonra da yine emzirmek icin uyandiriyorum 3 saat oldu diye. Bu cocuk 2 saat uyuyup 2 saat uyanik kaliyor. Uyku da beslenme kadar onemli nasil daha fazla uyumasini saglayabilirim ki? Acaba doymuyor mu diye ek mama hazirladigimda da icmiyor.

Canim bebeginde bif sorun yok neden uyumasini istiyorsun devamli
Niye zorluyorsunki canm uyumasi icin bebekler ucuncu haftadan snra daha cok uyanik kalmaya başlıyorlar surekli uyumasi iyi degil birak uyanik kalsn yorulunca uyur dunyaya adapte olma süreçleri tabikide uyanik kalacaklar sizi tanımaya çalışacaklar uyutmaya calismak yerine elleriyle ayaklariyla oynaki ellerinin kollarının ayaklarinin farkina varsn yuzunu yaklastir yuzune konus onunla yuzune odaklanmaya baslasn karni tokken tabikide mamayi reddedicek sadece uykusu yok okadar :)

In

Bende sızler gıbıyım dun sabah gogsumu sağdım 50 cc cıktı daha sonra oglen 11.30 gıbı sagdım hıc gelmedı ama bebeğı emzırdıkten sonra elımle sıktıgımda cevresı bembeyaz sıvı oluyor ama eletrıklı sagmayla sagınca gelmıyor bazen delı oluyorum yemın ederım kafayı memeyle bozdum yemedığım cor cop kalmadı ruyamda tek goğsumden bır kazanı dolduracak kadar sut geliyordu kafayu yedım hepten

2 saatte 40 cc gwlmesı cok ıyuymış zamanla mı arttıı cnm ?????

Günaydın kızım bugün 12 günlük oldu göbek bağı hala düşmedi:/ doktorum göbek bağı düşmeden yıkama dedi ne yapabilirim bilmiyorum. Cuma günkü kontrolde doktor 4 gün içinde düşmezse çocuk doktoruna götürün dedi

Canım bizim de hastanede göbek bakım seti vermişti onu kullaniyorduk 12. Gün doktora goturmustuk doktor bu geciktirir düşmesini dedi başka bi ilaç verdi 2 defa kullandık 13. Gün düştü bizim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…