2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Uyandirmadan en fazla 4 saat bekledim. Doktor daha cok kucuk acikinca sekeri duser uyanamayabilir o yuzden sen 3 saati gecirme dedi diye kendi uyanmasini beklemiyorum ben uyandiriyorum o da zorla.

Merhaba anlattığın durumlar ilk oğlumda yaşadıklarımın aynısı ne süt yapar diye araştırıp soruşturmaktan Kafayı yiyecektim kim ne derse yapıyordum. Sezeryan olmuştum geç gelen sütüm gittikçe azalıyordu oğlum emdikçe hava yutuyordu ilk zamanlar mama takviyesi yapmak zorunda kaldım ama asla pes etmedim şimdi şu söyliceklerimi yap o zaman bana teşekkür edeceksin inşallah... Ben de yaşadım aynısını ve seni çpk iyi anlayabiliyorum evet yapman gerekenler mutlaka göğüslerini sağacaksın sütüm zaten yok deme son damlasına kadar sağ Göğüsten sütü ne kadar çekersen o kadar artar, ben sık sık bulgur pilavı kuru/yeşil soğan yeme dışında Şunları Yaptım. Bildiğimiz kuru beyaz dut suda kaynat içine Hakiki üzüm pekmezi koy kaynadıktan sonra onu süz ve gidip gelip suyunu iç, torba incir bir bardak sütte iki taşım kaynat ılıyınca sütle birlikte ye Ben bu Söylediklerimi Yaptım ve sütsüzlükten hava yutan Oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim

Çok teşekkür ederim. Deniycem İnşallah işe yarar. Kilo aldırman lazım dedi doktor o yüzden mama veriyorum emziriyorum da pes etmeden ama artmayacakmış gibi düşünmüyor da değilim. İnşallah bende de işe yarar dediklerin

canım ben çok güldüm sana ben de öyle hamilelikte bu kadar çok yememiştim hiç tartılmadım kim bilir kaç kilo oldum
Valla sut telası benı benden aldı

Kaynanamda cocuk ac mama versene dıyor sankı yetersızmışım gıbı kaderde bu da varmış saglık olsun

Sut telasina dusenlerden biriyim bn de yarin 20 gunluk oluyo oglusum ama hala sut olayini bi rayina oturtamadim denemedigim sey kalmadi ama bebek emmeden sagdigimda 70-80 cc sut geliyo.. Bazen daha az oluyo o da bebegime yetmiyo.. Esimle konusup karar verdik emzirdikten sonra mama takviyesi yapmaya.. Kafayi taktikca daha da azaliyo sutum.. Sorum su ki mama takviyesi yapan arkadaslar nasil yapiyosunuz? Bi sabah bi aksam vereyim diyorum. Ne kadar emzirip uzerine kac cc mama veriyosunuz?

Ben 15 dk bi gögsümü veriyorum sonra 40 ya da 60 ml mama veriyorum sonra diğer gögsümü veriyorum.. Günde 5-6 kez veriyorum sanırım mamayı çünki doktor biraz iyi bakman lazım dedi.. 60 lık yapınca 40 ml sini içiyordu sadece şimdi hepsini içiyor hatta doymuyor da :)

Değerli deneyimin için ben de teşekkür ederim, izninle bişey sormak istiyorum, yardımcı olursan sevinirim.. Ben bebeğimi yaklaşık 3 saatte bir emiziriyorum, 15 dk civarı süt gelmeyene kdr emziriyorum. Sonuç olarak süt kalmıyor. Peki ben ne zaman sağacağım? Herkes sağ mutlaka artması için diyor ama ne ara sağayım? Emzirdikten 1 saat sonra sağsam bebek emince süt bulamayacak memede diye sağmıyorum. Nasıl ve ne zaman sağacağım artırmak için? Gerçekten çok sevineceğim yardımcı olabilirsen!

Arkadaşlar,
Ben bu süt sağma işini anlamıyorum hemşire bana sağarsan azalır dedi onun için ben hiç sağmıyorum ama sizden mutlaka sağ diye okuyunca şaşırıyorum

70 80 cc az degil ki, yetmdigini aglamasindan mi anliyorsun?

70 80 cc az degil ki, yetmdigini aglamasindan mi anliyorsun?

Gunduz genelde sikinti olmuyo ama gece sutum cok az oluyo ve ya mama yada sagdigim sutlerden takviye yapana kadar uyumuyo

walla bn de az degil diye dusunuyorum bi turlu anlayamadim bazen de saat basi emiyo sut olusmasina izin vermiyo, o zaman da yine takviye yapiyorum.. Bebisim 3450 dogdu biraz cok yiyo sanirim

merhaba iyi aksamlar canim benn sabah 5 te uyaniyor emziriyorum hepsini ememiyir zaten.yatinca sagiyorum iki saat sonra kalktgi icin sut doluyor.hazirda sagdigim sutte oluyor. birde aksama dogru ayni sekilde yapıyorum sut az gelirse sagdiklarimi takviye yapiyorum.gervi benm cok sutum olmuyor iki memeden toplasan 60 cc oda bir saatte ama buna da şükür. sagmayinca gogsumde cok sancilar oouuor bebegim ememiyor uyuyakaliyor cunku her defasında

Sanirim seninki obur :)) ben yetiyor diye mama vermiyorum, ama doyup doymadigini anlamiyorum

Arkadaslar selam sutum yetmiyo mu diye endise eden arkadaslar olmus yureginizi ferah tutun benimde ayni endiselerim vardi fakat hepsi gecti suan
3.100 36 haftalik dogdu bebegim simdi 40 gunluk olduk.benmde sutum saginca 40ml geliyodu en fazla ve halada oyle aman aman sutum yok ama bebegim 5 kilo oldu masallah mamayida gece sutum biterse bikac gunde bi kere 40 ml veriyorum okadar ve artik sagma isiyle ugrasmiyorum bebegim doyuyo deyip icimi ferah tutuyorum sizde gerekirse mama takviyenizi yapin ama ml hesabina bakmayin akliniza ben geliyim 40ml sutlede bebek kilo alabiliyo sizin anliyacaginiz...sewgilerle

Ama beslenmeme cok dikkat ediyorum ve kaliteli sute inaniyorum...kemik suyu yaptik ve her corbama fazlaca katiliyo ve her ogun iciyorum.her ogunun arkasindan tahinpekmez karisimi yiyorum bikac kasik.ve ara ogunlerde sekersiz kayisi uzum erik kompostolari...hergun et tuketmeye calisiyorum ve sutlac humana cayi laktamil hergun tuketiyorum...incir taze ve kurusu bol tuketin kaliteli sut az olsa bile insallah sifa olur bebislerimize...

Bnm derdimde bebeğimin ağlaması gazı var ve hiç geçmiyor sanki ,4ten 11e kadar ayaktayız ,aglıyor susuyor aglıyor susuyor (((
Napıcamı şaşırdım ,sütüm var şükür ,ama gaz sorunu başkaymış kızlar ya ne yapmalı

Sallamayi, emzik vermeyi, muzik dinletmeyi denedin mi?

Yok canım 2500 dogmustuk 40 günlük olduk 3 kilo 200 gr di dün doktor da
Ama ilk doğduğunda 10 ml başladılar kuvezde idi zaten arta arta devam et ti başından beri 60 ml değil
Benim oğlumda 1aylik bende emziriyorum çok sukur
Benim goguslerim cok sertti ama 2 gundur yumusadi korkuyorum sut gidecek diye.
Bende 10 eylulde sezeryanla dogum yaptim 11 gunluk olduk benim bi sorunum var sezeyan olan anneler karniniza dokununca agriniz oluyormu birde dikislerin ust kisimlari hafif sismi odem var gibi dikislerde akinti kizariklik yok kanamam da devam ediyor
Benim dikişlerimin üst kısmı hala uyusuk gibi bir ay oldu sezeryan ile doğum yapalı

Canım ben sureli emzirmiyorum, ne zaman isterse veriyorum ben memeyi. Ama uyumayıp, iyice emdikten sonra sütün kalmadığını hissedersem o zaman da mama da veriyorum.
Aynen bende öyle yapiyorum emziriyorum bakıyorum uyumuyor normalde doyunca uyuya kalır uyumadiginda bide aradığında (benim sipa oğlum elini emiyor)mama yapıyorum o zaman 60 ml ne kadar icerse artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…