Uyandirmadan en fazla 4 saat bekledim. Doktor daha cok kucuk acikinca sekeri duser uyanamayabilir o yuzden sen 3 saati gecirme dedi diye kendi uyanmasini beklemiyorum ben uyandiriyorum o da zorla.Canım neden uyandırıyorsun? Ben hiç uyandırmıyorum. Uykusu daha besleyici çünki. Kaç saat uyuyor uyandırmasan?
Benim en fazla 4 saat uyuyor geceleri kendi uyanıyor. Gündüz de 3 saat felan uyuyor bi kaç gündür. Kendisi uyanınca doyur karnını bence.
Sancısı vardır belki de.. Ayaklarını karnına çekerek ağlıyor mu peki?
Merhaba anlattığın durumlar ilk oğlumda yaşadıklarımın aynısı ne süt yapar diye araştırıp soruşturmaktan Kafayı yiyecektim kim ne derse yapıyordum. Sezeryan olmuştum geç gelen sütüm gittikçe azalıyordu oğlum emdikçe hava yutuyordu ilk zamanlar mama takviyesi yapmak zorunda kaldım ama asla pes etmedim şimdi şu söyliceklerimi yap o zaman bana teşekkür edeceksin inşallah... Ben de yaşadım aynısını ve seni çpk iyi anlayabiliyorum evet yapman gerekenler mutlaka göğüslerini sağacaksın sütüm zaten yok deme son damlasına kadar sağ Göğüsten sütü ne kadar çekersen o kadar artar, ben sık sık bulgur pilavı kuru/yeşil soğan yeme dışında Şunları Yaptım. Bildiğimiz kuru beyaz dut suda kaynat içine Hakiki üzüm pekmezi koy kaynadıktan sonra onu süz ve gidip gelip suyunu iç, torba incir bir bardak sütte iki taşım kaynat ılıyınca sütle birlikte ye Ben bu Söylediklerimi Yaptım ve sütsüzlükten hava yutan Oğlumu 3 yaşına kadar emzirdimEskiden doğru düzgün yiyecek bulamazlardı kaynana elinde gelinler ama şakır şakır sütleri varmış. Mesela annem.. Eliyle sıkınca geliyormuş süt :) Şaka gibi.. Benim öyle olsa çığlık atarım sevinçten. Kadının teki de gögsüm bozulmasın diye hep mama vermiş.. Allaam Yareppim
Bu sütün yetersiz olması altüst etti beni. Ve çoğu kişi öyle görünüyor. Artmazsa ölecek değiliz ya diyorum ama emzirenleri görünce zoruma gidiyor ya
İnşallah sutumuz bol olur da hiç gerek kalmaz canim mamaya benim kızım da en fazla 3 saat uyuyor3defadan da fazla veriyorum cnm.tam 2saatde 1uyaniyo bizim yavrus
Çok teşekkür ederim. Deniycem İnşallah işe yarar. Kilo aldırman lazım dedi doktor o yüzden mama veriyorum emziriyorum da pes etmeden ama artmayacakmış gibi düşünmüyor da değilim. İnşallah bende de işe yarar dediklerinMerhaba anlattığın durumlar ilk oğlumda yaşadıklarımın aynısı ne süt yapar diye araştırıp soruşturmaktan Kafayı yiyecektim kim ne derse yapıyordum. Sezeryan olmuştum geç gelen sütüm gittikçe azalıyordu oğlum emdikçe hava yutuyordu ilk zamanlar mama takviyesi yapmak zorunda kaldım ama asla pes etmedim şimdi şu söyliceklerimi yap o zaman bana teşekkür edeceksin inşallah... Ben de yaşadım aynısını ve seni çpk iyi anlayabiliyorum evet yapman gerekenler mutlaka göğüslerini sağacaksın sütüm zaten yok deme son damlasına kadar sağ Göğüsten sütü ne kadar çekersen o kadar artar, ben sık sık bulgur pilavı kuru/yeşil soğan yeme dışında Şunları Yaptım. Bildiğimiz kuru beyaz dut suda kaynat içine Hakiki üzüm pekmezi koy kaynadıktan sonra onu süz ve gidip gelip suyunu iç, torba incir bir bardak sütte iki taşım kaynat ılıyınca sütle birlikte ye Ben bu Söylediklerimi Yaptım ve sütsüzlükten hava yutan Oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim
Valla sut telası benı benden aldıcanım ben çok güldüm sana ben de öyle hamilelikte bu kadar çok yememiştim hiç tartılmadım kim bilir kaç kilo oldum
Canım sağdıkça arttı tekinden 40 geliyordu hatta sağmayı bıraktım bi kaç gündür emsin alışmasın diye ama yine azaldı gibi.. Rezene çayı felan içiyorum etkisi olur diye de ben de kafayı yiycem. Her gördüğüm kişi diyor ki benim sütüm vardı, birinden emerken birisi akardı kendiliğinden bilmem ne.. Valla çıldırmamak elde değil..
O kaynanalar yok mu ahhValla sut telası benı benden aldı
Kaynanamda cocuk ac mama versene dıyor sankı yetersızmışım gıbı kaderde bu da varmış saglık olsun
Ben 15 dk bi gögsümü veriyorum sonra 40 ya da 60 ml mama veriyorum sonra diğer gögsümü veriyorum.. Günde 5-6 kez veriyorum sanırım mamayı çünki doktor biraz iyi bakman lazım dedi.. 60 lık yapınca 40 ml sini içiyordu sadece şimdi hepsini içiyor hatta doymuyor da :)Sut telasina dusenlerden biriyim bn deyarin 20 gunluk oluyo oglusum ama hala sut olayini bi rayina oturtamadim denemedigim sey kalmadi ama bebek emmeden sagdigimda 70-80 cc sut geliyo.. Bazen daha az oluyo o da bebegime yetmiyo.. Esimle konusup karar verdik emzirdikten sonra mama takviyesi yapmaya.. Kafayi taktikca daha da azaliyo sutum.. Sorum su ki mama takviyesi yapan arkadaslar nasil yapiyosunuz? Bi sabah bi aksam vereyim diyorum. Ne kadar emzirip uzerine kac cc mama veriyosunuz?
Değerli deneyimin için ben de teşekkür ederim, izninle bişey sormak istiyorum, yardımcı olursan sevinirim.. Ben bebeğimi yaklaşık 3 saatte bir emiziriyorum, 15 dk civarı süt gelmeyene kdr emziriyorum. Sonuç olarak süt kalmıyor. Peki ben ne zaman sağacağım? Herkes sağ mutlaka artması için diyor ama ne ara sağayım? Emzirdikten 1 saat sonra sağsam bebek emince süt bulamayacak memede diye sağmıyorum. Nasıl ve ne zaman sağacağım artırmak için? Gerçekten çok sevineceğim yardımcı olabilirsen!Merhaba anlattığın durumlar ilk oğlumda yaşadıklarımın aynısı ne süt yapar diye araştırıp soruşturmaktan Kafayı yiyecektim kim ne derse yapıyordum. Sezeryan olmuştum geç gelen sütüm gittikçe azalıyordu oğlum emdikçe hava yutuyordu ilk zamanlar mama takviyesi yapmak zorunda kaldım ama asla pes etmedim şimdi şu söyliceklerimi yap o zaman bana teşekkür edeceksin inşallah... Ben de yaşadım aynısını ve seni çpk iyi anlayabiliyorum evet yapman gerekenler mutlaka göğüslerini sağacaksın sütüm zaten yok deme son damlasına kadar sağ Göğüsten sütü ne kadar çekersen o kadar artar, ben sık sık bulgur pilavı kuru/yeşil soğan yeme dışında Şunları Yaptım. Bildiğimiz kuru beyaz dut suda kaynat içine Hakiki üzüm pekmezi koy kaynadıktan sonra onu süz ve gidip gelip suyunu iç, torba incir bir bardak sütte iki taşım kaynat ılıyınca sütle birlikte ye Ben bu Söylediklerimi Yaptım ve sütsüzlükten hava yutan Oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim
Sut telasina dusenlerden biriyim bn deyarin 20 gunluk oluyo oglusum ama hala sut olayini bi rayina oturtamadim denemedigim sey kalmadi ama bebek emmeden sagdigimda 70-80 cc sut geliyo.. Bazen daha az oluyo o da bebegime yetmiyo.. Esimle konusup karar verdik emzirdikten sonra mama takviyesi yapmaya.. Kafayi taktikca daha da azaliyo sutum.. Sorum su ki mama takviyesi yapan arkadaslar nasil yapiyosunuz? Bi sabah bi aksam vereyim diyorum. Ne kadar emzirip uzerine kac cc mama veriyosunuz?
70 80 cc az degil ki, yetmdigini aglamasindan mi anliyorsun?
merhaba iyi aksamlar canim benn sabah 5 te uyaniyor emziriyorum hepsini ememiyir zaten.yatinca sagiyorum iki saat sonra kalktgi icin sut doluyor.hazirda sagdigim sutte oluyor. birde aksama dogru ayni sekilde yapıyorum sut az gelirse sagdiklarimi takviye yapiyorum.gervi benm cok sutum olmuyor iki memeden toplasan 60 cc oda bir saatteDeğerli deneyimin için ben de teşekkür ederim, izninle bişey sormak istiyorum, yardımcı olursan sevinirim.. Ben bebeğimi yaklaşık 3 saatte bir emiziriyorum, 15 dk civarı süt gelmeyene kdr emziriyorum. Sonuç olarak süt kalmıyor. Peki ben ne zaman sağacağım? Herkes sağ mutlaka artması için diyor ama ne ara sağayım? Emzirdikten 1 saat sonra sağsam bebek emince süt bulamayacak memede diye sağmıyorum. Nasıl ve ne zaman sağacağım artırmak için? Gerçekten çok sevineceğim yardımcı olabilirsen!
Gunduz genelde sikinti olmuyo ama gece sutum cok az oluyo ve ya mama yada sagdigim sutlerden takviye yapana kadar uyumuyo
walla bn de az degil diye dusunuyorum bi turlu anlayamadimbazen de saat basi emiyo sut olusmasina izin vermiyo, o zaman da yine takviye yapiyorum.. Bebisim 3450 dogdu biraz cok yiyo sanirim
Bnm derdimde bebeğimin ağlamasıgazı var ve hiç geçmiyor sanki ,4ten 11e kadar ayaktayız ,aglıyor susuyor aglıyor susuyor (((
Napıcamı şaşırdım ,sütüm var şükür ,ama gaz sorunu başkaymış kızlar ya ne yapmalı
Benim oğlumda 1aylik bende emziriyorum çok sukurYok canım 2500 dogmustuk 40 günlük olduk 3 kilo 200 gr di dün doktor da
Ama ilk doğduğunda 10 ml başladılar kuvezde idi zaten arta arta devam et ti başından beri 60 ml değil
Benim goguslerim cok sertti ama 2 gundur yumusadi korkuyorum sut gidecek diye.
Benim dikişlerimin üst kısmı hala uyusuk gibi bir ay oldu sezeryan ile doğum yapalıBende 10 eylulde sezeryanla dogum yaptim 11 gunluk olduk benim bi sorunum var sezeyan olan anneler karniniza dokununca agriniz oluyormu birde dikislerin ust kisimlari hafif sismi odem var gibi dikislerde akinti kizariklik yok kanamam da devam ediyor
Aynen bende öyle yapiyorum emziriyorum bakıyorum uyumuyor normalde doyunca uyuya kalır uyumadiginda bide aradığında (benim sipa oğlum elini emiyor)mama yapıyorum o zaman 60 ml ne kadar icerse artikCanım ben sureli emzirmiyorum, ne zaman isterse veriyorum ben memeyi. Ama uyumayıp, iyice emdikten sonra sütün kalmadığını hissedersem o zaman da mama da veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?