Canım bizim de hastanede göbek bakım seti vermişti onu kullaniyorduk 12. Gün doktora goturmustuk doktor bu geciktirir düşmesini dedi başka bi ilaç verdi 2 defa kullandık 13. Gün düştü bizim de
Canım bende aventin elektrikli pompasını almıştım en çok 30 cc çekiyor bir göğüsten, sonra 10 çekmeye 1 damla geliyor...In
Bende sızler gıbıyım dun sabah gogsumu sağdım 50 cc cıktı daha sonra oglen 11.30 gıbı sagdım hıc gelmedıama bebeğı emzırdıkten sonra elımle sıktıgımda cevresı bembeyaz sıvı oluyor ama eletrıklı sagmayla sagınca gelmıyor bazen delı oluyorum yemın ederım kafayı memeyle bozdum yemedığım cor cop kalmadı ruyamda tek goğsumden bır kazanı dolduracak kadar sut geliyordu kafayu yedım hepten
Bayramin son gunu herkese gunaydin...
Ben de emzirdikten sonra mamayla sonlandiriyorum beslenme saatini. Toplamda 1 saate yakin suruyor. Sonrasinda da bebegim 1 saat uyumuyor. Aglamiyor ama yattigi yerde gozleri acik oylece etrafi izliyor sonra uyuyor. 2 saat uyuduktan sonra da yine emzirmek icin uyandiriyorum 3 saat oldu diye. Bu cocuk 2 saat uyuyup 2 saat uyanik kaliyor. Uyku da beslenme kadar onemli nasil daha fazla uyumasini saglayabilirim ki? Acaba doymuyor mu diye ek mama hazirladigimda da icmiyor.
Cnm benım evddekı de aventın ıyıdır dıye aldık fıyatı da pahalı 250 lıra ...rabbım her bırımızın gogsune kazan kazan sut versın ınslllhhhhh zamanla artar ınşşşllh tek tesellim artacagına daır ınancım ....Canım bende aventin elektrikli pompasını almıştım en çok 30 cc çekiyor bir göğüsten, sonra 10 çekmeye 1 damla geliyor...
Lansinoh un manuel pompasını aldım onunla sabredip 30 -40 dk çekersen 40-50 cc çıkıyor işte... Elektriklinin iyi çekmediği söyleyen tecrübeli anneler var, bi dene istersen...
Cnm benım evddekı de aventın ıyıdır dıye aldık fıyatı da pahalı 250 lıra ...rabbım her bırımızın gogsune kazan kazan sut versın ınslllhhhhh zamanla artar ınşşşllh tek tesellim artacagına daır ınancım ....
Bazen yanlış dua ediyoruz. Ben de sezaryanla doğum yaptım 24 Ağustos'ta. 2 gün hastanede makinayla 1 saat sağdım sadece 1 çay kaşığı çıkmıştı. O zaman nolur bolca sütüm gelsin Rabbim die dua ettim. Şimdiki sıkıntımız da sütümün çok olması. Göğüs ucum geniş ve sütüm şakır şakır akıo. Tazyikini azaltayım die sağıyorum 3-4 dk da 120 cc çıkıo sonra bebeğime göğsümü veriyorum. Ama hala boğulacak gibi oluo. Tek göğsümü veriyorum 10-15 dk sonra çekiyorum ve bebeğim ağzından burnundan kusuo hepCnm benım evddekı de aventın ıyıdır dıye aldık fıyatı da pahalı 250 lıra ...rabbım her bırımızın gogsune kazan kazan sut versın ınslllhhhhh zamanla artar ınşşşllh tek tesellim artacagına daır ınancım ....
Aybende ya 60kah da 90 veriyorum doymuyo kuzum sutum yetmiyoKızlar gaz ve beslenme hepimizin sorunu herhalde bende hem mama veriyorum hem emziriyorum aç olunca uyumuyor yavrum başta annemler mama verme tek emsin dedi ama çocuğumu sarılık yapamam dedim doymadigi belliydi. Kızım 4300 gr doğdu ilk günler dahi 30 cc ile doymadi hastanede hemşireler 30 cc ile doymadigini söylediler şimdi 90 cc veriyorum bir meme bir mama veriyorum inşallah sütüm daha da artar da hiç mama vermem
canım ben çok güldüm sana ben de öyle hamilelikte bu kadar çok yememiştim hiç tartılmadım kim bilir kaç kilo oldumIn
Bende sızler gıbıyım dun sabah gogsumu sağdım 50 cc cıktı daha sonra oglen 11.30 gıbı sagdım hıc gelmedıama bebeğı emzırdıkten sonra elımle sıktıgımda cevresı bembeyaz sıvı oluyor ama eletrıklı sagmayla sagınca gelmıyor bazen delı oluyorum yemın ederım kafayı memeyle bozdum yemedığım cor cop kalmadı ruyamda tek goğsumden bır kazanı dolduracak kadar sut geliyordu kafayu yedım hepten
Canım sağdıkça arttı tekinden 40 geliyordu hatta sağmayı bıraktım bi kaç gündür emsin alışmasın diye ama yine azaldı gibi.. Rezene çayı felan içiyorum etkisi olur diye de ben de kafayı yiycem. Her gördüğüm kişi diyor ki benim sütüm vardı, birinden emerken birisi akardı kendiliğinden bilmem ne.. Valla çıldırmamak elde değil..2 saatte 40 cc gwlmesı cok ıyuymış zamanla mı arttıı cnm ?????
Canım biz 2. Günden beri yıkıyoruz hiç birşey olmuyor. Bebek rahat edemez ya o kadar süre.. Düşer endişe etme herkesin bir değil. Pansuman yapmayı ihmal etme..Günaydın kızım bugün 12 günlük oldu göbek bağı hala düşmedi:/ doktorum göbek bağı düşmeden yıkama dedi ne yapabilirim bilmiyorum. Cuma günkü kontrolde doktor 4 gün içinde düşmezse çocuk doktoruna götürün dedi
Benimki de doymuyor canim günde 3 defa mecbur mama veriyorum doktor göğsünde süt biriksin dedi mecbur artana kadar böyle idare edeceğizAybende ya 60kah da 90 veriyorum doymuyo kuzum sutum yetmiyo
3defadan da fazla veriyorum cnm.tam 2saatde 1uyaniyo bizim yavrusBenimki de doymuyor canim günde 3 defa mecbur mama veriyorum doktor göğsünde süt biriksin dedi mecbur artana kadar böyle idare edeceğiz
Canim bebeginde bif sorun yok neden uyumasini istiyorsun devamli
Niye zorluyorsunki canm uyumasi icin bebekler ucuncu haftadan snra daha cok uyanik kalmaya başlıyorlar surekli uyumasi iyi degil birak uyanik kalsn yorulunca uyur dunyaya adapte olma süreçleri tabikide uyanik kalacaklar sizi tanımaya çalışacaklar uyutmaya calismak yerine elleriyle ayaklariyla oynaki ellerinin kollarının ayaklarinin farkina varsn yuzunu yaklastir yuzune konus onunla yuzune odaklanmaya baslasn karni tokken tabikide mamayi reddedicek sadece uykusu yok okadar :)
40 gun sonrayi ben de iple cekiyorum. Gerci sihirli degnek degmeyecek ama ne bileyim. En azindan psikolojimiz duzelecek diye umut ediyorum. Simdi herseyden endise eden psikopat anneyim resmenCanım her çocuk bir olmuyor.kızımın 6 saat uyumadığını biliyorum bazende emiyor baya uzun uyuyor.40 günü atlatsak herşey düzene girecek muhtemelen.
Canım neden uyandırıyorsun? Ben hiç uyandırmıyorum. Uykusu daha besleyici çünki. Kaç saat uyuyor uyandırmasan?Bebegim erken dogdu ve kilosu az bugun 20 gunluk olduk daha. Mamadan sonra uyusa daha cabuk kilo alir gibi geliyor. Her yerde okuyorum 18-20 saat uyur yaziyorlar benim hesabima gore 12 saat uyuyor bebegim. Uyuduktan sonra da emzirmek icin zor uyandiriyorum 3.saatin sonunda. Oglum ne yapsam begendiremiyorum sana diye isyan edecek yakinda
40 gun sonrayi ben de iple cekiyorum. Gerci sihirli degnek degmeyecek ama ne bileyim. En azindan psikolojimiz duzelecek diye umut ediyorum. Simdi herseyden endise eden psikopat anneyim resmen
3 saatte bir beslenmesi icin uyandiriyorum. 1 saat emzirme ve mama suruyor. Arkasindan uyumuyor o da 45 dk 1 saat suruyor. Yani 2 saat uyanik oluyor. Arkasindan uyuyunca 2 saat sonra uyandiriyorum tekrar beslemek icin.Canım neden uyandırıyorsun? Ben hiç uyandırmıyorum. Uykusu daha besleyici çünki. Kaç saat uyuyor uyandırmasan?
Benim en fazla 4 saat uyuyor geceleri kendi uyanıyor. Gündüz de 3 saat felan uyuyor bi kaç gündür. Kendisi uyanınca doyur karnını bence.
Sancısı vardır belki de.. Ayaklarını karnına çekerek ağlıyor mu peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?