2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canım bizim de hastanede göbek bakım seti vermişti onu kullaniyorduk 12. Gün doktora goturmustuk doktor bu geciktirir düşmesini dedi başka bi ilaç verdi 2 defa kullandık 13. Gün düştü bizim de

Ben hiçbir şey kullanmamıştım inşallah bizimde bugün yarın düşer. 2 gün daha düşmezse doktora götürücam

Canım bende aventin elektrikli pompasını almıştım en çok 30 cc çekiyor bir göğüsten, sonra 10 çekmeye 1 damla geliyor...
Lansinoh un manuel pompasını aldım onunla sabredip 30 -40 dk çekersen 40-50 cc çıkıyor işte... Elektriklinin iyi çekmediği söyleyen tecrübeli anneler var, bi dene istersen...

Canım her çocuk bir olmuyor.kızımın 6 saat uyumadığını biliyorum bazende emiyor baya uzun uyuyor.40 günü atlatsak herşey düzene girecek muhtemelen.

Cnm benım evddekı de aventın ıyıdır dıye aldık fıyatı da pahalı 250 lıra ...rabbım her bırımızın gogsune kazan kazan sut versın ınslllhhhhh zamanla artar ınşşşllh tek tesellim artacagına daır ınancım ....

Kizlar selamlar, goruyorum ki hepimiz sut derdindeyiz. Ben de 18 gunluk oglumu 3 saatte 1 20-30 dk emziriyorum, yeterli diye dusunup mama vermiyorum. Oyle aman aman da sutum yok aslinda. Sagdigimda da 40 50 60 80 100 cc duruma gore degisiyor. Bazen artip bazen azaliyor sebebini bilmiyorum.

Ben de o yuzden avent aldim ama ucu cok kucuk canimi acitiyor

Merhaba hanimlar nasilsiniz normal dogumun avantaji galiba bugun 14 gunluk olduk ve ben hamile kalmadan onceki kiloma geri dondum 12 kg almistim 8 i dogumda gitti geriside bu iki haftada hemde tatlinin dibine vurmama ragmen

Bazen yanlış dua ediyoruz. Ben de sezaryanla doğum yaptım 24 Ağustos'ta. 2 gün hastanede makinayla 1 saat sağdım sadece 1 çay kaşığı çıkmıştı. O zaman nolur bolca sütüm gelsin Rabbim die dua ettim. Şimdiki sıkıntımız da sütümün çok olması. Göğüs ucum geniş ve sütüm şakır şakır akıo. Tazyikini azaltayım die sağıyorum 3-4 dk da 120 cc çıkıo sonra bebeğime göğsümü veriyorum. Ama hala boğulacak gibi oluo. Tek göğsümü veriyorum 10-15 dk sonra çekiyorum ve bebeğim ağzından burnundan kusuo hep uyku uyuyamıyoruz yanından ayrılamıyoruz. Dün 10 dk emdi arkasından 4 defa ağzından burnundan kustu. Doktor memeyi kesme dio ısrarla. Bebeğim de durmadan emmek istio işin kötüsü. Rabbim herşeyi kararında versin

Aybende ya 60kah da 90 veriyorum doymuyo kuzum sutum yetmiyo

canım ben çok güldüm sana ben de öyle hamilelikte bu kadar çok yememiştim hiç tartılmadım kim bilir kaç kilo oldum

2 saatte 40 cc gwlmesı cok ıyuymış zamanla mı arttıı cnm ?????
Canım sağdıkça arttı tekinden 40 geliyordu hatta sağmayı bıraktım bi kaç gündür emsin alışmasın diye ama yine azaldı gibi.. Rezene çayı felan içiyorum etkisi olur diye de ben de kafayı yiycem. Her gördüğüm kişi diyor ki benim sütüm vardı, birinden emerken birisi akardı kendiliğinden bilmem ne.. Valla çıldırmamak elde değil..

Canım biz 2. Günden beri yıkıyoruz hiç birşey olmuyor. Bebek rahat edemez ya o kadar süre.. Düşer endişe etme herkesin bir değil. Pansuman yapmayı ihmal etme..

Eskiden doğru düzgün yiyecek bulamazlardı kaynana elinde gelinler ama şakır şakır sütleri varmış. Mesela annem.. Eliyle sıkınca geliyormuş süt :) Şaka gibi.. Benim öyle olsa çığlık atarım sevinçten. Kadının teki de gögsüm bozulmasın diye hep mama vermiş.. Allaam Yareppim
Bu sütün yetersiz olması altüst etti beni. Ve çoğu kişi öyle görünüyor. Artmazsa ölecek değiliz ya diyorum ama emzirenleri görünce zoruma gidiyor ya

Evet, anne sütünü artırmak için annenin hangi hususlara dikkat etmesi gerekir?

1-Anne sütünün en büyük düşmanı; üzüntü ve kederdir. Malum olduğu üzere doğum sonrası anneler için duygusal anlamda hassas bir dönemdir. Hele de kişi ilk defa anne oluyorsa, tecrübesizlik had safhadadır. Zor bir doğum, doğumdan sonra bebeğin uzun zaman hastanede kalması, anneden ayrılması, sağlık problemleri vs. anne sütünü ciddi ölçüde azaltan etkenlerden..
“Üzüntüden veya korkudan sütü kesilen anne” hikâyelerini hepimiz büyüklerimizden dinlemişizdir mutlaka. Bu sebeple anne, mümkün mertebe duygusal çalkantılardan, üzüntüden, kaygıdan ve endişeden uzak durmalı. Eşinden ve yakın çevresinden yardım talebinde bulunmaktan çekinmemeli. Rabbine tevekkül ederek bebeği hakkında gereksiz endişelenmekten sakınmalı.
Çünkü anne sütünün en büyük dostu; mutluluktur.
2-Sütü az olan veya hiç olmayan annelerin merhametsiz ve şefkatsiz olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Etrafımızda böyle kardeşlerimiz var. Bu durum, Allah’ın bir imtihanıdır. Sabredip ecrini beklemekten başka çaremiz yok.
Ancak normal şartlarda bir annenin bebeğine karşı sevgisi, merhameti ve şefkati sütün artmasında büyük rol oynar. Bu sebeple anne, bebeğiyle bol bol vakit geçirmeli, gözlerini ve kalbini sevgiyle bebeğine hasretmeli.
3-Anne sütü, çok hızlı bir şekilde hazmedildiği için bebek sık sık uyanıp emmek ister. Onun dışında gaz sancıları vs. bir takım sıkıntıları da göz önünde bulundurduğumuzda, anne ciddi bir uyku kriziyle karşı karşıyadır. Ve yeteri kadar dinlenip uyuyamadığı takdirde sütte bariz azalmalar fark edilir.
Onun için anne mutlaka dinlendirilmeli. Eğer yakınlarından destek alma imkânı yoksa bebeği uyuduğu zaman kendisi de uyumaya, dinlenmeye gayret etmeli. Bebek büyütmek başlı başına bir iş iken, anne, bir müddet temizlik, yemek vs. konularında asgari ile idare ederek kendisini daha fazla yormamalı.
4-Bebek ne kadar çok emerse, süt o kadar fazla olur. Yalnız emmekten kastımız; bir-iki çekip sonra bırakmak değil, göğsü tamamen boşaltmaktır. Bebeği emmeyen anneler, her üç saatte bir sütü kendileri boşaltıp buzdolabında saklayabilir ve biberonla verebilirler. Bebek anne sütünü mutlaka alsın, emerek alamıyorsa başka şekillerde alsın diye gayret edilmeli ve üç saatte bir sağma işlemi gece-gündüz demeden devam ettirilmeli.
5-Bebek sağ göğüsten emerken sütü tam olarak boşaltmadan bırakır yada uyuyakalırsa, ikinci emzirmede yine sağ göğüsten başlanmalı. Böylece bebek, göğsün daha iç taraflarında bulunan kalorisi ve yağ oranı yüksek süte ulaşır. Bittiğinde ise diğer göğse geçilir. Hangisinde bırakıldıysa bir dahaki sefere bırakılandan başlanır. Bu sistem, göğsün tam olarak boşaltılması ve bebeğin kalorisi daha yüksek süte ulaşması için tavsiye edilen bir yöntemdir.
6-Sıvı tüketimi anne sütünü artırmada çok önemlidir. Onun için anne, günde en az 3 lt. su tüketmelidir. Masasının üzerine kendisine ait bir sürahi koyup ne kadar içtiğini takip etmelidir. Bunun dışında açık olmak kaydıyla çay, bitki çayları ve en çok tavsiye edilen rezene çayı tüketilebilir. Sıcak içecekler de sütü artırır. Ancak bitki çaylarının, içilmesi gereken su miktarının içinde değil dışında hesap edilmesi gerekir.

7-
Hurma, pekmez, kuru incir anne sütünün hem miktarını hem de kalitesini artırır. Tatlının anne sütünü artırdığı söylenir. Ancak tatlı işini abartmamak gerekir. Belki de tatlı değil, arkasından içilen bol miktarda su, süt yapmaktadır.

8-
Mümkün olduğunca doğal yeşil sebzelerin (marul, maydanoz, dereotu, ıspanak vs.) tüketilmesi de anne sütünü artırır.

9-
Eski usul; bulgur pilavı ve yeşil soğan J süte ciddi fark getiriyor.

10-
Ve biz ne yaparsak yapalım sonunda bize, ancak Alemlerin Rabbinin takdir ettiği kadar ulaşacaktır. Bunun için duayı elden bırakmamalı. Emzirmeye besmeleyle başlayıp “Rabbim yavrumun rızkını artır” dualarıyla hamd ederek bitirmeli.

Allah yardımcımız olsun. Yavrularımıza bol rızıklar ihsan etsin. Amin.

Annenin sütü olması için ne yapması gerekir?
İnsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir.
Kadının yerli yersiz üzüntülerle dolmamış olması gerekir. Niyet de önemli. Annenin bebeğini emzirmek istemesi önem taşır.
Birçok anne lohusalık döneminde komposto, bol şekerli meyve suları içerek veya tatlıyla süt miktarını artırmaya çalışıyor. Bu mümkün mü? Süt yapan yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat ederseniz, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar.
Yani keramet helva, tatlı, soğan, pekmez veya kompostoda değil bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.

Küçük göğüs ve süt
'Küçük göğüslü kadının sütü olmaz' deniyor, doğru mu?
Bu da yalandır. Göğüsün büyüklüğü, memenin ucu veya şekliyle sütün akışı ve gelişi değişmez. Memesi küçük kadından gürül gürül süt gelebilir.
Sütün kalitesi yemeğe göre değişir mi? Et, karides, meyve, sebze yiyenle ekmek ve çorbayla beslenen anne arasında süt farkı olur mu?
Sütün kalitesi hiçbir zaman değişmez. İyi beslenen anne ile kötü beslenen anne arasında süt kalitesi açısından fark olmaz. Ancak iyi beslenen anne kendisine fayda sağlar, kötü beslenen annenin zararı kendisinedir. Çünkü süt yapmak için belli miktarda mineral vücuttan alınır. Bu minarellerin vücutta az ya da çok olması, kalan miktarın anneye yetip yetmediği meselesine bakılmadan vücut aynı miktar minerali anneden süt için alır. Yani zarar anneye olur. Ancak sütün kalitesi aylara göre değişir. İlk aylarda gelen süt farklıdır, bir ay sonra, iki ay sonra, altı ay sonra gelen süt farklıdır. İşte bu nedenle mamaların da bir ay, iki ay, üç ay ve sonrası için farklı tipleri yapılmıştır.
Mesela prematüre doğum yapmış bir kadının sütü ancak prematüre bebeğe iyi gelir. Onların sütü normal doğum yapmış bir annenin sütünden çok farklıdır. Yoksa annenin yediği içtiği ile hiçbir ilgisi yoktur. Fakir kadının da zengin kadının da sütü aynıdır.

Bebegim erken dogdu ve kilosu az bugun 20 gunluk olduk daha. Mamadan sonra uyusa daha cabuk kilo alir gibi geliyor. Her yerde okuyorum 18-20 saat uyur yaziyorlar benim hesabima gore 12 saat uyuyor bebegim. Uyuduktan sonra da emzirmek icin zor uyandiriyorum 3.saatin sonunda. Oglum ne yapsam begendiremiyorum sana diye isyan edecek yakinda

Canım her çocuk bir olmuyor.kızımın 6 saat uyumadığını biliyorum bazende emiyor baya uzun uyuyor.40 günü atlatsak herşey düzene girecek muhtemelen.
40 gun sonrayi ben de iple cekiyorum. Gerci sihirli degnek degmeyecek ama ne bileyim. En azindan psikolojimiz duzelecek diye umut ediyorum. Simdi herseyden endise eden psikopat anneyim resmen

Canım neden uyandırıyorsun? Ben hiç uyandırmıyorum. Uykusu daha besleyici çünki. Kaç saat uyuyor uyandırmasan?
Benim en fazla 4 saat uyuyor geceleri kendi uyanıyor. Gündüz de 3 saat felan uyuyor bi kaç gündür. Kendisi uyanınca doyur karnını bence.
Sancısı vardır belki de.. Ayaklarını karnına çekerek ağlıyor mu peki?

3 saatte bir beslenmesi icin uyandiriyorum. 1 saat emzirme ve mama suruyor. Arkasindan uyumuyor o da 45 dk 1 saat suruyor. Yani 2 saat uyanik oluyor. Arkasindan uyuyunca 2 saat sonra uyandiriyorum tekrar beslemek icin.
Uyanik kaldiginda gaz sancisi cekmiyor kendisi rahat gaz cikariyor. Oylece etrafi izliyor ya da kucak istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…