2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canım bal koyma 2yaşına kadar çok sakincaliymis

Aynen cnm bakılacak cinsten değil anlaşılan bizimkiler
Bnm bebis 2-3 gündür karnı cok ağrıyordu galiba sürekli sesler geliyordu karnından ve geceleri emerken cocugun karnından acayip sesler cikiyordu o sesten sonra çığlık çığlığa uyanıyordu ve gun boyu da ağlıyordu aksam napalim diye düşünürken karnına sıcak su torbası koysak dedik koyduk baya iyi geldi aksam eskisine gore o kadar cok ağlamadı belki sizinkinin de karnı ağrıyordur bi deneseniz yine kucakta gezdik tabl ama cok şiddetli ağlıyordu öyle yapmadı bu aksam

Canim bebeklere bal yasak verme balli allah korusun zarari olabilir
Biliyorum canım bir yasına kadar direk bal yasak zaten ama bir cay kasığının onda biri bile gitmiyo ki ona o da bir gram bal bile yapmiyo bir kesme seker at diyen Dr lar var şekerdense bal daha iyidir

Gece bebekleri güzel uyuyan anneler nasil bir duzeniniz var?

Uykusuzluktan ruh sağlıgım bozulacak artik. Bir yardım ediverin anlatın neler yapıyorsunuz? bebekleriniz için ayrı karanlık bir odanız mı var? Akşam kaçta gece uykusuna başlatırsınız? Uyuttuktan sonra ne zaman tekrsr beslenmeye uyanır? Beslenmeden sonra gazını gece çıkarıyor musunuz? Gaz Çıkartırken uyanmıyor mu? Sonra tekrar nasil uykuya daldırıyorsunuz?

Geceleri 2 saatten fazla nasıl uyur bu bebek bilen yok mu? Yat kalk yat kalk Mahvoldum.

Gece uykuda kaka yapmamışsa en son ne zaman ve sabah ne zaman bezinı değiştiriyorsunuz?

Diyelim akşam 10 da uyuttunuz ama 1 saat sonra uyandı, tekrar uyutamadınız çok ağlıyor o zaman ışıkları açıp mı müdahale ediyorsunuz?

Bugun açlıktan mı uyanıp duruyor acaba dedim. Saat 22.30 da toplam 100ml anne sütü+mama karışımı biberonla verdim. Gazını çıkarttım uyuttum. 30 dakika sonra aglayarak uyandı. Yarım saat karanlıkta uyutmaya çalıştım zor uyudu. 2 saat 20 dak sonra uyandı. Sonrasi ise saatte bir uyanmalar şeklinde devam etti
Bu bizim en düzenli en erken uyudugumuz gün. Genelde akşam 10 dan gece 2.5 a kadar uyanik olur ve uyutmak ićin ayakta gezdirmrk zorunda kalırim. Bu sure içinde de tekrar tekrar birazdan uyur da altı ıslak kalır diye altına bakarım. Yok şimdi tekrar acıkmaya başladı aç uyuyacak diye beslemeye çalışırım bebek inat eder ne meme ne mama alır. Annem burdaysa o ,nadiren salonda yanımizda bulunuyorsa koca kişisi bu işe el atar yok uyandı bu, bak gözlere uyur mu bu der bebek kucaklanır gezdirilir oynanır...

Bir de bebegimin elleri kolları hareket halinde kendini uyandırıyor. Önceleri kundak yapiyordum artik yapmıyorum. Kundata siki sarıyordum kollarını çıkartmaya çalısiyor ter içinde kalıyor uyanıyordu. Kundak yapmıyorum derin uyku haricinde yüzünü gözunü ovuşturmaktan uyuyamıyordu. Sonunda 1 yaş icin uyku tulumu aldım büyük icinde kollarindan ellerini cikartamasın yüzunu gözünü ovusturamasin ağzına götürmesin diyeo da kar etmedi. Tulumun icinden bunlari yapmaya çalışıyor.
Sonuç uyumuyor uyumuyor.

Uyumuyor saat 04.40 tan beri 1 saattir yatır kaldır sırtimdan ter aktı. Annem de koca kişisi de salonu daha da karanlık yapınca erkenden odalarina tüydüler. Bundan böyle akşam 9 da uyutmaya ve salonu karanlik yapmaya karar verdim ve uygulamaya çalısıyorum. Önceden de gece ışıkları kapatırdim ama salonun kapisindakı camlardan iceriye Koridordan isik sizardı. Iceridi loş olurdu. Artik koridoru da söndürüyorum sadece mutfakta gelen cok az ışık belli belirsiz oluyor. Bakalım neler olacak. Hala uyumadı. Kaçıncı deneme bilmiyorum

Biliyorum canım bir yasına kadar direk bal yasak zaten ama bir cay kasığının onda biri bile gitmiyo ki ona o da bir gram bal bile yapmiyo bir kesme seker at diyen Dr lar var şekerdense bal daha iyidir
Canm bir nohut tanesi kadar bal bile bebeği hasta etmeye yeterliymis sen bilirsin tabi

Canim fön sesi aç

Y yesil zeytin sesi yuksek olsun canm cok kısık olmasin ellerinide tut canim yada battaniyenin altına koy biraz debeleniyor ama uyuyor fön sesi olunca

Canim bezini artik yattığında uyanana kadar ellemicen( cok uzun sure olduğunda kontrol et tabi) uyudugu zaman kendi kalkicak ellemicen biz yataga gelip ışığı kapatana kadar uyumuyoruz ondan snra bir iki pispis uyumazsa fön seni on dk snra uyuyor

son zamanlarda bezine dokunmuyorum. Zaten günde 1 veya 2 günde bir kaka yapıyor. Yspınca da hemen anlaşılıyor. Gece 11 den donra altını çok huzursuz olmadıkça acmıyorum.

Can'ım filede yıkaması zor oluyo bence ben artık kucağımda tek başıma yıkıyorum duş başlığıyla suyu tutuyorum çok rahat oluyo sonra havluya sarıp babasına veriyorum bebişte keyifli oluyo nu şekilde filede ağlıyorlar

son zamanlarda bezine dokunmuyorum. Zaten günde 1 veya 2 günde bir kaka yapıyor. Yspınca da hemen anlaşılıyor. Gece 11 den donra altını çok huzursuz olmadıkça acmıyorum.

Benimki de ayni model canim ama dun sunu farkettik ki uyku saatini kacirinca daha zor oluyo derin uykuya gecmesi.. Yani normalde benim sipa 8.30-9 gibi gece uykusuna yatardi dun misafirlikten gec geldik sonra bida uyutana kadar cok ugrastim. Uykusu geldiginde uyuyamazsa daha huzursuz oluyo ve hic uyuyamiyo. Yani gec yatirayim da gec kalksin gibi bisi yok.

Tabi gece her 2 saatte kalkmasina bi care varsa onu bn de metak ediyorum 2 saati gecirmiyo

Ha bi de yuzustu yatirmayi denedin mi? Bn son 1 aydir yuzustu yatiriyorum daha iyi oldu. En azindan 2 saatte kalkiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…