2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Y yesil zeytin keşke sütünü artırabilsen tabiki ama yetmiyosa da takviye gerekiyo. Bi de bşberona alışmış da olabilir bnm öyle oldu 5 dk emiyodu 3 dk 1 dk derken ağzına almadı sağınca da pek çıkmadı psikolojik zaten çok ağlayan bi bebekti lohusa sendromu yaşadım çok ağladım falan şimdi süt yok. Seninki de illaki 200 cc içecek değil ama en azından 150 içmeli 3,5 aylık bile olsa. Biraz memeden de alır yine. Ya da sütünü artırabilirsen kaşıkla ver mamayı bence canım

Bn de sallamayı bırakmak istiyorum ama sallarken bile zor uyuyo diye bırakamıyorum :)

keşke mamayı alsa yada sağılmış sütü biberonla alsa onu da zorla içiyor. 100 cc zorla içiyor. Uyku arası yada çok açsa uyanıkken güzel iyir. Ne yapacağımî şaşırdım. Cevap yazdığınız için teşekkür ederim

Üffff bu bebişler bir tuhaf bi günleri bi günlerini tutmuyo tam diyorum ki benim kızım çok uslu akşamına kuduruyo bu aralar hele ayrı bir huysuz Allah hepimize yardım etsin valla çok zor iş

Yüzüstü yatmayı sevmiyor. Uyanikken bile 10 dak zor duruyor. Uyuttuktan sonra mı yüzüstü yatırıyorsunuz onu denemedim.

Benim oglum yuzustu yatmayi seviyor yani bilmiyorum belki de bn alistirdim. Gazi kolay cikar demislerdi gun icinde 10-15 dk yuzustu yatiriodum bastan beri. Sonra bi gun oyle uyudu ve rahat gorunuyodu. Kafasini cok rahat kaldirip cevirebildigi icin gece de o sekilde yatiriyorum. Bogulma onleyici yastikla tabii ki.. Onceleri korkuyodum ama artik nefes alamayinca kendini cekmeyi biliyo. Memede uyutup yuzustu yatiriyorum..

Bn yan yatırıyorum yüzüstü çok tehlikeli diye biliyorum tavsiye etmem. Kusabilir vs.. Allah korusun

Yuzustu kussa bile bisi olmaz zaten canim.. Sirtustu yatirirken kusarsa nefes borusuna kacabilir. Basta yan yatirsan da kendileri donuyolar artik.. Yuzustu yatirmanin tek kotu tarafi bogulma riski ama bogulma onleyici yastik kullaniosan ve bebek kafasini rahat kaldiriyosa hic bi sikinti olmaz. Bn son 1 aydir yuzustu yatiriyorum gece uykularinda. Yuzustu yatirmak bebegin kas gelisimi icin cok onemli diye biliyorum. Gelisimsel pediatride soylenen bisi bu.. Gece uykusu olmasa bile gun icinde yuzustu yatirmak gerekiyomus.

Benimki de memede uyuyamadigi zaman memeyi cekistirip duruyo ayagima koydugumda bagirmaya basliyo.. Kundaklayip beyaz gurultu aciyorum ve ayagimda sallarken hafif hafif gogsune vurarak eee ee diyorum.. 2-3 dk hircin
Bi sekilde agliyo ama devam edersen yavas yavas sakinlesio uyuyo.. Yani bastaki haykirislarini duymamak lazim.. Kaldirip gezdirsem benimki de gezer saatlerce.. Uykuya gecerken hircinlasiyolar malesef.

canim miktarla alakasi yok. botulizm diye bir bakteri olabiliyor ballarda. 1 yasindan kucuk bebekler bu bakteriyi sindiremiyor ve zehirlenmeye sebep olabiliyor. tabii sen bilirsin ama bence sekerli tada hic alistirmana gerek yok. seker bizim bildigimiz icin sevdigimiz bir tat. bilmeyen bebek icin ihlamur, su ya da sekerli su basta fark etmez ta ki alisana kadar.
Biliyorum canım bir yasına kadar direk bal yasak zaten ama bir cay kasığının onda biri bile gitmiyo ki ona o da bir gram bal bile yapmiyo bir kesme seker at diyen Dr lar var şekerdense bal daha iyidir

Ben de mama aldım iste almiyor biberon kasıkla da yemiyor püskürtüp duruyor mamayi düşündüm bnde milupanın mamasından alsam mı bizimki cok gazlı iyice mahvedermiyiz mideyi bağırsaği diye korkuyorum bizimkinin de kilo Alimi normal bnmki tam 3.5 aylık sence kasik maması icin erken ni

F fulya01 canım ne dedi doktor inşallah çabuk iyileşmesi için çözüm bulmuştur
Hayatım oğlum bronşit başlangıcı olmuş anamizi ağlattı bugün çok yordu hirliyordu resmen çok kötüydü dr.buhar verdi günde 4defa yapacak ilaç verdi işte antibiyotik falan salı günü kontrole gidecez korkma dedi daha başlangıcı geçer dedi çok canımız sıkıldı ama salgın Hastane tıklım tıklımdı herkes hasta dr.hastaydi bende gittim dr.ilaç verdi bol bol sıvı al dedi öyle geldik işte anam kaç gündür emmek istemiyor beni burnu dolu sanırım uykusunda veriyorum cildiracam ya kıyameti koparıyor memeyi verince hastalıktan sanırım...Canım bebisin hastaysa hemen götür bekleme canım

Cok gecmis olsun canim. Benim kizda gecen ay bronsit baslangiciydi antibiyotik ve ilac kullandik gecmisti. 4. Ay asisina gittik hapsurup oksurmuyodu o gece tikandi resmen korkuyorum bende ama haftaici doktora gitcez belkide yarin gideriz.

İnşallah hemen iyileşir sabaha biseyi kalmaz benimkininde oksurugu hapsurugu var alerjiden gibi geliyo bana ateşi çıkıp duruyodu bi gaz ilacindanmis vermiyom onu artik

İnşallah hemen iyileşir sabaha biseyi kalmaz benimkininde oksurugu hapsurugu var alerjiden gibi geliyo bana ateşi çıkıp duruyodu bi gaz ilacindanmis vermiyom onu artik
Teşekkürler canım dikkat et sende canım herkes hasta

Cok gecmis olsun canim. Benim kizda gecen ay bronsit baslangiciydi antibiyotik ve ilac kullandik gecmisti. 4. Ay asisina gittik hapsurup oksurmuyodu o gece tikandi resmen korkuyorum bende ama haftaici doktora gitcez belkide yarin gideriz.
Aman canım erkenden önlemini al hastanede bir iğne yaptılar evdede antibiyotik içince sızdı oğlum beni emmedi mama yaptım biraz sonra uykusunda emzırdım şimdi kalktı yine emmiyo hırıltısı var yavrumun ötüyor resmen allahım yavrularimizi korusun

cok gecmis olsun hasta olan herkese. benim oglumun da burnu hergun tikaniyor. hergun serum fizyolojik yapip aspiratorle cekiyoruz. buhar makinesi aldik yeni insallah ise yarar

Bütün hasta yavrulara ve annelere çok geçmiş olsun çabucak iyileşirsiniz inşallah..

Yaklaşık 2,5 saat önce kızım kucağımdaydı kafasını yanağıma kemiğe vurdu çok aplanı yavrum. Kafasında vurduğu yer kızardı şimdi kızarıklık geçti ama bi sıkıntı olmuş mudur endişeliyim. Bişey olsa ne gibi belirtiler olur?

bence bir şey olmaz o kadardan benşmki de vuruyor bazen bana, oyuncaklarına falan. kafaya alınan darbelerde birkaç saat uyutmamak gerek diye biliyorum canım için rahat edecekse doktorunu ara bence. çok geçmş olsun.

İnyw
Milupanin sütlü pirinç li manasını aldım ben,ilk gün bir bal kaşığı kadar yedirdim sonra arttirdim şimdi yarım çay bardağı yiyor benimkide çok gazlıydi , ama gaz yapmadı azar azar baslarsaniz bisey olmaz ben ilk kavanoz maması vermiştim organik sütlaç çok sevmişti.Ben ilk denemede farkı farkettim gündüz verin olmazsa sıkıntı olursa uykusuz kalmassiniz..

bence bir şey olmaz o kadardan benşmki de vuruyor bazen bana, oyuncaklarına falan. kafaya alınan darbelerde birkaç saat uyutmamak gerek diye biliyorum canım için rahat edecekse doktorunu ara bence. çok geçmş olsun.

Mama yedi şimdi yudu. Nette 1 saat içinde 2 kez fışkırtarak kusura sıkıntı olabileceği yazıyor birde 1 saat uyumayayın diyor. Saolasın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…