Sorma bana da bu tarz bi kadın geldi sinirimden tatil e çıktık bi de ilkokul mezunu ama kor cahil hayır okumamış olmasından değil de aptal aptal konuşmasından sinir oldum ...bakıcı bulmak zor ama Allah yardımcımız olacak inşallah canımHey yavrum hey.. Hatun sabahtan öğlene kadar ev işi yapmaksızın sadece oğluma bakmaya 700 lira istedimamasını verince zaten öğlene kadar yatıyo yavrum. Yani en fazla 2 kez mama vericek ve taş çatlasın 1-1,5 saat uyanık durucak. Oldu olacak arabayı falan da üstüne yapalım diyecekken zor tuttum kendimi
benim oğlumda sabah 7.5 oldumu uyanıyor sanırım hava aydınlaninca kalkacağını biliyor sıpam buna şükür diyorum allaha çok şükür benim oğlum hiç karıştırmadi gece gündüzü uykusu gelince miymizlaniyor çok huysuz oluyor bir yatinca da sabaha karşı 4gibi bir emer geri yatar 7 8 gibide uyanır ama şimdi hasta diye bayagi bir uğraştım gece kac defa kalktım öksürüyor boğulacak gibi oluyor genzi falan iyice dolmuş sabah çok kötüydü hiç bu kadar olmamıştı biraz kustu balgamı attı rahatladi şimdi çok şükür dr.gidiyoruzGünaydın kizlar
Dokuzda uyandik bizde hala uykum var ama bizimki enerjisi dolu dolu uyandi yine gün boyu nasil bu kadar enerjik oluyorlar anlamıyorum ayaklar kollar hic durmuyor fildir fildir aksama kadar bizim pertimiz cikar
elleri kollari oynuyorsa yuz ustu yatırma ni tavsiyede derimUyumuyor saat 04.40 tan beri 1 saattir yatır kaldır sırtimdan ter aktı. Annem de koca kişisi de salonu daha da karanlık yapınca erkenden odalarina tüydüler. Bundan böyle akşam 9 da uyutmaya ve salonu karanlik yapmaya karar verdim ve uygulamaya çalısıyorum. Önceden de gece ışıkları kapatırdim ama salonun kapisindakı camlardan iceriye Koridordan isik sizardı. Iceridi loş olurdu. Artik koridoru da söndürüyorum sadece mutfakta gelen cok az ışık belli belirsiz oluyor. Bakalım neler olacak. Hala uyumadı. Kaçıncı deneme bilmiyorum
Maşallah canm bebisine cok geçmiş olsun bizimkide dokuz on yatar gece 4 kalkar (bu gece kalkmadi dayanamadm kaldirdim ya ufbenim oğlumda sabah 7.5 oldumu uyanıyor sanırım hava aydınlaninca kalkacağını biliyor sıpam buna şükür diyorum allaha çok şükür benim oğlum hiç karıştırmadi gece gündüzü uykusu gelince miymizlaniyor çok huysuz oluyor bir yatinca da sabaha karşı 4gibi bir emer geri yatar 7 8 gibide uyanır ama şimdi hasta diye bayagi bir uğraştım gece kac defa kalktım öksürüyor boğulacak gibi oluyor genzi falan iyice dolmuş sabah çok kötüydü hiç bu kadar olmamıştı biraz kustu balgamı attı rahatladi şimdi çok şükür dr.gidiyoruz
Galiba yanlış anlaşıldı Bn kızımı cok seviyorum onsuz asla hayat düşünemem bnm anlatmak istediğim Bebek bakmak cok zor sevgisiz bi şekilde sırf para icin yapılacak bir is degil
Cnm bn de koyuyrm genelde sebepsiz ağlayınca da bu aralar sırtı yere değince ağlıyo :) kucaktan inmiyoBnm bebis 2-3 gündür karnı cok ağrıyordu galiba sürekli sesler geliyordu karnından ve geceleri emerken cocugun karnından acayip sesler cikiyordu o sesten sonra çığlık çığlığa uyanıyordu ve gun boyu da ağlıyordu aksam napalim diye düşünürken karnına sıcak su torbası koysak dedik koyduk baya iyi geldi aksam eskisine gore o kadar cok ağlamadı belki sizinkinin de karnı ağrıyordur bi deneseniz yine kucakta gezdik tabl ama cok şiddetli ağlıyordu öyle yapmadı bu aksam
Bronşit geçirdi keçi boynuzu pekmezi vermem lazım 6 aydan önce vermeyin diyorlar veriririm tabi çok sağol canımCnm benimki de yoğurdu yemiyodu içine keçi boynuzu pekmezi koy dedi dr umuz. 2 çay kş koyuyorum yiyo. Yemezse 3 koyuyorum yiyo
Geçmiş olsun cnm açıkçası 6 aydan önce sadece anne sütü diyolar ama yoğurt da veriyoruz. Bnmsütüm kesildi 3 aydan beri yoğurr veriyorum içine de 1-2 çay kş koyuyorum keçi boynuzu pekmezi. Dr dedi. Ayrıca kan da yaparBronşit geçirdi keçi boynuzu pekmezi vermem lazım 6 aydan önce vermeyin diyorlar veriririm tabi çok sağol canım
Gece bebekleri güzel uyuyan anneler nasil bir duzeniniz var?
Uykusuzluktan ruh sağlıgım bozulacak artik. Bir yardım ediverin anlatın neler yapıyorsunuz? bebekleriniz için ayrı karanlık bir odanız mı var? Akşam kaçta gece uykusuna başlatırsınız? Uyuttuktan sonra ne zaman tekrsr beslenmeye uyanır? Beslenmeden sonra gazını gece çıkarıyor musunuz? Gaz Çıkartırken uyanmıyor mu? Sonra tekrar nasil uykuya daldırıyorsunuz?
Geceleri 2 saatten fazla nasıl uyur bu bebek bilen yok mu? Yat kalk yat kalk Mahvoldum.
Yüzüstü yatmayı sevmiyor. Uyanikken bile 10 dak zor duruyor. Uyuttuktan sonra mı yüzüstü yatırıyorsunuz onu denemedim.Benimki de ayni model canim ama dun sunu farkettik ki uyku saatini kacirinca daha zor oluyo derin uykuya gecmesi.. Yani normalde benim sipa 8.30-9 gibi gece uykusuna yatardi dun misafirlikten gec geldik sonra bida uyutana kadar cok ugrastim. Uykusu geldiginde uyuyamazsa daha huzursuz oluyo ve hic uyuyamiyo. Yani gec yatirayim da gec kalksin gibi bisi yok.
Tabi gece her 2 saatte kalkmasina bi care varsa onu bn de metak ediyorum2 saati gecirmiyo
Ha bi de yuzustu yatirmayi denedin mi? Bn son 1 aydir yuzustu yatiriyorum daha iyi oldu. En azindan 2 saatte kalkiyo.
Benimkide biberon almıyor Denedim aldım mama icmedi,gunduzleride ağlıyordu akşam üzerleri cildiriyodu kolik sanıyordum Meğer açmış çocuk..Şimdi aglamalari durdu her ay bir kilo aldı oğlum 7 kiloydu sadece anne sütüyle..Kilo alımı iyiyse ilaveten gerek yok dediler ama öyle değil mis şimdi sadece uyku ve kucak için ağlıyor Allahın izniyle..Birde bağımsız oturabilse sıkıntı kalmiycak..Cnm peki gündüzleri de sürekli ağlıyor muydu bnm kızımda ağlıyor sürekli acaba aç mı diye devam sütü verdik onu da biberon kullanmadığı için almadı acaba bnmki de mi aç kalıyor peki kilo alımı nasıldı bebeğinin ben kilo alıyor diye açlık mevzusunun üstüne pek düşmemiştim
Şimdilik evdeyim haftaya iznim bitiyor. Alabilirsem 1 ay heyet raporu alacağım. Bu şartlarda işe donmem zor. Annem memleketten gelip gidiyor. Geldiğinde sabah 7-10.30 arası beni uyutuyor. Benim oglan uyanikken bu aralar zor emiyor. Gece uyku arasi iyi emiyor diye gece kendim bakıyorum . Yoksa annem varken gün ićinde de yardımı çok oluyor. Akşam uyku saatini erkene alabilmek için odayı karartıyorum o zaman da gir çık uyanmasın diye annemi odasina gönderiyorum.elleri kollari oynuyorsa yuz ustu yatırma ni tavsiyede derim
gazini çıkartmıyor gegirtmiyorum hemen uykusu dağılıyor
aksam 10 da değişiyor m bir dahada bez acmiyorim.
bizde kucakciyiz gezio duruyoruz kafasina gore ama uykusu basina vurması n diye hep öyle olur ikileri bulur yoksa karanlik oda koridor acik ama kapim kapali nerdeyse cok az isik var
durumun varsa annen de pek bakmiyorsa ya kv birini tut evdesin sende anladigim kadariyla gundz dinlenirsin en azindan
Bn yan yatırıyorum yüzüstü çok tehlikeli diye biliyorum tavsiye etmem. Kusabilir vs.. Allah korusunYüzüstü yatmayı sevmiyor. Uyanikken bile 10 dak zor duruyor. Uyuttuktan sonra mı yüzüstü yatırıyorsunuz onu denemedim.
Belki de mama az geliyor. Zaten sütüm yetmiyor. Gündüzleri memeyi zor emiyor bir memeyi 5 dak emip bırakiyor. Ardindan hemen mams almiyor biraz zaman gecince yarim saat sonra falan 40-50 mamayı aliyor. Ben de akşam yatmadan 100lük yapiyorum. Sabah 1 kez annnem veriyor onda da 80-100 cc ancak içiyor. Bugün biraz daha çok vereyim bakalım içecek mi?Y yesil zeytin cnm sana şöyle anlatayım kendi düzenimi: oğlum 3,5 aylık ama uzun süredir bu düzendeyiz. Oğlumun gündüz uykusu problemli kesintisiz max 45 dk uyuyo ki hamak beşikte sallıyorum. Sütüm kesildi o yüzden sırf mama. Sabahtan itibaren 07-11-15-19-23 saatlerinde 4 saatte bir mama veriyorum. Bbeğinn iştahı nasıl bilmiyorum ama 100 cc bana çok az geldi bnm oğlum 200 cc falan içiyo bir öğündegece meyve maması veriyorum saat 23-24 arasında sonra saat 1 gibi sallayarak uyuyo. Önceden gece de mama veriyodum dr uyanırsa su ver dedi sonra su için dr kalkmaz dedi öyle oldu. Gündüz de gece de tok olduğundan eminsem uyanınca su veriyorum sallamaya devam ediyorum. Gece de gündüz de suyu mutlaka veriyorum toksa.Emen bebek illaki gece kalkıyodur ama eğer sütün yetneyip mama veriyosan gece uykusundan önce ver bence mamayı. En azından 1-2 saatte değil de 3-4 saatte kalkar belki.Ben güzdüz tv açık aydınlıkta uyutuyorum. Gündüzü biliyo. Gece de yine tv açık aydınlıkta uyutuyorum dalınca yatak odasına karanlık sessiz odaya taşıyoruz beşiğini. Sabah 7-8 e kadar uyuyo. Gece çok kıpırdanıyo ama karanlıkta uyanamıyo. Kıpırdandığında asla ses çıkarmıyorum mızıldanıyo gözü kapalı. Eğer gerçekten ağlarsa zaten bakıyorum. Ama uykusu gelince hemen yatırıyorum. Arkadaşın dediği gibi uykusu geçince biliyorum ki akşam 8 den gece 3 e kadar falan uyumuyoo . Bnm oğlumun uyanıklık süresi genelde 1,5 saat falan. Sonra yüzünü ovuşturup saçını yoluyo. Hemen yatırıyorum sallıyorum ve tlfna 10 dk eee sesimi kaydettim onu açıyorum. Bizim sıkıntımız gecenuykusı çok geç. O uyuduktan sonra mutfak topluyorum çamaşır seriyorum evintopluyorum duş alıyorum uyumam saat 3-4 ü buluyor ama şükür gece uyuyor. Gündüz ama çok sıkıntılı yerimden kalkamıyorum uyurken. Uyanınca da hep kucakta. İşte bizim düzensizlik içindeki düzenimiz bu. Her bebek farklıdır unutmamak lazım ama bazı püf noktalar hepsi için geçerlidir.Allah yardımcın olsun inşllah bi çözüm yolu bulursun
Yüzüstünden ben de korkuyorum. Hani başında beklesem mi acaba diye düşündüm ama yine de korkuyorum. Sanırım denemeyeceğimBn yan yatırıyorum yüzüstü çok tehlikeli diye biliyorum tavsiye etmem. Kusabilir vs.. Allah korusun
Bebeğim uyuyacaği zamsn çok huzursuz oluyor. Kucağıma alıp sallamaya baslaýinca uyuyacağını anliyor basıyor aglamayı. Uyumak da istiyor esniyor yüzünü gözünü ovusturuyor. Kucağıma alip gezdirince susuyor. Taa ki iyice yorgun düsene kadar kucakta geziyoruz öyle uyuyor. Beşige koy salla,kucakta pışpışla ile uyumuyor.Oglum kirki cikinca degismedi karman cormandi uykular sonra fark ettim herkez gidince oglumla yalniz kalinca yedikten bir saat sonra yastiklari yuzune gomuyor aclik mi diye dusundum hayir olamaz yeni yedi derken salladim dizimin uzerinde yastikta iki sallamada uyudu o zaman kafama dank etti.Sonra bir video izledim planli olmassaniz cok sikinti cekersiniz diyordu.Oglum kendi duzenini kendi kurdu.
Oncelikle gunduz uyutmayalim gece daha iyiuyur diye bisey yok cunku uyku uykuyu tetikliyor. Yedikten 1 saat sonra en fazla 40dk lik kisa uykulari oluyor dizimin ustunde yada ayakta salliyorum bazen uyumaya biliyor ellemiyorum bir sonraki emzirmeden 1saat sonra yine deniyorum 10dk bile uyusa kar. Aksam babayi gorunce bir cosuyor zaten karsilikli şakiyorlar yoruluyor gece 8 9 bazen 10 da koyveriyor kendini o aralarda yine kisa uykulara devam ediyoruz yatirma zamanina kadar bizimle salonda yatagin uyku yeri oldugunu ogrendi salon eglence oyun yemek yeri yatak odasini gece lambasiyla aydinlatip yatagina yatiriyoruz sallayarak hic konusmadan bazen ona gorunmeden salliyoruz agzinda emzigi oluyor emerek uyuyor.Gidip gelip salliyoruz 1saate anca derin uykuya daliyor ve kendiliginden emzigi atiyor agzindan ben cikarmak istedigimde emzigi vermiyorsa daha derin uykuya gecmemis demektir diyorum.
Ctesi banyo yapti 8 de uyudu 1de uyandi emdi sabah 6 da uyandi tekrar emdi uyudu 8 de uandi 9 30 a kadar yataginda oynadi. Dun aksam 10 da uyudu sabah 7 de uyandi emdi 8 ekadar yari uykulu uyanik yuvarlandi yataginda cunku bugun asi olmaya gittik. İnsallah ates falan cikmadan atlatiriz bu asiyi da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?