2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

kaşık mamasına başlayan anneler anne sütü de veriyor mu? ben 2. dönem işe başlıcam o zaman 5 aylık olacak sadece anne sütü veriyorum ama kaşık mamasına da yavaştan başlamak istiyorum ben yokken falan yemesi için. acaba doğru olur mu yoksa 1 ay daha bekleyip 6 ay dolunca mı başlasam?

Canm anne sütü yetiyor ise ben ek birseyler verilmesine karsiyim ama yetmiyorsa illaki verilecek

Benim bebegim 4 aylik kontrolunde doktorumuz kati gidaya yavas yavas baslicagimizi soyledi. Bebegim sadece mama aliyo.ihlamur ve kayisi suyu verdim cok az. Bide ufak silikon kasikla kavanoz mamasi aldim armut puresi onu azar azar veriyorum. Suan zaten oksuruyo ve hapsiriyo. Istahi fazla yok. Sende doktoruna danis istersen.

Canm anne sütü yetiyor ise ben ek birseyler verilmesine karsiyim ama yetmiyorsa illaki verilecek
anne sütü yetiyor galiba aglamadıgına göre. 4. ay kontrolü kilosuna göre dr bişeyler önerir heralde. sagol canım cvp için.

Canm bir nohut tanesi kadar bal bile bebeği hasta etmeye yeterliymis sen bilirsin tabi
Nohut tanesi kadarda olmuyo ki canım zaten 200 cc ye bir cay kasığı bal koyup hazırlıyorum onun da 10-15 cc ni anca veriyorum cay kasığının onda biri bile degil yani. Ama siz oyle söyleyince endişelendim yanlis mi yapıyorum diye Dr umuzu aradım bugun anlattım hangi oranlarda nasıl hazırlayıp ne kadar verdigimi o da hem direk vermiyosun caya karıştırıyorsun hemde oran cok az bisey olmaz ama daha fazla olmasın mesela 1 tatlı kasığı olmasın dedi icim rahatladı. Zaten 3. Ayı tamamladı oyle koymaya başladım icmiyodu tukuruyodu son zamanlarda. Sadece bitkilerin tadını nötrlestiriyo tatlı falan olmuyo yani.

Kızlar bebekleriniz kahkaha atıyor mu bi de donmeye başlayan var mı ne Zaman döner cok merak ediyorum

Bebekleri hasta olanlara bende Allahtan acil sifalar dilerim.
4.ay asimizi olduk daha saglik ocagindan cikmadan calpol verdim 2.ay asisinda ise yaramis atesinin cikmasini engellemisti.

Aksam 5 te emdi 6 gibi uyutacaktim kayinvalidem yemek yiyordu yarim saat oyala ben uyutayim dedi oyaladim o kucagina aldi bebegimin ellerini gogsune koyarak kucaginda salladi yavrum uyku basina vurdugu icin bagirdi omzuna aldi yine susmayinca ben uyutayim dedim aldim yatak odasina yatakta salladim.
Eee oyle anne rolu yapmakla olmuyor kaynanacigim. :)

Tabii hemen uyumadi 7 de emzirdim bayagi salladim hafif hafif anca 8 e 10 kala falan daldi. Cok sukur.. Uyuyor hala ama ben kendimi cok iyi hissettim. Onu gogsune bastirma hakki annenin bir kere hhiiihhh :) Emzirsin emzirmesin fark etmez anne hic yokmus olmasa da olurmus edalarina karsi pek iyi oldu sayin kaynanacigim :)

Benim kızım uykusunda ayıyordu normalde dün ağzımla çeşitli sesler çıkardım onlara acayip çok kahkaha attı hatta babasıyla videoya aldık çok şekerdi ya ama henüz dönmüyor Kutuşu

Kızlar bügün tiny lobe güneşli günler aldık kızıma kullanan varmı iyi ettik mi acaba

Kızlar bebekleriniz kahkaha atıyor mu bi de donmeye başlayan var mı ne Zaman döner cok merak ediyorum

Benim bebegim yarim donuyor kolunu altindan bir cekebilse tam yuzukoyun pozisyonu olacak azicik daha isi var.Kahkahasini duymadim ama ince cigliklar atiyor gulerken sesi bi garip cikmaya basladi agzindan :)

F fulya01 cok gecmis olsun allah acil sifalar versin. benimki ogleden sonra hapsururken sari sari sumuk cikarmaya basladi burnundan halada cikiyir serum fizyolojik le cektim kac defa dolmus sanki yarin aile hekimine gidicez rotarix iki var . bakim ne diyecek cocuk grip mi oldu noldu anlamadim ya benim de canim cok sikkin 5 bucukta n beri yatirmaya çalışıyoruz cok huysuz laniyor

@ Mtmtk-m bizde var keyfibyerinde olunca oynuyor ama benimki herseyden hemen sıkılıyor seninki nasil bilmem.

tamam canim madem doktorun oyle diyor:)

Çok sagol canim sizede geçmiş olsun hiç ihmal etme canım grip mi oluyor ne inş değildirde bizde hiç burundan hiç öyle sarı çıkmadı su gibi geliyor onu çekiyoruz çok şükür bugün iyi ama sıpa emmek istemiyor ya kaç takla attım emsin diye kıyameti kopardı biberona mı alıştı bilmiyorum ben bu ay dr browns kullanıyorum ucunu değiştirdim canım 3 6 ayını aldık biraz fazla akıyor sanırım o yuzdenmi nedir meme istemiyor mamayı cuk cuk emiyor uykuda emziriyorum ya mama vermicem dedim eşim de kiyamiyor hasta napalım iyileşene kadar idare edelim diyor annemlere geldik bugün olmazsa yarın evden pompayi alimde sagip verim korkuyorum ya beni almayacak diye

Ben de Dr Browns kullanıyorum. 3,5 aylık olmasına rağmen başlığı değiştirmedim beni unutmasın diye. Süt oldukça şükür emiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…