2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ne güzel size maaşalah. Benimkinin modeli farklı ne yapsam sakinleşmiyor uykudu gelince ortalığı ayağa kaldırıyor. Beşikte salincskta vs de yatmayı gećtik uyku grlince artık kucakta pışpışı bile kabul etmiyor. İlla ki ayakta gezdireceksın pili bitince sızacak.

Evet emekleyip kacabilir tospikler belli olmaz onlara :) ama 15-20 dk bile oyalansa en azindan yemegini koyar bir isini görürsün donence cok isime yaramisti benim :)

Ben dönence almadım aslında çok istedim hem de şu ışıklı tavana yansıtmalı olanlardan ama biraz araştırdım zararlı olduğuna kanaat getirdim televizyon izletmekten pek farklı değil gibi geldi sonuçta dönen bişey var ışık var çocuğa odaklanmaktan başka pek bi seçenek bırakmıyo bebeem

bizim bebe de biz yemek yerken cok fena bakiyor yaa sanki hani bana der gibi ilk 6 ay sadece anne sutu ya da formul mama diyoruz ama galiba bizimki versen yiyecek:))

Kizlar benim bebisin masallahi var 2.5aylikti dönüyordu ama sadece sag tarafina :) elini ayagini havaya kaldirip totoyu deviriyordu :) kahkaha bir aydir atiyoruz ama işimize gelince :) biz banyo yaparken saskin saskin bakiyoruz gülmek yok ama şükür aglamak da yok sudan cikarana kadar tabi :)) uyku düzenine gelince hic sallamadim zamaninda beynimi sulandirdigi halde. Cok fazla dikisim olduğu icin kalkip almam zor oluyordu yanimda yatirdim sarildim uyuttum hep. Bu sefer bensiz uyumadi bende kullandigim tulbenti gozlerine orttum uyuttum gunduz ve konusmadim uyumasi gerektiginde. Gunduzleri biz genelde iki üç saat ayakta kalip yarim saat de olsa uyuyoruz gündüz gece en son 12de uyuyoruz 5gibi uyanip emip uyuyoruz sonra isine gelip uyanacagi zamana kadar 2-3 saatte bir uyuyoruz. bir tane uyku oyuncagi edinin diye okumustum ben sadece uyuyacagi zaman kolunun altina koyup üzerini ortun alissin diyordu biraz büyüsün deneyeceğim.

bizim bebe de biz yemek yerken cok fena bakiyor yaa sanki hani bana der gibi ilk 6 ay sadece anne sutu ya da formul mama diyoruz ama galiba bizimki versen yiyecek:))
Oglen yemek yerken yüz üstü yatirdim bize bakacak sekilde öyle bakiyordu ki yavrum aldim kucagima hic sesi cikmadi bizi izledi sadece :) buyuduler de sofrada yerimiz var demeye basladilar :)) mama sandalyemizi aldik ama bekleyecek artik 6.aya kadar :)

Maaşallah, inşallah ben de bu şekilde yıkamayı becerebilirim. Aslında oğlum banyoyu önceleri biraz daha seviyordu, ama kaynanam haşin yıkadı çocuğu bi kaç kez, ben dur diyesiye aman üşüyecek yıkayalım da çıkaralım dedi. Halbuki neden üşüsün, hem evin ısısı çok iyi, hem de hemen yanına elektrik sobası açıyoruz yıkayacakken. Çocuğum şimdi suyu gördü mü, yüzüme gelecek diye derin derin soluk alıp vermeye başlıyor. Ah bu kaynanalar

Bunu denedim ama köpüklüyken debelendiği için kucağımdan kayar gibi oldu çok korktum. Biraz daha düzgün oturmaya başladığında tekrar deneyebilirim belki

Göz takibi icin iyiymis ama benimkinin tavana vuran isigi da yok oyle zaten yakalayip agzina götürme telasinda hep :)) bi de cok durmuyo ki bir zaman sonra sıkılıyor :-/

mama sandalyesi alirken neye dikkat etmeli? yok yatagi arabasi carti curtu o kadar arastirdikki biktim artik arastirmaktan ya

mama sandalyesi alirken neye dikkat etmeli? yok yatagi arabasi carti curtu o kadar arastirdikki biktim artik arastirmaktan ya
Ben bildigin sandalye tarzi birsey aldim anakucagi carti curtu var da noluyo ya kucakta ya yattigi yerde oynuyor cok ozellikli olsa da nasil olsa bir zaman sonra durmak istemeyecek yemek haricinde. Ama arkasi yatani sallanani falan da varmis.

Valla ben de hiç araştırmadım seveceğinden bile şüpheliydim zaten, e bebekte indirimdeyken en ucuzunu aldım 42 lira falandı sanırım. Nasılsa bütün gün onda oturmayacak devrilmeye karşı güvenlikliyse yeterli bence. 200-300 lira vermek hiç mantıklı gelmedi

Ben bildigin sandalye tarzi birsey aldim anakucagi carti curtu var da noluyo ya kucakta ya yattigi yerde oynuyor cok ozellikli olsa da nasil olsa bir zaman sonra durmak istemeyecek yemek haricinde. Ama arkasi yatani sallanani falan da varmis.

Her gün bu saate kadar genelde 3 yada 4 kez mama içerdi. Sabah 7 de mutlaka mama içerdi. Bugünün ilk mamasını 10 da ikinci Mamasını 15 dk önce içti. Meme de ağlamasaydı mamayı vermeyecektim. Onun dışında uyudu ve emdi. Sütüm arttsın diye Dün bir içeceğe başladım o etkili mi oldu birkaç gün deneyip göreceğim.

Anne sütü yanında mama verenler kaç saatte bir kaç cc mama içiyor?

Kızlar ben bugün biraz dertliyim. Eşim aralığın 21 inde burun ameliyatı oldu, kaynanam iki üç öncesinden geldi, hala gitmedi. Eşim ameliyattan sonra üç günde toparladı zaten, çocuğumun da allaha şükür bana fazla bi eziyeti yok. Evimde sürekli bi insan olmasına ihtiyacım yok. Kayınpeder arada geliyor, çocuğu şap şup yalayıp duruyor, kaynana ver ben uyutuyum ver ben altını değiştireyim emzirmesem hiç kucağıma vermeyecek çocuğu. Geçen o kadar huylandım ki adamın çocuğu öpüp durmasından, bebeğimi lifle köpükleye köpükleye yıkayasım geldi.

Bi de diyorlar ki ne zaman gidelim. Bi keresinde ihtiyacım yok gidebilirsiniz sağolun dedim diye onları evimde istemeyen gelin oldum. Bi sürü tantana çıktı. Gidin diyemedim kayınpeder de kaynanayı bırakıp gitti. Hafta sonu görümce de gelecekmiş, darlanıyorum vallaha.
En son bugün dayanamayıp eşime söyledim. Keşke daha önce söyleseydin ben usulünce onları gönderirdim dedi. Perşembe günü bebiş sünnet olacak, ondan sonra gönderelim dedi.
Kaynana kişisi çocuğuma makarna yedirmeye çalışıyor, ben görmeden burnuna süt damlatmış evde serum fizyolojik olduğu halde. Üç buçuk ayda hiç pişik olmayan çocuğum kaynananın elinde bi günde pişik olmuş, kaka yapınca değiştirmemiş. Hangi birini anlatsam, of ki ne of

Bende ondan aldim hatta sen demistin indirimde diye :) donumuza gulmeyin yelegini cikartmistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…