2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kızım da bir süre böyleydi kucağımdan inmiyordu şükür geçti 1 haftadır gayet iyi. Sabret geçecek bıraz sabır..
canım benimki uzun zamandır böyle. Geçer diye beklemiyorum bile artık

"gececek yaaa o zaman tadini cikararak yasayacaksiniz bebeğinizle "diyo doktor bize deee:))he bi de unutuluyomusss. insalllahhhh:)
Hı hı tabi deseydin o doktora 3,5 ayda 3,5 yıl yaşlandım resmen k

Benimki mama aliyo. Kaynanam artik sut vermiyosun ben bakarim bana birakin gidin diyo. Olur mu birakir miyim ben yavrumu dedim.

Bazen ben de diyorum sanırım annelik bana göre değilmiş diye tahammül sınırlarımı zorluyo birkaç gündür hele bi uykudan uyanması var sanki var gücüyle ağlayarak sanki ateşe basmış
Artık hiçbir şeyyden. Mennun olmuyor. Önceden kucak için ağlıyodu kucağa aldık. Sonra oturmak dik durmak için ağlamaya başladı ona da tamam dedik. O da yetmedi kucağa alın dik tutun ama sakın oturmayın hep gezin evde diye ağlamaya başladı. Ve tahmin edeceğin gb artık onu yaparken de bağırıyor hep. Napıcamızı şaştık. Alıp halı saha maçına mı götürelim boksa mı yazdıralım anlamadım ki

Bayanlar cok kararsızım.İkinci donem çalışmaya başlayıp baslama konusunda..Kızım 5 buçuk aylık olacak.Annem 1 ay bakacak.Maddi olarak calismasam da olur fakat müdürum bugun aradi ve ogretmen ihtiyacım var dedi.Sosyal hayatı cok olan biriyim normalde.Calismak psikolojik olarak rahatlatacak beni .Kızımada kiyamiyorum vicdanım cok rahatsız oluyor Siz calisan anneler neye karar verdiniz?

ben de hiç istemesem de mecburen başlıcam canım ücretsiz izin gibi bir lüksüm yok malesef.vicdan azabı duyuyorum evet ama onun daha iyi bir geleceğe sahip olması için çalışmam lazım.

Hic sorma canım halim yokki oglusumla ilgilenim anneme geldim bi nebzede olsa annem bakıyor ama bütün yük bende..inş canim biran önce geçer ya
Bol bol dinlen sadece bebisle ilgilen. Gerci onlarla ilgilenmek de yorucu da :) en azindan annen yaninda.

Bizim oğlan da aynı. Eşim bana çocuğa öyle deme şöyle deme diyordu. Bugün çocuk aglarken gezdiriyordu. Bi baktım bi duydum ki eşim gezdirince de susmayan çocuğa "oģlum daha ne yapayım bak gezdiriyorum. Uçurayım mı bi o kaldı yapmadığimiz" diye konuşuyor. :) bana diyorken kendi benim gibi konuşmaya başladı :)bu çocuk bizi hizaya getirdi valla. Ben de geçmesini beklemiyorum. Nr yapalım bizimki böyle bir çocuk kabullendim. Allah acısını göstermesin de bu günler geçer de ilerde güleriz bu hallerımize.

sade kahve bnm oğlum da ayyynnııı. Tam olarak anlattığın gibi.
Ben 3,5 aydır yemek yapamadım hiç çok üzülüyorum annem gelince anca haftada bir süpürge toz. Bulaşık makinesini bile boşaltamıyorum. Oğlumun çamaşırlarını ütülüyodum artık ona da fırsat yok 2 makine oldu ütüleyemedim mecbur giydirdim. Çünkü çok kusuyo.kıyafet dayanmıyo.Ama tükendim yani. Allah eksikliklerini göstermesin tabiki seviyoruz da uyku zaten az uyuyo uyanıkken hep kucakta odadan odaya camdan dışarı bakma falan... Hele bugün kakasını yapamadı diye sanırım öğlen 11 de bi kalktı gec 2,30 a kadar 2 saat anca uyudu hep ağladı kucakta da... En son şişkinlikten bir kustu ki bilmiyorum neresinden çıktı o kadar mama. Arkasından da altına yaptı 2:30 da falan anca uyudu. Sonuç olarak beli, sırtı, kolu, bacakları tutmayan; başı çatlayacak gibi olan; acaba ne sıkıntısı var diye stres yapan;önce oğluna niye böylesin deyip sonra bebek o deyip kendini sakinleştirip tekrar aynı döngüyü yaşayan, keşke çok geç kalksa temennilerinde bulunan bir anne, aynı şekilde işten eve geldikten sonra dinlenmek isteyen fakat koltuğa bile oturmaya, yemek yemeye fırsat bulamayıp daha da yorgun düşen bir baba, toz, yayıntı ve kuruyacak çamaşırlar içinde olan bir ev... Allah ım yardımcımız olsun hepimizin ama bnde ne hal ne derman kalmadı. Yorgunluktan kafam çalışmıyo artık, bedenim de berbat, psikolojim de hiç iyi değil. Annem çalıştığı için gelemiyo. İçten içe ona bile kızıyorum kimseye demeden. Biliyorumki elinden geleni yapıyo bizim için. Eşim desen oda elinden gelenin fazlasını yapıyo ben ona da kıyamıyorum hiç. 3,5 aydır 1 gün bile dinlenemedi... Kv den iyice nefret ettim bn de aynı yerde oturuyoruz yrm saat bebek sevmeye gelir arada yemek verir( onu da ben almıyorum artık inadımdan, arada eşim hazırlar genelde hazır yiyoruz bundan da bıktım ama napayım) yemek verince bize çok faydadı oluyo havasında takılıyo, gereksiz akıl verir lafı yiyince arkamdan dangalak der , dedikodumu yapar ben de duyarım daha neler neler... Ne kadar zor durumda olduğumu görüp bilerek yardımcı olmuyo, yaralı parmağa işemez cinsten yani. Ama millet sorunca torun nasıl diye cevap şu: bütün gün oğlanla uğraşıyoruz... Allah tan dileğim önce beni kimseye muhtaç etmesin anladım ki kimseden fayda yok sonra da kv yi benim elime düşürmesin çünkü yapacaklarımdan korkuyorum kızı yok şimdilik tek gelin bnm. Allah beni şaşırtmasın.
Öyle yani bugün depresyondayım :s

B
bizim mudur haftada en az 21 saat gurmen gerekiyor dedi yanı 15+6 girmen şartmış insss sizinki de öyle bi bahane bulmaz

Bnde aynı durumdayım öğretmenin sende öylesin galiba evde oturmaktan cok bunaldım çalışmak iyi gelecek ama kızımı da bırakmak istemiyorum hic

Ya kizlar bebeğim 3 gündür iki saate bir uyaniyor eskiden 6-7 saat uyuyan çocuk şimdi niye böyle bilmiyorum sütüm eskisi gibi yok doymuyor diye düşünüyorum mama vermek istemiyorum çok kilo yapıyor bebegime 5. Aya girdik günde bir öğün ek gıdaya mi başlasam diye düşünüyorum

F fulya01 canım bebeğin nasıl oldu benimkininde akşam tıkandı burnu hala tıkalı çok moralim bozuk doktor kontrolü yarın eşim bugün götürmez gotursede tek acile goturur

Allah yardımcımız olsun canım. Ben memleketten ayrı yapayalnızım kimseden bişey de bekleyemiyorum. Akşamları oğlan uyuyana dek streslerden stres beğeniyorum her an ağlıycak diye, sağolsun bekletmeden ağlıyor zaten hep

Bizimkinin var bir tane uyku arkadaşı.Müziğide var Çekiyorum ipini bırakıyorum.Onunla yatmayı çok seviyor zaten oyuncaklar arasında ilk onu tuttu ona tepki verdi :)).Zaten oldum olası bir çocuğun sürekli elinde bir oyuncağıyla dolaşmasına bayılıyorum.Buda kulaklarından tutacak tavşanını yerlere süre süre dolaşacak.Çok sevimliler :))

Prozac anlamıştır o, prolac damla olacak, ben de eczacıyım
bende şimdi eczaneye sordum siparişini verdim.O da bana içecek önerdi Mami Power bir kereliğne deniyecem bakalım.Bilginiz varmı merak ettim.B vitamini içerir dedi

bende şimdi eczaneye sordum siparişini verdim.O da bana içecek önerdi Mami Power bir kereliğne deniyecem bakalım.Bilginiz varmı merak ettim.B vitamini içerir dedi
O icecekler cok pahalı ya kutu kola sisesinde ve 1 tanesi 5 lira ve hergün içmek lazım ama Bn ilk Zaman'larda sutum yoktu promalt diye bi içecek içmiştim ebebekten almıştım ise yaramıştı biraz cunku ilk bi hafta hic sutum yoktu bilmiyorum o icecektenmidir yoksa Zamani geldiginden midir sutum gelmisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…