2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

yemek yapan kv öpüp başa koyulur benimki ben doğum yapınca geldi de annem yaptı o yedi daha sipariş verdi üstüne şunu yap bunu yap diye. kendi evinde yeni evliyken ramazanda oruçlu halimle pilav yaptım kendi oruç tutmaz aa tuzsuz olmuş begenmedim dedi yemedi, yemesin bi daha da zor bulur. bir daha mutfağına girmedim gittiğimde ne yaparsa getirir ortaya yeriz toplarız ama yemek yapmam. allahtan orda eşim yanımdaydı allah razı olsun. sen oruçsuzsun yapsaydın da biz yeseydik dedi kızın ağzı kapalı ne bilsin tadını tuzunu dedi ver hayatım ben yerim dedi yedi hepsini :) bu da ona kapak oldu ki benim normalde yaptığım en güzel yemek pilavdır yani gıcık şey bak yine aklıma geldi sinirim bozuldu.

Canım biz yaptirinca sağlık ocağı hemşire si şişer se kolan yalı pamukla ov demisti
4 aylık bebek için 37 ateş değil canım stres yapma
sağol canım yaptım bakalım sabahtan beri keyfi yok ya, ateşi yok ama ağrısı var galiba mızıldanıp duruyor. az önce calpol verdim şimdi uyudu.
Annem grip icin aktardan bitkisel karışım almış zencefil ihlamur tarçın karanfil karışık oğlumada versem bişe olurmu acaba bir kaç kaşık
canım sen bilirsin ama zencefil bebeklere zararlı diye biliyorum istersen yine bi sor soruştur ona göre ver.

Oglum 10 gunde sadece 80 gr almis kizlar 6800 du 6880 olmus idrar tahlili icin bekliyoruz simdi eger normal cikar bir hafta sonra yine kilo alimi az olursa ek gidaya gecicez cok moralim bozuldu ağlamamak icin zor tutuyorum kendimi
üzülme canım sağlığı iyi olsun da varsın kilo almasın, bi çözüm yolu bulunur.

Bebeklere Zencefil Verilirmi
Bebeklere zencefil verilir mi, zencefil sağlık açısından çok sayıda yararı olan şifalı bir bitkidir. Fakat bu derece faydalı olmasına rağmen, 2 yaşın altındaki bebeklere verilmesi sakıncalıdır. Bu yüzden bebeklere verilirken çok dikkatli olunmalıdır. Özellikle üst solunum yolu hastalıklarına karşı hassas yapıda olan bebeklerde, 2 yaştan sonra zencefil kullanılmalıdır. Bağırsak ağrılarında, kas sorunlarında, baş ağrılarında, gaz sancılarında rahatlıkla kullanılabilir. Ancak zencefilin dozuna 2 yaşından sonra verirken mutlaka dikkat etmelisiniz. Bir yetişkine verilen dozun üçte biri kadar zencefil bebeklere verilmelidir.

Bebeklerdeki üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğunluğu viral kaynaklı oluyor. Genellikle vücudu dirençli olursa, bebek daha hızlı iyileşebiliyor. Bu konuda antibiyotiklere işe yaramıyor. Çünkü bu ilaçlar bakteriyel kökenli hastalıklarda etki gösterir. Soğuk algınlığı ilaçları da sadece semptomların giderilmesinde yararlı oluyor. Üstelik bunların fazla güvenli olduğu da söylenemez. Bu nedenle bebeklerde doğal yollara başvuran anneler çoğunluktadır. Ancak bilinçsizce verildiği takdirde şifalı bitkilerde zararlı etkiler yapabiliyor. Bu nedenle bebeklere zencefil verileceğinde, mutlaka doktora, bir uzmana danışılması tavsiye edilir. Bir yandan bebeklerin beslenmeyle desteklenmesi, bir yandan da doğal ürünlerle tedavi edilmesi yararlı olabilir.

Bir de emzirip de aynı zamanda mama takviyesi yapanlar nasıl bir beslenme düzeniniz var?

Bugun babamız evde yoktu ilk defa bu kadar uzun Zaman kizimla başbaşayız hic sıkıntı çıkarmadı demekki nazi Niyazı babasinaymis cocugun annesiyle başbaşa kalmak istiyormuş:))))

Ay yok ben benimkine zor bakiyorum evladım olmasa benim kıza ayda 5 bin verseler bakmam koyar kaçarım valla

Benimkinden. Ben de anlamiyorum neden, dikkati cok dagiliyor emerken ondan belki

Ay yok ben benimkine zor bakiyorum evladım olmasa benim kıza ayda 5 bin verseler bakmam koyar kaçarım valla

Benimkinden. Ben de anlamiyorum neden, dikkati cok dagiliyor emerken ondan belki

Dr muayene de söylemiş canım biraz bekleyelim gerekirse operasyon demis

kızlar doktordan geldık okadar uzun kaldııkkı ögle yemegı yıyemedım sımdı sıze anlatayım dr ek gıdaya başlattı elma püresi ve muhallebı her emzırmeden sonra gögsunu sag kalanı biberonla ver ve 120 cc lık mama ver dedı her ögun ıcın bende gögsumde sut fazla kalmıssa yınede verıcekmıyım dedım okadar cıkmaz dedı yanı 120 cclık çıkmıcagını dusunuyor eve geldım oglum hastanede emmişti zaten şimdi hemen gelır gelmez sagdm ıkı gögsümden toplam 135 cc süt çıktı kızlar ama oglum bıberonu almadı yanı sagdıgımm sütüde içmedi öyle dolaba koydum sızce nasıl kızlar çıkan sütüm azmı?

Birakip nereye gidecekmissin pardon

Onlara gittigimizde ona birakip eve gidebilirmisiz. Aslinda zarari yok bize geldiginde yemeklerimi yapti yardim etmeye calisti ama ben hep rahatsiz oldum. Zaten torunu olunca yapmaya basladi. Yoksa hic evime gelmisligi yoktu. O yuzden iyi biseyde dese bana batiyo. Ama cocugumu asla birakamam dedim.

Masallah bence sutun cok iyi cikmis. Bende bu hafta mana disinda pureye gectim. Hippin kavanoz mamasini verdim. Doktor yogurt yapip ondanda verebilirisn dedim bide milipanin su ile karisan kasik mamasi varmis onuda alabilirsin dedi. Yilmaz beye gidiyodun galiba. Hastaneden tarif kitabi seklinde bisey verdiler bu hafta onlari yapicam kendim evde.

canm yılmaz bey degılmıs ya adını yıne unutum banada verdı dr o kıtapcıktan ama sagdıgım sütüde içmediki içse mama takvıyesıde yapıcam ama sütümü içmeden mama vermem olmazsa yarın dr u arayıp danışıcam yine

ben ıkı gögsumu sagdım paşanın emicegi tuttu öyle emiyor bi ara bıraktı sıktım süt geldi ama geliyormu bılmıyorum gelmese aglarmı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…