2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Icmedi kizlar biberondaki sütü disari ciktik biberonuda aldık kac saat dışarda durabilir süt keçi sütlü mama aldik ama vermek niyetinde degilim göğsümu bosaltmiyor oglum niye boyle yapiyor anlamıyorum

Icmedi kizlar biberondaki sütü disari ciktik biberonuda aldık kac saat dışarda durabilir süt keçi sütlü mama aldik ama vermek niyetinde degilim göğsümu bosaltmiyor oglum niye boyle yapiyor anlamıyorum
Ama sutun varmis masallah neden ek gida dedi doktor acaba bizimki 6 kilo bize bile demedi ek gida diye :-/

Once meyve vermeyeyim sebze yemesi zor olur dedim ama dün ilk defa elma yalattim. Deli oldu agladi pesinden. Bi 6. Ayina gise de yese kuzucuk.

Biberondaki süt oda ısısinda 2.5 -3 saat durur bozulmaz. Ama dikkat et sadece 1 kez isıtilır. Ikinciye ısınmaz. Benimki de böyle almıyor. Son günlerde uykuya dalmak üzereyken veya uykuya daldıktan 20-30 dak sonra uyanıyor o zaman beslemeye başladım. İşe yaradı gibi.Bizimki zor uyuyan ve kısa uyuyan modelden olunca tek sıkıntı uyutmak oluyorr. Uyusa da beslesem diye bakıyotum

Canim arkadasin kizinin oldu asida ertesi gun gecti. Doktora sordum bizim asida enfeksiyon olmustur dedi. Ama korkulacak birsey yok yarina gecer Allah'in izniyle.
aşı yeri kızardı şişti kolonyalı pamuk koydum calpol verdim doktoru aradım bi de ağrı kesici fitil koy dedi fitilden sonra iyice ağlamaya başladı şimdi hala ağlıyor

Can'ım o tariflerin resmini çekip buraya da atabilİr misin. Biz de faydalansak

Biz suan sadece hipp kavanoz mamasi yiyoruz. Yogurt yapicam bikac kasikla baslicaz. Doktorum elme ve armut puresi onerdi mevsimi oldugu icin. Bide pismeden yapilan milupanin mamasi varmis kendi kizinada onu vermis. Ama mama daha kolaymis bi kac kasikta olsa heryerini mafediyo :))

Eklentiler

• 20160106_222144.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 89
  • 20160106_222157.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 85
  • 20160106_222215.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 82
  • 20160106_222221.webp
    20 KB · Görüntüleme: 76

Bence basla derim 2.donem. Zaten ogretmensin,is saatlerin daha uygun olur,bir de seni taniyinca birakmak daha zor olacak.
Pazartesi ise baslamadan once bir hayli bunalimdaydim.fakat su an sana bu tavsiyede bulunabilirim :)

Canim arkadasin kizinin oldu asida ertesi gun gecti. Doktora sordum bizim asida enfeksiyon olmustur dedi. Ama korkulacak birsey yok yarina gecer Allah'in izniyle.
ayy inşallah geçer içimi rahatlattın canım şimdi uyudu şükür. fitilin etkisi galiba ilk koyduğumda da çok uyutmuştu hatta gece emmemişti bile bakalım bu gece nasıl olacak.

Hoşgeldin canım Zor geldimi çalışmak bebişten ayrı kalmak

Zor geldi tabii canim. Pazar gunu cok kotuydum ben cumartesi gecesinden itibaren aglamaya baslamistim.
Ama korktugum gibi gecmedi ilk gunler, sabah emzirip oynayip gidiyorum, aksam geldikten sonra da baya zaman var cunku bizimki gec uyuyor :)
Ama coookk ozlediiimm tabiii.
Sen calisiyor musun?

tepkisi nasıl oldu peki sen eve gelince ? ben unutacak ya da kızgın olacak diye çok üzülüyorum.

canimm nasi gidiyor is? neler hissettin? baslamayi tavsiye eder misin

Fena degil canim yaa. Ben zaten ise baslamadan bunalimimi yasamis, bolca aglamistim. Is yerinde aglamadim sukur ki. Uzuntumu atip gitmis oldum, daha cabuk kabullendim.
Pazartesi sali gittim. Bugun evden calistim, bebegimle yalnizdim, kimseyi de istemedim.
tavsiye ederim sanki baslamani, eninde sonunda calisacaksan. Hem bebis anlamiyor,tabii sen uzuleceksin :) tum gun gozumun onune geldi, resimlerine videolarina baktim sapsal sapsal guluyorum gorunce :)
ogretmenlerin is saatleri daha uygun, ogretmen olsam hic dusunmezdim bile.
Is yerindeki cocuklu kadinlar da destek oldu saolsunlar.kafamda devamli o var dedim, ne kadar buyurse buyusun hep o olacak ama tek farki bununla yasamayi ogreneceksin dedi birisi. Cok dogru, hosuma gitti.
Simdilik boyle canimm

tepkisi nasıl oldu peki sen eve gelince ? ben unutacak ya da kızgın olacak diye çok üzülüyorum.

Hayir canim unutmamis ve kizmamis, anlamiyor sanki. Babanesini de hic uzmemis.
Aslinda biraz bozuldum kendisine ama aglasa beni arasa cok uzulurdum tabii.

Daha cok kucuk oldugundan kizginlik kusme terkedilme hislerini yasamiyorlar. Minnoslar yaa

Yok canım çalışıyordum ayrıldım ama tekrar çalışmak istiyorum çevremdekiler en az 4 yaşına kadar senin büyütmen daha iyi olacaktır sonra kreşe verirsin işe öyle gidersin diyorlar bilmiyorum..

Doğduğundan bu yana hiç ayrılmayınca muhakkak zor gelmiştir.. özlenmez mii çok özlenir

Ben bazen 1 saatliğine anneme bıraktığım da aklım kalıyor özlüyorum 10 kere arıyorum:)

Ama sutun varmis masallah neden ek gida dedi doktor acaba bizimki 6 kilo bize bile demedi ek gida diye :-/
canım kilo almadıkı 10 gunde 80 gr içmiyor zorla verıyorum o zamanda ıırıyor mememi az önce öyle bır ısırdıki cok canım acıdı mama vermek istemiyorum zaten biberonu tutamıyor ögürüyor dilini dışarıı çıkarıyor ne yapıcaz bilmiyorum

içmedi canım 135 cc süt çöpe gıttı içemıyor bıberonla hıc alışmadıgı için birtürlü emme moduna geçemedı hep diliyle ittirdi ögürdü saatide geçti döktüm of çok üzgünüm çok

Canim bence sutun cok iyi maasallah
Bebisinin az kilo almasinin sebebi az emmesidir, hatirliyorum konusmustuk, az emiyor hemen birakiyor diye. Benim de oyle cunku. Sonucta sutum var, sagiyorum cikiyor ama oglum emmiyor fazla, bu durumda ek gida pek mantikli degil, sutu icirebilsek keske.
Biz de cumartesi gidecegiz doktora bakalim durumlar ne.
Sikma canini, saglikli olmasi onemli olan

Benimki de siz ikinciyi yapinca bana birakirsiniz, siz onunla ilgilenirsiniz falan diyor, buyuyunce ben alirim yanima diyor.
Ama vermeyecegime gore fazla takmiyorum ama bozuluyorum cok
Sevdigi icin diyor yani.
Torun sevgisi baskaymis demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…