Bebekler buyudugu için sagmaya gerek duymuyorum artık iki saatte bir ikisinide veriyorumDolabım süt dolu zaten. Stok yapıorum ama derdimiz bebeğimin kusarken tıkanması. Her emzirme vakti gelince bir korku başlıo yine. Bîkaç gündür çok az sağıyorum biraz daha rhat emio gibi. Sağmak sütü gerçekten çoğaltıo. İnşallah çoğalır sütün. Allah hepimizin yardımcısı olsun
bende çok dertliyim bu konuda.Oğlum sürekli emmek istiyor.Yalancı meme konumunda öyle uykuya dalıyor.Birde süt içiyor tam uyuyacak gaz sıkıntısı, gazı çıkardıkdan sonra tekrar emmek istiyor ve tekrar gaz bu nasıl bir döngü böyle.Deliricem dün saat altıdan gece 2 ye kadar uyutamadım.Babası da gelip mama ver ara ara sütün gaz yapıyor oda çıkartamayınca böyle ağlıyor dedi.Bana çok dokundu oturup ağladım.Sütümün yettiğini düşünüyorum ve ben nedense mamadan vermek hiç istemiyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.Bir yandan da çocuk hiç göğsümden ayrılmak istemiyor.Acaba doymuyormu anlayamadım.
valla allah sabır versin ne diyim.İşte benim zoruma giden de bu bişey desem bütün iyiliklerim yok olup unutulur ve ben kötü gelin olurum.. Allah var onlardan büyük ona sığındım canım. O görüyor herşeyi.
Bende başta 1 hafta silikon gogus ucu ile emzirdim sonra göğsünü verdim rahat emdimerhaba anneler benim kızım da bugün 21 günlük oldu. uyanık olduğu her saniye sürekli ıkınıyor kıpkırmızı oluyor biogania diye bi gaz damlası veriyorum daha önce de zinco kullandım işe yaramıyor hiçbiri. kabız değil kakası sarı renkte ve beni emiyor çok şükür. gece gündüz aynı durumdayız geceleri uykusu geldiğinde ve gaz rahat bırakmadığında ağlamaya da başladı. onu böyle görmeye dayanamıyorum çok üzülüyorum pazartesi günü doktora götürcem bakalım ne diyecek. bir de göğüslerimin ucu olmadığı için silikon göğüs ucuyla emziriyorum biraz zaman geçince uçsuz emzirmeyi denicem ama buna alışkanlık yapıp daha sonra mememi emmek istememe gibi bi durum olur mu acaba bilgisi olan deneyimli anneler cevaplayabilirse çok sevinirim. bol sütlü ve gazsız günler :)
Benimde bebegim de var sut yarayinca olur dedi tecrübeli anneler özellikle aslında ve burun üstünde dediler hatta daha sivilce yokken gorumcem böyle olur korkma demistiHerkese merhaba, bebegimin suratinda, koltuk altinda ve kol icind kirmizi noktaciklar cikmisti. Whatsapptan fotolari cekip doktorumuza gonderdim, bebeklik egzamasi oldugunu ve bol bol nemlendirici surmemizi soyledi. Ben de 2 gun boyunca oyle yaptim ama daha cok artinca yakin bir doktora gittim. Oysa ki egzama degil sivilceymis,akne neonatal. Anne sutunden hormonlarla geciyormus, yapabilecegimiz bir sey yokmus. Tabii ben nemlendirici surerek artmasini sagladimkirmizi, ici beyaz dolu sivilcecikler var alninda ve yanaklarinda, ergenlik sivilcesi gibi. Doktora kanli canli gostermeden bir sey yapmamak gerekiyor. Var mi bu sorunu yasayan aranizda?
Ben de bŞladım bakalm az önce sağmaya, dediğin gibi gece sağmam lazım asıl çünkü saolsun uyuyup duruyor ve doğru düzgün emmiyor! İnşallah hepimizin bol sütleri olur cnm :)merhaba iyi aksamlar canim benn sabah 5 te uyaniyor emziriyorum hepsini ememiyir zaten.yatinca sagiyorum iki saat sonra kalktgi icin sut doluyor.hazirda sagdigim sutte oluyor. birde aksama dogru ayni sekilde yapıyorum sut az gelirse sagdiklarimi takviye yapiyorum.gervi benm cok sutum olmuyor iki memeden toplasan 60 cc oda bir saatteama buna da şükür. sagmayinca gogsumde cok sancilar oouuor bebegim ememiyor uyuyakaliyor cunku her defasında
Aynen cnm sarılık yuzunden mamaya dadandık yoksa tek meme verırdıkKızlar gaz ve beslenme hepimizin sorunu herhalde bende hem mama veriyorum hem emziriyorum aç olunca uyumuyor yavrum başta annemler mama verme tek emsin dedi ama çocuğumu sarılık yapamam dedim doymadigi belliydi. Kızım 4300 gr doğdu ilk günler dahi 30 cc ile doymadi hastanede hemşireler 30 cc ile doymadigini söylediler şimdi 90 cc veriyorum bir meme bir mama veriyorum inşallah sütüm daha da artar da hiç mama vermem
Çok şükür henüz mamaya ihtiyaç duymadık, gidişatı iyi. Ama her an sütüm azaldı azalacak endişesi duyuyorum. Bir de sağma işini merak ediyordum işte.. Mesela bugün başladım, 18-18:30 arası emzirdim, 19:00 a kadar da sağdım ( şok oldum çünkü 40 ml süt çıktı ki bu bence harika birşey) bebiş te uyudu, şimdi sütüm kalmamış gibi geliyo, heran uyanabilir ve emince doymazsa diye endişe ediyorum! Kısaca 2 saate sütüm dolar mı? Bebişi doyuracak kdr gelir mi? Eğer öyleyse ben sıkıntılansam da sağmaya razıyım... Ne dersiniz?Rica ederim İnşallah sizler de faydasını görürsünüz...öncelikle 3 saat çok uzun bi süre değil mi en fazla 2 saat Olmalı arası. Emzirdin en fazla 15 dk iki göğüsünü de verdikten sonra baktın doymadı mama takviyesi yap korkma sadece mana ile büyüyen çocuklar bile var kafan rahat olsun endişendikçe azalır sütün. Süt Prolaktin hormonuyla hipofiz bezinde salgılanan bi hormon benim sütüm var yetiyor dedikçe artacaktır. Emzirme bittikten sonra sağ göğüslerin tamamen boşalacak birkaç damla çeksen dahi kârdır.
Çok şükür henüz mamaya ihtiyaç duymadık, gidişatı iyi. Ama her an sütüm azaldı azalacak endişesi duyuyorum. Bir de sağma işini merak ediyordum işte.. Mesela bugün başladım, 18-18:30 arası emzirdim, 19:00 a kadar da sağdım ( şok oldum çünkü 40 ml süt çıktı ki bu bence harika birşey) bebiş te uyudu, şimdi sütüm kalmamış gibi geliyo, heran uyanabilir ve emince doymazsa diye endişe ediyorum! Kısaca 2 saate sütüm dolar mı? Bebişi doyuracak kdr gelir mi? Eğer öyleyse ben sıkıntılansam da sağmaya razıyım... Ne dersiniz?
Ay Allahom ne zor bebek büyütmek! Geçecek dimi kızlar bu günler? Uykusuzluk, süt derdi, gaz derdi, lohusalık duygusallığı, anne-kv savaşları, bendeki aşırı sabırsızlık ve sinir, bir de yeni favorim: doğumda almadığım kiloları damızlık inek gibi beslenmek yüzünden alıyor olmam! Bu da fena sinirimi bozmaya başladı..
Nolacak bu halimiz kızlaaar???
Al bendende o kadar cuma günü kirkimiz çıkacak hala ağrıyor yaOff off sorma. Aciyan ve sizlayan meme uclari da var
Ben de devamli yiyorum istahim cok fazlaa
Benimki oyleden beri ayakta aç mi diyorum yok mama verdm bugün sutumu sagdigim için 15 cc anca içti tam uyudu derken yatağına koyunca yine kalkti bizimki galiba gazdan uyumuyorKizlar sizin bebisleriniz gunde kac saat uyuyo? Benim kucuk adam sabah bi kalkiyo 7 gibi 12-1e kadar ayakta.. O saatlerde uyuyo 5-6ya kadar sonra yine 10-11e kadar ayakta.. Gece bazen emip uyuyo bazen de yatiyo kalkiyo surekli.. Ilk 1 ay 16-18 saat uyumasi lazim yaziyo heryerde
Benimki oyleden beri ayakta aç mi diyorum yok mama verdm bugün sutumu sagdigim için 15 cc anca içti tam uyudu derken yatağına koyunca yine kalkti bizimki galiba gazdan uyumuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?