Aynen ya normal doğumda zormuş ama bende 11 kg almıştım, 6 sı hastanede gitti, 10 gün içinde de 4 kilo verdim, pek bişey kalmadı, ama karnım hala düz değil...
Bizede banyo yaptırın öyle getirin dedi hemşire iki gün banyo yapilmayacakmisBizde de dün olduk canım ağrı ateş yapmadı bizde biraz derin büyüdü geldi bana ama banyoda yaptırmıştık aşıdan önce onun etkisidir belki
hıı banyo yapılmaması gerektiğini söylememişti bana iyi ki söyledin sağol canımBizede banyo yaptırın öyle getirin dedi hemşire iki gün banyo yapilmayacakmis
canm ilaci iki kere verdik kakasini cok az yapti acaba mi dedim bende bugun kullanmadim eskisi gibi yapmaya basladi bende kullanmamaya karr verdimCanım biz kullanıyoruz gaz ilacını ve bizde çok işe yaradı ilk günler yavrum hiç durmuyordu şimdi şükür kendi çıkarıyor gazını inşallah sizde de işe yarar
Canım ben günde 3 defa veriyorum bizde bi ara bıraktık bir iki gün sonra yine gaz olmaya başlayınca devam ettik kullanmayacanm ilaci iki kere verdik kakasini cok az yapti acaba mi dedim bende bugun kullanmadim eskisi gibi yapmaya basladi bende kullanmamaya karr verdim
biz de bugün doktora götürdük doktor sap simplex verdi az önce içirdim şu an ıkınıyor hala bakalım belki birazdan etkisini gösterir. ben sütümü sağıp içine damlatıp içirdim kaşıkla tükürdüğü için. heralde bir sorun olmaz.bizimki de dun aksam 5 ten 1 e kadar yatmadi ikin ikin yavrim yaa perisan oldu o agladi ben agladim.zatennsabah 6 dan gece bire kadar ayaktaydim en son sizmisim esim aldi cikarmis gazini sabah masaj yaptik bebege.uyudu biraz dr sab simplex verdi icirdik ama anlamadm yaradi mi yaramadı mi kullanan var mi acaba?? siz ilac kullaniyor musunz
masaj yapıyoru,z egzersiz hareketleri yaptırıyoruz, damla veriyorum elektrikli sürüprgenin sesi rahatlatıyor onu açıyorum odada, kolik müzikleri dinletiyorum ilgisini çekecek şeyler yapıyoruz şebek olduk iyice evin içinde :) masaj falan anlık etki ediyor sonra yine aynı şekilde ıkınmaya devam. yüzüstü yatmayı çok seviyor bizimki de ama gece uykusundayken yatırmak sakıncalı olduğundan yatırmıyorum.Günaydın cnm, dünde ben öyleydim, gaz ve kaka çıkaramıyordu, sürekli emmek istiyor, emdikçede gaz yapıyor, karnı davul gibi olmuştu... dr gaz damlası önermiyoruz, her beslenmeden sonra karnına masaj yapın dedi...
ben karnına havluya sarıp küçük boylarından ılık su torbası koydum, yüzüstü yatırınca da gaz çıkarabiliyor ama benimki o pozisyonu sevmedi... Rabbim yardımcın olsun
allah kolaylık versin canım hepimiz aynı şeylerin benzerlerini yaşadık. ama bir haftadan sonra sütün düzene giriyor ben de uçla emziriyorum benimki de söylenip duruyor bunu sana doktor mu söyledi yok bu uç çok büyük bebeğin boğazına kaçıyodur rahat ememiyodur bilmem ne. bugün doktora götürdük allaha şükür kilo almış kızım eve gelince söyledim ağzı açık kaldı ona göre çocuk hiç doymuyor hep aç. anlamıyorum aynı şeyleri onlar da yaşamıştır muhtemelen bu hassas dönemde bizleri böyle sinir etmekten zevk mi alıyolar ki.Kızlar bugün biz de bir haftalık olduk. Büyük bi sorunumuz yok çok şükür, kaynananın parazit yapması haricinde. Benim gögüs uçlarım biraz düz, gögüslerim de yuvarlak ve diri. Kaynananın ağzında sürekli bi meme muhabbeti. İşte benim sütüm şöyle çoktu böyle çoktu, senin meme uçların küçük, çocuk rahat ememiyor, ben çocuğu beşiğinden almadan mememi tutardım ağzına öyle bile alırdı. Bu gelin az yiyor böyle süt olmaz. Ben gögüslerime tülbent koyuyorum kızlar kıyafetim batmasın diye, sen tülbent koyuyorsun ya ben havlu koyardım havlu diyor. La havle diyorum, napıyım köprüyü geçene kadar. Çocuk memeyi ilk denemede ağzına alamazsa, ağlarsa hemen kaynana gelip gögsümü sıkıyor, sen dur ben yaparım diye. 'La havle' gerçekten. Ben çocuğu sorunsuz emzirmeye başlayınca neyin lafını edebilecek merak ediyorum.
bunu yapıyorum canım bizde her zaman işe yaramıyor bir de bacaklarını karnına bastırıp çekiyorum bu iyi geliyor. bir de zeytinyağ ile poposuna masaj yapınca rahat yapıyor anca.Cnm bebeğin göbeğine deliğin üstune saat yonund az bastrarak masaj yap ,charfi ciz yani el sallar gibi gobegi ustunde ,bu bizde ise yariyor ..bu masJ sonrasi patuir kutur kakasini gasini yapiyor
canm bebek kac gunluk benim ki 24 oldu gecen haftalarda cok yapıyordu siimdide yapiyor ama.biraz daha buyumeleri lazım. buyudukce kuvvetli emecekler ins. benm sutu bitiremiyor sagmayinca sancidan ölüyorum öyle böyle buyucekler ins.bir 40 ciksaydi bebisimn hayurlisiylaİyi akşamlar kızım öğlen 3'den bu saate kadar emiyo hala arada sadece 45 dk.lık uyku ve ufak molalar oldu. İlk annelik deneyimim olduğu için bilmiyorum bu durum normal mi? Memede uyuyo 10 dk sonra tekrar emmeye başlıyo
Poposuna derken makatinamibunu yapıyorum canım bizde her zaman işe yaramıyor bir de bacaklarını karnına bastırıp çekiyorum bu iyi geliyor. bir de zeytinyağ ile poposuna masaj yapınca rahat yapıyor anca.
Ah ah.. Şükredin kızlar.. Rabbim onlar dert değil,al sana dert dedi ve hastalığımı (romatoid artrit) azdırdı.. Şu anda bebeğimi tutamıyorum bileÇok şükür henüz mamaya ihtiyaç duymadık, gidişatı iyi. Ama her an sütüm azaldı azalacak endişesi duyuyorum. Bir de sağma işini merak ediyordum işte.. Mesela bugün başladım, 18-18:30 arası emzirdim, 19:00 a kadar da sağdım ( şok oldum çünkü 40 ml süt çıktı ki bu bence harika birşey) bebiş te uyudu, şimdi sütüm kalmamış gibi geliyo, heran uyanabilir ve emince doymazsa diye endişe ediyorum! Kısaca 2 saate sütüm dolar mı? Bebişi doyuracak kdr gelir mi? Eğer öyleyse ben sıkıntılansam da sağmaya razıyım... Ne dersiniz?
Ah ah.. Şükredin kızlar.. Rabbim onlar dert değil,al sana dert dedi ve hastalığımı (romatoid artrit) azdırdı.. Şu anda bebeğimi tutamıyorum bile(( dualarınızı bekliyorum.. Nolur şükredin..
cok gecmis olsun Allah sifa versinAh ah.. Şükredin kızlar.. Rabbim onlar dert değil,al sana dert dedi ve hastalığımı (romatoid artrit) azdırdı.. Şu anda bebeğimi tutamıyorum bile(( dualarınızı bekliyorum.. Nolur şükredin..
Dolabım süt dolu zaten. Stok yapıorum ama derdimiz bebeğimin kusarken tıkanması. Her emzirme vakti gelince bir korku başlıo yine. Bîkaç gündür çok az sağıyorum biraz daha rhat emio gibi. Sağmak sütü gerçekten çoğaltıo. İnşallah çoğalır sütün. Allah hepimizin yardımcısı olsun
evet makat çevresini uyarıyormuş ve rahat gaz çıkarmasını sağlıyormuş.Poposuna derken makatinami
Geçmiş olsun. Allah şifa versinAh ah.. Şükredin kızlar.. Rabbim onlar dert değil,al sana dert dedi ve hastalığımı (romatoid artrit) azdırdı.. Şu anda bebeğimi tutamıyorum bile(( dualarınızı bekliyorum.. Nolur şükredin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?