ay yavrum yaa yerim ben bu şaşkın ördekleri :) bizimki de korkuyo hapşırıktan geçen babası kucağında tutarken hapşurdu hemen onu yere bıraktı bi kere daha hapşıracam diye bizim kız da bibaşladı ağlamaya, bana bağırdı da yereattı mı sandı naptı 5 dk boyunca içli içli ağladı zor susturduk kıyamam içli köftem diye seviyorum ben onu
Benim oglum da ne emzik ne biberon ağzına surmuyo butun markalardan aldım Dr browns da var zaten ilk aldığım oydu yok yok yok hic birini istemiyoİnşallah canım uyuyor şimdi uyaninca kavgaya devam :)
Bnde avent kullanıyorum canım dr browns alicaz bugün
ayynenn biz de eşimle birbirimize bakıp ağlayacak gibi oluyoruz elimiz ayağımıza dolaşıyor annelik babalık güzel şey yahuInsan hic kiyamiyor ama ya. Ilk icli agladiginda esimin gözleri dolduydu bende oturup onunla agladiydim
Kendi sesine aglamak bizde de var. Öksuruge cok ses etmiyor onu rahat kamufle edebildigimizden sanirim. Ama bazen kendi gaz cikarip pesine öksürüyor diyorum oglum o sesi kamufle edebilme sansin yokBizdede öksürmek hapsirmak yasak :)) hem korkuyo hemde ağliyo kuzum. Bide ağlamasını kaydetmiştim esime dinletirken duydu dun katıla katıla ağladıkorktuk
Haha icli köfte iyiymis :))) bende hassas terazim diyorum :)ay yavrum yaa yerim ben bu şaşkın ördekleri :) bizimki de korkuyo hapşırıktan geçen babası kucağında tutarken hapşurdu hemen onu yere bıraktı bi kere daha hapşıracam diye bizim kız da bibaşladı ağlamaya, bana bağırdı da yereattı mı sandı naptı 5 dk boyunca içli içli ağladı zor susturduk kıyamam içli köftem diye seviyorum ben onu
Neymis neymiscanım benimki de böyle, bir aydır hep uyurken emziriyorum. bebekler 3. ayda emme grevine girerlermiş, nasıl bi grevse bitmedi gittibazen gündüzleri 4 saat falan uyanık kalırsa o zaman ağlamaya başlıyor memeyi veriyorum çok azemip açlığını yatıştırınca yine bırakıyor şimdilik tek kat ettiğim yol bu.
Ayy yerim ben bunları yaa :) bizimki emerken sap sup ses çıkarıp ondan bile korkuyodu ama öksürüğe alışamadı bi türlü aksine bide evde kronik astımli ve gur sesli bi babaannemiz varKendi sesine aglamak bizde de var. Öksuruge cok ses etmiyor onu rahat kamufle edebildigimizden sanirim. Ama bazen kendi gaz cikarip pesine öksürüyor diyorum oglum o sesi kamufle edebilme sansin yok
Dün gece agladi bizimki. Dedim git icerde yat uykunu al bari. Gitmedi aferin dedim ama icimden simarmasinayynenn biz de eşimle birbirimize bakıp ağlayacak gibi oluyoruz elimiz ayağımıza dolaşıyor annelik babalık güzel şey yahu
çok yaratıcı, hassas terazi :) bizde de var o teraziden bi tane :)Haha icli köfte iyiymis :))) bende hassas terazim diyorum :)
emme grevi canım, boylarına bakmadan greve de giriyor bizim minnoşlar :)Neymis neymisdaha neler duyacaz.
Ay o zormus bak yaAyy yerim ben bunları yaa :) bizimki emerken sap sup ses çıkarıp ondan bile korkuyodu ama öksürüğe alışamadı bi türlü aksine bide evde kronik astımli ve gur sesli bi babaannemiz var7/24 öksürüyo
Grev kirici mi bulsak neemme grevi canım, boylarına bakmadan greve de giriyor bizim minnoşlar :)
Canim oğlumu uyuttum aldın kucağıma emzırdım bayag bir durdu emdi falan yatağa yatırir yatirmaz uyandi ya ne zamana kadar böyle olacak yacanım benimki de böyle, bir aydır hep uyurken emziriyorum. bebekler 3. ayda emme grevine girerlermiş, nasıl bi grevse bitmedi gittibazen gündüzleri 4 saat falan uyanık kalırsa o zaman ağlamaya başlıyor memeyi veriyorum çok azemip açlığını yatıştırınca yine bırakıyor şimdilik tek kat ettiğim yol bu.
bide bugün gittik.Aşıya keyifsiz çok.İki haftada 50 gr almış.Ben biberonu bıraktırdım süt emmedi çok şimdi çocuk doktoruna götüreceğim bakalım ne diyecek.Idrar tahlilimiz iyi cikti canm dr emzirdikten snra sag ver snrada mama ver dedi ama emzirdikten snra sagdigimi bile zor iciyor mama vermiyorum şimdilik zorla vermeye çalışıyorum sagdigimi bir hafta snra yine tarticam inşallah alir kilo ya
en fazla iki ay sürermiş canım bi yazı paylaştım bak aşağıda biberonla vermeyin diyor.Canim oğlumu uyuttum aldın kucağıma emzırdım bayag bir durdu emdi falan yatağa yatırir yatirmaz uyandi ya ne zamana kadar böyle olacak ya
teşekkür ederim canım :)Ayy bayıldım maşallah oğluna da arkadaşına da
sağol canım :))
Cok ilgincmis bunu da öğrenmiş olduk tesekkur ederiz :) aman yasamayalim yasarsak da hemen atlatalım.bakın kızlar paylaşıyorum çoğumuzun başında olan şeyin adı MEME GREVİ :)
Sorunsuzca 2 yıl boyunca bebeğini emziren anneler, bu yazı başlığını ilk okuduğunda 'emme grevi de neymiş' diyebilir. çünkü çoğu anne bu konuda şanslıdır.
9 ay boyunca özlemle beklediğiniz bebeğinizi kucağınıza aldınız. En çok istediğiniz şeyi anne sütünü de vermeye başladınız. Başta her şey yolundaydı. Ancak bir süre sonra bebeğiniz emmek istememeye başladı. Ne yaparsanız yapın emziremiyorsunuz, hatta göğüsünüzü gördüğünde bile sanki dayak yemiş gibi ağlıyor... Endişelenmeyin çok sık karşılaşan ancak çözümü olan emme isteksizliği birçok annenin başına gelen bir problem… bazı bebekler 4. aydan itibaren çeşitli nedenlerle memeyi bir süreliğine askıya alırlar. çoğu bebek uyku esnasında, uykuya geçişte ve uyandığında emmeyi kabul ederler. süresi en kısa 2-3 gün ve en uzun 2 ay kadar bir süreçten geçer. çoğu anne bebeğim göğüsümü bıraktı diye düşünüp biberona sarılırlar ve bebek bu süreci atlatsa bile biberona alıştığı için anne göğüsünü artık emmek istemez. bu süreç geçene kadar mümkün olduğunca anne sütünü kaşıkla ya da bebekler için özel yapılmış bardaklarla vermeyi deneyin. eğer gerek olursa kalori takviyesi için de doktorunuzun önerisi ile arada mama takviyesinde de bulunabilirsiniz.
Peki, Ne Yapacağım?!
Her şeyden önce sakin olun. Bebeğinizin hangi nedenle emmeyi reddettiğini bulursanız nedeni ortadan kaldırdığınızda sorun kendiliğinden çözülür. Bebeğiniz meme emmediği dönemde memenizi düzenli bir şekilde sağarak süt yapımının devamlılığını sağlayın. bebeğinize sık sık masajlar yapıp onu rahatlatın. dans ederek, oynayarak, ayakta, uykuda nasıl emmek istiyorsa bir süreliğine öyle emzirin. bebeğinizle daha fazla ve kaliteli zaman geçirmeye özen gösterin. Sütünüzün kesileceği endişesinden uzak durun ve biberona alıştırmadığınız sürece, bu dönemin çoğunlukla geçici olduğunu unutmayın...
http://hellomeri.kadinlarkulubu.com.tr/2015/04/bebeklerde-emme-grevi-memeyi-reddetme.html
biz şu an tam göbeğindeyiz canım allah yaşatmasın sizlereCok ilgincmis bunu da öğrenmiş olduk tesekkur ederiz :) aman yasamayalim yasarsak da hemen atlatalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?