Aslinda bana iyilik yapıyor ince bir insandır, "sen yorulma butun gun ugrastin bebekle zaten, ver ben uyutayim" der hep (Bi de bizim bebek uykuya cok zor dalıyor galiba gazdan, ayakta sallanmayi istemiyor, biz de kucakta salliyoruz esim de benim yorulmami istemiyor kendi aliyor). Sonra da bebekle sinir harbine girer bagirir sesini yukseltir inatlasir bebekle. O öbür odaya gidince bebegi alip pesinden konusmaya gittim ben de, gel dedim çağırdım, sıkıntısını anlamaya çalıştım konuştum. Sonra geldi, bebek aglamaya devam ettigi icin dayanamadi. Yine aldi benden bu sefer posman bicimde yumusak yumusak konusuyor bebekle:) Aslinda cok sever bebekle ilgilenmeyi ama hem rahatsiz hem uykusuz olunca dayanamadi galiba. Aksam gelince nasil olacagiz bakalim.Bu erkekler ne kadar bencil yaa
Damlanin adi ne ben de alabilirim belki, su icsem de artmıyor bu aralar niyeyse.Kızlar şu süt arttiran damla vardı ya iki gün kullandım gerçekten işe yaradı ama içindeki bir bitkisel dolayi erdi yaptı herhalde yüzüm boynum kasiniyor ve minik sivilceler çıktı bugün kullanmadım o yüzden
Yardımcı oluyorsa iyi canım yine de erkekler biz kadar sabırlı değil maalesef bebek konusunda benim eşim de ilgilenmeyi bakmayı seviyor ama yorgun ise tahammül edemiyorAslinda bana iyilik yapıyor ince bir insandır, "sen yorulma butun gun ugrastin bebekle zaten, ver ben uyutayim" der hep (Bi de bizim bebek uykuya cok zor dalıyor galiba gazdan, ayakta sallanmayi istemiyor, biz de kucakta salliyoruz esim de benim yorulmami istemiyor kendi aliyor). Sonra da bebekle sinir harbine girer bagirir sesini yukseltir inatlasir bebekle. O öbür odaya gidince bebegi alip pesinden konusmaya gittim ben de, gel dedim çağırdım, sıkıntısını anlamaya çalıştım konuştum. Sonra geldi, bebek aglamaya devam ettigi icin dayanamadi. Yine aldi benden bu sefer posman bicimde yumusak yumusak konusuyor bebekle:) Aslinda cok sever bebekle ilgilenmeyi ama hem rahatsiz hem uykusuz olunca dayanamadi galiba. Aksam gelince nasil olacagiz bakalim.
Prolac canim adi birde ben sık emzirirsem yetmiyor sütüm 3 saatte bire geri döndüm aslında doyuyor bebegim de bir kaç gün gündüz uyumayinca gogsum de uyuyor diye saat başı emzirdim rahat edeyim diye sütüm yetmiyordu şimdi düzene geri girdik bakalımDamlanin adi ne ben de alabilirim belki, su icsem de artmıyor bu aralar niyeyse.
Hic sorma canım gece kac defa kalk emzir yatir 7 7.30 uyanıyor oğlum nolursun biraz daha diyorum dinlemiyor kalkıyor bir saat sonra falan geri uyuyor tabi biz ayaktayiz sıpa yaAyucukun beslenme saatigozlerimi acamiyorum sanirim anne saatini fazla abarttim gece
Stres yapma dinlenmeye çalış canımCanm saglik ocagndaki drla konustuk dün onun çocuklarıda zor tutmuş tutmayinca tutmuyor dedi bütün gün aç bıraktık yine tutmadı dedi eşi bir yıl zor vermiş sütünü
Canm zannetmiyorum bünye ile alakali inşallah azalmasndan kaynakli degildir
Ondan azaldi sutun senin. Korkulacak birsey yok tatlim. Adetliyken azalir aset biter ayni haline döner korkma öyle oluyormuşGunaydin, yien dert edecek bir sey cikti
Dun gece regl oldum. Uzulsem mi sevinsem mi bilemedim.
Neden oldum ki? Sutum mu azaldi? Gun icerisinde emzirmeyip pompayla sagdigimdan mi oldu?
Sutum azalacak ya da kesilecek mi?
Olan anneler sizde durum nedir?
Ama boncuk boncuk bakiyorlar ya o yetiyo ya :)Hic sorma canım gece kac defa kalk emzir yatir 7 7.30 uyanıyor oğlum nolursun biraz daha diyorum dinlemiyor kalkıyor bir saat sonra falan geri uyuyor tabi biz ayaktayiz sıpa ya
Aralikta oldum ben de ilk defa. Son a. Detim de gecen sene aralikti. Filiz'inki gibi 10 gün sürdü, ilk birkaç gün adet gibi değil sular seller gibiydi, korktum, sutum nedeyse hic yoktu ama bebek çekiyordu emdigi yetiyordu ona, hic ağlamadi sinirlenmedi süt yok veya az diye kizmadi, emmesi bitince uyudu kaldi memede öyle sakin sakin. O ay saglik ocaginda kontrolümüz vardi hemsire "az kilo almis" dedi düşünceli üzgün bir şekilde, adet gördüğümü söyledim. Bir sey demedi ama yuz ifadesi canımı sıktı, zaten süt azalması da dusundurmustu beni öyle kara kara. Rezene su filan fayda etmemisti hiç. Suya şeker atıp serbet gibi icince arttirmisti biraz, bir de kanama son günler azaldikca süt artmaya başlamıştı kendi kendine.
Canim hurma surmek de rahatlatiyormus. Karanfil agir gelmesin. Insallah uzun surmez yavrum yaKızlar bu diş derdi mahvetti yavrumu bi saat ağladı bağıra bağıra gözlerinden yaşlar boşala boşalabelli ki çok canı yanıyo içim delindi o ağladı ben ağladım ne dişlik alıyo ağzına nede emzik. Belki biraz rahatlatır sinirini alır diye emziği zorladım yine ama nafile. Ağlaya ağlaya bitkinlikten uyudu kucağımda kuzum sanki birisi karanfil kaynatıp sürüyorum ağzına rahatlasın diye yazmıştı ama hatırlamıyorum tam olarak kimdi ve ne için veriyodu
Aynen canım dünyaya bedel valla bide kalkmak için cilve yapıyorlar bir gulmeleri yorgunluğu falan alıyorAma boncuk boncuk bakiyorlar ya o yetiyo ya :)
Ondan azaldi sutun senin. Korkulacak birsey yok tatlim. Adetliyken azalir aset biter ayni haline döner korkma öyle oluyormuş
Aynen canım dünyaya bedel valla bide kalkmak için cilve yapıyorlar bir gulmeleri yorgunluğu falan alıyorAma boncuk boncuk bakiyorlar ya o yetiyo ya :)
Regl olmamamızın sebebi sütümüzün bol olması mı sanmıyorum ben ya
Su an yan yana battaniye altinda yatip telefona bakiyoruz ben mesaj yaziyorum. O da merakli merakli bakiyo telefona arada gaz cikariyo :)Aynen canım dünyaya bedel valla bide kalkmak için cilve yapıyorlar bir gulmeleri yorgunluğu falan alıyor
Bi kere olaydim iyiydi :) ruyamda test yapmisim silik cikmis. Psikolojim bozuldu be.Insallah canim yaa, sol gogsum bariz azdi ondan heralde. Bakalim gorcez.
Yalniz acayip rahattim ya adet olmazken, olmayaydim iyiydi
Benim oglusumda uyuya kaldıSu an yan yana battaniye altinda yatip telefona bakiyoruz ben mesaj yaziyorum. O da merakli merakli bakiyo telefona arada gaz cikariyo :)
Aynen oyle adetliylen östrojen bastırıyor prolaktini. Sonra yine prolaktin agir basacakSut uretimini saglayan prolaktin hormonu adet olmamizi engelliyor, simdi adet olduguma gore ilgili hormon gorevini yerine getirmez mi diye dusundum
En az iki saat ayaktayiz simdi biz :)Benim oglusumda uyuya kaldı
canim gunaydin benimki dr ciglik cigligaaa agkiyir etini kooariyorlar sanki ikinuc gune bir oluyor disten diyorum artik salyasi da artti. Dis ligi acayio kemiriyo ne buksa agzinda elini agzina almaya basladi. 6 7 karanfil i yarim cay bardagi suda kaynatiyorm uc bes dk rengini verio o zaman alıyorum mendilini islattim elime dolayip isirttim dun ilk kez qma devamli yapmak lazım ise yarayip yaramadigi anlamak icin.Kızlar bu diş derdi mahvetti yavrumu bi saat ağladı bağıra bağıra gözlerinden yaşlar boşala boşalabelli ki çok canı yanıyo içim delindi o ağladı ben ağladım ne dişlik alıyo ağzına nede emzik. Belki biraz rahatlatır sinirini alır diye emziği zorladım yine ama nafile. Ağlaya ağlaya bitkinlikten uyudu kucağımda kuzum sanki birisi karanfil kaynatıp sürüyorum ağzına rahatlasın diye yazmıştı ama hatırlamıyorum tam olarak kimdi ve ne için veriyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?