2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canim hurma surmek de rahatlatiyormus. Karanfil agir gelmesin. Insallah uzun surmez yavrum ya
İnşallah canım nette biraz araştırdım anason su ve zeytinyağını kaynatip bi yağ elde ediyomuşsun onu günde 5-6 kez masaj yaparak sürüyormuşsun diş Et'lerine onu denicem bi bakalım

Geçmiş olsun hepinize canım Rabbim şifa versin. Bi tarif buldum nette onu denicem ben diş için.

50 gr anason, 500 gr su ve 150 gr zeytinyağı karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülüp saklanır. Bu yağla bebek diş çıkarırken pamukla diş etlerine sürülür, sancısı-ağrısı kesilir, dişin çabuk çıkmasını sağlar.

Dr.dan ciktik simdi. Adet olmamin sutu biraz da olsa azaltabildigini, sut arttirici gidalarla dengelememi soyledi
Bu arada prolac damlayi sordum, kullanma hormonlari be bebegim hormonlarini etkiler, tavsiye etmem dedi. Bilginiz olsun.

Aynen oyle adetliylen östrojen bastırıyor prolaktini. Sonra yine prolaktin agir basacak

Bir de ben vicdan azabi duymaya basladim, acaba ise basladim diye mi oldum? Vucudum artik sen normale dondun adetimi gor, sutunu yok et mi dedi
Ay ben de kafayi yedimm ya, test mest soleme ole seler daha cok erken

Bu ay 500 gr almisiz, maasallah diyim eskisinden cok az ama yeter
Boyu da 61den 64 olmus kisa mi acaba benim oglusum?
Anneme soledim cok az almiisss, neden oyle fln dedi,off yani, dr gayet iyi dedi.
El kol hareketleri tepkileri de iyi dedi.
Acaba fazla olumlu bir dr.umuz mu var?

Kan damlasina 6.ayda baslicaz, saglik ocaklari erken veriyor gerek yok dedi.ben de ztn sizin tecrubelrden sonra vermek istemiyordum

@tatlilavinya canımben ikinciyi oldum uüstelik calismiyomda takma kafana ayy nolcak mamaları ccikarandan Allah razı olsun ye ye nereye kadarlöp löp et oldum diyetede bbasladim oglanda biberon tutmuyo artık kaşıkla yediriyom ben yediriyom o kusuyo öyle öyle yemeyi oogretcem ogluma gelsin kilolqr ek gidayada badladim elma suyundayim henuz

ranapinar gecmis olsun hepinize, misafirler de gelecek zamani bulmuslar, hazirlanmak zor oluyor

Haklisin aslinda canim, fazla takiyorum. Ama mamayla falan ugrasmak zor ya, anne sutu iyiydi, ozellikle emzirmek, hem kolay, hem bedava hem de az zaman aliyor. Sagmak bile zor geliyor yani bana. Ek gidada napcam bilmiyorum. Canim elma suyu cekti bu arada

Akillara zarar Kv napiyor bu arada?

En son 7.30da emzirdim hala ac duruyor benimki, sen naptin canim?

Bizimki de 2.15.te uyudu. Geç uyusun sms bizimkinin uykudu gelince huzurduzluğu artıyor avazı ciķtığı kadar bağırıp ağlıyor. Zaten uykuya dalarken veya uykuda besleyebiliyorum. Uyumayınca acıkıyor bir de açlık icin ağliyor. Kısır döngüye giriyoruz. Allsh var 12 saat,9 saat, 6 saat uyumadıgıni bilirim. Bugune şukür diyeyim. 1.5-2 saat de olsa gece uyuyup uyanıyor. Bakalım bu durum ne zaman geçecek. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Anne olmak zor.

Eneeem.. Eşim hastanede nöbetçiydi gelir gelmez aşkım iyi ki rota aşısı yaptırmışız hastane çoluk çocuktan geçilmiyo rota salgını varmış dedi arada aklıma takılıyodu acaba boş yere mi yaptırdık diye ama bunu duyunca iyi ki yaptırmışız dedim.

Dostlarin vefasizligi daha ayri bir yakiyor insanin icini bu sehirde dost edindim sandigim bir kisi vardi o da ayni cikti dedikodu sevmem kimsenin kotusu iyisi beni ilgilendirmez aaa oyle mi olmus hayirlisi der gecerim sanirim bundan dolayi artik aramiyor beni o kisi dedikodu yapacak baskasini buldu :) bi de oglum dogunca beraber buyutecektik.laf :)

İste en cok o acitir dost zannettiklerinin arayip sormamasi
Kizlar benim sol gogsum yine az sut uretmeye basladi. Ne guzel esitlemistim. Ne olduysa birden azalmis. Saginca anladim azaldigini. O taraftaki damarlar mi tikandi nolduysa

Ara ara denge sasar merak etme bide o sagma aletleri bebislerin cekim gucune eremiyor bile bence benimki emerken ta sirtimdan cekiliyor sanki sut.

Ya benimki de cok korkak tavuk, bana cekmis. Babasi yuzune ufluyor gozlerini kirpistiriyor dehset icinde bakiyor, sanirsin firtina cikti

Korkulari bazen cok komik oluyor mesela ufakligimin ses cikaran bi oyuncagi eline veriyorum sikiyor yumusak bisey birakiyorum koluna dusuyor tutamiyor basliyot bagirmaya alip eline veriyorum sikiyor agzina goturuyor koluna dusunce gene bagirti.bi dakka korkmuyorda elime versene şapşal anne mi diyor yoksa :)

Yaz gelsin bencede artik :) Allah saglik huzur versin o gunleri gorelim insallah..

Benim dogum gunu hediyem bu minik, :) Aralik adeti olmayinca suphelendim yilbasinda 1 bira bile icmedim 8 ocakta dr gidip ogrendik esimle o bekleyis cok guzeldi umut vardi icimde ama hemen sevinmedim bunun dis gebeligi var dusugu var 3 ay kimseye bisey demedim koca ceneli esimi de tehditle susturdum ne gunlerdi. :)
Simdi kucagimda uyuyor yerine yatirip wc ye gidesim varda uyanir diye kiyamiyom az daha uyusun :)

Of ya kimse yokken bakmak ne zor durmuyor sipa kakasinisa kulak pAmuguyla yaptrdim kakasini yapamadigi icin uyumadida kolum uyuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…