2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canm ben oglumun yanindaydim sünnet boyunca elini tuttum konustum oyaladim bir hemşire ayaklarindan tuttu o kadar gaz filan hic verilmedi

Kızımı 15 gündür her mamadan sonra ağlardı uyuturken ağlardı meğersem kuzum açlıktan ağlarmış. Büyüme atağı ya da huy değiştiriyor diye düşünmüştüm. 2 gündür mama miktarını çoğalttım içtikten sonra ve uyuturken hiç ağlamıyor tam tersi mutlu olup gülüyor. 1 saattir kendi kendine konuşup gülüyordu şimdi de uyuyakaldı. Ah ah şimdi vicdan azabı çekiyorum boşu boşuna ağlattım diye...

Kızlar acil yardım lazımm:)
Kızım anakucağında oynarken kakasını yapmış ama o kadar harekete bez dayanmamış kaymış çoğu kıyafetine gelmiş
Pantolonunu çıkardım her yer kaka bi koşu gidip kıyafet alıp gelene kadar kızım elini kakalı yere değdirmiş (
Hemen yıkadım bebeği ama ya o arada ağzına da soktuysa diye aklıma kurt düştü bir şey olur mu ki
Ağzını sildim ama bir şey yoktu ama ya diline falan geldiyse

Hmm götürduyse canm enfeksiyon kapma riski var ama götürmemis olabilir agzi temiz diyorsn ateşi filan cikarsa dr a götürürsun hemen

Yok Canim götürse ağzına dudaklarına yuZune kesin bulaştırırdı hicbir tarafına bulaştırmadan ağzına elini sokması imkansız bence o yüzden sıkıntı yapma bnce

Kizlar uyku egitimi konusulmustu sanirim..oglum 9unda 4 ayini doldurdu.. Ben de iki gundur uyku egitimi vermeye calisiyorum. Traci hogg yontemi ile.. Yani yatir kaldir.. Aglatmali yontemler bana uymaz cunku benimki biraz asabi ve agladikca daha cok sinirlenio katilana kadar agliyo.. Belki biliyorsunuzdur bn de ayagimda sallayarak uyutuyodum ve son 15 gundur falan memede uyumaya basladi.. Memeden alip ayagima koyuyodum ve iyice dalana kadar ayagimda salliodum.. Derin uykuya gecememe sorunu var.. Memeye alistigi icin de gece saat basi kalkiyo..

Neyse uzatmiim. Uyku bakimindan sikintiliydik yani.. Oncelikle uyku oncesi rutin olustumaya basladim.. Banyo, masaj, pijama giyme.. Ilk gun memede sersemletip yatagina koydum, pispisladim ve 45-50 dkda falan uykuya gecti.. Dun direk omzumda sakinlestirip yataginda uyuttum.. Evet bn de hic uyuyacagini dusunmuodum ama uyuyabiliyolarmis.. Tabi 1-1.5 saat aglamayla karisik ugrastim sakinlestirene kadar..

Vee bu postu yazmamdaki sebep: oglum biraz once yataginda kendi kendine uyudu!! Evet kendi kendine gunduz uykusu nedir bilmeyen, sadece memede yarim saat kestirip cin olan tosunum uyudu ins bugunluk bisi degildir ve bu isi beceririm.. Gelismeleri yazarim

Gelişmeleri yaz kesinlikle beklemedeyim işe yararsa bnde denemek istiyorum

İnş böyle devam eder :)

Peki yatakta sadece pışpışladın mı? Müzik vs. Açtınmı

İnş böyle devam eder :)

Peki yatakta sadece pışpışladın mı? Müzik vs. Açtınmı

Sakinlesene kadar beyaz gurultu actim ve yukses sesle ee ee ledim.. Sakinlestikce muzigi kistim ve kendim de daha sakin sakin pispisladim.. Ritmik bi sekilde olmasi onemli

Sakinlesene kadar beyaz gurultu actim ve yukses sesle ee ee ledim.. Sakinlestikce muzigi kistim ve kendim de daha sakin sakin pispisladim.. Ritmik bi sekilde olmasi onemli

Bende ayağmda sallayarak uyutuyorum bu şekilde deneyeceğim teşekkür ederimm:)

Canim bende bir hafta aglattim. Ki küçüktü yavrum 40 günlük bile degildi. Emmek istiyor gibi yapar emmezdi deli olurdum bunalima girdiydim. Meger uyumak istiyormus da memeden süt gelince kiziyormus derdimiz emzikmis :-/ kurali kitabi yokki kuzucuklarin deneme yanilma öğreniyoruz napalim :)

phenyl cnm inşllh başarılı olursun. Peki kaçta yatırıyosın gece ve kaçta kalkıyo. Gündüz ne kadar uyuyo? Bnkini uykusu olduğu halde uyuyamıyo bu kez ağlıyo huysuzluk yapıyo gündüz özellikle. Gelişmeleri ve detayları yazarsan çok sevinirm cnm.

Dun dedim esime bende 1.yas dolana kadar huzur yok yurumeye konusmaya bi baslasa rahat ederiz. diye hadi hayirlisi :)

Canim benimki de ayni model.. Gunduz uykulari cok duzensiz ve sikintiliydi.. Ayagimda sallayarak uyutuyodum biraktigimda uyaniyodu.. Aksam en gec 9-9.30da uyumus oluyo ama simdi 8de rutine basliyorum cok gec olmadan.. Cunku uykusu gelirse uyuyamazsa daha cok sinirleniyo.. Gece en gec 2 saatte bi kalkiyo sabah da 5-6 gibi uyaniyo bakalim uyku egitimi duzenimizi degistirecek mi

kizlar uyku konusunda cok muzdarip biri olarak uyku melegi diye aratirsaniz google da cikar. erken kalkan cocuk daha erken uyutulmalidir. gunduz uykusuz cok olmadikca gece uykusu cok olmaz gibi onemli bilgiler iceren uyku kocu kendisi. kizimda coook okudum ama uygulayamadim. oglumun kisa suren gunduz uykularini uzatmayi bahsettigi seyleri yaparak basardim galiba. smdi sira kendi uyumasinda hayirlisi...

filiz_ank canım bende hem emzirip hem mama veriyom ama 90 ml bile içince çok kusuyo biberon tutmuyo artık gece çok sık kalkiyoz bu yüzden süt oolmadığında kaşıkla yediriyom yine kusuyo nasıl genisletecem midesini Yoruldum artık 4 aylık benimki 6.200

Yanlış anlamadım. 1 ay sonra işe başlayacağım. Derdim uyku düzenini tam olarak bileyim ki ona göre kendimi hazırlayayim. Bir de son 1-2 haftadır bebeģimde iştahsızliķ var. Ne mama ne meme uyanıkken almıyor. Ya uykuya gećiste ya da uyku arası besleyebiliyorum. Ne yedi ne kadar beslendi bilmek için mecburen uyku ve beslenmesini kaydediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…