- 20 Aralık 2014
- 1.891
- 3.928
- 358
Ben oğretmenim canım, hayırdır?
Canm ben oglumun yanindaydim sünnet boyunca elini tuttum konustum oyaladim bir hemşire ayaklarindan tuttu o kadar gaz filan hic verilmediBenim bebiş 22 eylül doğumlu, yani üç buçuk aylık falan. Pipiye lokal anestezi yaptılar canım, ama bebiş fazla debelenmesin sünnet düzgün olsun diye hafif uyuyacak kadar bi gaz veriyorlarmış. Oğlum 20 dakika kadar içerde kaldı, kapıdan çıktığında uyanıktı. İlk anda biraz ağladı ama sonra uyudu. Ağrı kesicisini çok düzenli verdim, saat kurdum hatta. O yüzden çok şükür korktuğum gibi olmadı. Sadece ilk gün fazla kucağımıza almamaya çalıştık, ben emzirirken dikkat ettim hepsi o kadar. Pansuman yapmıyorsun da bezini her açtığında krem sürüyorsun elini değdirmeden, bezini sık değiştirdik biz çünkü kuzum hafiften ishaldi.
Hmm götürduyse canm enfeksiyon kapma riski var ama götürmemis olabilir agzi temiz diyorsn ateşi filan cikarsa dr a götürürsun hemenKızlar acil yardım lazımm:)
Kızım anakucağında oynarken kakasını yapmış ama o kadar harekete bez dayanmamış kaymış çoğu kıyafetine gelmiş
Pantolonunu çıkardım her yer kaka bi koşu gidip kıyafet alıp gelene kadar kızım elini kakalı yere değdirmiş(
Hemen yıkadım bebeği ama ya o arada ağzına da soktuysa diye aklıma kurt düştü bir şey olur mu ki
Ağzını sildim ama bir şey yoktu ama ya diline falan geldiyse
Yok Canim götürse ağzına dudaklarına yuZune kesin bulaştırırdı hicbir tarafına bulaştırmadan ağzına elini sokması imkansız bence o yüzden sıkıntı yapma bnceKızlar acil yardım lazımm:)
Kızım anakucağında oynarken kakasını yapmış ama o kadar harekete bez dayanmamış kaymış çoğu kıyafetine gelmiş
Pantolonunu çıkardım her yer kaka bi koşu gidip kıyafet alıp gelene kadar kızım elini kakalı yere değdirmiş(
Hemen yıkadım bebeği ama ya o arada ağzına da soktuysa diye aklıma kurt düştü bir şey olur mu ki
Ağzını sildim ama bir şey yoktu ama ya diline falan geldiyse
Gelişmeleri yaz kesinlikle beklemedeyim işe yararsa bnde denemek istiyorumKizlar uyku egitimi konusulmustu sanirim..oglum 9unda 4 ayini doldurdu.. Ben de iki gundur uyku egitimi vermeye calisiyorum. Traci hogg yontemi ile.. Yani yatir kaldir.. Aglatmali yontemler bana uymaz cunku benimki biraz asabi ve agladikca daha cok sinirlenio katilana kadar agliyo.. Belki biliyorsunuzdur bn de ayagimda sallayarak uyutuyodum ve son 15 gundur falan memede uyumaya basladi.. Memeden alip ayagima koyuyodum ve iyice dalana kadar ayagimda salliodum.. Derin uykuya gecememe sorunu var.. Memeye alistigi icin de gece saat basi kalkiyo..
Neyse uzatmiim. Uyku bakimindan sikintiliydik yani.. Oncelikle uyku oncesi rutin olustumaya basladim.. Banyo, masaj, pijama giyme.. Ilk gun memede sersemletip yatagina koydum, pispisladim ve 45-50 dkda falan uykuya gecti.. Dun direk omzumda sakinlestirip yataginda uyuttum.. Evet bn de hic uyuyacagini dusunmuodum ama uyuyabiliyolarmis.. Tabi 1-1.5 saat aglamayla karisik ugrastim sakinlestirene kadar..
Vee bu postu yazmamdaki sebep: oglum biraz once yataginda kendi kendine uyudu!! Evet kendi kendinegunduz uykusu nedir bilmeyen, sadece memede yarim saat kestirip cin olan tosunum uyudu ins bugunluk bisi degildir ve bu isi beceririm.. Gelismeleri yazarim
Kizlar uyku egitimi konusulmustu sanirim..oglum 9unda 4 ayini doldurdu.. Ben de iki gundur uyku egitimi vermeye calisiyorum. Traci hogg yontemi ile.. Yani yatir kaldir.. Aglatmali yontemler bana uymaz cunku benimki biraz asabi ve agladikca daha cok sinirlenio katilana kadar agliyo.. Belki biliyorsunuzdur bn de ayagimda sallayarak uyutuyodum ve son 15 gundur falan memede uyumaya basladi.. Memeden alip ayagima koyuyodum ve iyice dalana kadar ayagimda salliodum.. Derin uykuya gecememe sorunu var.. Memeye alistigi icin de gece saat basi kalkiyo..
Neyse uzatmiim. Uyku bakimindan sikintiliydik yani.. Oncelikle uyku oncesi rutin olustumaya basladim.. Banyo, masaj, pijama giyme.. Ilk gun memede sersemletip yatagina koydum, pispisladim ve 45-50 dkda falan uykuya gecti.. Dun direk omzumda sakinlestirip yataginda uyuttum.. Evet bn de hic uyuyacagini dusunmuodum ama uyuyabiliyolarmis.. Tabi 1-1.5 saat aglamayla karisik ugrastim sakinlestirene kadar..
Vee bu postu yazmamdaki sebep: oglum biraz once yataginda kendi kendine uyudu!! Evet kendi kendinegunduz uykusu nedir bilmeyen, sadece memede yarim saat kestirip cin olan tosunum uyudu ins bugunluk bisi degildir ve bu isi beceririm.. Gelismeleri yazarim
İnş böyle devam eder :)
Peki yatakta sadece pışpışladın mı? Müzik vs. Açtınmı
Sakinlesene kadar beyaz gurultu actim ve yukses sesle ee ee ledim.. Sakinlestikce muzigi kistim ve kendim de daha sakin sakin pispisladim.. Ritmik bi sekilde olmasi onemli
Bende ayağmda sallayarak uyutuyorum bu şekilde deneyeceğim teşekkür ederimm:)
Canim bende bir hafta aglattim. Ki küçüktü yavrum 40 günlük bile degildi. Emmek istiyor gibi yapar emmezdi deli olurdum bunalima girdiydim. Meger uyumak istiyormus da memeden süt gelince kiziyormus derdimiz emzikmis :-/ kurali kitabi yokki kuzucuklarin deneme yanilma öğreniyoruz napalim :)Kızımı 15 gündür her mamadan sonra ağlardı uyuturken ağlardı meğersem kuzum açlıktan ağlarmış. Büyüme atağı ya da huy değiştiriyor diye düşünmüştüm. 2 gündür mama miktarını çoğalttım içtikten sonra ve uyuturken hiç ağlamıyor tam tersi mutlu olup gülüyor. 1 saattir kendi kendine konuşup gülüyordu şimdi de uyuyakaldı. Ah ah şimdi vicdan azabı çekiyorum boşu boşuna ağlattım diye...
Ne 1 yıl miallahim ins o kadar uzun surmez bnm ki Cevabın icin teşekkür ederim bu arada bana ilk basta ilk 3 ay zor demişlerdi şimdi 6 ay diyorlar ama Bn kendimi 1 yıla alıştırayım da hayal kırıklığına uğramayayım bari
phenyl cnm inşllh başarılı olursun. Peki kaçta yatırıyosın gece ve kaçta kalkıyo. Gündüz ne kadar uyuyo? Bnkini uykusu olduğu halde uyuyamıyo bu kez ağlıyo huysuzluk yapıyo gündüz özellikle. Gelişmeleri ve detayları yazarsan çok sevinirm cnm.
Yanlış anlamadım. 1 ay sonra işe başlayacağım. Derdim uyku düzenini tam olarak bileyim ki ona göre kendimi hazırlayayim. Bir de son 1-2 haftadır bebeģimde iştahsızliķ var. Ne mama ne meme uyanıkken almıyor. Ya uykuya gećiste ya da uyku arası besleyebiliyorum. Ne yedi ne kadar beslendi bilmek için mecburen uyku ve beslenmesini kaydediyorum.Yanlış anlamazsanız size samimi bi tavsiyede bulunmak isterimSaatleri bu kadar saymasanız, mesajlarınızda aklımda kaldığı kadarıyla hep dakikası dakikasına hesaplar var. Bu kadar hesap hem sizde bi yorgunluk gerginlik oluşturur, hem de bu durum bebeğe sirayet eder. Nasılsa hep evdeyiz saatin ne önemi var, bırakın istediği saatte uyusun istediği saatte uyansın, bizimkiler de çok bölük pörçük uyuyor, akışına bırakın gitsin. Ne kadar huzurlu anne, o kadar huzurlu bebiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?