Canım çok sık emziriyorum ondan olabilir.Benim bildigim sik emzirmekten olurmus.
4,5 aylik bebegim adet olmadim insallahta olmam :)
Canım aynı şey D vitaminindede olamazmi hastaneler bıngıldagi kapanmaya yüz tutmuş 3-4 aylık bebeklerle dolu..Mamadada D vitamini var bide evdede ayrıca D vitamini veriliyor ondan kapanıyor olabirmi acaba anne sütünde D vitamini yok ama mamada var, mamadada demir var bide ilave demir damlası birşey ler yanlış bence Allah evlatlarimizi korusun karmaşık işler..Anne sütü alma şansı olmayan bebekler formül mama ise besleniyorlar. Mamaların demir içeriği yüksektir ve hem ek gıda hem mama alan bebeğin takviyeye ihtiyacı olmaz. Ancak bebeğe verilen formül mamadaki demir içeriğine de ÇOK dikkat edilmesi gerekir zira yüksek oranlarda demir içeren mamaların çocukların motor gelişimlerini ve zeka seviyelerini olumsuz etkiledikleri görülmüştür. 2008’de PAS (Pediatric Academic Societies and Asian Society for Pediatric Research Joint Meeting) Kongresinde sonuçları sunulan 10 yıllık bir çalışmaya göre:
Kızlar sma da demır oranı 100 ml sutte 0.64 mg 100 gr tozun ıçınde 5.1 kızlar sızden rıcan evolvıa , smılac, aptamılın ıcındekı demir oranlarını yazabılırmısınız cok merak ED ıyorum
Aptamil 0.55 yazıyo canım. Aptamilden sonra sma ya geçtik biz de. Kakasını hem daha az yapıyor hem de bildiğin koyu yeşil hep. Hangisine güveneceğimizi şaştık.Anne sütü alma şansı olmayan bebekler formül mama ise besleniyorlar. Mamaların demir içeriği yüksektir ve hem ek gıda hem mama alan bebeğin takviyeye ihtiyacı olmaz. Ancak bebeğe verilen formül mamadaki demir içeriğine de ÇOK dikkat edilmesi gerekir zira yüksek oranlarda demir içeren mamaların çocukların motor gelişimlerini ve zeka seviyelerini olumsuz etkiledikleri görülmüştür. 2008’de PAS (Pediatric Academic Societies and Asian Society for Pediatric Research Joint Meeting) Kongresinde sonuçları sunulan 10 yıllık bir çalışmaya göre:
Kızlar sma da demır oranı 100 ml sutte 0.64 mg 100 gr tozun ıçınde 5.1 kızlar sızden rıcan evolvıa , smılac, aptamılın ıcındekı demir oranlarını yazabılırmısınız cok merak ED ıyorum
2 gündür ben de hamakta uyutma alışkanlığından vazgeçirmeye çalışıyorum. Gündüz uykusu daha zor oluyor. Şimdilik kucağıma alıp emzik-ninni eşliğinde uyutuyorum. Ama bizim sorunumuz geç uyuyup geç uyanması. 12 gb yatıp yine o civarda kalkıyor. Acaba bigün erken uyandırsam daha erken yatar mı gece uykusuna? İlk etapta gündüz 11 de uyandırıp geceyi de 11 e çekebilirmiyim misalSelam kizlar.. Uyku egitiminde 4. Gunu tamamladik.. Son durumumuz su sekilde: oglumu emzirdikten sonra biraz oyalayip yatagina yatiriyorum ve sirtina yavas yavas vururken ee ee diyorum.. 5 -10 dk ya uyumus oluyogunduz uykularinda daha cok ugrastiriyo tabi.. Ama en azindan 40-45 dk lik 3 gunduz uykusu var ve gece uykusuna 10 dk da geciyo.
Bu 4. Gunde cok yoruldum, cok yiprandim ama sonucuna degecek gibi
Benimki uyumaz demeyin.. Deneyin diyorum
Neden olmak istemiyorsun canım
38. Gün lohusam bitti 4 gün geçti ki adet oldum korkumdan kocama yaklasmiyorum siz sanslisinizBenim bildigim sik emzirmekten olurmus.
4,5 aylik bebegim adet olmadim insallahta olmam :)
38. Gün lohusam bitti 4 gün geçti ki adet oldum korkumdan kocama yaklasmiyorum siz sanslisiniz
Hamile kalmayacaginiz garantisi bu ondanNiye ki
Benim bebeğim 167 günlük, ben de hâlâ adet olmadım canımKızlar bebeğim 128 günlük benim gibi emzirip adet olmayan var mı?
Uyku saatini one cektim cok sukur.10:30da uyutuyorum 3 gundur
Nasıl başardın sabah uykusundan erken kaldırarak mı?
Cnm dedpin gibi öneriyolar saat işini zaten okuduğum kadarıyla. Bnmki mesela yeni uyudu da daha dalamadı. İnşllh uyur güzelce bu gece fena gaz sancısı çektik neyse bizim son mamamıZ 11 de ondan sonra da hemen uyumuyo bu saati buluyo. Bn de ççekmek istiyorum saati de cesaret edemiyorum 10da yatıp sabah 6da kalkıp sonra da uyumazsa diyeAptamil 0.55 yazıyo canım. Aptamilden sonra sma ya geçtik biz de. Kakasını hem daha az yapıyor hem de bildiğin koyu yeşil hep. Hangisine güveneceğimizi şaştık.
2 gündür ben de hamakta uyutma alışkanlığından vazgeçirmeye çalışıyorum. Gündüz uykusu daha zor oluyor. Şimdilik kucağıma alıp emzik-ninni eşliğinde uyutuyorum. Ama bizim sorunumuz geç uyuyup geç uyanması. 12 gb yatıp yine o civarda kalkıyor. Acaba bigün erken uyandırsam daha erken yatar mı gece uykusuna? İlk etapta gündüz 11 de uyandırıp geceyi de 11 e çekebilirmiyim misal
2 gündür ben de hamakta uyutma alışkanlığından vazgeçirmeye çalışıyorum. Gündüz uykusu daha zor oluyor. Şimdilik kucağıma alıp emzik-ninni eşliğinde uyutuyorum. Ama bizim sorunumuz geç uyuyup geç uyanması. 12 gb yatıp yine o civarda kalkıyor. Acaba bigün erken uyandırsam daha erken yatar mı gece uykusuna? İlk etapta gündüz 11 de uyandırıp geceyi de 11 e çekebilirmiyim misal
Cnm tebrik ederm seni. Allah daim etsin... Sorularım olacak sana. Önceden nasıl uyutuyosn? En son kaçta mama yiyor ya da emiyor? Çok direndi mi? Katıla katıla ağladı mı? Kaçta yatıp kaçta kalkıyo? Bi de bebeğin ne kadarlık oldu? Nasıl bir rutin oluşturdun?Uyku oncesi rutin uyguluyo musun canim? Banyo, pijama vs? Bi de en son aksam uykusuna kacta yatiyo? Senin uyandirmam sadece daha huysuz bi bebek yapar ama ancak o sekilde erkene cekebilirsin sanirim.. Birden olmaz tabi azar azar kaydirabilirsin bence.. Rutin uyguluyosan daha kolay isin..
Uyku oncesi rutin uyguluyo musun canim? Banyo, pijama vs? Bi de en son aksam uykusuna kacta yatiyo? Senin uyandirmam sadece daha huysuz bi bebek yapar ama ancak o sekilde erkene cekebilirsin sanirim.. Birden olmaz tabi azar azar kaydirabilirsin bence.. Rutin uyguluyosan daha kolay isin..
Bende diyordum ilk zAmanlar uykum var cok yorgunum falan diye kp de tek annelik yapan sen misin demişti bana harbiden gicik oluyorum su kv ve kp e neyse ki düzeldi gece uykularımız peki sana bisey soracağım neden uyumadığını dair bi fikrin var mı yada geceleri saat 9-10 arası zorla uyutmaya çalıştın mı?bnm kız da ilk 1,5 ay dediğin gibiydi 2 saat uykuya hasret kalmıştım sonra biz hergün 7 de uyutmaya calışmaya başladık ilk günler 4 saat falan uğraşıyorduk uyutmak için 11-12 gibi uyuyordu su an düzenemiz oturdu 9-10 arası uyuyor cok şükürBir de bana akıl vermeye kalkan, elestirenler var çevremde. Hepsine uçasım geliyor. Çocuk bu uykusuzluk olacak, uyanacaksin tabii,... yahu hic uyumuyorum ki uyanayım,nadiren günde bir iki kez 2 saat uyuyor ben de o zaman sızıyorum. Şikayet ettigimi, abarttığimı düşünenleri alıp 24 saat böyle bir bebeģin bakarak uykusuz ve yorgun bırakmalı. Bakalım ayni şekilde konusacaklar mı!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?