2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Benim oglumda da sureler ayni. 1 saat emzirme ve mama suruyor. Sonra 1 saat uyanik kaliyor. Bu surede mama veriyorum tekrar almiyor.Doktora sordum cok normal artik uyaniklik sureleri artacak dedi. Hatta aktivite onerdi zihinsel gelisim icin. Tabii bizim 15 gunden sonra duzenli hep boyle oldugundan gazi olmadigindan eminim. En son 1 saatin sonunda tekrar mama teklif ediyorum birazini iciyor sonra uyuyakaliyor.

Zihinsel nasıl aktivite yapıyorsunuz?

Yuzumu yaklastirip konusuyorum, sarki soyluyorum elleriyle parmagimi kavramasini sagliyorum. Bir de yatak kenari kitabi diye birsey onerdi tiny love (my first book) marka siz ilgilenemediginizde onu incelesin dedi.
Tesekkurler bilgi icin

Canım incir kuru mu olacak? Taze incirle denedim tadı çok acı oluyor ve kesik kesik oluyor süt. Sütü döktüm hatta bozulmuş diye ikinci kez yaptım yine acı kuru incir miydi acep :))

Merhaba kizlar,
Burda surekli sutum gelmiyor bebegim emmiyor diye dert yaniyordum. Denemedigim sey kalmadi humana,milkway,lactamil,promalt,rezene cayi, dereotu,bulgur, tatlisi, tuzlusu vs... Sonunda sutumu gercekten arttiran birsey buldum. Ulker maltana diye bir icecek. 8 aylik bir bebek annesinin tavsiyesiyle aldim. 4 gundur gunde 4 tane icerek kur yaptim. 2. gun sutumun geldigini resmen hissettim. Simdi bebegim uzun uzun kendini cekmeden emiyor. Arkasindan mama verdigimde de suratini burusturuyor. Sizinle de paylasmak istedim.Sutu artsin diye ugrasan arkadaslar bir deneyin derim.

Netten baktim degisik meyveli hangisini killandiniz

Netten baktim degisik meyveli hangisini killandiniz
Ben seftali armut ve ananaslisini denedim. Damak tadima en uygunu ananasli oldugundan onla devam ediyorum. Ama zaten o aroma sadece sutu etkiledigini sanmam. 3 lt. su icmeye de devam ediyorum bu arada.

Ben seftali armut ve ananaslisini denedim. Damak tadima en uygunu ananasli oldugundan onla devam ediyorum. Ama zaten o aroma sadece sutu etkiledigini sanmam. 3 lt. su icmeye de devam ediyorum bu arada.

Nerden aldin canim? Ebebekte yok heralde

Bende seftali ve armutlusunu iciyorum buyuk marketlerde var ama nazinizin gectigi bakkallara da getirtebilirsiniz ulkerin urunu cunku.

Bize dr '' zinco '' diye bitkisel bir karışım önerdi çok sıkıştırınca onu veriyoruz içinde rezene yağı, anosan yağı..vs var.Gaz çıkarttırmıyor aslında sadece rahatlatıyor.Ama ondan sa bebek gaz masajı bebeğimize yaradı.Karnını aşağı doğru ovup bacaklarını karnına çekiyor karnına hafif bir basınç uyguluyoruz.Birde emerken gaz çıkartmayı seviyor.Emerken gazı atması daha kolay bazen de kakasını yapıyor emerken.Her gaz çıkışını alkışlayıp aferin aşkıma diyorum onu motive etmek için :)

Nerden aldin canim? Ebebekte yok heralde

Bende seftali ve armutlusunu iciyorum buyuk marketlerde var ama nazinizin gectigi bakkallara da getirtebilirsiniz ulkerin urunu cunku.
Ben de buyuk marketlerden aliyorum. Ankara da cagdas ve yunus markette var. Normal icecek reyonunda satiliyor annelere ozel birsey degil. Ulkerin oldugundan rahat bulunur bence de.

İyi geceler arkadaşlar benim psikolojim ilk günlerde berbattı hem bebeğime anneliğe alışma düşüncesi birde sürekli her mıkırdanmasını açlık sanma doyuramama yetememe psikolojisi..Anne olma melankolisi..o gel git lere rağmen sütüm gitmedi çok şükür..Şimdi sabah azıcık( 75 ml-100ml ) sağdığım sütü öğleden sonra veriyorum öğleden sonra sağdığım sütü gece eşim veriyor günde bir iki saat göğüslerim dinleniyor.Uçları feci yanıyor merhem sürüyorum oğlumun emebileceği merhemler..
Çok şükür eşim yardımcı dün gece hiçbir şekilde yatağına yatmadı uyumadı eşimin kucağında geceyi geçirdi kucakta rahatlıyor tilki uykusunda ben hafif nezle olduğum için dinlendim bebeğimden biraz uzak kaldım ama emzirdim yüzüme maske takarak.Bugünse tüm gündür emiyor gaz çıkarıyor uyuyor tüm gıcığı eşimeydi galiba adam sabah işe hayalet gibi gitti. :) günü gününe uymuyor 35 günlük oldu aşkım.

Şimdi içim daha rahat. İnşallah bundan sonra huzurlu gider herşey..Alıştım sanırım herşey kabullenmeye ve alışmaya bakıyor.Hayırlısı..

Kızlar 35 günlük olduk.artik baya uyanık kalmaya başladı sizin bebislerde öyle mi.birde gece 11 gibi kolik şeklinde ağlama krizine giriyo bir saatten fazla suruyo sanki cani yaniyomus gibi her gece durum bu.birde merak ettiğim bisey var bir ayini dolduranlar bebeginiz uyanikken yatakta ağlamadan uzun sure duruyor mu bizim ki durmuyo kucağa alınca susuyo.

Canım biz 2 ayı doldurduk. Benimki bile durmuyor. Bazen izliyorum onu. Önce hafif.bi ağlama. Sinyal gibi. Ardından biraz daha artırıyor. Ve sonunda almazsan yaygarayı koparıyor

Canim bende de var ama asitli gibi gaz yapmıyor mu bebisine ?

Canım biz 2 ayı doldurduk. Benimki bile durmuyor. Bazen izliyorum onu. Önce hafif.bi ağlama. Sinyal gibi. Ardından biraz daha artırıyor. Ve sonunda almazsan yaygarayı koparıyor
Bizim oglanin kankileri varmış ayni bizimde öyle :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…