2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Emzirirken hastalik gecmez ama yine de icim rahat degil. Minoset ve theraflu aldim. Bir de gargara yapcam mikrobu kirsim diye.ins bulatirmam

Benimki hiç dayanamiyo sallanmaya koluma yatacak illa bi elinde süreklibeni yoklar kkolun uyusuyo
Canım o kucakta uyuma sorunu bizde de çok oldu akşam kolik saatlerinde,bronşit olduğunda,aşırı gazlı olduğu zamanlarda kısaca çok ağrısı olduğunda hep kafasını göğsümüze gömerek kucakta uyudu..Eğer soğuk algınlığı yoksa gaz problemi vardır.Fön makinesini açıp ayakta saklamayı deneyin birde isterseniz anında susup uyuyo..

Canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin bende hastayim 12 gün surdu o ateş ama doktor bana paroldan başka bisey vermedi rahat 15 kilo portakal mandalina tuketmisimdir limon nar sureklo sıkıp iciyodum zaten başka bisey yiyemedim inşallah sabaha biseyin kalmaz
Iyi aksamlar kizlar, bugun cok hasta oldum, birden atesim 39u'u gecti. Acile gittim. Atesim dustu ama acayip basim agridi tum gun. Grip olmusum, ben de salgina yakalanmisim.
Oglum da yattim onla ilgilenmedim diye trip atti
Ne zaman gecer acaba

Ayağa nasıl alistircz bn de bilmiyorum misafirler hep yalnız kalıp bnm de

Canım evet gazlı bi bebek ama 4 aydır yastiga yatiriyom iki salliyom başlıyor ağlamaya popoyu kaldırıyor kendini parcaliyo saç kurutma makinesinden çok korkuyom

Canım evet gazlı bi bebek ama 4 aydır yastiga yatiriyom iki salliyom başlıyor ağlamaya popoyu kaldırıyor kendini parcaliyo saç kurutma makinesinden çok korkuyom
Bende 2 gün önce sabsimplex aldırdım Eşim e hala bitmedi gaz problemimiz emzirdigim sürece zor biter ya sütüm gazlı yada sütü mü usutuyorum bilmiyorum.. İyi geldi sab simplex emzirme den önce 3 damla veriyorum uykulari duzeldi hep gazdan canım o huysuzluklari..

@tatlilavinya gecmis olsun canım Rabbim şifa versin bir an once toparlanırsın insallah. Bebisine de bulaşmaz insallah. Hastayken zor biliyorum ama beslenmene dikkat et sonucta emziriyosun

Ayağa nasıl alistircz bn de bilmiyorum misafirler hep yalnız kalıp bnm de
Canım benim oglum da ayakta sallanmaktan hic hoslanmazdi yatırır yatırmaz kıyameti koparırdi ya memede uyuyordu yada cok ağlarsa battaniyede salliyoduk ama ben ara ara denemekten vazgeçmedim. Iki gündür ayağımda sallıyorum uyuyo. Once konuşuyorum sakinlestiriyorum ellerini tutuyorum sonra ninni söylüyorum kısa surede uyuyo. Cok bitkin olduğu icin denk mi geliyo yoksa alışıyo mu bilmiyorum yada alışması iyi mi onu da bilmiyorum ama bizim gibi uyutmakta zorluk çeken anneler icin ayakta sallayarak uyutmak gercekten de nimet orası kesin

oğlumun burnu çok tıkanıyor kızlar açmak için fizyolojık dışında bırsey kullanan varmı ?

Saç kurutma makinesi nden bende urkuyorum canım ama onlar rahatliyo nst ye girmissindir gebeyken nasıl bir gürültü uğultu Kalbimizin sesi bağırsaklarımizin sesleri belkide onlar sessizlikten korkuyordur,benim iki çocuğum daha var hiç kundak yapmadım bu oğlumu 3 aydan sonra kollarını sarmaya başladım kundağın başıyla da gözlerini ortuyodum çocuk sıkı durmayı seviyodu belkide karnımin içinde ki ortamı istiyordu bilemem ama her çocuk aynı değil oğlan çocukları farklıy mış şimdi sarmiyorum artık ama illa ellerini yanlarına yapıştırıp tutup ayakta salliycam ninni söylüycem ,yada memede uyuyacak başka türlü uyumuyor..

Son düzenleme:
maalesef bir sey ise yaramadi bizde de yaa. surekli tikali uyaniyo. ha bi tek banyo oncesi banyoyu iyice sicak suyla buhar yapioz o rahatlatiyor biraz
Bizimkide öyle ağlıyor uyuyamiyor kaldiriyorum fizyolojik damlatiyorum aglamktan burnunu cektirmiyor anca islatmis oluyoruz dr demisti galiba nane yagimine yastigina yada yatagina sürün o etki eder demişti kontrolunde tekrar sorucam olmadi öyle yapıcaz

Çok bunaldım. Hastayım heryerim ağrıyor. Öksürmekten uyuyamıyorum. Bebiş de her öksürükte sıçrıyor, korkarak uyanıyor. İştahım tamamen gitti. Tam tahmin ettiğim gibi bizim bebiş de sanırım mikrop aldığı için ve benim öksürüklerim yüzünden 3 gecedir uyumuyor. Cok huzursuz, hep kucağımda ...

Bu iki gündür eşim evdeydi. Ohh dinlenirim rahatça ayağa kalkarım dedim ama nerdeee... Adamın hiçbirşey umurunda değil. Sabah bebişi al diyorum çok uykum var diyor sanki ben her seferinde cin gibi olduğum için uyanıyorum emziriyorum altını değiştiriyorum gezdiriyorum.

Beyefendi uykusunu aldıktan sonra bebişi aldı diyelim ki biraz uyusam kendime gelicem ama her seferinde ağlatıyor çocuğu. Kıyamıyorum kalkıyorum hep aynı manzara bebegi yatırmış kendisi cep telefonu ile. Bari oyalanacağı bir şey ver eline diyorum . Bu bebek put gibi nasıl dursun. Bi de kızıyor çocuğa. Bebiş sürekli ağlıyor nasıl uyuyup dinlenebilirim. Merhamete gelir diyorum bekliyorum yok en son pes edip kalkıyorum alıyorum çocugu elinden.

Bu iki gün güya dinlenecektim iyileşecektim. Bu iki gün yatmak için musait bir zaman arayarak gecti. Bebisi uyuyunca yine yatamıyorum ki çamaşırlar dağ gibi bulaşıklar yüzünden mutfak kokmus tuvalet leş gibi... madem cocuga bakmıyorsun biraz is yap degil mi.. anlamiyorum tuvalet temizleme isi neden sadece bana kalıyor neden sadece ben mutfağı temizliyorum.

Çocuguğu emzir altını değiştir kalk yemek yap çamaşır at kuruyanlari kaldır tuvaleti temizle evi süpür sil. Bebisi al tekrar emzir uyut hoop kalk yarım kalan işleri bitir. Bir saniye dinlenemedim.

Bi de bugün is yaparken esim diyor ki sessizce yap uyanirsa almam cok uykum var uyuyacagim. Nasıl sinirlerim zıpladi. Öküz herif bisey de diyemiyorum ki. Öyle yetistirilmisim pasifize edilmişim. Sesim çıkmıyor... Şu hasta halimle başım döne döne is yapıyorum yatamıyorum adam uyuma derdinde.

Bıktım bu hizmetçilik durumundan nefret ettim hayattan yaşamaktan ya. Ne biçim düzen bu...

yorgunluktan geberdikçe annemden nefret ediyorum evlen evlen diye baskı yaptığı icin.... bok var evlilikte. Sanki kendisi evlilik hayatında çok mutluymuş gibi bir de beni attı bu cehennemin icine. Bazen sırf benim mutlu hayatımı kıskandığı için kendisinin hiç olmadığı şekilde mutlu olduğum icin beni zorla evliliğe zorladi sırf bu dünyanın kaç bucak olduğunu göreyim diye düşünüyorum.

Yok ya ne benim mutluluğum ya da mutsuzlugum değil derdi sırf konu komşuya karşı evde kalmış kızı var demesinler diye evlenmemi istedi.

Psikolojim artık çok fena...

Şimdi ise sinirden uyuyamadigim için bunlari yazıyorum.

Sonuç 2 gündür yatamadım bir saniye dinlenemedim iyileşemedim simdi çok daha hastayım.

Canım yaa cok üzüldüm seni teselli edebilmek icin ne diyeyim bilemedim. Nefret ediyorum boyle adamlardan niye varlar vede niye evlenip cocuk sahibi olmak isterler anlamış degilim. Git sap sap yasamaya devam et iste. Keske senin icin bisey yapabilseydim yakın olsaydık yardım edebilseydim Allah yardımcın olsun canım dua edicem senin icin yapabildiğim tek sey bu malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…