2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Merhabalar eylul ayinin taze anneleri hepiniz bebeklerinizi saglikla gule gule buyutun.bende aralik annesi olucam insallah.heyecanla sizlerin dogum anilarinizi heyecanlarinizi takip ettim.sizlere bisey sormak istiyorum.bebegimiz dogdugu zaman anneyle,baska birilerini( hala,teyze,anneanne,babaanne gibi)ayirt edebiliyormu.yani anneyi ariyor mu,baska kucaklarda aglayip annede sakinlesiyor mu.bende simdiden lohusa sendromu basladi neredeyse. sanki bebegimi bana vermeyecekler hep baskalari sevecek ben uzaktan bakacakmisim,tek fonksiyonum emzirme olscakmis gibi geliyor,cok uzuluyorum.sizlerin deneyimlerini duymak isterim

Canım bilmiyorum bebişler anneyi tanıyor mu;ama kokusunu tanıdıkları kesin kızım ne zaman ağlasa ben kucağıma aldığımda sakinleşiveriyor:) sen rahat ol , rahat ol ki bebişin de rahat olsun. Şimdiden sağlıkla kucağına alman dileğiyle

Selamlar doğum yapalım 1 hafta oldu. Memelerim haşat durumda sutum yetmiyor sanırım. Emziriyorum sürekli en fazla 1 saat uyuyor uyumuyor meme istiyor Memelerim dayanmıyor artık acıya en sonunda mama veriyorum bi güzel uyuyor.mamaya ve biberon alisaxak diye korkuyorum napsam bilemedim mama vermese doymuyor.gun içinde 1 kez gece 2 kez mama veriyorum

Benim oglum taniyor emecek olmasa bile agliyorsa ben kucagima alinca susuyor. Sonucta 9 ay duydugu kalp atisini taniyor ve rahatliyor. Bu konuda uzme kendini zaten o sevmek isteyenler susturamayinca kostur kostur getiriyor atiyorlar kucagina. Bir bebegi kimse annesi kadar sevemez ve nazini cekemez bebekler bunu biliyorlar sanki.

canim bebegin emzige alisti mi?
bende siparis vericem.senin bebegin benim kizdan buyuk oldugu icin seninki alistiysa benimkide bir umit iste

bizimki hicbir emzigi almadi.
oglumda ayniydi

Biz de yılbaşından beri kardeştik,bizde de 10,ayı geçmişti canım ne yapalım bebişimiz için sabrettik

canim bebegin emzige alisti mi?
bende siparis vericem.senin bebegin benim kizdan buyuk oldugu icin seninki alistiysa benimkide bir umit iste

bizimki hicbir emzigi almadi.
oglumda ayniydi
Henüz alışmadı Can'ım ;( bekliyorum ben de sabırsızlıkla

Ayniyiz kizim dunden beri ne emse kusuyor ya karni gurulduyor poposu yara kakasini yapamiyor ona agliyor usuttu mu acaba diye dusundum bende
Bizimkinin de poposu kızardı dün. Valla ben kendim oturdum ağladım dün akşam banyo yaptırdık penye battaniyesiyle kolları dışta kalacak şekilde alt tarafını kundak yapıp öyle durdurduk üşüttüyse die. Bi de akşam ıhlamur yaptı annem ben 1 bardak içtim bebeğime de 4-5 çay kaşığı verdik. Bugün daha iyi çok şükür. Gurultular var hala ama daha az kustu ve poposundaki kızarıklığı geçti gibi

Linki değiştiriyor otomatik..
Yapıştıırıyorum

Ne zaman sütünün yetmediğini düşünen yeni anneyle konuşsam içim yanıyor... Biz konuştuğumuzda genelde iş işten geçmiş; mini mini bünyelere mama çoktan girmiş oluyor... Emzirme çok hassas bir konu... Bir takım olmazsa olmaz kuralları var ve bunlar sanılandan çok daha basit kurallar...
**
En başta bir kadının çocuğunu emzirebilmesi için bunu şiddetle istemesi lazım... Aksi halde (özellikle ilk başlarda) havlu atıp mamaya dayanmak en kolayı...
Yeni anne olan kadının ilk günleri nispeten kolayca atlatabilmesi ve emzirme konusunda daha az sıkıntı yaşaması için yardıma ihtiyacı vardır... Bırakın ilk 6-8 hafta ev işlerini, yemeği, alışverişi başkaları yapsın... Siz sadece dinlenin, güzelce beslenin ve anne olarak yeni hayatınıza adapte olmak için kendinize ve bebeğinize zaman verin...
Yeni doğmuş bebekler özellikle ilk 2-3 ay aralıksız şekilde memede olmak isterler... Bu onların aç olduğu, doymadığı, hasta olduğu anlamına gelmez... Yeni doğan olmanın tabiatı bunu gerektirir. Annesinin kokusu, teni ve süt bir arada memede olduğu için onun rahimden sonraki diğer yuvası kucaktır, memedir...
Etraftan “senin sütün yetmiyor, bu bebek aç” gibi yorumlar duyarsanız onlara kulağınızı tıkayın ve bu söyleyenlere bunlara devam etmemelerini rica edin... Anne sütünün miktarı moralle doğru orantılıdır; ayrıca hiç bir mama sizin bedeninizin sizin bebeğiniz için özel olarak ürettiği sütten daha doyurucu, daha faydalı değildir...
Emzirmeyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız eğer (ki bunu yaşamak da çok normaldir; emzirmek zordur) şimdilerde İstanbul’da sayıları gittikçe artan emzirme danışmanlarınabaşvurabilirsiniz; eğer onlara ulaşamazsanız sağlık ocağındaki ebe, hemşireler de size yardımcı olacaktır...
Bütün çabalarınıza rağmen yine de emziremediysen o zaman mama iyi bir çözümdür... (Bu açıdan bakılınca şahane bir kurtarma ameliyatı olan sezaryene benzer... )

Kizlar merhaba 24 eylul
Dogumlu bebegim var bebekleriniz kacinci gununden sonra kilo almaya basladi?

Kizlar merhaba 24 eylul
Dogumlu bebegim var bebekleriniz kacinci gununden sonra kilo almaya basladi?
Benim kızım 24 Ağustos doğumlu. %10 kilo kaybı oldu başta uyandıramıoduk. 15. Günümüzde doğum kilosuna ancak ulaşabildi. Ilk haftadan sonra başladı almaya. Bu arada hayırlı olsun bebişin

Sinirlerim o kadar bozuk ki... hüngür hüngür bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Saat sabah 5 e geliyor. Bizim kız gece 12 den beri emiyor. Fenalık geçiriyorum artık. Gündüz de tüm gün emdi. Saat 10 dan 12 ye kadar uyudu hepsi bu ... les gibi koktum bi banyo yapacak kadar durmadı. Kimsede teselli olmuyor. Uyumuyor, durmuyor. Hep emmek istiyor. Memelerim mahvoldu acilar icindeyim. Emerken de sürekli sicriyorum can acisindan . Gazını çıkarayım diye kucağıma alıyorum viyak viyak. Bi yarim saat uyusa ben de uyuyacağım biraz rahatlayacagim.
Bebegimden nefret edecek hale geldim.

Bir derdi olmasa o kadar huysuzlanmaz. Benimki de cik emer saatlerce cunku bagirsak gazini atmanin tek yolu bu onlar icin. Bu donemde bagirsaklari sadecs emerken calisiyor. Bagirsak gazini atmasina yardim etmeniz lazim. Masaj yapmali gerekirse damla kullanmalisiniz. Birde yatarak emzirin esinizle nobetlesin hem uyuyup hem emzirmis olursunuz. Onun uyudugu anda lansinoh krem surun meme uclarina ve birakin acik kalsin hava alsin 1 saat bile yetiyor aci falan hic kalmiyor. Bebeginiz stresinizi hisseder bunuda atmanin en iyi yolu onunla konusmak 4 gecedir uyumuyor oglum ve ben hem onu hem kendimi sakinlestirmek icin o emrken yada aglarken ona buyuyunce oynayacagimiz oyunlari anlatiyorum. O sesimi duyup bi derece rahatliyor bende bu durumun gecici oldugunu hatirlamis oluyorum. Allah vermesin ama sizinki em azindan emecek kadar sakin. Benim oglum bazen memeyi gozu gormeyecek kadar agrisi oluyor onu oyle kivranirken gormek cok zor. Keske emse derim o zamanlar keske emsede o agri cekecegine benim memem acisa. Bebek bakmak zor ve bu dunyanin her yerinde boyle. Ama dillenip ayaklandiginda size dogru "annecigim" diyerek kostugunda butun cektiginiz sikintiya degecek.

Son düzenleme:
Benim oglumda gazdan sürekli agriyor iki gundur sicak su torbasi koyuyorm karnına cok rahatladi sende dene istersen canm

2 gündür üstten gazi çıkmadı. Her sabah alttan bol gazla birlikte kakasını yapıyordu. Hatta gece de yapıyordu. O da yok. Sicak su torbasını deniyim. Damla da aldırayım.

Saat 10 oldu durum aynı. Uyuyamiyor. Göğsümde uyuyor ama dalamıyor.

Bizimkide sekiz bucuktan beri uyumadi annem geldide kahvaltı yapabildim karnı tok ikinmiyorda uyumican diye inat etti yavrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…