2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bende sutum var acele etmesem mi diyorum ama yemek istiyor belli o kadar kararsizim ki.

Dönem dönem değişiyorlar bnmki de 1 hafta çok iyi oluyor Hahh diyom yoluna giriyor 2. Hafta kök söktürüyor sanirim Bu bebişlerini doğaları böyle

Benimki sadece mama alıyor canım o yüzden başladım ben. Bi de mamaya karşı çok isteksiz artık. Mecbur arayışa girdik. Tek tahılla muhallebi yapacağıma 7 tahıllı daha mantıklı geldi açıkçası. Tam ölçü vermiyorum zaten, tadını da sevdi

Yani balkabağı bugün birkaç kaşık verdim başka bişe vermeyimmi bugün meyve suyu falan bide iki gündür yerelmasi ve havuç püresi yapıp veriyordum yapmayım mi yani

3 gün kuralında sadece 1 çay kaşığı ne veriyorsan ondan gideceksin. Ben önce 3 gün yoğurt tattırdım sadece. 3 gün bittikten sonra yoğurdu artırarak devam ettim. yanına 3 gün muhallebi 1 çay kaşığı koydum o da bitti. Şimdi elimde artırarak gideceğim yoğurt ve muhalebi var. Şimdi sıra sebzelerde dün 1 çay kaşığı havuç patates, bugün de 1 çay kaşığı havuç patates yarın da aynı. Pazartesi de havuç yer elması yapacağım. 3 gün öyle gidecek. Sonra miktarı artırıp bir hafta havuç yer elması- yer elması patates ve havuç patates ve yer elması gideceğim artırarak. Sonra 10-15 gün sonra patatesi çıkartıp yerine kereviz koyacağım çok az. Böyle böyle artacak. Ben meyveleri sona saklıyorum. Meyvede şeker olduğu için bunları tadan bebiş tatsız tuzsuz sebzeleri beğenmiyor. Valla ben ilaç verirken nasıl ayırt ettiğine şahit oldum. İki şurup vardı. biri tatlı biri daha acı. Kaşık gelirken ağzını açıyor önce ağzının önünde tutuyor dışarı çıkaracak gibi tatlıysa yutup geri kalanını gülerek istiyor. Diğerinde ise tadını alınca direk dışarı püskürtüp içmiyordu.

Canım benimkide yemek istiyor 3 4 kaşık veriyorum vermeyince nasıl ağlıyor
Arkedeşlerrr :) Yedirmiyoruz tattırıyoruz. Sadece 1 çay kaşığı :) Herşeyin tadına baksın. Verin sonra damak tadı oluştuğu için hiçbirşey yemiyorlar veee yutamıyorlar :) Onlar zaten süte devam edecekler. Memeyi biz besin aracı, onlar ise kendi parçaları gibi görüyorlar. Siz kolunuzu bir yere bırakıp gidebiliyor musunuz? Doktorla konuştum, merak etmeyin gelişim yavaşlayacak dişlerden dolayı yeme ve emme isteği azalabilir dedi. Şimdi bizde yoğurt ve muhallebi cepte. Öyle olmasına rağmen bunları istemeyip, biberon istiyor. Muhallebi kaşığını çıkartıp biberon; biberonu çıkartıp muhallebi veriyorum. Patates havuç deniyoruz ki dün bunun yanında aynı anda hem su hemde biberon vardı :))

Uyku ile ilgili yazdiklarini ukudum haklisin dun gunduz uykulari hep kacti zamaninda uyutamadim ondan gece te uyku basina vurdu bir turlu toparlayamadi yavrum gece ilk defa cok zor gecti bugunde misafir geldi ve uykular kaydi gene nasil duzene sokacagim bilemiyorum.

Aynı benim eşim de öyleydi. Dediğin gibi insan verimli de uyyamıyor o duymayacak diye. Ben çözümü beraber uyuyup kızın sesini duyunca kalk şuna bak demekte buldum

Aynen bende oglumla bir uyuyorum gece eşimi durtuyorum sesle asla uyanmiyor cunku kalk uyandi ufaklık diyorum.

Benimki de kafasını rahat çeviriyor, kaldıriyor,kendini yan çevirebiliyor. Yüzüstünü denedim hiç sevmedi agladı hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…