Evet canım eşimin halası verdi ben çay dönerken görünce dilini sildim ama ne kadar tuttu bilmiyom
bende bizim kiz babasina cekti diyordum megersem annem yagli yordu ondanmis
az once fark ettm bebegim yedigi bir seyde alerji olmjs karnjnda isikikler olmjs kukusunda ds vardi ana pisik sanmistim .popusun arasi cok kızarmış ti sut ürünlerini kestim azaldi ama yine var.hafta sonu bir sey vermiycem bakalım sonra tek tek deniycem yedirmeye.bugun armut rendeledim kakasini yapsin diye.havuc yedii.bal kabagi birde kefir acaba hangisi.cocugum benim bir haftadir karnini kasio bende kasinmayo ogrendi diyorum meger alerji olmuş ahh ahh bennn...
@tatlilavinya aldiniz mi mama sandalyesini
@filiz_ank canm masalah bebisimize .
Benim bile canım çekti
Anacım ben tek linke yetişemiyorum siz konu konu dolaşıp msj okuyup yazıp milletle tartışmaya nasıl enerji buluyosunuz ayol
bi de emzigi nasil biraktirabilecegimizi soylesen:))Hepimizin ortak derdi uyku sanırım. Bebeğimin ilk ayları da bu konuda o kadar çok araştırma yaptım ki sizlerle de paylaşmak istedim. Uyuyor yarım saat sonra uyanıyor diyorsunuz ya ki benim kızım da öyle. Uyku hafif uyku derin uyku diye ayrılıyor. Bizlerde de böyle ama tabi biz de bu geçişler 1 1buçuk saat olurken bebeklerde 30 40 dokuda bir oluyor. O yüzden uyanıyor yarım saat sonra derin uykuya geçişi bilemedikleri için. Sizlerin yapması gereken ne olursa olsun odada tutup uykuya devam etmesini sağlamak. İlk Zaman'lar ben bi saat uğraşırdım ama şimdi emzik verince gidiyor. Bide alıp odadan çıkarınca Bebek bu kadar uyunuyor herhalde diye düşünüp o yüzden sabah kadar yarım saatte bir uyanıyor. Bide uykusu gelip de uyutulmasan Bebek'te adrenalin yükselmesi oluyor. Mesela gecenin 11inde 12sinde eli kolu durmayan gözler faltaşı gibi açık bebeğe bu hiç uyur mu deriz ya tam tersi yavrumun uykusu çok ve adrenalin fazla o yüzden öyle tepki veriyor. Ve tabi ki böylece uykuya geçişi zorlaşıyor. Naçizane tavsiyem yarım saat sonra uyunan bebeğinizi uğraşın ve tekrar yatırın,. Birkaç gün uğraşınca evet gene uyanıyor ama bide daldığında en az 2buçuk 3saat uyuyor.
Canm nacizane fikrim çok sorumluluk almissin üzerine alışveriş fatura vs. Bunları eşine birakmalisin , herşeye yetmeye çalışırken hiçbirşey yetemez hale gelirsin Allah korusun, sana muhtaç küçücük bebeğin var onu dusunYemiyor valla, sabahtan öğleye bakıyorum neyine yetmiyor diyor. O da 8:30-12:40 arası. Zannetmeyin atla deve. O da açıkçası bakıcıya vermeye para yok. Annem hasta, KAYNANAMI öğrendiniz zaten. (büyük harfle yazınca hışmımı alıyorum üstünüze alınmayın)
Alışveriş bende yemek,temizlik,çamaşır,faturalar,aklınıza ne gelirse... Artık saldım engine...Nereye kadar giderse...Yalnız ben üstelemedikçe hiç umrumda olmuyor. Dün gece tutturmuş sen yarın tatilsin sen yat diye. Bir tepem attı gece gece. Sen nankörsün valla dedim. Üstün başın temiz,hergün önüne 2-3 çeşit yemek konuyor,ne alışveriş ne başka birşey umrunda değil, bir de böyle diyorsun. Zaten bütün hafta gece 1:30 a kadar bekleyip kıza mam veriyorum. Bütün gce tetikte uyuyor, bir de sabah 7 de kalkıp okula gidip milletin çocuklarıyla uğraşıyorum. senyatacaksın ben bu gece uyuyacağım yoksa hastalanacağım dedim valla. Ses etmeden gitti yattı. Şaşırdım nasıl cevap vermedi. Çünkü söylediğim herşeye bir cevabı bir misillemesi bulunur da arkadaşın. Sonra bana sevgi göstermiyorsun, değer vermiyorsun diyor. Kardeşim sevgi de saygı da değer de kişi kendi kazanır. Kimse kimseye bonus bunlardan vermiyor valla...
Canm nacizane fikrim çok sorumluluk almissin üzerine alışveriş fatura vs. Bunları eşine birakmalisin , herşeye yetmeye çalışırken hiçbirşey yetemez hale gelirsin Allah korusun, sana muhtaç küçücük bebeğin var onu dusun
Bıraksam olmayacak ki. Kp çağırıp olanları bir bir anlattım. Bana kalktı ne çağırdın, onu mu dinleyeceğim. dedi bana ya. Ama gene anne baba hatası. Adam evlenene kadar hayatında hiçbir şey alamamış ödememiş. Faturalar ödenmeyecek, kesecekler sonra gene ben uğraşacağım. Alışveriş söylersem, unutmazsa 1-2 şey alır. Ekmek almayı alışverişten sayıyor adam. Yok ondan bu saatten sonra bir halt olmaz. Ya peynir bitti dedim, almadan gelmiş. Sabah kalktı, kahvaltı dedi. Peynir yok ki ne hazırlayayım dedim, sabahın köründe gitti aldı geldi de kahvaltı ettik.
Bazen son zamanlarda bazı olay ve zamanları unutuyorum. Beyin adamı komple silmek için uğraşıyor. Bindik bir alamaete gidiyorum kıyamete... Allaha havale ettim
Canım kereviz i bir araştır istersen.3 gün kuralında sadece 1 çay kaşığı ne veriyorsan ondan gideceksin. Ben önce 3 gün yoğurt tattırdım sadece. 3 gün bittikten sonra yoğurdu artırarak devam ettim. yanına 3 gün muhallebi 1 çay kaşığı koydum o da bitti. Şimdi elimde artırarak gideceğim yoğurt ve muhalebi var. Şimdi sıra sebzelerde dün 1 çay kaşığı havuç patates, bugün de 1 çay kaşığı havuç patates yarın da aynı. Pazartesi de havuç yer elması yapacağım. 3 gün öyle gidecek. Sonra miktarı artırıp bir hafta havuç yer elması- yer elması patates ve havuç patates ve yer elması gideceğim artırarak. Sonra 10-15 gün sonra patatesi çıkartıp yerine kereviz koyacağım çok az. Böyle böyle artacak. Ben meyveleri sona saklıyorum. Meyvede şeker olduğu için bunları tadan bebiş tatsız tuzsuz sebzeleri beğenmiyor. Valla ben ilaç verirken nasıl ayırt ettiğine şahit oldum. İki şurup vardı. biri tatlı biri daha acı. Kaşık gelirken ağzını açıyor önce ağzının önünde tutuyor dışarı çıkaracak gibi tatlıysa yutup geri kalanını gülerek istiyor. Diğerinde ise tadını alınca direk dışarı püskürtüp içmiyordu.
Afiyet olsun Keske oyle Bi sansunizolsaydiBende bugun yaptim tazecik adresini yaz kargoyla gondereyim :)
Canım kereviz i bir araştır istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?