2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Tosbamin ateşi var 4 5 gündür boğazı kızarmış doktor öyle dedi.geçen ayki kontrolde sertleşme var gibi duruyor damağında dedi ve hep tükürük akiyo eline ne alsa hoop ağza geceleride uyumuyor mizmız emmeside azaldı sizce dişi mi çıkacak

@tatlilavinya anammm sizde cikardiniz biz 3 gundur çok mizmiziz ya o pasta kremasindan ya dişten diyom hayırlıoolsun canım darisi bize inşallah

Hayırlı olsun çok sevindim hadi bakalım sira bizlerde :)

İyi akşamlar kızlar

Bugün 5. Ay kontrolümüz vardı ve rota aşısının 2. Dozunu olduk

Bu ay kendi açımızdan rekor kırmışız ve 1100 kg almış Dr maşallah dedi:)

Hausmann Ferrum demir damlasına başlıcaz 4-5 kullanıp kakasında kan olmazsa ek gıdaya başlıcaz Dr meyve ile başlatıyor sonra yoğurt ve muhallebi dedi

Daha önce yazmıştım kızımın boynunda çenesinde kızarıklık vardı son günlerde çoğaldı vücudunda da var emdiği için benm yediklerim dokunmuş. Tahin pekmez helva cips paketlenmiş gıda yiyor musun dedi
Süt yapsın diye tahin pekmez ve helva çok canım çekince de cips yiyorum dedim artık yeme dedi coresatin krem verdi

Kızımın cildi çok kuru sık sık nemlendir dedi. Banyodan sonra ıslakken Bebe yağı kurulayınca da bioderma demlendirici kullan dedi

Yürüteci sordum varsa günde en falan 10 15 dk bindir dedi almadım dedi o zaman alma dedi

Artık destekli oturtabilirsin ayağını bastırabilirsin dedi

Geceleri 2-3 kez bazen daha fazla uyanıyor dedim gece 2 kez beslenmesi normal dedi.

Muayene içn soyduğumda Dr gördü nasıl ağladı beni yabancılamıştır artık yabancılamaya başlar dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar geldikçe yazrım:)

Tatlım damlaya dikkat et. Bende 4 damla başladım mahvetti. 2 damlayla başla gün aşırı sonra hergün 2 yap, sonra gün aşırı 4 sonra hergün 4 yap dedi doktor bana..

Bebe yağını da direk sürmeyiniz dedi. Banyo son suyuna yarım maşrapanın içine 10 damla bebe yağı koy dedi. O bayağı nemlendiriyor. Zeytinyağı yada badem yağıyla da direk yağlamayın. Kıl köklerini beslediği için kıllandırıyor. Kıllı kız istemez kimse :) Ağdacı lazım sonra maaşlı

Olabilir, pırasa sür :) beyaz yerini halka şeklinde kes sür. Ya da taze soğanla kaşı :)

6 damla dedi ama bende az az başlamayo düşünüyorum. Zaten 3 4 günde bi kaka yapıyor mahvetmeyim kızımı. Bi de kaka rengi siyah olabilir dedi

Zeytinyağı bugüne kadar hiç sürmedi sadece kafasına konak olunca sürmüştüm. Sonuçta Bebe yağı da kimyasal zaten. dediğin daha mantıklı geldi öyle yapıcam saolasın canım bilgi verdiğin için

Hangi gıdalar GDO açısından yüksek riskli

• Soya
  • Pamuk
  • Kanola
  • Mısır
GDO açısından en yüksek riskli gıdalardır.

Aldığınız paketli bir üründe

• Mısır şurubu
  • Yüksek fruktozlu mısır şurubu (nişasta bazlı sıvı şeker)
  • Mısır yağı
  • Mısır nişastası
  • Maltodekstrin
  • Soya unu
  • Soya yağı
  • Bitkisel yağ
  • Pamuk yağı
  • Soya lesitini
  • Soya proteini
  • Fruktoz
  • Dekstroz
  • Kanola yağı varsa o ürünün GDO’lu olma ihtimali yüksektir.

Bebeğimin katı gıdaya hazır olduğunu nasıl anlarım?
Katı gıdaya geçiş hakkında bana sık sorulan soruların başında ”bebeğime ne zaman katı gıda başlamalıyım” sorusu yer almakta. Nedense bizim kültürümüzde, annelerimiz arasında ‘bebekler bir an evvel katı gıdalarla tanıştırılmalı, yenen yemeğin sularından tattırılmalı’ gibi bir inanış mevcut. Ülkemizde katı gıdaya geçişte bir acelecilik durumu mevcut. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 2008 verilerine göre ülkemizde bebeklerin 6 ay sadece anne sütüyle beslenme oranları % 42 de kalmakta. Yani bebeklerin pek çoğu 6 aydan önce ek gıdaya geçmekte. Peki doğru mu bu inanış? Tabi ki de hayır. Dünya Sağlık Örgütü, Amerikan Pediatri Akademisi ve T.C Sağlık Bakanlığı bebekleri ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslemeyi öneriyorlar. Anne sütü, insanoğlunun tüm uğraşılarına rağmen henüz bir benzeri üretilememiş eşsiz bir besindir. Yaşamın ilk 6 ayında bebeğin tüm gelişimsel özellikleri ve ihtiyaçlarına en uygun besin anne sütüdür. Tek başına anne sütü, bebek D vitamini ile desteklendiği takdirde, ilk 6 ay bebeğin tüm gereksinimlerini karşılar.

Ancak 6. aydan sonra tek başına anne sütü bebeğin tüm enerji, protein, vitamin, mineral ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemektedir. Anne sütünün tek başına enerji ve besin öğeleri gereksinimini tam olarak karşılamadığı dönemde başlayan ve diğer yiyecek ve içeceklerin anne sütü ile birlikte verildiği sürece “tamamlayıcı beslenme” adı verilmektedir. Katı gıdaya geçiş bebeğin hayatında önemli dönüm noktalarından biridir.

Bebeklerin katı besinlerle beslenme yetenekleri; sinir-kas, sindirim, boşaltım ve savunma sisteminin olgunlaşması ile ilişkilidir. Altıncı aydan itibaren sağlıklı bebekler daha güçlü besinleri sindirebilecek mide-barsak ve sinir sistemi gelişimine ulaşırlar ve katıgıdaya geçiş için hazır olurlar.

Eğer bebeğiniz;

• Altıncı ayını doldurmuşsa,
  • Başını dik tutabiliyorsa,
  • Destekli veya desteksiz oturabiliyorsa. Çünkü oturmak bebeğin çevre üzerindeki kontrolünü kolaylaştırır; aspirasyon (gıdaların solunum yollarına kaçması) riskini azaltır.
  • El göz koordinasyonu gelişmişse,
  • Sizin yediğiniz yemeklerle ilgili görünüyorsa; yiyeceklere veya çatal-kaşığınıza uzanıyorsa,
  • Kaşığın ucunu uzattığınızda tatmak için ağzını açıyorsa,
  • Yemek gördüğünde veya yemek yiyenleri izlerken ağız hareketleri yapıyorsa,
  • Kaşıkla beslemeye çalıştığınızda diliyle itmiyorsa,
  • Katı besin verildiğinde emmeye çalışmak yerine çenesini-dilini oynatıyorsa,
  • Anne sütü veya biberon maması aldıktan sonra halen aç olduğunu size hissetiriyorsa,
katı gıdaya geçiş için hazır demektir.

Ek gıdalara erken başlamanın sakıncaları
Eğer söylediklerimi gözardı edip katı gıdalara geçiş içinaceleci davranırsanız;

• Bebeğinizin yaşına göre alması gereken anne sütü miktarı kısıtlanır. Bu da büyüme ve gelişmesini olumsuz etkiler.
  • Anne sütüyle ilk 6 ayda alması gereken koruyucu etmenleri daha az aldığı için sık enfeksiyon geçirme riski artar.
  • Allerjik hastalıkların özellikle de besin allerjilerinin görülme sıklığı artar.
  • Bebeğinizin ileride şişman bir birey olma ve tip 1 diyabete yakalanma riski artar.
  • Çocuğunuzun böbreklerine ve sindirim organlarına henüz hazır olmadığı ölçüde yüklenmiş olursunuz.
Ek Gıdalara Geç Başlamanın Sakıncaları

• Büyüme ve gelişmede duraksama görülebilir.
  • Malnutrisyon (kötü beslenme) sıklığı artar.
  • Demir, çinko gibi çeşitli minerallerin eksiklikleri görülebilir. Altıncı aya kadar yeterli demir ve çinko desteği sağlayan anne sütü, bu aydan sonra bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılama özelliğini yitirir.
  • Bebeğin çiğneme-yutma koordinasyonu kurabilme yeteneği gecikir.
  • Yeni tat ve yapıdaki besinlere alışması gecikir.

bende bizim kiz babasina cekti diyordum megersem annem yagli yordu ondanmis
az once fark ettm bebegim yedigi bir seyde alerji olmjs karnjnda isilik olmuş kukusunda da vardi ana pisik sanmistim .popusunun arasi cok kızarmışti sut ürünlerini kestim azaldi ama yine var.hafta sonu bir sey vermiycem bakalım sonra tek tek deniycem yedirmeye.bugun armut rendeledim kakasini yapsin diye.havuc yedii.bal kabagi birde kefir acaba hangisi.cocugum benim bir haftadir karnini kasio bende kasinmayi ogrendi diyorum meger alerji olmuş ahh ahh bennn...
@tatlilavinya aldiniz mi mama sandalyesini
filiz_ank canm masalah bebisimize .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…