2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

S

Sıcaklığını nasıl ayarliyorsun
Cok sıcak yapmiyorim elimin dayanabilicegi kadar battaniyenin üstünden koyuyorum zaten arada kıyafetinin ustunden bakiyorum çok sicakmi karni diye cok sicak olmussa kaldiriyorum biraz snra tekrar koyuyorum

Iki durumu da sirasiyla yasayan biriyim. Oncesinde bebegimi ac birakiyomusum gunlerdir diye vicdan azabi cektim, simdilerde ise sutum neden yetmiyo mama veryorum diye uzuluyorum.. Gercekten bu isin sonu yok her mama verdigimde sinirlerim bozuluyo, mumkunse anneme yada esime verdirtiyorum

Gunaydin kizlar, bugun 34.gun ve bebegim 2 gundur huysuzlanio, gazi mi var kaka yapmak mi zor anlayamadim.emzirmek iskence oldu, kivranio ikinio kipkirmizi oluyo memeyi birakio, almak istemio. Napcam bilemedim

Bir de emzirirken basinizda biri durunca rahat hisseder misiniz? Devamli ver gazini ben cikarayim falan demeler, kafayi yicem.

Hic gunum aydin değil ( kactan beri gaz çıkarmaya calisiyoruz halbuki gece birsürü kaka yapti oglum bitmiyor bu gaz ya gazman oldu zaten oglumun adi (

Allah sabır versin canım

Dün sabahtan akşama kadar bir saat bile uyumayan oğlum gece de aynı düzen devam ettirdi bir saat bile uyumamışımdır başım çatlıyor Biri çıkıp şunları yap dese ben de yapsam bütün gelmiş geçmiş gaZını boşaltsa be güzel olurdu

O ver gazını çıkarayım diyenlere, ben çıkarırım ne güne duruyorum dersen 1 kere, bi daha demezler canım.

Uyku uykunun mayası derler ya, doğruymuş gerçekten canım. Eğer kızım gündüz iyi uyursa, gece de iyi uyuyor .

Canim benimkide ayni ikiniyo mos mor oluyo ikinmakdan kuzum, kakada bi dert yapamiyor zorlaniyo icim gidiyo uzuluyorum dun sabah saat 12den beri kaka yapmadi cok kotu oluyorum dusundukce aci cekiyo sonucda

selam kızlar ben pazartesi günü işe başladım. Bebeğime annem bakıyor. Gunduxları her beslenmeden önce 4 damla zinko 4 damla sabsimplex veriyoruz. Hiç gazı olmuyor. Her alt değiştirmede de ayağına acı elma yağı sürüyorum. O da rahatlatıyor. Tavsiye ederim. Ama akşamları saat 7-8 ile 11 aradı muhakkak ağlıyor. Sanırım kolik.

işe başlamadan önce sutlerimi sağıp buzluğa atmıştım.,iş yerin de de sağıyorum. Umarım böyle idare ederiz. Sutum kesilir diye çok korkuyorum.
bugun işe başlayalı 3 gün oldu hep bir vicdan azabıyla , üzüntüyle gidiyorum işe. Çok şükür ki annem bakıyor ele emanet etmedim. Ama insan yine de üzülüyor. Saat 13 te dersim başlıyor 17:30 gibi çıkıyorum. Ama bu bile bana çok uzun geliyor. Sağ olsun okulum her kolaylığı sağlıyor.

evde olup miniklerinize bakabildiğiniz için çok şanslısınız.
herşwyin en iyisi olsun isteyince mecbur çalışmam gerekiyor. Onun iyiliği için, hiç bir şeyi eksik olmasın diye çalışıyorum. Ama kendimi eksik bırakıyorum ondan.

çok karışık duygularım. Bir yanım çalışmamı destekliyor. Bir yanım,çalıştığım için kızıyor. Çalışan her anne bu çelişkiyi yaşıyor mu acaba?

Canim uzulme cok sanslisinki annen bakiyor sütün kesilmez inşallah aksamlari bol bol emzir allah yardmcin olsn ben uyurken bile ozluyorum uyansada sarilsam bol bol diyorum

O ver gazını çıkarayım diyenlere, ben çıkarırım ne güne duruyorum dersen 1 kere, bi daha demezler canım.

o kadar kolay yapamiyorum maalesef hep kendim sinir oluyorum canim,zaten kendi bakacak ben ise baslayinca.
Gecen gun de akrabalar geldi, herkes kucagina aldi, iki kisi sapir supur optu hatta.onlar gittikten sonra yikadim. Bir daha geldiklerinde uyaracagim, ben kendim kiyamiyorum tenine, millette hic dusunce yok, daha 1 aylik bebek opulur mu?
Annemin akrabalari oldugundan ben de ona patladim.

Evet canim hepimiz ayni seyleri yasiyoruz sanirim. Ben de aralik ayinda baslayacagim, simdiden cok uzgunum, arada agliyorum gizli gizli.baska bir yolu olsa calismazdim asla 1 yil kendim bakardim. Cok zor gercekten kuzucuklari birakmak.icimde de hep bana kizgin olur mu onu biraktim diye soru isaretleri var.

Senin is saatin cok iyiymis, benim de oyle olsa keske

Merhaba ben de çalışan anneyim yazdıklarınızı okudum siz de benim gibi çelişkide kalmışsınız hep bi vicdan çekişmesi. Ben ilk oğlumda 7 aylıkken başlamak zorunda kaldım o Zaman'lar yeni evliyiz kredi borcu falan vardı mecburiyetten başladım ama o kadarcık bebeği bakıcıya bırakıp işe gitmek eziyetti sanki etimden et koparıyorlardı çok zordu aklıma gelince yine duygulandım şimdi sonra biz tayin dolayisiyla il değiştirdik Doğu'ya gittik ilk sene bakıcı yine ama ikinci sene artık arkamdan ağlamalar başlayınca dayanamadım 5 yıl memuriyet dolduranlar için bir sene ücretsiz izin hakkımı kullandım. İkinci bebeğim oldu doğum iznin bitsin yine ayrılıcam ücretsiz izne... Hani çok bi borcunuz falan yoksa çalışmak zorunda değilsen kesinlikle sen büyütmelisin bebeğini annen dahi olsa... İlerde vicdan azabı çekersin benim gibi

N

Ne kadar surermis canm bu gazlar sorabilirmsn
İlçeden il merkeze kalça usg için gitmiştik randevu olmadığı için öğleden sonraya sarkıttılar dönmek zorunda kaldık 1.30 da büyük oğlum kreşten dönüyordu çünkü öğlenden sonra aile hekiml. götürecem. Yeni tayin geldik özel yok burda hamgi dr iyi onu bile bişmiyorun

Selam herkese kızım yarın 1 aylık olacak. Kızım genelde her emmede uyuduğu için gazını çıkarmak çoğu zaman sıkıntı oluyo siz bebeğiniz uyuduğunda gazını nasıl çıkartıyorsunuz? Bir de emerken bazen birden ağlamaya başlıyor yine gazdan sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…