- 25 Ağustos 2014
- 751
- 1.569
- 53
Geçen gün düşündum. Bir zamanlar yeni evliyken yanında uyanınca mutlu olduğum adam bu mu nereye gitti o adam diyorum.annelik degil de anne dusuncesizce konuşup kafa utuleyen yardim edecegine surekli tavsiye edenler cok onlarla ugrasmak hatta gormek bile agir gekio de bence anlarsa
Allah var yardım eder de diliyle arı gibi sokar. Benim yaptıklarım gözükmez onunkiler kıymetli olur.Aynısını benim eşim de derdi ki ara ara halen der. Ben de evet ağır geliyor diyorum ama yalan değil ağır geliyor. Bunu dedim diye ben şimdi kötü anne mi oldum ya da çocuğumu sevmediğimden mi diyorum. Yiğitliği şey sürdürmiim diye niye yalan söyliim. Evet ağır geliyor ve sen bunu duymana rağmen beni eleştirceksen yardım etmiceksen babayım diye ortada boş boş dolanmıcan o Zaman. Senin yaptığın daha büyük bi kötülük bence
Ay şu an senin yerinde olmak için neler vermezdim yaa. Mis gibi evim demeyeli kaç ay oldu belki de yılOhh mis gibi temizlik yaptımm :) evin içi güneş dolu Ohh yaz geliyooor
Bi sebebi yok ama içim kıpır kıpırsanırım havadan
Yeğenimden biliyorum yürüteçe binen çocuk tam basmayı geç öğreniyor yürümesi de gecikiyor sonuçta parmak ucuyla itse gidiveriyorKızlar dün Dr yürüteç almadıysanız gerek yok dedi.
Annem sende bindin al bence ayakları kuvvetlenir diyor
Hemşire bir arkadaşım da kızı 2 ay büyük o da bindiriyor ve bana tavsiye etti
Ne yapsam bilemedim?
Ay şu an senin yerinde olmak için neler vermezdim yaa. Mis gibi evim demeyeli kaç ay oldu belki de yılinş ben de bigün kendimde o gücü bulursam yapsam inş temizliği çok seviyorum ama böyle dip köşe olması lazım artık ev evlikten çıktı
Hım Dr da öyle dedi o zaman hiç gerek yok almayaYeğenimden biliyorum yürüteçe binen çocuk tam basmayı geç öğreniyor yürümesi de gecikiyor sonuçta parmak ucuyla itse gidiveriyor
Bzm dr oğlanlara kesinlikle yasak dedi. Testislerde bi rahatsızlık yapıyomuş sonu ameliyat oluyo genelde dedi biz bunu istemiyoruz dedi aldıysan bile kullanma dedi cnm tabi kızlar için sormadım görüşünü. Bana bu yetti :)Kızlar dün Dr yürüteç almadıysanız gerek yok dedi.
Annem sende bindin al bence ayakları kuvvetlenir diyor
Hemşire bir arkadaşım da kızı 2 ay büyük o da bindiriyor ve bana tavsiye etti
Ne yapsam bilemedim?
Bir de annelik zor mu geliyor,sorumluluk ağır mı geliyor diyerek arada psikolojik baskı uyguluyor. Allahım bana mücadele gücü ve sabır versin.
[/QUOTE]Yaa ben ne güzel uyguluyordum geçen yürüyüşe çıktık asansörde üst kat komşummuş beni görünce çok ağlıyor demi dedi o hafta da uyku eğitimi veriyorum. Evet dedim bozuldum tabi. Hasta mı ya derdi hayır dedim bazı Bebek huysuzdur böyle ağlar dedi bana. Ama Nasıl bozuldum ki kızım öyle bi Bebek değildir aslında ben de çocuk bakıyorum da derdi hani siz bizim sesimizi duyuyor Muş'unuz hiç der gibi. Eve geldim bi güzel ağladım. Kadını ömrümde ilk kez gördüm ne hak buluyor kendinde beni eleştirmeyi. En çok bozulduğum kızıma laf atması benim bebeğim öyle huysuz değildir yani. Dedim kendim rahat edecek diye çocuğu rezil ettim. Kadının ya oğlu var biz de onun gürültüsünden duramıyoruz. Ergen mildir nedir bağırır hoplar zıplar anasına babasına bağırır. Ben ona laf ettim mi? Gerçi o kadın olduğunu bilemedim o an dumur oldum tabi. Anlasam derdim vala biz de senin oğlunun gürültüsünden duramıyoruz diye. Bunu benim evime gelen misafir bile diyor yani. Olayı eşime de anlattım akşam gelince bi posta da ona ağladım
pofuduk ayna cnm sen de bnm gibi teorik var uygulama yok :))
Yok. O zaten çok ağlıyor diyerek bana laf çarptı aklınca sen ağlatıyor demek istedi. O bakış o ses tonu aynen böyle diyodu yani[/QUOTE]Cnm bnm oğlum huysuz. Seninki de olabilirdi ama öyle söyleme hakkı yok dengesiz... Sen rahat ol bebek bu ağlar da eder de yani kimseyi ilgilendirmez. Bnm komşum kv. O da oğluş ağlayınca ne oldu diye geliyo. Sankş bebekler hiç ağlamaz da ağlayınca şok geçiriyo. Halbuki oğlum genelde ağlar..
Bzm dr oğlanlara kesinlikle yasak dedi. Testislerde bi rahatsızlık yapıyomuş sonu ameliyat oluyo genelde dedi biz bunu istemiyoruz dedi aldıysan bile kullanma dedi cnm tabi kızlar için sormadım görüşünü. Bana bu yetti :)
Kızlar yaa bebişler gündüz kaç saatte bir yatıyo genelde. Bi de 40 dk uyuyunca da, 2 saat uyuyunca da aynı süre mi uyanık kalıyo. Bnm oğlum çok uyuduysa ilk uykusunu 2. uykusu da çabuk geliyo açılamıyo mu ne anlamadım?? Bi de uyku uykunun mayasıdır derler??
Bebek telsİzi kullanan ya da almayı düşünen var mı acaba?? Öneri bekliyorm kızlar
annelik degil de anne dusuncesizce konuşup kafa utuleyen yardim edecegine surekli tavsiye edenler cok onlarla ugrasmak hatta gormek bile agir gekio de bence anlarsa
Evet cnm bn de duydum öyle şeyler o yüzden tavsiye istedim sanırım karıştırmayan falan varmış özellikleri hakkında bilgim yok. Evimiz küçük gerek kalmaz diye düşünmüştüm hamileyken bi tek onu araştırmadım ama mutfaktayken falan devamlı çeşme kapatıp ses dinliyorm paranoyak oldum :)) bi de yaza doğru oda ayırmayı düşünüyoruz duymayabilirim :/Canım ben almadım kızım ıh dese duyuyorum:)
Arkadaşımın yaşadığı bir olayı anlatayım;
Arkadaşım telsiz kullanmış. alt kat yan komşusu da kullanıyormuş bir gün evde bebeğiyle tek başınayken birden evin içinde bi adam sesi duymaya başlamış. Dikkatli dinleyince de sesin telsizden geldiğini anlamış. O komşusuyla arkadaşımın telsiz frekansları karışmış. O evde o an ne konuşulduysa arkadaşım duymuş sonrada zaten kullanmamaya başlamış
Can'ım gündüzleri çok uyumasına izin verme o Zaman geceleri tamamlar daha uzun uyurBu bebeklerin niye bi dengesi yok yahu dün gündüz iki kere kırkar dakika uyudu bugün de iki kere uyudu ikisi de iki saatten fazlane olurki her gün aynı olsalar sürekli huy değiştirmeseler çok mu şey istiyorum ben
O tehdit bizde de var, ben bişi yapmasam hemen ben de senin memlekete gitmem der. Sanki böyle bişi demeye Hakkı varmış gibi. Yeri geldi mi benim anam babam der sanki ben yoldan bulundum. Seninki ana baba da benimki taştan mıValla benim annem de dediklerimi yapıyor görunüyor. Ama birşey icin uyarsam öyle yapma böyle yap desem hemen bozuluyor bir sürü sayıyor bana. Biz hiç ćocuk büýütmedik mi ne kadar pimpiriklisin herşeyi takıyorsun... daha uzarsa da bak çocuğuna istediğin gibi beni gönder memlekete diyor. Eşim de eğer o bize destek olmaz da giderse bizi ve çocuğu memlekete götürmem göremezler diyor. Bana ne yap et iyi geçin diyor eşim. Zor yani insanın kendi annesi bile olsa ćoçuk yetiştirmede anlaşamayabiliyor.
Bizimki de eder canı isterse benim durumumun önemi olmaz. Yapamıyorum deyince de hani senden yardım bekliyorum demeye getiriyorum cevap hazır tek çocuk büyüten sen değilsin benim böyle bi iddiam yok zatenAllah var yardım eder de diliyle arı gibi sokar. Benim yaptıklarım gözükmez onunkiler kıymetli olur.
Benim kızım bugün 6ayını doldurdu artık 3saat ayakta kalabilirler ben de ona göre uyutmaya çalışıyorum.Kızlar yaa bebişler gündüz kaç saatte bir yatıyo genelde. Bi de 40 dk uyuyunca da, 2 saat uyuyunca da aynı süre mi uyanık kalıyo. Bnm oğlum çok uyuduysa ilk uykusunu 2. uykusu da çabuk geliyo açılamıyo mu ne anlamadım?? Bi de uyku uykunun mayasıdır derler??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?