2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bu
rda 6. Ayı doldurması yazıyor ama topikte çoğu kişi 6. Ay başında başladı galiba ek gidaya

En çok koyan banada bu elestiriler yeni anneyim ben 10 tane dogurnadimki bileyim on tane doguran da sanki dogruyu bilirmis gibi[/QUOTE]
Annesin katlanacaksın,tabii zor olacak diyorlar ya sinir oluyorum. Sanki bunu ben bilmiyorum ya da yapmıyorum. Elbette zor ama biz de insanız moral destek vermek yerine böyle diyorlar. Zor ama iyi baş ediyorsun, zor ama yarın öbür gün bir anne deyince hepsini unutacaksın v.s. gibi sözler neden söylemezler.

Benim kızım bugün 6ayını doldurdu artık 3saat ayakta kalabilirler ben de ona göre uyutmaya çalışıyorum.

Canim sn de saatli mi uyutuyosun? Bn de uyku egitimi verdim ama bu ara bi annemlere gittik geldik yine duzen kacti. Normalde uyandiktan 2 saat sonra uyutuyodum ama simdi uyutamiyorum.. Once omzumda sakinlestirip yatagina koyuyodum ama artik o kadar zor sakinlesiyo ki son iki gundur iyice kucagima alisti. Esim de ne anladim bu sefeer de kucaginda uyutuyo gibi oluyosun diyo onceden odaya girdigimizde 2-3 dk da sakinlesek cocuk 20-25 dk da sakinlesmiyo, kolum sirtim kopuyo sn nasil uyutuyosun ve saatlerini nasil ayarliyosun yazabilir misin?

Bizimki de eder canı isterse benim durumumun önemi olmaz. Yapamıyorum deyince de hani senden yardım bekliyorum demeye getiriyorum cevap hazır tek çocuk büyüten sen değilsin benim böyle bi iddiam yok zaten
He yaa tek çocuk büyüten sen değilsin, gece uyumayan ,beslenmek istemeyen tek seninki değil, diger arkadaşlarımın da cocukları var onlar sadece çocuğu severler, ben de mi öyle olayım ... uzar gider...

Valla aynen öyle Can'ım insan kafasına göre yetiştiremiyomuş annem bi yandan bişeyler söylüyo eşim bi yandan bugün bi baktım kızın ağzına helva vermeye hazırlanıyo hayır diyorum niye diyo sonrasında da bi bozuldu gibi oldu sinir oldum eşim desen hemen biz sanki böyle mi büyüdük deyip saçma n'oluyo yaptıklarımı diyorum herkes desin de sen deme cahil cahil konuşma

Bunu bi tek kv soyluyo bana.. Onunda kizi yok bn ona bagladim artik.. Benim annem benden cok depresyonda 'sn nasil dahaniyosun, hasta olcaksin, uyku yok dinlenme yok' diye sabah aksam dua ediyo kadin bana.. Ama kv 'hayir huysuz diyemezsin dedirtmem torunuma' diyo sanki bn pek hevesliyim kendi dogurdugum cocuguma huysuz demeye.. Her goren bi yeri mi agriyo boyle aglanir mi diyo ama kvye gore cok normal. Her bebek boyleymis ve bana zor gelmis annelik artik hic takmiyorum, huysuz falan da demiyorum.. Ay cok iyiyiz soyle boyle diip kapatiyorum telefonu

Annesin katlanacaksın,tabii zor olacak diyorlar ya sinir oluyorum. Sanki bunu ben bilmiyorum ya da yapmıyorum. Elbette zor ama biz de insanız moral destek vermek yerine böyle diyorlar. Zor ama iyi baş ediyorsun, zor ama yarın öbür gün bir anne deyince hepsini unutacaksın v.s. gibi sözler neden söylemezler.
Alıntı yapamamışım. carnat

Son düzenleme:
Erkekler neyse de anne olmuş bu kadınları anlayamıyorum. Aynı yollardan siz de geçtiniz ćok mu zor bir moral vermek bir destek olmak.

En çok koyan banada bu elestiriler yeni anneyim ben 10 tane dogurnadimki bileyim on tane doguran da sanki dogruyu bilirmis gibi
Millette akıl çok şöyle yap böyle yap. Bunu dicene ben bi iki saat geleyim işini gör diyen yok ama[/QUOTE]
Doğru söze ne denir. Misal görümcem var. Çocuğu yok ama tüm arkadaşlarının ćocukları var. Bebek ćocuk konusunda bebim bilmediklerimi bile biliyor. 3 haftada bir zor gelir 1-2 saat sever gider. Hafta içi yogun ama hafta sonu gelse 2-3 saat ben tutayım bebegı de siz bir rahat kahvaltı edin ya da işınize bakın dese ne olur. Nerdee...

Benim kV de bana söylenir. Sağolsun eşim her gece olmasa bile çocuğa mama yapılacaksa ve kız da ağlıyorsa sakinleştirmeye çalışır bende mama yaparım bana yardımcı olmaya çalışır. Kv ye laf arasında söylemiştim ben sabahlara kadar yatakta ayağımda sallardım babanda hiç yardımcı olmazdı der

Bunu hiç anlamıyorum babası öyle diye oğluda mı öyle olacak. Evlendiğimizden beri bide ilk zamanlar çalışıyordum eşim ev işlerinde de yardım eder benden güzel yemek yapar yine kV buna bozulmuştu bekarken yapmazdı diye biraz kıskançlık sezmiştim aslında gurur duyması gerekiyor

Erkekler neyse de anne olmuş bu kadınları anlayamıyorum. Aynı yollardan siz de geçtiniz ćok mu zor bir moral vermek bir destek olmak.

Evlenmeden önce bana akıl verirdi kv erkekler hakkında konusurduk zaten çok ve boş konuşmayı sever.Evlenince değişti konuşmalar hele eşim le Ç.kale ye yerlesince laf sokmalar elestriler arttı yaniii demem o ki kadının elinden oğlunu kademe kademe aldim haliyle bozuluyor şimdi torun verdim kiymetli oldum yinede huylu huyundan vazgecmez devam lafları siralamaya :)

Sende KV yanında aglayinca deki ben bebekken çok usluymusum aglamazmisim kesin babaya çekti huysuzlugu bak nasil zoruna gider

Kızım uykuya zor dalıyor direniyor resmen ben de zor Dalarım hemen uyuyamam kV ye bana çekmiş dedim aa amcası da zor uyur dedi annesine çekemez kızım
Diğer bir olayda bir ara kızım hep sol elini uzatıyordu kızkardeşime çekmiş dedim kV bu seferde babannende (eşimin babannesini kastediyor) solak diyo hemen kızım teyzesinede çekemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…