Canım ben hamileyken başladı kv inşallah oğluma benzer diye sinir olmuştum benim neyim var dedim çok sinirlenmistim hemen yanlış anliyon diyo benim oğlum birtane diyo yine istedikleri oldu ama cnim onlara benziyorBenim kV göre de kızımın her şeyi her hareketi huyu suyu falan ya babası ya amcalarıbana ya da anneme babama kız kardeşime benzeyemez
Can
Canım ben hamileyken başladı kv inşallah oğluma benzer diye sinir olmuştum benim neyim var dedim çok sinirlenmistim hemen yanlış anliyon diyo benim oğlum birtane diyo yine istedikleri oldu ama cnim onlara benziyor
Allah kolaylık versin vala gecenin bi vaktiBugün geceden korkuyorum zaten Can'ım bakalım nolcak bazen gece yarısı kalkıp resmen oyun istiyo
Annesin katlanacaksın,tabii zor olacak diyorlar ya sinir oluyorum. Sanki bunu ben bilmiyorum ya da yapmıyorum. Elbette zor ama biz de insanız moral destek vermek yerine böyle diyorlar. Zor ama iyi baş ediyorsun, zor ama yarın öbür gün bir anne deyince hepsini unutacaksın v.s. gibi sözler neden söylemezler.[/QUOTE]En çok koyan banada bu elestiriler yeni anneyim ben 10 tane dogurnadimki bileyim on tane doguran da sanki dogruyu bilirmis gibi
canim weewell kullaaniyorum ben memnunum istersen modelini link atayim:)Bebek telsİzi kullanan ya da almayı düşünen var mı acaba?? Öneri bekliyorm kızlar
Ben bu düzene yeni geçtim daha doğrusu geçmeye çalışıyoruz. Saatli dediğim illa 9da yatar 10da yatar gibi değil de sabah uyandığı saatten 3saat sonra yatırmaya çalışıyorum daha düzen tam oturmadığı için zaten 3saat dayanmıyor 2buçykta esnemeye gözlerini ovuşturmaya başlıyor. Tabi çok geldiği için hemen sızıyor. Tam 40dk sonra uyanır uğraşırım nisa yatırmak için çoğunlukla yatar tam olarak en az 1buçuk saat olunca bazen 2 de oluyor kaldırıyorum. Uyandıktan 3saat sonra vida yatırıyorum ama dediğim gibi bu düzene yeni geçtiğimiz için üç saati pek bulmuyor 2buçukta uyumak istiyor. Ben de uyku eğitimi verdim sözde ama gündüzde o kadar ısrarcı olamadım çok ağladığı için. Biraz kucakta sersemletip yatırıyorum çoğunlukla ağlar bide al bide koy öyle uyutmaya çalışırım. Bu kadar uzama sebebi eğitimi yarım bıraktığım için. Akşam için bozmadım hiç eğitimi ve emzirip yatırıyım beşiğe sağa sola döne döne ağzında emzik bazen ağlar falan uyur öyle. Kısa sürme sebebi işte çok ayakta kalıyor ya artık iyice yoruluyor. Ama eğitimin kötü tarafı bizde şu oldu sallanmayı bıraktık ama bu sefer emziğe düştü gece falan düşse ağlıyor git kalk ver deli oluyom yaaCanim sn de saatli mi uyutuyosun? Bn de uyku egitimi verdim ama bu ara bi annemlere gittik geldik yine duzen kacti. Normalde uyandiktan 2 saat sonra uyutuyodum ama simdi uyutamiyorum.. Once omzumda sakinlestirip yatagina koyuyodum ama artik o kadar zor sakinlesiyo ki son iki gundur iyice kucagima alisti. Esim de ne anladim bu sefeer de kucaginda uyutuyo gibi oluyosun diyoonceden odaya girdigimizde 2-3 dk da sakinlesek cocuk 20-25 dk da sakinlesmiyo, kolum sirtim kopuyo sn nasil uyutuyosun ve saatlerini nasil ayarliyosun yazabilir misin?
Bide eğitim verilen Bebek'te ara ara geri dönüş olurmuş bizi deniyorlar sanırım önemli olan sen Nasıl bi eğitim verdiysen hiç bozmadan aynen devam etmek daha dirençli olabiliyorlar ama öncekine göre çabuk pes ediyorlarCanim sn de saatli mi uyutuyosun? Bn de uyku egitimi verdim ama bu ara bi annemlere gittik geldik yine duzen kacti. Normalde uyandiktan 2 saat sonra uyutuyodum ama simdi uyutamiyorum.. Once omzumda sakinlestirip yatagina koyuyodum ama artik o kadar zor sakinlesiyo ki son iki gundur iyice kucagima alisti. Esim de ne anladim bu sefeer de kucaginda uyutuyo gibi oluyosun diyoonceden odaya girdigimizde 2-3 dk da sakinlesek cocuk 20-25 dk da sakinlesmiyo, kolum sirtim kopuyo sn nasil uyutuyosun ve saatlerini nasil ayarliyosun yazabilir misin?
Aynennnnn bilmem kim yastığı alır gidermiş de hatta bilmem kim anasının evine uyumaya gidermiş de ben evde yatıyorum daha ne istiyonHe yaa tek çocuk büyüten sen değilsin, gece uyumayan ,beslenmek istemeyen tek seninki değil, diger arkadaşlarımın da cocukları var onlar sadece çocuğu severler, ben de mi öyle olayım ... uzar gider...
bizim uyku rutinimizin bi parcasi emzik. onu vermessek nasil uykuya dalar bilmiyorum ama inan hic vermek istemiyorum. acaba bu yontemle artik istememesini saglayabilir miyiz? benim de su an hic gucum yok bisi denemeye zaten disten mizmiz bi de bu radikal karar onu nasil etkiler bilmiyorum. herkes bu kadar buyutme diyo ama ben dert ettim resmen, nefret etmekten alıkoyamıyorum kendimi. bi tane emzikli resmi yok mesela.Emziğin başına önce bi kesik atın 3gün sonra çarpı işareti olacak şekilde bi kesik daha. 3gün arayla üste ve alta bi kesik. Daha sonra ortada kalan parçaları da kesince emziğin ortası boş kalacak böyle bıraktırabilirsiniz diyor. Kitapta yerini bulamadım yoksa fotosunu koyacaktım bulursam koyarım gene. Ben de denemedim benim kızım da geceleri emzik düştükçe uyanıyor çığlık çığlığa. Kendimi hazır hissedebilirsin o Zaman başlıcam inş
İns gelsede rahatlasa hep mizmız ağlıyorBüyük ihtimal diş geliyor.
Babasına benzemesine razıyım ama kv gorumcemlere benzemesini istemiyorum kucaklarina almalarını bile istemiyorum beni sevmiyorlar şimdi cocugumu seviyorlar ne zaman gitsek öpe öpe çocuğun daha çok salyasi akıyor ben öpmeye kiyamazken onlar şapur şupur opuyorlar bide çok bilmiş konuşmaları yokmu ek gıdaya başladık bir hafta oldu hani biz hiç görmedik diyor yediğini ben öğlen yaptım dedim onun yediği nolacak dedim 3 4 kaşık veriyorum adı üstünde ek gıda dedim sesini kesti sonra gorumcemler bu çocuk ne zaman yürüteçe binecek diyorlar daha erken dedim bende 7 8 demişti Dr dedim hatta onermiyormus dedim ney diyor zaten 8 9 ayda emeklemeye başlar cocuk diyor sen dr.ne bakıyorsun diyor cildirtiyorlar beni ya o benim çocuğum ben onun için daha iyisini bilirim ya hafta sonu görmeye bile tahammülüm yok çok yaptılar banaBenim kız da doğduğunda babasının kopyasıydı bana hiç benzemiyor bunun kabul ediyorum ama son günlerde gören kardeşime benzetme ye başladı
Neden emziği biraktirmak istiyorsunuz şuan yarı kurtaricim benim uyuyacagi zaman veriyorum çok miymiz oluyor dalinca kendi atıyor zatenbizim uyku rutinimizin bi parcasi emzik. onu vermessek nasil uykuya dalar bilmiyorum ama inan hic vermek istemiyorum. acaba bu yontemle artik istememesini saglayabilir miyiz? benim de su an hic gucum yok bisi denemeye zaten disten mizmiz bi de bu radikal karar onu nasil etkiler bilmiyorum. herkes bu kadar buyutme diyo ama ben dert ettim resmen, nefret etmekten alıkoyamıyorum kendimi. bi tane emzikli resmi yok mesela.
Benimki de Dr ne bilirmiş der kendisi Profosör ya..Babasına benzemesine razıyım ama kv gorumcemlere benzemesini istemiyorum kucaklarina almalarını bile istemiyorum beni sevmiyorlar şimdi cocugumu seviyorlar ne zaman gitsek öpe öpe çocuğun daha çok salyasi akıyor ben öpmeye kiyamazken onlar şapur şupur opuyorlar bide çok bilmiş konuşmaları yokmu ek gıdaya başladık bir hafta oldu hani biz hiç görmedik diyor yediğini ben öğlen yaptım dedim onun yediği nolacak dedim 3 4 kaşık veriyorum adı üstünde ek gıda dedim sesini kesti sonra gorumcemler bu çocuk ne zaman yürüteçe binecek diyorlar daha erken dedim bende 7 8 demişti Dr dedim hatta onermiyormus dedim ney diyor zaten 8 9 ayda emeklemeye başlar cocuk diyor sen dr.ne bakıyorsun diyor cildirtiyorlar beni ya o benim çocuğum ben onun için daha iyisini bilirim ya hafta sonu görmeye bile tahammülüm yok çok yaptılar bana
benim onyargim yuzunden aslinda . ben cok emmisim kucukken ve dislerim hic duzgun olmadi. ortodonti tedavisine ragmen geri donus oldu. ben hep ona bagladim. aslinda bizimki de cok emmiyor. sadece uyku zamani ve dalinca atiyor sizin kuzucuk gibi ama onceden daha cabuk daliyordu simdi hem uzun suruyor dalmasi hem de bazen atmiyor. zamanla enzikle gecirdigi sure uzuyor gibi geliyor ve tedirgin oluyorum. hic istemesin istiyorum. benim inadima da her yerde bebelerin agzinda emzik, reklamlar diziler komsular.. ama ben yediremiyorum bu kadar nefret ettiğim bir seye muhtac olmayi. bazen cok buyuttugumu fark ediyorum. haline sukret diyorum sagligi onemli diyorum ama arada yine basa donuyorrum. sanirim benim gecmis tecrubemden dolayi benim icin ekstra bir durum. anlatmasi zorNe
Neden emziği biraktirmak istiyorsunuz şuan yarı kurtaricim benim uyuyacagi zaman veriyorum çok miymiz oluyor dalinca kendi atıyor zaten
Allah kolaylık versin o zaman...Bıraksam olmayacak ki. Kp çağırıp olanları bir bir anlattım. Bana kalktı ne çağırdın, onu mu dinleyeceğim. dedi bana ya. Ama gene anne baba hatası. Adam evlenene kadar hayatında hiçbir şey alamamış ödememiş. Faturalar ödenmeyecek, kesecekler sonra gene ben uğraşacağım. Alışveriş söylersem, unutmazsa 1-2 şey alır. Ekmek almayı alışverişten sayıyor adam. Yok ondan bu saatten sonra bir halt olmaz. Ya peynir bitti dedim, almadan gelmiş. Sabah kalktı, kahvaltı dedi. Peynir yok ki ne hazırlayayım dedim, sabahın köründe gitti aldı geldi de kahvaltı ettik.
Bazen son zamanlarda bazı olay ve zamanları unutuyorum. Beyin adamı komple silmek için uğraşıyor. Bindik bir alamaete gidiyorum kıyamete... Allaha havale ettim
Benim de icim curudu hep puslu :-/Ohh mis gibi temizlik yaptımm :) evin içi güneş dolu Ohh yaz geliyooor
Bi sebebi yok ama içim kıpır kıpırsanırım havadan
Ne
Neden emziği biraktirmak istiyorsunuz şuan yarı kurtaricim benim uyuyacagi zaman veriyorum çok miymiz oluyor dalinca kendi atıyor zaten
Canım onlar daha iyi bilirler yeni doğduğunda gelirlerdi uyuyan cocugu kucağına alirlardi yüzüne dokunurlardi cildirirdim eşime söyledim bak sen söyle ellemesinler daha bebek dedim artık eşim dedi mikrop kapar diye bu çocuk niye hep uyuyor her geldiğimizde uyuyor oluyor diyorlardı bende adı üstünde o bebek emecek uyuyacak derdim bebekken kucaklarindan indirmezlerdi şimdi büyüdü kg aldı maşallah 5 10 dk alıyorlar kucağa kolları agriyormus hepsinin kucağa alistirmışsınız diyorlar bende napsaydim aglayinca mecbur alıyorum diyorum sinir oluyorum kucağa alistirmışsınız dediklerinde oraya gittigimizde eşimde alın çocuğu da biraz dinlensin fulya diyor çok yoruluyor hiç durmuyor diyo gorumcelere kızıyor özledik diyorsunuz kucaginiza almiyorsunuz dediginde kollarimiz agridi kucaga alistirmışsiniz diyolar...kv oğlum sen 2 yaşına kadar ağladın ben ne çektim diyor bide çalışmıyorum diye işinin adı ne diyor sakayla karisik kendi çocuklarına hiç kiyamiyor canım banada böyle deyince çok canım sıkılıyor aman anlat anlat bitmez canım allaha haval ettim benBenimki de Dr ne bilirmiş der kendisi Profosör ya..
Daha küçücükken şapur şupur öperdi eşim kızdı sonra.
yatağına yatırıyorum oyuncaklarıyla oyalanıyor kızım ağlamadıkça almam. Aman kucağa alıştırma der geldiği zaman 1 dk bırakmaz emzirmeye zor verir. Uykusu gelir hemen ayağına alır. Belki ben öyle uyutmuyorum nerden biliyor? Bi keresinde mamasını ben yedireyim dedi tamam dedim baktım hem içiriyor hem de kucağında sallıyor boğazına kaçırdı. Mama böyle içirilmez dedim. Bi daha da içirsin diye vermedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?