gün zahide deydi sanırım doktor o üzümü anlatıydı hamileler ve emziren anneler için bir çalışma yok o yüzden kullanmamalı dediBende bende çok kg aldım süt olsun diye habire yedim şimdide nasıl verecem bilmiyorum ya goji berry üzümü diye bişe varmış emziren anneler kullanabilirmi acaba ya
Hem emzirip hem de yemeyen anneler kilo veriyorum sanırımCani
Canım evlendigimde 60kg 2 sene sonra çocuk istedik bende boşverdim hiç dikkat etmedim 70kg ile hamile kaldım doğum yaptığımda 80kg dum doğum yaptım 74 düştüm şimdi 6 ayda 80 oldum 9 aylık hamilelik kilomdayim...kim demişse yalan söylemiş emziren anneler kg verir diye
Cani
Canım evlendigimde 60kg 2 sene sonra çocuk istedik bende boşverdim hiç dikkat etmedim 70kg ile hamile kaldım doğum yaptığımda 80kg dum doğum yaptım 74 düştüm şimdi 6 ayda 80 oldum 9 aylık hamilelik kilomdayim...kim demişse yalan söylemiş emziren anneler kg verir diye
Aynen canım gün geçtikçe bağımlılığı artıyor kızımın da ve artık attığı an uyanıyor ağlıyor istiyor. Ben de çok emmisim ama çok şükür dislerim iyi o biraz da genetik oluyor. Diş için değil benim istediğim artık onsuz uyumaz oldu uyku arkadaşını da pek benimseyemedi sanırımbenim onyargim yuzunden aslinda . ben cok emmisim kucukken ve dislerim hic duzgun olmadi. ortodonti tedavisine ragmen geri donus oldu. ben hep ona bagladim. aslinda bizimki de cok emmiyor. sadece uyku zamani ve dalinca atiyor sizin kuzucuk gibi ama onceden daha cabuk daliyordu simdi hem uzun suruyor dalmasi hem de bazen atmiyor. zamanla enzikle gecirdigi sure uzuyor gibi geliyor ve tedirgin oluyorum. hic istemesin istiyorum. benim inadima da her yerde bebelerin agzinda emzik, reklamlar diziler komsular.. ama ben yediremiyorum bu kadar nefret ettiğim bir seye muhtac olmayi. bazen cok buyuttugumu fark ediyorum. haline sukret diyorum sagligi onemli diyorum ama arada yine basa donuyorrum. sanirim benim gecmis tecrubemden dolayi benim icin ekstra bir durum. anlatmasi zor
Kızlar okumaktan Yoruldum daha bitiremedim biraktim, ne ara yazıyorsunuz bu kadar, çocukla . iyi geceler herkese
bende yataga uzandim sag ayagimla ayagimi hissetmiyorum ama hala salliyorum besiginiBen o uyurken başını bekliyorum o zaman genelde
Ben de istiyorum ama erken diye düşünüyorum bide gene çok aglicak yaa vala çekecek halim yok. Gece mesela uyanıyor bi ağlıyor ama dovdum falan sanarsiniz gidiyorum emzik düşmüş alıyor hemen himmm himm diyor dönüyor sırtını uyuyor bida. Ay ben de buna sinir oluyorum uykunvar madem onsuz da uyuyabilirsin demi. Ben eğitim verirken elimde olmadan buna alıştı önceden de alırdı ama bu kadar düşkün değildicanim cok haklisin. kimisi de bebisi emsin istiyor bebe reddediyor. bizde de tersi. seninki de cok hakli bir neden. nasil yapmali birakmali biraz beklemeli mi, iyice alismadan kesmeli mi pofuduk aynanin soyledigi yontemle. ben bi de simdi emzigi cekersem parmagina alisir mi diye de düşünüyorum. sonucta bisii emmek isteyebilir
Sanirsam kalk git lan o zaman gibi bi cevap alir o zaman...
Mümkün olduğunca yalnızken yapmaya çalış mahremiyet duygusu böyle böyle gelişecek çünkü. Bi yerde okumuştum çocuklarınıza öğretin diyor anne baba ve doktor görebilir benim vucudumu sadece diye. Tabii bakıcı ya da bakab kimse o da başka kimse değil amaBu kvlerin hepsi aynı. Okudukça kendimnkine sinir oldum iyice. Çünkü tüm söylenenleri yaşadım bn de... Bi de yüz bulup her akşam geliyolar bu aralar fitil oluyorm her akşam bebek sevecekler. Oturtuyolar kucaklarında çocuk kucakçı durmuyo aç mı bu aç mı bu, uyku ağlaması bu vs. O zaman defol git uyutayım. Zaten bütün gün yalnızım oğlumla kalabalık olunca düzeni kaçıyo uykusu değişiyo sıçrıyo falan bi de uyutma şekline kadar karışmaya çalışıyolar nefret ediyorm. Eşime dedim bu akşam "fazla samimiyet tez ayrılık getirir" diye. En zor günlerimde kimsenin faydası olmadı şimdi de köstek olacaklar. Yok öyle bi dünya. Terslememek için kendimi zor tutuyorm. Kadın kendi oğluymuş gibi davranıyo. Devamlı gözü çocuğun pipisinde. Nefret ederm böyle şeylerden. Altını açıyorm elini tutuyo çocuğun (nedense?) gözü pipi incelemesinde. Uzun zmndır açmıyodum yanında bu akşam kaka yapmış oğlum dedimki değiştircm birazdan belki gider hemen diye. Mutfağa gittim ama gözüm kulağım salonda bi baktım çocuğun altını açacak sessiz sessiz!! Bn dr hemen seslendim bn değiştircm birazdan üstünü de diye tamam dedi. Anlayamıyorm bu ne merak. Çocuk yeni doğmuştu hiç bi faydası yoktu kadının dedi ki" bn hiç değiştirmedim ben yapayım" ben mi yanlış düşünüyorm acaba abartıyo mutum sizce bu neden böyle söylenir ki?? Değiştirmek zorunda mısın?? Neyse bıraktım değiştirsin diye. Unutmuş nasıl değiştirildiğini beceremedi yani.. Sizinkilerde de var mı böyle merak?? Başta hata yaptım ama mecburdum milletin yanında açmaya şimdi de gidemiyorm öteki odaya altını değiştirirken. Mümkün oldukça kimse varken açmıyorm zaten. Çünkü bunlar çocuk büyüdükçe pipisiyle ilgili şaka da yaparlar
galiba bunu doktora danismak lazim. ben de avent aldim ama kullandigimiz 0 3 ay. 6 ay olani mi alsam? ya cok buyutuyorun ben bu konu da benim takintim yoksa emzigi masallah kimse dusman gibi görmüyor hatta aksine anneme sorsan iyiki varlar:)loveatsecondsight . Ben. De emzik biraktimayi denedim ama tek yolu omzumda uyutmak bu da beni yordu. Bazen de ise yaramadi.zaten bizimki emzikle dislerini kasiyor kenarlariyla.
Ben vermesem kv veriyor istiyor ki hep emzik emsin elini emmemesi icin.sen disleri soyledin simdi daha cok kafama takilcak.damakli mi kullanmak lazim acaba.ben soothie kullaniyorum
ayyy aynen aynen. yaygara kopuyor emzigim nerde diye. üzülüyorum ya. bu bebekler uykuyu illa bir seyle bagdastirmak zorunda mi acaba? sallamak pispislamak ya da emmek. tek basina uyumuyor mu bunlar? imkansizi mi istiyoruz neBen de istiyorum ama erken diye düşünüyorum bide gene çok aglicak yaa vala çekecek halim yok. Gece mesela uyanıyor bi ağlıyor ama dovdum falan sanarsiniz gidiyorum emzik düşmüş alıyor hemen himmm himm diyor dönüyor sırtını uyuyor bida. Ay ben de buna sinir oluyorum uykunvar madem onsuz da uyuyabilirsin demi. Ben eğitim verirken elimde olmadan buna alıştı önceden de alırdı ama bu kadar düşkün değildi
Etkili oluyor doğru sma onun da ayarı kaçabiliyor ya.Ya emzik kendi kendine uyumasinda etkili oluyo sanirim.. Benimki emzik almadi o yuzden cok zor uyuyo.. Kucakta sersemletmenin de ayari kacti bende.. Bikac gun sil bastan denicem bakalim.
Bizim normal kalkış saatimiz o. Bugün 7de kalktı mesela acayip sevindim sanki öğlen olmuş gibi geldiGünaydın kizlar bebislerimiz le güzel bir hafta geciririz inş ben oglusumla beraber yatıyorum eşim şehir dışında çalıştığı için 6 30 anam kalktı ses çıkarıp uyandırmaya çalışıyor yüzüme dokunuyor çok hoşuma gitti valla biraz daha yatsa iyi olurdu ama yatmadi geri
Can'ım çoğumuzun bebeği 6ayı bitirmek üzere onun da etkisi var. Benimki de öyle bide bunu 3ay bitiminde yapmıştı.Benim kızım da gündüz uykuları düzenliyken artık daha az uyumaya başladı kendi kendine oyalanıyor uyutmaya çalışınca ağlıyor
Bebeği uyuttuktan sonra yaklaşık 30 dakika sonra derin uykuya geçemezse uyanıyor. O zaman ne yapıyorsun?Aynı bnm oğlum cnm biz de sallamayı bıraktık uyanıkken emziği tutmuyo bn de vermiyorum zaten öyle alıştı uyku zamanı veriyorm dediğim gibi düşünce ağlıyo ya da ilgi çekmek için atıyo ağlıyo geri istiyo. Ama emzik olmasa da uyumaz. Zatn eğitim verdim ama öyle yanından çıkamıyorm başında bekliyorm nasıl becercem onu bilemedim böyle de ben uyku arkadaşı gibi oldum ama sallamaktan iyidir. Çoğu zaman derin uykuya geçemiyo gündüz. Emzikle geçirmeye çalışıyorm. Aynı şekilde uyku arkadaşını da kavrayamadı daha ne olduğunu. Yataktan çıkarmıyorm hiç ama yatarken oynuyo kızıyo uykusu açılıyo. Bn de biraz uzağına koyuyorm oynamasın ama gözü alışsın diye. Bazen uyku arkadaşını pışpışlıyorm :)
Cnm kendi kendine oyalanıyosa çok da zorlama bence :)
@phenyl bebişin çok tatlı maşallah:))
Bu arada kızlar diş için taze soğan gerçekten çok işe yaradı bizde tavsiye ediyorm
Yok Can'ım dedim ya benimkinin yüz ifadesinden anlardın ne demek istiyor. Ay çok bozuldum ama demesine değil kızım gerçekten mızmız değildir öyle tanımasına sinir oldum. Ay şimdiden kargaya yavrusu şahin hesabına düştüm sanırsampofuduk ayna canim benim yan komsu bir gun bana susturma teknigi soylemeye gelmisti.o siiralar cok agliyordu.kotu niyetli oldunu ya da raahatsiz oldunu dusunmedim.tabii senin komsuyu sen daha iyi tanirsin.bosver ne derlerse desinler.bebek bu aglicak tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?