- 25 Ağustos 2014
- 751
- 1.569
- 53
Ben de öyle. Uyurken bekliyorum o zaman yazıyorum.Ben o uyurken başını bekliyorum o zaman genelde
canim corba demis ama pureyle baslamayi tavsiye ediyor cogu doktor. hic arastirdin mi bilmiyorum. biz de 4. gunumuzdeyiz:) tabii hala tatma asamasindayizKızlar bugün 6ay aşımıza gittik. Kilomuz ve boyumuz çok iyi çıktı maşaallahek gıdaya geçtin mi dedi hemşire çok az dedim artık düzenli başla damak tadı bu aydan sonra oluşmaya başlar sonra alışamaz dedi. Özellikle sebze çorbası ve yoğurt dedi. Kan damlası ve d vit için kesin kullan ihmal etme dedi. 9aylık olunca kan testi yapılacakmış değerlerine bakılıyomuş sınavın o Zaman dedi bana. Aşıda ağladı baya babası durdu başda allahtan. Calpol ver 6saat arayana dedi husuzrsuz olabilirmiş. Ki oldu da eve gelince de başı uyandı, bidaki kontrol 9aylık oluncaymış ek gıda için ısrarla başla artık dedi düzenli olarak her gün yoğurt ve çorba ver dedi. He bide dişlere baktı daha yok ama yoğurt sağlıklı gelenisine yardımcı olur dedi. Bizden haberler bu kadar.
Hah işte bendeki durum. Bunu bir anlatamadım eşime. Benimki de iştahsız geceye kadar doğru dürüst beslenmiyor. Gündüz 4-4.5 saat oluyor hsla beslenmek istemiyor. Ancak uyutacağım ve uykuya hafif dalacak o zaman mamasını sütünü neyse onu içecek. Böyle böyle beslenme araları açılıyor. Bir öğünde 110-140 cc arası icıyor ve bunu bazen taksit taksit uyutana kadar 3-4 seferde içiyor. Beslemek ićiñ uyutmaya çalışmaktan yoruldum. Zaten gündüzleri artık 1 kez veya hiç emmiyor. Gece de derin uykudan uyanmazsa emiyor. Ek besine alıştıralım dedik hala istemiyor. Günde 2 kez zor alıyor . Yoğurt dedi dr kaç gündür 2 çay kaşığına geçemedik. Az birşey 2-3 kaşıķ meyve püresi var onu da bugün almadı. Off hep aynı şeyleri yazıyorum ama işın içınden çıkamadım.Şimdi sol ayak :)) ins yakinda bebisim kendindeyken sutunü icer simdi yatio ama gazi var icemiyor.yatirsan bbusefer doyurma derdi baslio cadi yaa sabahtan beri 340 cc icti)
bugün bir tatli kasigi patates puresi anne sütüyle sulandirmislar biraz ogurmus amaa yemiş buna şükür.
İnşallah önemli bir şeyı yoktur. Diştendir tahminim.Öğleden sonra oğluşuma bişe oldu sanki ya çok huzursuz biryeri ağrıyor sanki ama neresi bilmiyorum 11 gün oldu sünnet olalı pipisinde iltihap gibi bişe vardı dr.resmini attım iltihap değil krem sürün yazmış 2 gündür kaka yapamiyor ondanmi disten mi bilmiyorum ya öğleden sonradan beri kucağımda ağrı kesici şurup verdim açmı acaba mamada verdim biraz hafifledi gibi sonra yine miymiz arabada gezdiriyoruz uyusun diye inş geçer ya
ee yapacak bir sey yok bebisler duzelse farkli bir sey yazariz belkiHah işte bendeki durum. Bunu bir anlatamadım eşime. Benimki de iştahsız geceye kadar doğru dürüst beslenmiyor. Gündüz 4-4.5 saat oluyor hsla beslenmek istemiyor. Ancak uyutacağım ve uykuya hafif dalacak o zaman mamasını sütünü neyse onu içecek. Böyle böyle beslenme araları açılıyor. Bir öğünde 110-140 cc arası icıyor ve bunu bazen taksit taksit uyutana kadar 3-4 seferde içiyor. Beslemek ićiñ uyutmaya çalışmaktan yoruldum. Zaten gündüzleri artık 1 kez veya hiç emmiyor. Gece de derin uykudan uyanmazsa emiyor. Ek besine alıştıralım dedik hala istemiyor. Günde 2 kez zor alıyor . Yoğurt dedi dr kaç gündür 2 çay kaşığına geçemedik. Az birşey 2-3 kaşıķ meyve püresi var onu da bugün almadı. Off hep aynı şeyleri yazıyorum ama işın içınden çıkamadım.
Ya şimdi yaptırin ya da 5 yaşından sonra. Özellikle 2-4 yaş arası yaptırmayın diyor uzmanlar. Benim adam da hadi yaptıralım diyip duruyor. Ben de kıyamıyorum ama bu 1-2 aya yaptırırız gibi geliyor.Esimle gaza gelip yarin icin cocuk cerrahindan randevu aldik sunnet icinSonra esimle kederlenip cok kucuk ama ya 6 yasinda falan olsa olmaz mi deyip vazgectik iyi mi ettik bilmiyorum
Canım damaklarını kaşıyor onunla o yüzden ağlıyor, onunla sakinleşiyor benimkide aynı gece emzik için uyanıyor o emzik hayat kurtarıyor o olmazsa gecenizi burnunuzdan getirir 1 yaşına kadar bir sürü diş çıkaracaklar o emzik rahatlatacak onları.Doğum gününden sonra yavaş yavaş ucunu kesersiniz kendisi atar. Ben direk yok etmiştim doğum gününde 3 gün ariyolar 4 .gün akıllarına bile gelmiyor.Ben de istiyorum ama erken diye düşünüyorum bide gene çok aglicak yaa vala çekecek halim yok. Gece mesela uyanıyor bi ağlıyor ama dovdum falan sanarsiniz gidiyorum emzik düşmüş alıyor hemen himmm himm diyor dönüyor sırtını uyuyor bida. Ay ben de buna sinir oluyorum uykunvar madem onsuz da uyuyabilirsin demi. Ben eğitim verirken elimde olmadan buna alıştı önceden de alırdı ama bu kadar düşkün değildi
Tam da benim halim. Aç diye gece de beslemeye çalışmak, biraz daha içsin diye yarım saat uğraşmak.ee yapacak bir sey yok bebisler duzelse farkli bir sey yazariz belki
canim alisacaklar baska yolu yok.acliktan da kimse olmez bizim icimiz rahat etmiyor.benim yegenim4 yasinin ortasinda hala 14.5 kg cubuk gibi.yemiosa yemio ablamda tukeniyor hala. bizde istiyoruz yesin ama inat ediolar sanki.birde uykularini boluyoruz ama yoksa hic yemeyecekler kendi secimi sipalarin.onlar uyurken beslenio olan bize oluyor uykusuz uykusuz... babasida beceremio ben 110 iciriosam taksitle.o 70 icirio icmio daha fazla dio :)) bende ver ben icirrim diyip gece basinda birde yarim saat bekliyorum biraz dalsin biraz dinlensin icsin .ahh ahh gececk kuzu ins .ek gidada illaki sevecegi bir şeyler olur merak etme.
bizde artik 2 saatten fazla uyumadan duruyoruz obceden huysuzlaniodu büyüyor lar artkk gunduz uykuları azalacakmis
Evet biliyorum travma olabiliyirmus o yaslarda. 6 yas gibi yaptiririz diyor da bilmiyorum yahuYa şimdi yaptırin ya da 5 yaşından sonra. Özellikle 2-4 yaş arası yaptırmayın diyor uzmanlar. Benim adam da hadi yaptıralım diyip duruyor. Ben de kıyamıyorum ama bu 1-2 aya yaptırırız gibi geliyor.
Bizde de yok daha diş henuz cikaracak gibi durmuyo hala mizmiz ama. Benimki cok hareketli biz kacirdik bence o arayi. Bi de esim akli ersin istiyormus oyle hevesi varmis. Aman karisti kafam.Kızlar sünnet tavsiyem var ben ilk oğluma 11 aylıkken yaptırmışırm çok pişman oldum çünkü çok hareketliydi lokal oldu çok ağladı ikinci oğlumda kararlıydım çok erken olacaktı onu da 1 aylıkken yaptırdım çok rahattı gazını çıkartamıyorduk sadece o da ilk bir iki gündü. çocuk çok hareketlenmeden yaptırmak en doğrusu bakımı daha zor oluyor. Bide kızlar 5 ay 10 günlük olduk diş daha çıkmadı geceleri hiç uyutmuyor diyebilirim sizlerde durum Nasıl niye uyumaz bilmıyorum biraz yatar gibi oluyo sonra bir ağlaması var akıllara zarar ne yapacağımı şaşırdım geceleri bide ek gıdaya başlasammı elma suyu havuç suyu veriyorum acaba tahıl mamaları versemmi
Bugün 5 aylık kontrolümüz vardı 64 cm 7200 gr olmuşuz yavaştan ek gıdalara da başlayacağım artık umarim zorlanmam Bu ay 700 gr almış doktor ek gıdayı yavaş yavaş ver dedi sütün azalmasın yine ana besin kaynağı süt olsun verdiklerin şimdilik tadımlık olsun alıştırma maiyetinde dedi umarım ek gıda da sıkıntı yaşatmaz bebişim bana
Benim oğlum işe gidecek gibi 7de kalkıyorBizim normal kalkış saatimiz o. Bugün 7de kalktı mesela acayip sevindim sanki öğlen olmuş gibi geldi
Simdi sünneti aklı erince de sünnet düğününü yaparsınızBizde de yok daha diş henuz cikaracak gibi durmuyo hala mizmiz ama. Benimki cok hareketli biz kacirdik bence o arayi. Bi de esim akli ersin istiyormus oyle hevesi varmis. Aman karisti kafam.
Bende oyle dedim. Ama bizimki sunnetini hatirliyormus o heyecani yasasinmis. Denişik adam :-/Simdi sünneti aklı erince de sünnet düğününü yaparsınız
Benimki de gece nöbetcisi gibi .Biz
Benim oğlum işe gidecek gibi 7de kalkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?