2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kızlar bugün 6ay aşımıza gittik. Kilomuz ve boyumuz çok iyi çıktı maşaallah ek gıdaya geçtin mi dedi hemşire çok az dedim artık düzenli başla damak tadı bu aydan sonra oluşmaya başlar sonra alışamaz dedi. Özellikle sebze çorbası ve yoğurt dedi. Kan damlası ve d vit için kesin kullan ihmal etme dedi. 9aylık olunca kan testi yapılacakmış değerlerine bakılıyomuş sınavın o Zaman dedi bana. Aşıda ağladı baya babası durdu başda allahtan. Calpol ver 6saat arayana dedi husuzrsuz olabilirmiş. Ki oldu da eve gelince de başı uyandı, bidaki kontrol 9aylık oluncaymış ek gıda için ısrarla başla artık dedi düzenli olarak her gün yoğurt ve çorba ver dedi. He bide dişlere baktı daha yok ama yoğurt sağlıklı gelenisine yardımcı olur dedi. Bizden haberler bu kadar.

canim corba demis ama pureyle baslamayi tavsiye ediyor cogu doktor. hic arastirdin mi bilmiyorum. biz de 4. gunumuzdeyiz:) tabii hala tatma asamasindayiz

Hah işte bendeki durum. Bunu bir anlatamadım eşime. Benimki de iştahsız geceye kadar doğru dürüst beslenmiyor. Gündüz 4-4.5 saat oluyor hsla beslenmek istemiyor. Ancak uyutacağım ve uykuya hafif dalacak o zaman mamasını sütünü neyse onu içecek. Böyle böyle beslenme araları açılıyor. Bir öğünde 110-140 cc arası icıyor ve bunu bazen taksit taksit uyutana kadar 3-4 seferde içiyor. Beslemek ićiñ uyutmaya çalışmaktan yoruldum. Zaten gündüzleri artık 1 kez veya hiç emmiyor. Gece de derin uykudan uyanmazsa emiyor. Ek besine alıştıralım dedik hala istemiyor. Günde 2 kez zor alıyor . Yoğurt dedi dr kaç gündür 2 çay kaşığına geçemedik. Az birşey 2-3 kaşıķ meyve püresi var onu da bugün almadı. Off hep aynı şeyleri yazıyorum ama işın içınden çıkamadım.

İnşallah önemli bir şeyı yoktur. Diştendir tahminim.

ee yapacak bir sey yok bebisler duzelse farkli bir sey yazariz belki
canim alisacaklar baska yolu yok.acliktan da kimse olmez bizim icimiz rahat etmiyor.benim yegenim4 yasinin ortasinda hala 14.5 kg cubuk gibi.yemiosa yemio ablamda tukeniyor hala. bizde istiyoruz yesin ama inat ediolar sanki.birde uykularini boluyoruz ama yoksa hic yemeyecekler kendi secimi sipalarin.onlar uyurken beslenio olan bize oluyor uykusuz uykusuz... babasida beceremio ben 110 iciriosam taksitle.o 70 icirio icmio daha fazla dio :)) bende ver ben icirrim diyip gece basinda birde yarim saat bekliyorum biraz dalsin biraz dinlensin icsin .ahh ahh gececk kuzu ins .ek gidada illaki sevecegi bir şeyler olur merak etme.
bizde artik 2 saatten fazla uyumadan duruyoruz obceden huysuzlaniodu büyüyor lar artkk gunduz uykuları azalacakmis

Esimle gaza gelip yarin icin cocuk cerrahindan randevu aldik sunnet icin Sonra esimle kederlenip cok kucuk ama ya 6 yasinda falan olsa olmaz mi deyip vazgectik iyi mi ettik bilmiyorum
Ya şimdi yaptırin ya da 5 yaşından sonra. Özellikle 2-4 yaş arası yaptırmayın diyor uzmanlar. Benim adam da hadi yaptıralım diyip duruyor. Ben de kıyamıyorum ama bu 1-2 aya yaptırırız gibi geliyor.

Canım damaklarını kaşıyor onunla o yüzden ağlıyor, onunla sakinleşiyor benimkide aynı gece emzik için uyanıyor o emzik hayat kurtarıyor o olmazsa gecenizi burnunuzdan getirir 1 yaşına kadar bir sürü diş çıkaracaklar o emzik rahatlatacak onları.Doğum gününden sonra yavaş yavaş ucunu kesersiniz kendisi atar. Ben direk yok etmiştim doğum gününde 3 gün ariyolar 4 .gün akıllarına bile gelmiyor.

Tam da benim halim. Aç diye gece de beslemeye çalışmak, biraz daha içsin diye yarım saat uğraşmak.

Ya şimdi yaptırin ya da 5 yaşından sonra. Özellikle 2-4 yaş arası yaptırmayın diyor uzmanlar. Benim adam da hadi yaptıralım diyip duruyor. Ben de kıyamıyorum ama bu 1-2 aya yaptırırız gibi geliyor.
Evet biliyorum travma olabiliyirmus o yaslarda. 6 yas gibi yaptiririz diyor da bilmiyorum yahu

Kızlar sünnet tavsiyem var ben ilk oğluma 11 aylıkken yaptırmışırm çok pişman oldum çünkü çok hareketliydi lokal oldu çok ağladı ikinci oğlumda kararlıydım çok erken olacaktı onu da 1 aylıkken yaptırdım çok rahattı gazını çıkartamıyorduk sadece o da ilk bir iki gündü. çocuk çok hareketlenmeden yaptırmak en doğrusu bakımı daha zor oluyor. Bide kızlar 5 ay 10 günlük olduk diş daha çıkmadı geceleri hiç uyutmuyor diyebilirim sizlerde durum Nasıl niye uyumaz bilmıyorum biraz yatar gibi oluyo sonra bir ağlaması var akıllara zarar ne yapacağımı şaşırdım geceleri bide ek gıdaya başlasammı elma suyu havuç suyu veriyorum acaba tahıl mamaları versemmi

Bizde de yok daha diş henuz cikaracak gibi durmuyo hala mizmiz ama. Benimki cok hareketli biz kacirdik bence o arayi. Bi de esim akli ersin istiyormus oyle hevesi varmis. Aman karisti kafam.

:) durumumuz aynı. 5 aylık kontrolde boy, kilo, ek gıda olayı. Doğum tarihi ne bebişinin?

Biz

Benim oğlum işe gidecek gibi 7de kalkıyor
Benimki de gece nöbetcisi gibi .
Şimdi Allah var hakkını yemiyeyim bu gece iyi başladı. 21.30 da uyuttum. 4 kez uyanır gibi oldu pışpışladım geri uykuya daldı. İnşallah sabaha kadar tam uyanmadan böyle gider. Sabaha kadar imkansız ama şöyle 3 saatlik uyku periyoduna da razıýım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…