2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Bu bebekler ne Zaman kucaktan iner acaba emeklemeye başlayınca inerler mi yapışık ikiz gibiyiz biz nerdeyse tuvalete bile onunla gideceğim

Bu bebekler ne Zaman kucaktan iner acaba emeklemeye başlayınca inerler mi yapışık ikiz gibiyiz biz nerdeyse tuvalete bile onunla gideceğim
Ya kucakta dursa tmm yine de onu da durmuyor sacımı cekistiriyor merak ettiği şeylere atılıyor çok yapışık değiliz ama bu aralar aşırı mizmiz diş çok zorluyor herhalde hiç böyle değildi normalde

C
Canım bebeğin 6aylik 1 hafta sanırım emiyormuşta daha erken değilmi bu kadar öğüne ben pek bilmiyorum ama biz bugün tam 6aylik olduk bu ikinci haftamiz bir öğün veriyorum sadece bugünden itibaren de 2 tatlı kaşık yoğurt verecem sonraki günler arttıracam dr.bize böyle söyledi aradim bugun oglunun kg cok iyi dedi bu kadar acele etme yavas yavas dedi hatta yumurtaya bile başlamayı düşünüyordum 7 ayda başla dedi yavaş yavaş kafam karıştı valla

Canım senin bebeğin kaç kilo bende çok vermeyi düşünmüyorum aslında gündüz bir öğün vereyim diyorum.

Ben de bu emekleme olayını merak ediyorum. Emekleyince kucak istemezler inşallah. Burayı merakla takip ediyorum. evet emeklemeye başladı artık kucak istemiyor yazısı görür müyüm diyorum :)

Çok kolay gelsin cnm zor valla bn 1 taneyle zor başa çıkıyorm :/

Çoğumuz aynı durumdayız sanırım cnm şu dişler çıksa ve havalar güzel olsa da biz ve bebişlermiz rahatlasa keşke.. Bi de büyüdükçe zor diyenleri dinlemiyorum ben. zorsa bugünden o günleri düşünüp kendimi daha da bunalıma sokamıcm. Ayrıca devamlı kucakta gezmek isteyen bi bebek sahibi ise insan, yürürken peşinden koşmanın daha iyi olacağını düşünür. Şekil-1 ben :) gerçekten arkadan koşmak da eminim çok zor ama inanın böylesi insanı tüketiyo. Bütün gün kucakta hiç bir iş yapmak yok dinlenmek yok. Gündüz yapacağım bütün işleri gece yapıyorum en erken 2 de yatıyorm gece. Bi de şuanda uykuları sık diye aman düzeni kaçmasın aman gittiğim yerde uyumaz huysuzluk yapar gittiğimiz yerde kusar diye hiç bir yere gitmiyorm gitsem de keyif almıyorm o yüzden ben büyüdükçe zorlansak da böylesi olmayacak gibi geliyo. Ya da kendini rahatlatıyorm gelecek için :) başka bebek büyütmüş tecrübeli annelere sormak lazım ne zmn insan rahatlar diyee
Tabiki 1 yaşından sonra "oğlum hala kucağımda" ya da " keşke geç yürüseydi de kucağımda taşısaydım" demem inşllh
Diş değil galiba çünkü pazartesi doktora gittik diş için daha çıkacak gibi durmuyor dedi ya rotanın ilk dozunda da sıkıntı yaşadık o yüzden sanirim rota alışı bizimkine dokunuyor
İnşllh geçer cnm bir an önce de bu gece rahat uyursunuz

Bnm tuvalete bile gitmişliğim var 1 kere cnm bir ara ayıptır söylemesi fast food yemekten ve tutmaktan kabız olmuştum bi daha tutmucam dedim :) bn de kucaktan ineceği günü sabırsızlıkla bekliyorm ama emeklemesi veya oturmaya başladığında oynamasınin BENCE kucaktan daha önce inmesi gerek. Oğlum yerde, yatakta durmuyoki arada zar zor dönüyo emeklemei nasıl öğreneck yere koyunca yırtıyo kendini bi de gelen ağır diye ay kolum ağrıdı diyo al annesi diyo sanki bnm ağrımıyo söylemeyin bari

Maaşallah Can'ım ellerine sağlık, peyniri tam olarak bi daha anlatabilir misin Can'ım ?

yazamıyorum kızlar ya gerı kaldım baya akşam yemegıde yapamadım eşimde maç a gitti oglana yogurt mayaladım en sonunda tutarsa yatmadan önce verıcem 1-2 kaşık gerçi keçi yogurduda bulmuş eşimde skt si bugundu mayalamam için almış oda çok ekşiydi organık ınek yogurdundan mayaladım yine pilim bıtmış gıbı hissedıyorum valla kesıntısız uyku ıstıyorum

Can'ım sen de mi gurbetçisin,,, ben de senin gibiyim. Ailemden uzakta bi başımızayız. Doğu'ya tayinim çıktı. Ailemsakaryada. Annem de kavline de çok yaşlılar. Doğumumda bile kimse gelmedi. Bir de sezeryan oldum . Bi de benim üçüz oğullarım var liseye giden. 4 erkek bir de Bebek çok bunaldığım Zaman'lar oldu. Ama alıştım gibi...

Al benden de o kadar bugün ilk kez yatağında uyudu bende tam daliyodum gelen gelene uykusuzluk tan yorgunluktan öluyom kucagimda uyuyo şuan inşallah derin uykuya gecerde uyurum bende çokta aciktim ama babamız gelene kadar uyucam gözlerim sisti

Can'ım bizim Bebek çok iştahlı çıktı. Doktor sütün yetmiyor olabilir dedi. Çünkü kızım yeri geliyor yarım saatte bazen Kırksakallar bir emiyordu. Bir de damak tadı oluşmaya başladığı için geç kalırsan gıdaları sevdiremeyebilirsin dedi. 5.5 aylıkken tattırdım şimdi öğün yapıyorum. Gene de saat başı emiyor ve ek gıdadan sonra da emiyor.

Maaşallah Can'ım ellerine sağlık, peyniri tam olarak bi daha anlatabilir misin Can'ım ?
Hemen anlatıyorum Can'ım... Önce bir su bardağı sütü küçük kapta kaynat. Kaynamaya başlar başlamaz 7,8 damla limon damlar. Çekirdeklere dikkat.... Süt kabarmadan topak topak olmaya başlayacak. Topaklanmazsa bir iki damla daha damlat, peynir üste çıkacak altta yeşil su kalacak. Yani 3 dakka kaynasa yeter. Vitamini ölmesin. Hemen tülbentten süz. Bir kaşık irmiği Aksu'da yumuşasana kadar pişir ve peyniri sıcak sıcak içine kat. Süzgeçten geçir ve mama gibi bebeğe yedir. Yanına da pekmez yumurta zeytin ne istersen koy ama mamaya karıştırma. Hepsini ayrı ver ki farklı tatlara alışsın, ben bazen 10 kilo sütten de kendimize yapıyorum ama onu süzüp dolapta bekletip şekil veriyorum. Daha sonra da tuzlu suda salamura yapıp kendimiz için hazırlıyorum.

Ay bayıldım bende lor verecektim kahvaltıda nerden alırım diye tasalaniyordum .Allah razı olsun vallahi altın bulmuş kadar sevindim lor tarifine.

Maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…