Bu bebekler ne Zaman kucaktan iner acaba emeklemeye başlayınca inerler mi yapışık ikiz gibiyiz biz nerdeyse tuvalete bile onunla gideceğimYa kizlar kayinvalidegil burda iken gorumce ile temizlik yaptık 4 gün kaldılar hep 12 1 de yattik kızım bu aralar gece çok uyanıyor yorgunluktan tükenmek üzereyim şükür kızım çok yaramaz değildi hala da çok değil de eskisine göre hiç durmuyor haliyle buyuyor durmayacak ama ben bedenen ve ruhen çok yorgunum hava kapalı yorganın altına girip günlerce cikmayasim var. Kucakta da durmuyor yatınca oturmak istiyor ağlıyor herseyden sıkılıyor ve galiba bunlar daha iyi gunlerimiz her goren büyüdükçe daha da zor diyor gurbette bir başıma ev işi yemek z9r geliyor
Ya kucakta dursa tmm yine de onu da durmuyor sacımı cekistiriyor merak ettiği şeylere atılıyor çok yapışık değiliz ama bu aralar aşırı mizmiz diş çok zorluyor herhalde hiç böyle değildi normaldeBu bebekler ne Zaman kucaktan iner acaba emeklemeye başlayınca inerler mi yapışık ikiz gibiyiz biz nerdeyse tuvalete bile onunla gideceğim
Canım bebeğin 6aylik 1 hafta sanırım emiyormuşta daha erken değilmi bu kadar öğüne ben pek bilmiyorum ama biz bugün tam 6aylik olduk bu ikinci haftamiz bir öğün veriyorum sadece bugünden itibaren de 2 tatlı kaşık yoğurt verecem sonraki günler arttıracam dr.bize böyle söyledi aradim bugun oglunun kg cok iyi dedi bu kadar acele etme yavas yavas dedi hatta yumurtaya bile başlamayı düşünüyordum 7 ayda başla dedi yavaş yavaş kafam karıştı vallaCan'ım bebeğim sabah altıda kalktığı için hemen emziriyorum sekiz gibi de kahvaltı veriyom. Birdahaki öğün öğlen birde akşam da yedide. Aralarda saat başı hep emiyor. Gece de sürekli emziriyorum uyandıkça. Peyniri de bir su bardağı sütü kaynatıyorum kaynayınca içine 7,8 damla limon damlatıp sütü kesiyorum. Hemen süzüp taze taze irmik muhallebisinin içine katıyorum. Dışarda satılan hazır peynirlerden daha bol kalsiyum içeriyor ve katkısız oluyor. Zeytın ezmesini de kendim yapıyorum tuzsuz zeytinden.
Canım senin bebeğin kaç kilo bende çok vermeyi düşünmüyorum aslında gündüz bir öğün vereyim diyorum.C
Canım bebeğin 6aylik 1 hafta sanırım emiyormuşta daha erken değilmi bu kadar öğüne ben pek bilmiyorum ama biz bugün tam 6aylik olduk bu ikinci haftamiz bir öğün veriyorum sadece bugünden itibaren de 2 tatlı kaşık yoğurt verecem sonraki günler arttıracam dr.bize böyle söyledi aradim bugun oglunun kg cok iyi dedi bu kadar acele etme yavas yavas dedi hatta yumurtaya bile başlamayı düşünüyordum 7 ayda başla dedi yavaş yavaş kafam karıştı valla
Bu bebekler ne Zaman kucaktan iner acaba emeklemeye başlayınca inerler mi yapışık ikiz gibiyiz biz nerdeyse tuvalete bile onunla gideceğim
Çok kolay gelsin cnm zor valla bn 1 taneyle zor başa çıkıyorm :/Oğlum krese gidiyor. Gündüz Bebeklerim. Çok kucakçi nazli bir bebek. Sallayarak uyutuyorum hep. Gunduz besik hiç durmamali yoksa uyanıyor. Zaten en çok 1 saat uyuyor. Akşam da biriyle baba biriyle ben ilgileniyorum. Annem de yakinda oturuyor. Yardıma geliyor sağolsun. yoksa tekbasina çok zor. Tek kaldığımda bebek kucakta oğluma oyun oynuyoruz ama çok yorucu.
Çoğumuz aynı durumdayız sanırım cnm şu dişler çıksa ve havalar güzel olsa da biz ve bebişlermiz rahatlasa keşke.. Bi de büyüdükçe zor diyenleri dinlemiyorum ben. zorsa bugünden o günleri düşünüp kendimi daha da bunalıma sokamıcm. Ayrıca devamlı kucakta gezmek isteyen bi bebek sahibi ise insan, yürürken peşinden koşmanın daha iyi olacağını düşünür. Şekil-1 ben :) gerçekten arkadan koşmak da eminim çok zor ama inanın böylesi insanı tüketiyo. Bütün gün kucakta hiç bir iş yapmak yok dinlenmek yok. Gündüz yapacağım bütün işleri gece yapıyorum en erken 2 de yatıyorm gece. Bi de şuanda uykuları sık diye aman düzeni kaçmasın aman gittiğim yerde uyumaz huysuzluk yapar gittiğimiz yerde kusar diye hiç bir yere gitmiyorm gitsem de keyif almıyorm o yüzden ben büyüdükçe zorlansak da böylesi olmayacak gibi geliyo. Ya da kendini rahatlatıyorm gelecek için :) başka bebek büyütmüş tecrübeli annelere sormak lazım ne zmn insan rahatlar diyeeYa kizlar kayinvalidegil burda iken gorumce ile temizlik yaptık 4 gün kaldılar hep 12 1 de yattik kızım bu aralar gece çok uyanıyor yorgunluktan tükenmek üzereyim şükür kızım çok yaramaz değildi hala da çok değil de eskisine göre hiç durmuyor haliyle buyuyor durmayacak ama ben bedenen ve ruhen çok yorgunum hava kapalı yorganın altına girip günlerce cikmayasim var. Kucakta da durmuyor yatınca oturmak istiyor ağlıyor herseyden sıkılıyor ve galiba bunlar daha iyi gunlerimiz her goren büyüdükçe daha da zor diyor gurbette bir başıma ev işi yemek z9r geliyor
İnşllh geçer cnm bir an önce de bu gece rahat uyursunuzDiş değil galiba çünkü pazartesi doktora gittik diş için daha çıkacak gibi durmuyor dedi ya rotanın ilk dozunda da sıkıntı yaşadık o yüzden sanirim rota alışı bizimkine dokunuyor
Bnm tuvalete bile gitmişliğim var 1 kere cnm bir ara ayıptır söylemesi fast food yemekten ve tutmaktan kabız olmuştumBu bebekler ne Zaman kucaktan iner acaba emeklemeye başlayınca inerler mi yapışık ikiz gibiyiz biz nerdeyse tuvalete bile onunla gideceğim
Maaşallah Can'ım ellerine sağlık, peyniri tam olarak bi daha anlatabilir misin Can'ım ?Can'ım bebeğim sabah altıda kalktığı için hemen emziriyorum sekiz gibi de kahvaltı veriyom. Birdahaki öğün öğlen birde akşam da yedide. Aralarda saat başı hep emiyor. Gece de sürekli emziriyorum uyandıkça. Peyniri de bir su bardağı sütü kaynatıyorum kaynayınca içine 7,8 damla limon damlatıp sütü kesiyorum. Hemen süzüp taze taze irmik muhallebisinin içine katıyorum. Dışarda satılan hazır peynirlerden daha bol kalsiyum içeriyor ve katkısız oluyor. Zeytın ezmesini de kendim yapıyorum tuzsuz zeytinden.
Canım 15gun önce yani besbucuk aylıkken 9kg du binkere maşallahCanım senin bebeğin kaç kilo bende çok vermeyi düşünmüyorum aslında gündüz bir öğün vereyim diyorum.
Canım 15gun önce yani besbucuk aylıkken 9kg du binkere maşallah
Can'ım sen de mi gurbetçisin,,, ben de senin gibiyim. Ailemden uzakta bi başımızayız. Doğu'ya tayinim çıktı. Ailemsakaryada. Annem de kavline de çok yaşlılar. Doğumumda bile kimse gelmedi. Bir de sezeryan oldum . Bi de benim üçüz oğullarım var liseye giden. 4 erkek bir de Bebek çok bunaldığım Zaman'lar oldu. Ama alıştım gibi...Ya kizlar kayinvalidegil burda iken gorumce ile temizlik yaptık 4 gün kaldılar hep 12 1 de yattik kızım bu aralar gece çok uyanıyor yorgunluktan tükenmek üzereyim şükür kızım çok yaramaz değildi hala da çok değil de eskisine göre hiç durmuyor haliyle buyuyor durmayacak ama ben bedenen ve ruhen çok yorgunum hava kapalı yorganın altına girip günlerce cikmayasim var. Kucakta da durmuyor yatınca oturmak istiyor ağlıyor herseyden sıkılıyor ve galiba bunlar daha iyi gunlerimiz her goren büyüdükçe daha da zor diyor gurbette bir başıma ev işi yemek z9r geliyor
Ya kizlar kayinvalidegil burda iken gorumce ile temizlik yaptık 4 gün kaldılar hep 12 1 de yattik kızım bu aralar gece çok uyanıyor yorgunluktan tükenmek üzereyim şükür kızım çok yaramaz değildi hala da çok değil de eskisine göre hiç durmuyor haliyle buyuyor durmayacak ama ben bedenen ve ruhen çok yorgunum hava kapalı yorganın altına girip günlerce cikmayasim var. Kucakta da durmuyor yatınca oturmak istiyor ağlıyor herseyden sıkılıyor ve galiba bunlar daha iyi gunlerimiz her goren büyüdükçe daha da zor diyor gurbette bir başıma ev işi yemek z9r geliyor
Can'ım bence irmikli yap ki kabağın tadını alsın.
Can'ım bizim Bebek çok iştahlı çıktı. Doktor sütün yetmiyor olabilir dedi. Çünkü kızım yeri geliyor yarım saatte bazen Kırksakallar bir emiyordu. Bir de damak tadı oluşmaya başladığı için geç kalırsan gıdaları sevdiremeyebilirsin dedi. 5.5 aylıkken tattırdım şimdi öğün yapıyorum. Gene de saat başı emiyor ve ek gıdadan sonra da emiyor.C
Canım bebeğin 6aylik 1 hafta sanırım emiyormuşta daha erken değilmi bu kadar öğüne ben pek bilmiyorum ama biz bugün tam 6aylik olduk bu ikinci haftamiz bir öğün veriyorum sadece bugünden itibaren de 2 tatlı kaşık yoğurt verecem sonraki günler arttıracam dr.bize böyle söyledi aradim bugun oglunun kg cok iyi dedi bu kadar acele etme yavas yavas dedi hatta yumurtaya bile başlamayı düşünüyordum 7 ayda başla dedi yavaş yavaş kafam karıştı valla
Hemen anlatıyorum Can'ım... Önce bir su bardağı sütü küçük kapta kaynat. Kaynamaya başlar başlamaz 7,8 damla limon damlar. Çekirdeklere dikkat.... Süt kabarmadan topak topak olmaya başlayacak. Topaklanmazsa bir iki damla daha damlat, peynir üste çıkacak altta yeşil su kalacak. Yani 3 dakka kaynasa yeter. Vitamini ölmesin. Hemen tülbentten süz. Bir kaşık irmiği Aksu'da yumuşasana kadar pişir ve peyniri sıcak sıcak içine kat. Süzgeçten geçir ve mama gibi bebeğe yedir. Yanına da pekmez yumurta zeytin ne istersen koy ama mamaya karıştırma. Hepsini ayrı ver ki farklı tatlara alışsın, ben bazen 10 kilo sütten de kendimize yapıyorum ama onu süzüp dolapta bekletip şekil veriyorum. Daha sonra da tuzlu suda salamura yapıp kendimiz için hazırlıyorum.Maaşallah Can'ım ellerine sağlık, peyniri tam olarak bi daha anlatabilir misin Can'ım ?
Ay bayıldım bende lor verecektim kahvaltıda nerden alırım diye tasalaniyordum .Allah razı olsun vallahi altın bulmuş kadar sevindim lor tarifine.Can'ım bebeğim sabah altıda kalktığı için hemen emziriyorum sekiz gibi de kahvaltı veriyom. Birdahaki öğün öğlen birde akşam da yedide. Aralarda saat başı hep emiyor. Gece de sürekli emziriyorum uyandıkça. Peyniri de bir su bardağı sütü kaynatıyorum kaynayınca içine 7,8 damla limon damlatıp sütü kesiyorum. Hemen süzüp taze taze irmik muhallebisinin içine katıyorum. Dışarda satılan hazır peynirlerden daha bol kalsiyum içeriyor ve katkısız oluyor. Zeytın ezmesini de kendim yapıyorum tuzsuz zeytinden.
MaşallahHemen anlatıyorum Can'ım... Önce bir su bardağı sütü küçük kapta kaynat. Kaynamaya başlar başlamaz 7,8 damla limon damlar. Çekirdeklere dikkat.... Süt kabarmadan topak topak olmaya başlayacak. Topaklanmazsa bir iki damla daha damlat, peynir üste çıkacak altta yeşil su kalacak. Yani 3 dakka kaynasa yeter. Vitamini ölmesin. Hemen tülbentten süz. Bir kaşık irmiği Aksu'da yumuşasana kadar pişir ve peyniri sıcak sıcak içine kat. Süzgeçten geçir ve mama gibi bebeğe yedir. Yanına da pekmez yumurta zeytin ne istersen koy ama mamaya karıştırma. Hepsini ayrı ver ki farklı tatlara alışsın, ben bazen 10 kilo sütten de kendimize yapıyorum ama onu süzüp dolapta bekletip şekil veriyorum. Daha sonra da tuzlu suda salamura yapıp kendimiz için hazırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?