Aksu nedemek canım sudami yumusatacagiz yaniHemen anlatıyorum Can'ım... Önce bir su bardağı sütü küçük kapta kaynat. Kaynamaya başlar başlamaz 7,8 damla limon damlar. Çekirdeklere dikkat.... Süt kabarmadan topak topak olmaya başlayacak. Topaklanmazsa bir iki damla daha damlat, peynir üste çıkacak altta yeşil su kalacak. Yani 3 dakka kaynasa yeter. Vitamini ölmesin. Hemen tülbentten süz. Bir kaşık irmiği Aksu'da yumuşasana kadar pişir ve peyniri sıcak sıcak içine kat. Süzgeçten geçir ve mama gibi bebeğe yedir. Yanına da pekmez yumurta zeytin ne istersen koy ama mamaya karıştırma. Hepsini ayrı ver ki farklı tatlara alışsın, ben bazen 10 kilo sütten de kendimize yapıyorum ama onu süzüp dolapta bekletip şekil veriyorum. Daha sonra da tuzlu suda salamura yapıp kendimiz için hazırlıyorum.
Benim klavye İngilizce. Bazen farklı yazıyo. Aksu yani az su demek istedimcanım ama Aksu yazmışAksu nedemek canım sudami yumusatacagiz yani
Ben de sürekli eline bisi tutusturuyorum farklı şeylere dokunsun diye. İki gündür tahta kaşık oyuncak olducanim biz de gecen fisher price a baktik ayina uygun neler var diye. su renkli halkalari cubuga gecirme vardi bi tek bulabildigimiz. biz bol bol yeni seyler elliyoruz cogunu emerek tanimaya calisiyor gerci hehe. anlatiyorum ona. sicak ve sogugu taniyoruz yavas yavas. bir de benim yuzume dokundugunda nereme dokunduysa ben de ona dokunup neresi oldugunu soyluyorum. baska neler yapıyorsunuz kizlar:))
Can'ım biz de olduk o aşıyı geçen aydı doktora özellikle sordum bi sıkıntı yapar mı diye bu aşı yapmaz demişti ama ki bizde de bişi yapmadıBu gece hiç uyumadık rötarix denen illet aşı 3. Ayda olduğu gibi 5. Ayda da mahvetti bizi gece uykusu güzel olan kızım bu gece hiç uyumadı gözlerini açmadan kıvranıp durdu çocuk gözlerini açamıyor ama uyuyamıyor da aynı Zamanda karnı zaten gürül gürül acayip sesler bu Aşıyı yaptırdığıma bin pişman oldum hasta olmasın diye aşı yaptırıyoruz bu sefer aşının kendisi hasta ediyor
Merhaba arkadaslar. Biz de 2015 eylul annelerine uyeydik. Ama gaz sorunu uyku sorunu gelen giden derken giremedik foruma. Amabbu aralar uyku haric bitcok seyi aştık. Bebegim 18 ağustos dogumlu. Ilk zamanlar kendi kendine uyuyordu ama son 2 aydir emmeden uyumuyo. Gece emzirmeye kalkiyorum her uyandiginda. Genelde 2 veya 3 saatte uyanir. Aksam mutlaka 8 de yatar sabah sa 6 sa kalkar. O sekilde alistirdim. Gece beni pek zorlamiuor aslida da bizim sikintimiz gündüzleri. Kucagimda 3 saat uyuyan bebek yataga konunca 10 dakkada uyaniyor. Gece gibi koydugumda yataga uyanmamasini istiyorum ama olmuyor. Ne is yapabiliyorum ne de yemek. Uyumazsa sürekli miz miz oluyor. Oyle olmasinsansa kolumda uyusun diyorum. Bu sefer de heryerim tutuluyor. Ek gidalara gectik. Herseyi asamali olarak yedirdim. Sabah kahvaltisini da düzene soktum. Kendim peynirnyapiuorum her sabah tuzsuz olarak. Tuzsuz zeytinden de zeytin ezmesibyaptim evde. Sabah ac karina bir cay kasigi pekmez yeriz. Pwynir zeytin yumurta rezene cayi be bebe ekmegi yada irmik puresiyle cok guzel kahvalti yapariz. Denemedigim bir tek kirmizi pancar ve sarimsak kaldi. Bir kac güne onlari da denicem. Biz bu Yemekleri öğün yapiyoruz artik.ve her ikindide de mutlaka kendi mayaladigim yogurt yediriyorum. Bebek beslenmesi uzerinde en fazla furdugum konu. Nasil olsa uyku bir zaman hallolur ama dengesiz beslenme omur boyu surer.[/QUOTE oooo maşalah siz Bebek sayılmazsınız artık ne güzel yemek yemeğe başlamış
Allah kolaylık verdin vala uykusuzluk çok zor insanda ne güç kuvvet ne sinir kalıyor. İnsanın yaşam enerjisi olmuyor valaYine uykusuz bir gece Allah güç veriyor vallahi ne olacak bu halimiz bilmem.İki tane çocuk büyüttüm böyle şey görmedim ama onlar yaz çocuğuydu çarşı pazar derken yoruluyorlarmiydi, yoksa bu oğlan lara has birşey mi çözemedim..Burdada okuduğum kadarıyla kızlar gece uyuyor oğlanlar uyumuyor sanırım. Yorgunum ya şimdi o uyudu ya 45 dakika uyuyacak ya 2 saat bende uyumak için girdim yatağa ama uyuyamiyorum..Milupanin gece çayını aldım bu akşam onu deniycem bakalım.
Ne 3 üç müüüüüüüü!!! Maaşallah Can'ım sana , sorması ayıp yaşın kaç Can'ım?Can'ım sen de mi gurbetçisin,,, ben de senin gibiyim. Ailemden uzakta bi başımızayız. Doğu'ya tayinim çıktı. Ailemsakaryada. Annem de kavline de çok yaşlılar. Doğumumda bile kimse gelmedi. Bir de sezeryan oldum . Bi de benim üçüz oğullarım var liseye giden. 4 erkek bir de Bebek çok bunaldığım Zaman'lar oldu. Ama alıştım gibi...
Sağol canım, çok vitaminli hemde besleyici .Benim klavye İngilizce. Bazen farklı yazıyo. Aksu yani az su demek istedimcanım ama Aksu yazmış
34 yaşındayım Can'ım...Ne 3 üç müüüüüüüü!!! Maaşallah Can'ım sana , sorması ayıp yaşın kaç Can'ım?
Ne 3 üç müüüüüüüü!!! Maaşallah Can'ım sana , sorması ayıp yaşın kaç Can'ım?
Teşekkür ederim Can'ımSağol canım, çok vitaminli hemde besleyici .
Ağlayıp kucakta gezme huyu yok diğer yana çevirip Emziğini takiyorum o uyanmıyor bile,ama olan benim uykuya oluyor sersem tavuk gibi oluyorum uyanınca çay içince falan açılıyorum.Allah kolaylık verdin vala uykusuzluk çok zor insanda ne güç kuvvet ne sinir kalıyor. İnsanın yaşam enerjisi olmuyor vala
Baya erken anne olmuşsun Can'ım, ne güzel ben de 28 yaşımdayım, ilk bebeğim34 yaşındayım Can'ım...
Biz gaz için olanını kullanmıştık ilk 4ayKizlar zinco damla önerdi doktor boy ve istah icin. Var mi kullanan?
Çocuk berekettir. Birkaç tane daha getir .Baya erken anne olmuşsun Can'ım, ne güzel ben de 28 yaşımdayım, ilk bebeğim
Üçü mü canım? ?Can'ım sen de mi gurbetçisin,,, ben de senin gibiyim. Ailemden uzakta bi başımızayız. Doğu'ya tayinim çıktı. Ailemsakaryada. Annem de kavline de çok yaşlılar. Doğumumda bile kimse gelmedi. Bir de sezeryan oldum . Bi de benim üçüz oğullarım var liseye giden. 4 erkek bir de Bebek çok bunaldığım Zaman'lar oldu. Ama alıştım gibi...
Evet Can'ım....Üçü mü canım? ?
Masallah subhanallah canim Bizim de olmuştur canim 4. Ay da 8300 du bizimdeCanım 15gun önce yani besbucuk aylıkken 9kg du binkere maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?