2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Keçi sütünü mayaladın dimi Can'ım organik inek sütünden bende öyle yaptım kaçta mayaladın benimki koyu olmadı dört saat beklemiş oldu
Yok benimkinin mayası da sütü de organik inek sütü. 12 saat gece beklettim. Koyu oldu. Eşim de keçi sütünden yapsak mı diyordu. Kendim kokusunu tadını hiç sevmediğımden çocuk da sevmez diye düşündüm. Şimdilik erteledim. Keçi sütü deneyimlerini senden takip edeyim belki denerim.

Bana kalsiyum takviyesine gerek yok dedi sinir oldum. Bizde kaka azaldi karinda gurultu da ama kan bir iki kez geldi. Ama onda da muzdan suphelendim.
Bizde kan oldu mu olmadi mi emin olamadim. Doktor bariz kan gorurseniz sorun dedi. Bi yandan da belki gordun de bilemedin dedi. Bi kere kakasi yesile calacak gibi olmustu, icinde de böyle ince ince koyu renkli belki bordo belki kahverengi bi seyler vardi. Ben kuru erik yiyordum bagirsaklarimiz bozulsun diye, kakada cikanlar erik parcalaridir dedim kendi kendime. Doktora bunu söylemedim.

canim bizimki kurulu saat gibi aykardir sasmadi yatim dedim bir baktim babasi uyumus uzandim diziye bakıyorum ne yapayim
Benimki de ya sabır çektiriyor. 21.30 da uyuttum . Tam yarım saat sonra mızırdanmaya başladı belli ki derin uykuya geçemedi 10 dakika pışpışladım. Uyudu babasına bırakıp mutfağa yemek yemeye gittim. Bir ağlama bir bağırma sesi. 22.15 ten beri hala uyumadı. Pışpışlamaktan kollarım uyuştu. Benimki uyuyunca beşiğınde odada tek başına bırakıp gidemiyoruz. Mutlaka biri başında bekliyor. Uyanınca bazen ćok ağlıyor. Ondan biri başında mutlaka oluyor. Bu da elimi kolumu bağlıyor hiçbir iş yapamıyorum. Zaten ilk yarim saatten sonraya devam ederse ćok da uzun uyumuyor. 2 saat maksimum.

Maşallah Can'ım ya üçüz hem de erkek ben asıl onların bebekliğini merak ettim Nasıl oldu sen altından Nasıl kalktın

Erikten olacagini sanmam. Hangi doktora gittin?

Maşallah Can'ım ya üçüz hem de erkek ben asıl onların bebekliğini merak ettim Nasıl oldu sen altından Nasıl kalktın
Can'ım o da bişeymi.. Onlar 1 yaşındayken Üniversiteyi kazandım. İzmir'e taşındık. Yatılı bakıcı geldi eve. Ben sadece bebeklere ve derslere baktım, okul bitti Sakarya'ya dönelim dedik kpss sınavı çıktı piyasaya.. Sınava girdim Ankara milli eğitim bakanlığını kazandım. Memur oldum. Bebeleri o Zaman kreşe verdim. Ankara'da 6 yıl kaldık. Bu arada yüksek lisansımı yaptım ank üniversitesinde. Tam tayinimizi memleketimize aldırmaya çalışırken bu sefer de şeflik sınavı açıldı. Çalıştım onu da kazandım ve şef olarak Erzurum'a tayinim çıktı. Geçen sene 6 aralıkta Erzurum'a geldik ve 10 aralıkta kızıma hamile olduğumu öğrendim. Şimdi 6 yıl daha buradayım bu arada da burada Erzurum teknik üniversitesinde doktora yapacak. Tabii memlekete dönme hayallerim de bitti çünkü giderek memletime uzaklaşmaya başladım, bu ATA'da bebeklerime bakıcıların ve özellikle eşimin yardımı çok oldu ve hala oluyor. Benim üçüzler çok uysaldır. Nereye koysam orada dururdu hala da uysalar. Ama kız on bebeye bedel.

Ben kızıma 1 aydır falan keçi sütünden yapıp veriyorum Can'ım, şükür ki o da sevdi.

Inek yogurdu ile mayalansa inek yogurdu ozelligini tasir mi acaba tek sikinti o. Keci labnesi var onunla mayalanir mi acaba? Lor peynir ve tereyagi ile mayalaniyor mesela.

Evet inek yoğurdu özelliği taşır. Arkadaşımın babannesi, keçi sütünü sabah yağan çiğ ile yapıyor. Nasıl derseniz onu bilmiyorum işte.

İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mi? Öğürme, gündüz beslenmeyi reddetme vardı. İYE mide bulantısı yapar.

Nutrigen Ferromixin ama 6.aydan sonra kullanılıyor. İçinde paraben yok. Tek dozluk saşe halinde mamanın içine karıştırıp veriyorsun.

maşallah Cnm :) ) güle güle kullanın.oto koltuğu nasıl aldınız?? Bizim oğlanın ayakları çıkıyo gibi ana kucağı oto koltuğundan biz de almayı düşünüyoruz 1/2 aya

Bnde küstüm cnm ama bizimki yüzsüz 3 haftadan sonra geldi şimdi de her gün geliyo((
Önünde saygıyla eğiliyorum!!! Okurken yoruldum aynı zamanda tüylerim diken diken oldu Allah yolunu her daim açık etsin cnm inşllh. Gencecik yaşında 3 bebekle bu kadar başarı...
Ama anlaşılan kızın da benim oğlum gibi üçüzlerden bile zor. İnşllh o da huy değiştirir de senin gibi bir anneyi üzmez. Tebrikler

Helal olsun ben de anca toto büyütüp gireceğim sınavın başvurusunu bile kaçırayım ay çok yoruluyorum diye şikayet edeyim kendimden utandım yeminle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…