- 25 Ağustos 2014
- 751
- 1.569
- 53
Yok benimkinin mayası da sütü de organik inek sütü. 12 saat gece beklettim. Koyu oldu. Eşim de keçi sütünden yapsak mı diyordu. Kendim kokusunu tadını hiç sevmediğımden çocuk da sevmez diye düşündüm. Şimdilik erteledim. Keçi sütü deneyimlerini senden takip edeyim belki denerim.Keçi sütünü mayaladın dimi Can'ım organik inek sütünden bende öyle yaptım kaçta mayaladın benimki koyu olmadı dört saat beklemiş oldu
Bizde kan oldu mu olmadi mi emin olamadim. Doktor bariz kan gorurseniz sorun dedi. Bi yandan da belki gordun de bilemedin dedi. Bi kere kakasi yesile calacak gibi olmustu, icinde de böyle ince ince koyu renkli belki bordo belki kahverengi bi seyler vardi. Ben kuru erik yiyordum bagirsaklarimiz bozulsun diye, kakada cikanlar erik parcalaridir dedim kendi kendime. Doktora bunu söylemedim.Bana kalsiyum takviyesine gerek yok dedi sinir oldum. Bizde kaka azaldi karinda gurultu da ama kan bir iki kez geldi. Ama onda da muzdan suphelendim.
Maşallah Can'ım senin sütün yarıyı sanırım bebeğe nazarlardan korusun rabbimCanım 15gun önce yani besbucuk aylıkken 9kg du binkere maşallah
Benimki de ya sabır çektiriyor. 21.30 da uyuttum . Tam yarım saat sonra mızırdanmaya başladı belli ki derin uykuya geçemedi 10 dakika pışpışladım. Uyudu babasına bırakıp mutfağa yemek yemeye gittim. Bir ağlama bir bağırma sesi. 22.15 ten beri hala uyumadı. Pışpışlamaktan kollarım uyuştu. Benimki uyuyunca beşiğınde odada tek başına bırakıp gidemiyoruz. Mutlaka biri başında bekliyor. Uyanınca bazen ćok ağlıyor. Ondan biri başında mutlaka oluyor. Bu da elimi kolumu bağlıyor hiçbir iş yapamıyorum. Zaten ilk yarim saatten sonraya devam ederse ćok da uzun uyumuyor. 2 saat maksimum.canim bizimki kurulu saat gibi aykardir sasmadi yatim dedim bir baktim babasi uyumus uzandim diziye bakıyorum ne yapayim
Aile hekimine soylemem lazim. Bi de ev yogurdu yiyebilirsin dedi ama guvenenedim ben.Kemik erimesi olur dedi bana ki olur da yani kas zayiflat. Zaten benim kaslar kemikler saglam degil. Yazdir sen az da olsa kalsiyum bebeem.
Maşallah Can'ım ya üçüz hem de erkek ben asıl onların bebekliğini merak ettim Nasıl oldu sen altından Nasıl kalktınCan'ım sen de mi gurbetçisin,,, ben de senin gibiyim. Ailemden uzakta bi başımızayız. Doğu'ya tayinim çıktı. Ailemsakaryada. Annem de kavline de çok yaşlılar. Doğumumda bile kimse gelmedi. Bir de sezeryan oldum . Bi de benim üçüz oğullarım var liseye giden. 4 erkek bir de Bebek çok bunaldığım Zaman'lar oldu. Ama alıştım gibi...
Erikten olacagini sanmam. Hangi doktora gittin?Bizde kan oldu mu olmadi mi emin olamadim. Doktor bariz kan gorurseniz sorun dedi. Bi yandan da belki gordun de bilemedin dedi. Bi kere kakasi yesile calacak gibi olmustu, icinde de böyle ince ince koyu renkli belki bordo belki kahverengi bi seyler vardi. Ben kuru erik yiyordum bagirsaklarimiz bozulsun diye, kakada cikanlar erik parcalaridir dedim kendi kendime. Doktora bunu söylemedim.
Can'ım o da bişeymi.. Onlar 1 yaşındayken Üniversiteyi kazandım. İzmir'e taşındık. Yatılı bakıcı geldi eve. Ben sadece bebeklere ve derslere baktım, okul bitti Sakarya'ya dönelim dedik kpss sınavı çıktı piyasaya.. Sınava girdim Ankara milli eğitim bakanlığını kazandım. Memur oldum. Bebeleri o Zaman kreşe verdim. Ankara'da 6 yıl kaldık. Bu arada yüksek lisansımı yaptım ank üniversitesinde. Tam tayinimizi memleketimize aldırmaya çalışırken bu sefer de şeflik sınavı açıldı. Çalıştım onu da kazandım ve şef olarak Erzurum'a tayinim çıktı. Geçen sene 6 aralıkta Erzurum'a geldik ve 10 aralıkta kızıma hamile olduğumu öğrendim. Şimdi 6 yıl daha buradayım bu arada da burada Erzurum teknik üniversitesinde doktora yapacak. Tabii memlekete dönme hayallerim de bitti çünkü giderek memletime uzaklaşmaya başladım, bu ATA'da bebeklerime bakıcıların ve özellikle eşimin yardımı çok oldu ve hala oluyor. Benim üçüzler çok uysaldır. Nereye koysam orada dururdu hala da uysalar. Ama kız on bebeye bedel.Maşallah Can'ım ya üçüz hem de erkek ben asıl onların bebekliğini merak ettim Nasıl oldu sen altından Nasıl kalktın
Muz verİyot musun Can'ım?Kızlar benim kızımın kakasinda bir haftadır kıl gibi böyle kahverengi parçalar var neden olabilir bilen var mı?
Biz her ay bir kg aldık hemen hemen
Ben kızıma 1 aydır falan keçi sütünden yapıp veriyorum Can'ım, şükür ki o da sevdi.Yok benimkinin mayası da sütü de organik inek sütü. 12 saat gece beklettim. Koyu oldu. Eşim de keçi sütünden yapsak mı diyordu. Kendim kokusunu tadını hiç sevmediğımden çocuk da sevmez diye düşündüm. Şimdilik erteledim. Keçi sütü deneyimlerini senden takip edeyim belki denerim.
Organik inek sütünden mayaladık. Cok güzel tuttu. Gece 12 saat kadar beklettim.
Inek yogurdu ile mayalansa inek yogurdu ozelligini tasir mi acaba tek sikinti o. Keci labnesi var onunla mayalanir mi acaba? Lor peynir ve tereyagi ile mayalaniyor mesela.
Hah işte bendeki durum. Bunu bir anlatamadım eşime. Benimki de iştahsız geceye kadar doğru dürüst beslenmiyor. Gündüz 4-4.5 saat oluyor hsla beslenmek istemiyor. Ancak uyutacağım ve uykuya hafif dalacak o zaman mamasını sütünü neyse onu içecek. Böyle böyle beslenme araları açılıyor. Bir öğünde 110-140 cc arası icıyor ve bunu bazen taksit taksit uyutana kadar 3-4 seferde içiyor. Beslemek ićiñ uyutmaya çalışmaktan yoruldum. Zaten gündüzleri artık 1 kez veya hiç emmiyor. Gece de derin uykudan uyanmazsa emiyor. Ek besine alıştıralım dedik hala istemiyor. Günde 2 kez zor alıyor . Yoğurt dedi dr kaç gündür 2 çay kaşığına geçemedik. Az birşey 2-3 kaşıķ meyve püresi var onu da bugün almadı. Off hep aynı şeyleri yazıyorum ama işın içınden çıkamadım.
Nutrigen Ferromixin ama 6.aydan sonra kullanılıyor. İçinde paraben yok. Tek dozluk saşe halinde mamanın içine karıştırıp veriyorsun.biz barıştık .zatenn kus kalamiyoruz
.yaa bebegim cokk kotu oldu kizlarr ya demir surubundan sanirim .3 gundu 2.5 gunn oldu yapamadi.çoook agladi hix durmadi zeytinyagi su.armut masaj yaramadı ise.üstü basi hoz yasindan sırılsıklamdi agladik bizde onla o derece cocuk minicik kaldi süzüldu .fitil verdik tum gun 1 saat uyudu . bir kac kisi organik demir surubu var demisti hatırlayan var mj ondan alalım ????
içinde dekstroz ( şeker) var ve genelde dekstroz olanlarda GDO olma ihtimali var diye bir yazı koymuştum bu aradaİnşallah canım benimkininde içeceğini sanmam ama Deneyecegim.
Kızlar bi kaç gün foruma bakamadım, ne çok şey yazmışsınız yahu, daha okumam gereken 40 sayfa var (=
Hafta içi malum işti bebekti derken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Hafta sonu da oğluş eşim ben şehir dışına gezmeye gittik. Oğluşun ihtiyaçlarını aldık topluca. Oto koltuğu, mama sandalyesi, kanguru, ben pek gönüllü olmasam da yürüteç.
Kaynana muhabbeti olmuş bolca, biz ne güzel küsüz ya, maaşallah diyin kızlar, kendi annemle de seyrek görüşüyorum, oh be kafa rahat, kocayla oğluşu uyuttum şimdi ben de uyuycam, hadi allah herkese rahatlık versin
Bnde küstüm cnm ama bizimki yüzsüz 3 haftadan sonra geldi şimdi de her gün geliyoCan'ım keçi sütünü kaynattım 100 cc sütü ayırdım parmağımı yakıcak şekilde hafıf soğuyunca bir çay kaşığı organik inek sütünü ekleyip karıştırdım mutfak havlusuna sarıp peteğin üstüne koydum
Bende küsüm Can'ım
Can'ım o da bişeymi.. Onlar 1 yaşındayken Üniversiteyi kazandım. İzmir'e taşındık. Yatılı bakıcı geldi eve. Ben sadece bebeklere ve derslere baktım, okul bitti Sakarya'ya dönelim dedik kpss sınavı çıktı piyasaya.. Sınava girdim Ankara milli eğitim bakanlığını kazandım. Memur oldum. Bebeleri o Zaman kreşe verdim. Ankara'da 6 yıl kaldık. Bu arada yüksek lisansımı yaptım ank üniversitesinde. Tam tayinimizi memleketimize aldırmaya çalışırken bu sefer de şeflik sınavı açıldı. Çalıştım onu da kazandım ve şef olarak Erzurum'a tayinim çıktı. Geçen sene 6 aralıkta Erzurum'a geldik ve 10 aralıkta kızıma hamile olduğumu öğrendim. Şimdi 6 yıl daha buradayım bu arada da burada Erzurum teknik üniversitesinde doktora yapacak. Tabii memlekete dönme hayallerim de bitti çünkü giderek memletime uzaklaşmaya başladım, bu ATA'da bebeklerime bakıcıların ve özellikle eşimin yardımı çok oldu ve hala oluyor. Benim üçüzler çok uysaldır. Nereye koysam orada dururdu hala da uysalar. Ama kız on bebeye bedel.
Can'ım o da bişeymi.. Onlar 1 yaşındayken Üniversiteyi kazandım. İzmir'e taşındık. Yatılı bakıcı geldi eve. Ben sadece bebeklere ve derslere baktım, okul bitti Sakarya'ya dönelim dedik kpss sınavı çıktı piyasaya.. Sınava girdim Ankara milli eğitim bakanlığını kazandım. Memur oldum. Bebeleri o Zaman kreşe verdim. Ankara'da 6 yıl kaldık. Bu arada yüksek lisansımı yaptım ank üniversitesinde. Tam tayinimizi memleketimize aldırmaya çalışırken bu sefer de şeflik sınavı açıldı. Çalıştım onu da kazandım ve şef olarak Erzurum'a tayinim çıktı. Geçen sene 6 aralıkta Erzurum'a geldik ve 10 aralıkta kızıma hamile olduğumu öğrendim. Şimdi 6 yıl daha buradayım bu arada da burada Erzurum teknik üniversitesinde doktora yapacak. Tabii memlekete dönme hayallerim de bitti çünkü giderek memletime uzaklaşmaya başladım, bu ATA'da bebeklerime bakıcıların ve özellikle eşimin yardımı çok oldu ve hala oluyor. Benim üçüzler çok uysaldır. Nereye koysam orada dururdu hala da uysalar. Ama kız on bebeye bedel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?