Off benim oğlum da çok acı çekiyordu. Ben de onunla beraber perişan oldum. Dereotu suyundan ben de içiyodum ve ben de ilk duyduğumda vermedim sizin gibi tereddüt ettim. Sonra bunu söyleyen teyze yurtdışında yaşamış biri. Burda doktorlar öneriyor sen niye çocuğuna eziyet ediyosun diye kızdıtabi ben de doktor değilim yanlış yönlendirme yapmak istemem ama ben denedim faydasını gördüm. İlk verdiğimde 1 aylık falandı heralde. Doktorum da rezene çayı içir dedi onun hiç faydası olmadı.
askiminaskiyim Freyza__ kolik 3 haftalikken başlıyor. Ama kolik diyebilmek için doktor kontrolü gerekiyor, çünkü idrar yolları enfeksiyonu, makat çatlağı, bagirsak rahatsızlıkları vs. bunlar da bebeğin cok fazla aglamasinin sebepleri olabiliyor, doktorun bu rahatsizliklari elemesi gerekiyor, yani sağlık yonunden hicbir seyi yoksa kolik (sebepsiz aglama) deniyormus. Ben benim adami 2-3 ay soyleye soyleye zor ikna ettim doktora gitmek icin. Kendi kendimize kolik demeye baslamistik, ama degil gibi bu sefer de. Süt alerjisi. Belirtileri cok benziyor karisabiliyor.
Canım benim ilk bebeğin ve yalnızsın anladığım kadarıyla.. Bebeklerin tek huzur bulduğu yer anne kucağı ve anne kokusudur.Kucağında uyuması aç olduğu anlamına gelmez.Bol bol emzir bebeğini mama ve biberon verme.Emzirdikce sütün çoğalır her seferinde tek göğsünü verki diğeri beklerken dolsun..Rezene iç,dereotu suyu iç bol bol sıvı tüket..Sütün gelir merak etme bebek çektikçe gelir..
Emzik var canım aventin onu tuttuk dün ilk defa. Damaklı değil bu sanırımCanım birde damaklı emzik edin istersen bebekler ilk birkaç ay emme güdüleri olur emzikle bunu giderebilirsin sütüne sürüp ağzına koy uyumadan önce onu emerken rahatlatır kendini.
Yapiyim canım ben bunuCan'ım ben bir çay kaşığına sütümü sağıp bir çimdik kimyon döküyordum onu içirip öyle emzırıyordum denemek istersen aklında bulunsun birde biogaia kullanıyordum
Canım basımda nene var ama bana faydası yok. Dün eşim anlasin diye mutfağa girmedim akşam önceki akşamdan yaptığım haşlama çorbasını ictik.. Yemek niye yok diyince ben giremedim mutfağa ondan yok dedim. Nene dinç yanı kendi evinde herşeyi yapar ki geliniyle yaşıyor. Ben torunun gelini oluyorum.. Ya ne bilim dün sagdim 5dk iki meme den 4o cc anca çıktı. Rezene kimyon anason ısırgan demleyip iciyorum humana still tee iciyorum o aglayinca ben panik stres oluyorum durduramiyorumkakayi süt yetmediği için mi yapmıyor diye dusunuyirim
Ben gözlerimi açamıyorum velet bu saatte yatağında ses açma çalışmaları yapıyor sanki akşama konseri var
Allah iyiligini versin guldurdun beniBunlar bi de büyüyünce "5 dk daha anne yaaa" dicek dimiii??? Çok hain planlarım var
Canim bizimkinin sakinlesmesi 4. Ayi bulmustu.. Gaz sancisi tuttugunda beyaz gurultu, sac kurutma yada davlumbaz acabilirsin. Cok ise yariyor.. Ayaklarini sicak tutmaya calis.. Yuzustu durmuyosa kolunun ustune yuzustu yatirmaya calis..
Yine miKızlar yaaa trend konularda chill bi konu açmış çok moralim bozuldu nasıl destek olsak
Sevindim kolay gelsin güzelimEmzik var canım aventin onu tuttuk dün ilk defa. Damaklı değil bu sanırım
Bende çok üzüldümKızlar yaaa trend konularda chill bi konu açmış çok moralim bozuldu nasıl destek olsak
insan Bi okumaya başlayınca bitirmeden duramıyor bazen kız mızılıyor dur kızım şurayı da okuyayım bakacağım sana diyorum tabi o anlamayıp ağlamaya son gaz devam ediyorEşim beni fırçaladıkadınlar kulübünden kafanı kaldır diyor iki dk bi bakayım dedim ya yirmi dk olmuş
İnek sütünden mi yaptın inek sütü alerjisi olabilirSelam arkadaslar bi forumu yeni okumaya basladim benim bebegimde 23 eylul dogumlu bu hafta ek gidaya baslatti doktorumuz anne sutuyle beslendi 4. Aya kadar ancak sutum yetmemeye baslayinca mama takviyesine basladik simdi birde ek gida girdi isin icine :) doktorumuz yogurtla baslatti iki gun dene daha sonra sebzeye gec dedi yogurduda yedigi kadar verebilirsin dedi :)) bizim bicirik biraz istahli cikti 3 4 yemek kasigi yedo ama korktum fazlasini vermeye birazda kakasinda kan gorunce iyice panik oldum aranizda boyle bir durum yasayan varmi ? Birde ilk hangi sebzeyle başladınız ?
Bende öyleydim ya bazen gece okuyorum mecbur :))İnsan Bi okumay
insan Bi okumaya başlayınca bitirmeden duramıyor bazen kız mızılıyor dur kızım şurayı da okuyayım bakacağım sana diyorum tabi o anlamayıp ağlamaya son gaz devam ediyor
biz de 23 eylül doğumluyuz bn de başladım yavaş yavaş ek besine bize doktor havuç patates pirinç püresiyle başla dedi ama ben pirinç koymuyorum bazen biraz yoğurt katıyorum içine boğazından kolay geçsin diye ama bnm kızım hiç sevmedi patates havuç kombinasyonunuSelam arkadaslar bi forumu yeni okumaya basladim benim bebegimde 23 eylul dogumlu bu hafta ek gidaya baslatti doktorumuz anne sutuyle beslendi 4. Aya kadar ancak sutum yetmemeye baslayinca mama takviyesine basladik simdi birde ek gida girdi isin icine :) doktorumuz yogurtla baslatti iki gun dene daha sonra sebzeye gec dedi yogurduda yedigi kadar verebilirsin dedi :)) bizim bicirik biraz istahli cikti 3 4 yemek kasigi yedo ama korktum fazlasini vermeye birazda kakasinda kan gorunce iyice panik oldum aranizda boyle bir durum yasayan varmi ? Birde ilk hangi sebzeyle başladınız ?
Çok tatlısın ya olurmu öyle şey anne sütü alan bebek istediği zaman yapar tuvaletini sıkıntı yok yanı,benimkide bir gün yapar bir gün yapmazdı. 5 dakika iki gogus 40 cc çok iyi ama sağınca tamamıyla bosalmamistir.Ben sütümu sağınca sütüm azalıyor manuelle ama.Memeden gelen ilk süt susuzluğu gidermek içindir,sonrasında yağlı faydalı kısım gelir. İlk akan sulu sütte laktoz içeriyor muş gaz yapıyormuş iki göğsünü zude 5 dakikada sagdiysaniz büyük ihtimalle bol miktarda laktoz iceriyordur yanı oda gaz yapar.Canım basımda nene var ama bana faydası yok. Dün eşim anlasin diye mutfağa girmedim akşam önceki akşamdan yaptığım haşlama çorbasını ictik.. Yemek niye yok diyince ben giremedim mutfağa ondan yok dedim. Nene dinç yanı kendi evinde herşeyi yapar ki geliniyle yaşıyor. Ben torunun gelini oluyorum.. Ya ne bilim dün sagdim 5dk iki meme den 4o cc anca çıktı. Rezene kimyon anason ısırgan demleyip iciyorum humana still tee iciyorum o aglayinca ben panik stres oluyorum durduramiyorumkakayi süt yetmediği için mi yapmıyor diye dusunuyirim
Nerede açmış ki bir derdim var da mıBende çok üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?