2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Alttaki mesajını okumadan üsttekine armut püresi önermişım. Oysa ki denemişsin. Pardon ):)

Keci sutunden cok zor tutuyor diye duydum yogurt guzel oluyormu
tuttu canım mayayı bı çay kasıgından bır tatlı kasıgına cıkardım daha ıyı oldu

bizimki bugun kan damlasını verdıgımde püüürrrr yapmaya başladı heryer kan damlası oldu

Ekmek simidi uşak aşina olduğum şeyler ama ekmek simidine hasret kaldim
Pirinc unlu mama yaptim az verdim eeeeğh yedi. Onune pirasasini koydum al dedim almadi. Ekmegin simidini koydum hemen aldi. Elinden aldim kiyamet koptu. Tikacam agzina zeytinyagli sarma sonunda oh mis yisin

tuttu canım mayayı bı çay kasıgından bır tatlı kasıgına cıkardım daha ıyı oldu

bizimki bugun kan damlasını verdıgımde püüürrrr yapmaya başladı heryer kan damlası oldu
Ben mayayi organik sut ve nohuttan kendim yaptim inek sutu ama maya olarak kullansam bi sikinti olmaz heralde

Benimki de çok zor alıyor. Henüz meyve puresi verebiliyorum sadece . O da 2 -3 tatlı kaşığı. Onu bile cok zor veriyorum.

İştahsız bir tane de bende var. Çaresi nedir bilmiyorum. Memeyi almaz mamayı almaz ek besini almaz ....

oglum birkac gundur hem zor uyuyor hem de kisa sure sonra uyaniyor. dun gece ayaktaydik. sabah ise gidince yaglanmamis robot gibiydim.disten mi ki

Sab Simplexi sabah öğle akşam günde 3 kez 5 damla ile başlayıp sonra yavaş yavaş artırmalısın; yalnız bu damlalar bitkisel kökenli olduklarından düzenli kullanımda 5 günden sonra işe yarıyor. Bırakmadan devam etmelisin. Biz 5 aylığız, ben hala sabah akşam veriyorum; çünkü biz de ek gıdaya başladık ve pek çok gıda gaz yapıyor. Bu şişede bitsin bırakacağız. Hem böylelikle o zamana kadar bağırsaklaırı da biraz alışmış olacak.

Genelde sıcak havlu ile kompres yapıp, yüzü koyun kendi üstüne yatırırsan da işe yarayabiliyor. Ayrıca bebeğin yüzünü el ayana yatırıp sağa sola değil de yukarı aşağı salınım hareketi de gaz sancısına yardımcı oluyor. Bir de dizine yüzü koyun yatırıp sırtını sıvazlayarak sırtını el sıcaklığınla ısıtmak, aynı şekilde elinin sıcaklığıyla karnını ısıtıp saat yönünde dairesel hareketler de işe yarayan işlemlerden bazıları. Bir de bacaklarını bileklerinden tutup kurbağa hareketi, bisiklet çevirtmek de gaz çıkartabiliyor. Benim bildiklerim bunlar inşallah işe yarar.

Bir de emiyorsa kimyon ve çörekotu da en çok işe yarayan gaz çıkartıcılar. Yemeklerine bol bol kimyon koy. Ayrıca ikisi de süt artırıyor.

İnşallah rahatlar ama biraz sabır. Zor oluyor ama geçiyor. Anneler için en zor dönemler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…