Arkadaslar siz bebisleri nasil yatiriyorsunuz ben reflu yatagi kullandim bu zamana kadar ancak artik kullanilcak hali kalmadi kafasinin debk geldigi yer çöktü bende kendi yatagina yatirmaya basladim yastik kullaniyormusunuz ?
Bayıldığı şey kukla değil canım, onu konuşturmama bayıldı :)
Bende parmak kukla oynatıyorum, iKEAdan aldım. Benimki de seviyor 10 tane hayvan var. Kızımda seviyor :)
Emmiyor emmiyor emmiyor uyanıkken emmiyor. Napicami şaşırdım. Fon makinesi açıyorum 5 dk emiyor bazen hiç emmiyor. Uyurken tetikte bekliyorum kipirdanir gibi oldumu hemen alıp emziriyorum. Evde terör estiriyorum. Yazık 5 yaşındaki oğlum dahil kimse cit çıkaramiyor ben emzirirken. En ufak bir seste kafayı kaldırıyor sonra bütün çaba boşa. Emmeyi bırakır diye hiç bir şey vermiyorum daha. 17 Eylül doğumluyum. Napacagimi şaşırdım bunalım iyice. Kusura bakmayın sizin de kafanızı şisirdim.
At at :) carsibasindan gecerken el salla :))
iyi akşamlar Canım dr.bugun aradim kaka için maflor damla var biz onu öncede gaz icin kullanmistik 5damla yine kullanmamı söyledi ben anlamadım kakaylami ilgiliymiş bilmiyorum bugün aldım aynı zamanda sağlık ocağına gittik bugün 6aylik aşısı vardı aile Hekimi ile görüştüm kaka için yoğurt yedir bol bol dedi artı bi şurup yazdı günde bir çay kaşığı içir dedi duphalac diye ondanda vermeyi düşünmüyorum oğlumda bigün mahvoldu yine zorla kaka yaptı korkuyorum çatlak olacak diye ardindanda 3 tane aşı oldu bugün çok durgundu oğlum inş bidaha yaşamayız
Bu sefer karaliyim uyanıkken emmezse biraz aç bırakacağım. İnşallah öyle öyle alışır. Kiyamiyoruz ondan aslında.Bence biraz AC kalmalı, o şekilde emmeyi uzun surduremez bende çok çektim çok iyi anlıyorum, bianda dönmedi yavaş yavaş arada memede uyanıyordu hızla bir çekiyordu, sonra zamanla gormeye bende emme sure arasini uzatmaya başladım, mesala 4 saat emmedi uykuda uyanmasına yakın emzirmeye başlayıp memede uyanmasını sağlayarak Denemelerim oldu çok sukur döndü 3 haftadır,biz hep uykuda AC kalmasın diye emzirdigimiz için bebeklerini nasıl doyduğunu unutuyorlar inşallah sizinde düzelir, AC kalırsa başkada şansı olmadigi ni anlarda döner mutlaka
Biberon almiyor ki sağır ta veremiyorum.Gerci ben de pek sağmak istemiyorum alismasin diye. Dediniz gibi süt azalıyor diye.Benimki de öyle başladı. Simdi uykuda alıyor. Onda da biraz fazla ayılsın yine emmiyor. Sağıp vermeye çalışıyorum. Ama süt azalmaya başladı. Mama miktarı her geçen gün artıyor. Bir çaresini henüz bulamadm
Zaten en az 3 saat arayla emzirme ye calisiyorum. Sonra 2 ve ya 2 buçuk saat oyun 1 saat veya 40 dk. uyku yine emzirme öyle sürüp gidiyor. Akşamları daha da emmek istemiyor. İnşallah düzelir de 2 yaşına kadar emzirebiliriz.bızımkıde oyle canm duzeldı gıbı ama bugun hep uyutaarak emzırdım mesela hep dönmek istiyor gerıye atıyor kendını saat koy üç saat fılan bırde acıktıgı anda vermezsen gecıkırse sınırlenıyor bebekler almıyor
Biberon almiyor. Mana hiç sevmedi doğdu doğal icmedi hiç. Allaha Şükür sütüm yetiyor ama emse. Emmeye emmeye bazı dönemler azalıyor. Bakalım nereye kadar böyle devam edecek. Olmazsa ben de araları uzatıp uyanıkken deneyeyim bakalım. Dedigim gibi kararlı olmak lazım. Aç bu cocuk deyip panik yapmamak lazım sanırım. Elbet emecek. Yemek varken açlıktan kim olmuş ama gel de bunu biz annelere anlatCok tanidik bir manzarabir ara aynen boyleydi canim, esimle kac kere kavga ettim ses cikardi diye.sonra beslenme arasini 4 saate cikardim.israrci olmuyorum hic, basini cevirirse 2 3 kere birakiyorum aninda, cok sinirlerim yiprandi cunku zorlarken. Oyle oyle alisti bazen sersemletip veriyorum, cok aciktiysa uyanikken veriyorum.
Benimki biberon da aliyor tabi iisteyken,dr browns denedik akisi az emmeyi birakmasin diye ama onla icemedi.biberon veriyor musun?
6 aya da az kaldi zaten
Canım emziriyorum benmi kullanacam oğlum için verdiDuphalak zararsız bir şurup bebek mamalarini da onun la tadlandiriyorlar zararsız bildiğim kadarıyla dışkıyı yumuşatıp rahatça çıkmasını sağlıyor. Doğumdan sonra banada vermişti doktor..Emziriyorsaniz siz kullanın prospektusu ne uyarak kullanıldığında çok rahatlatiyor.Bilinen bir yan etkisi yok bildiğim kadarıyla..
Canım verdim ikisinide yapmadı biz 2 aylık ken başladık kabizliga o zaman kakası sert değildi sadece anne sütü alıyordu sadece sonrasında tamam düzeldi derken ek gıdaya başladık fazlada vermiyorum öğlen sebze çorbası aksamda yoğurt dr.aradım gaz damlasına başlattı onunlami alakali bilmiyorum yaBalkabağı ve gün kurusu kayısı buharda haslayıp ver suyuyla sulandırıp. Bugün 3 kez kaka yaptı.
Canım sebze çorbasının içinde yer elması var oda yaparmıİlk zamanlar meyveleri biraz buharda haşlayıp verebilirsin. Pek vitamini kalmıyor ama hazmı kolay olduğu için işe yarayabilir. Özellikle armut, balkabağı ve gün kurusu kayısı.... Bunların içine 1 tatlı kaşığına yakında zeytinyağı koy. Elma, havuç ve muz kabız yapar.
Bir öğünde o kadar veriyormusun canım ben bir fincan veriyorum yeni başladık alarjisi yok deneyim bakalımAlerji yoksa yoğurdu activia ile mayala ki yoğurt prebiyotik olsun. Ben öyle veriyorum, kaka yapıyor. 1 kilo süte 2 tatlı kaşığı activia tam geliyor. Yoğurt hem tatlı oluyor hemde prebiyotik. Ben pek çok süt ve mamayla denedim en iyisi bu oluyor.
Biz mama emiyoruz, düşündüm. Mamanın içinde de bir sürü şey var, önce mamayı temizlemiştim onunla yaptım ekşi oldu böyle şimdi yoğurdu tek başına kavanoz maması kadar yiyiyor. Ben yoğurdu kavanoz mamalarının kavanozlarına mayalıyorum tam geliyor.
Suyu sevmiyorum canım sebze çorbası yoğurt falan verince veriyorum ardından birkaç kaşık sevmiyorum puskurtuyorİnşallah kolay kaka yapar bundan sonra duphalac amcam bağırsak tembelliği yapiyo demişti bi baslarsan sürekli kullanmak zorunda kalabilirsin amainsallah kullanmak zorunda kalmazsin ılık su iciriyonmu canim
.clara canim insallah iyi gelir perhiz.perhiz yapinca gazida azaliyor.birde unutmusum kalsiyum ilaci kullan.osteocare kullaniyorum ben.
At vallaAblam orda evli itinayla oraların resmini atcam sana
Bnde diyorum onu Birdaha çocuk filan yapmam diyorum hatta.
Kalsiyum yazdiracagim doktor tembihledi de. Sut urunleri diyeti 2. gun; bebegim sabah kaka yapti mukus ve kahverengi iplik gibi seyler vardi. Dedigin gibi coklu besin alerjisi mi acaba. Bazi alerjiler 6. 8. ayda veya 1 yilda geciyormus. Ben kil kurdu veya bakteri enfeksiyon filan mi diye korktum. Ya da icerde bi kanamasi mi var.. Cok zor ya anne olmak. Nerden girdim ben bu isin icine diyorum yakaldirabilecek miyim anneligi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?