2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

iyi akşamlar Canım dr.bugun aradim kaka için maflor damla var biz onu öncede gaz icin kullanmistik 5damla yine kullanmamı söyledi ben anlamadım kakaylami ilgiliymiş bilmiyorum bugün aldım aynı zamanda sağlık ocağına gittik bugün 6aylik aşısı vardı aile Hekimi ile görüştüm kaka için yoğurt yedir bol bol dedi artı bi şurup yazdı günde bir çay kaşığı içir dedi duphalac diye ondanda vermeyi düşünmüyorum oğlumda bigün mahvoldu yine zorla kaka yaptı korkuyorum çatlak olacak diye ardindanda 3 tane aşı oldu bugün çok durgundu oğlum inş bidaha yaşamayız

Duphalak zararsız bir şurup bebek mamalarini da onun la tadlandiriyorlar zararsız bildiğim kadarıyla dışkıyı yumuşatıp rahatça çıkmasını sağlıyor. Doğumdan sonra banada vermişti doktor..Emziriyorsaniz siz kullanın prospektusu ne uyarak kullanıldığında çok rahatlatiyor.Bilinen bir yan etkisi yok bildiğim kadarıyla..

Balkabağı ve gün kurusu kayısı buharda haslayıp ver suyuyla sulandırıp. Bugün 3 kez kaka yaptı.

Benimki de çok zor alıyor. Henüz meyve puresi verebiliyorum sadece . O da 2 -3 tatlı kaşığı. Onu bile cok zor veriyorum.

Pirinç unundan muhallebi yapıyorum Doktor önerdi 50-60cc su, yarım tatlı kaşığı pirinç unu ( Bizden marka aldım. bebekler için olanı var mineralli demir katkılı) Cezvede pişirip, 2 kendi kaşığı formül mama koyup, sonra da içine hippin meyvelerinden 2-3 bebek kaşığı ile tatlandırıyorum. Bir deneyin isterseniz.

Bi

Bizde ek gıdaya başladıktan beri kaka yapamiyor oğlum ya napacam böyle bilmiyorum
İlk zamanlar meyveleri biraz buharda haşlayıp verebilirsin. Pek vitamini kalmıyor ama hazmı kolay olduğu için işe yarayabilir. Özellikle armut, balkabağı ve gün kurusu kayısı.... Bunların içine 1 tatlı kaşığına yakında zeytinyağı koy. Elma, havuç ve muz kabız yapar.

Emmiyor emmiyor emmiyor uyanıkken emmiyor. Napicami şaşırdım. Fon makinesi açıyorum 5 dk emiyor bazen hiç emmiyor. Uyurken tetikte bekliyorum kipirdanir gibi oldumu hemen alıp emziriyorum. Evde terör estiriyorum. Yazık 5 yaşındaki oğlum dahil kimse cit çıkaramiyor ben emzirirken. En ufak bir seste kafayı kaldırıyor sonra bütün çaba boşa. Emmeyi bırakır diye hiç bir şey vermiyorum daha. 17 Eylül doğumluyum. Napacagimi şaşırdım bunalım iyice. Kusura bakmayın sizin de kafanızı şisirdim.

Aklıma gelmişken, gaz ve hazımsızlık için taze sıkılmış çörekotu yağı bulabilirseniz, çok işe yarıyor. Yalnız ilaç kaşığının çeyreğiyle verin. Çok çok az. Birde aldıktan sonra şişeyi karanlık yerde folyoya sarıp saklayın. Sizde için ki bebeğe daha faydası olsun. Bir de en az ne kadarsa o kadar alın, çünkü çrekotunda bulunan yağ uçucudur. Sıkıldıktan sonra hızlı tüketilmesi gerekir. Hatta çörekotunun ölümden başka herşeye deva olduğu söylenir.

Bazen bebekler emmeyi red ederlermiş ki benim de başıma gelip üçüncü ayda memeyi kaybeden biri olarak, internette emme kampının uygulaması vardı bir blog da. İsterseniz bir araştırın,

Fatsa

Fayda etmedi yoğurdun içine koy dediler yaptım olmadı

Alerji yoksa yoğurdu activia ile mayala ki yoğurt prebiyotik olsun. Ben öyle veriyorum, kaka yapıyor. 1 kilo süte 2 tatlı kaşığı activia tam geliyor. Yoğurt hem tatlı oluyor hemde prebiyotik. Ben pek çok süt ve mamayla denedim en iyisi bu oluyor.
Biz mama emiyoruz, düşündüm. Mamanın içinde de bir sürü şey var, önce mamayı temizlemiştim onunla yaptım ekşi oldu böyle şimdi yoğurdu tek başına kavanoz maması kadar yiyiyor. Ben yoğurdu kavanoz mamalarının kavanozlarına mayalıyorum tam geliyor.

1.5 ay civarı sadece uykuda emzirebildim bebeğimi, çok sukur geçti biraz AC bırakmak gerekiyor sanirim bende AC bırakmadım hep uykuyu bekledim ama biraz dayanmak lazım, mama veriyorsan oda memeddn sogutabiliyor, bende o dönem 2-3 kez mama verdim nerdeyse uykudada bırakacaktı beni, vermedim bir daha mama çok sukur şuan düzeldi uyanıkken de emiyor

Kuzenimin kızı premature doğdu. Resmen tek bağısak :) büyüdü. O kadar zor yemek yiyordu ki, kuzenim ağlardı. Doktor, en sonunda merak etme açlıktan ölmez. Yeter ki suyunu eksik etme demişti.

2 buçuk aydır aynı. Mama vermiyorum hiç almadı. Galiba aç bırakamiyorum. Emmeyince hemen fon makinesini açıyorum. Öyle de zaten çok az emiyor. Bazen daha iyi ama bazen çok az emiyor. Allah hepimize kolaylik versin.

Bence biraz AC kalmalı, o şekilde emmeyi uzun surduremez bende çok çektim çok iyi anlıyorum, bianda dönmedi yavaş yavaş arada memede uyanıyordu hızla bir çekiyordu, sonra zamanla gormeye bende emme sure arasini uzatmaya başladım, mesala 4 saat emmedi uykuda uyanmasına yakın emzirmeye başlayıp memede uyanmasını sağlayarak Denemelerim oldu çok sukur döndü 3 haftadır,biz hep uykuda AC kalmasın diye emzirdigimiz için bebeklerini nasıl doyduğunu unutuyorlar inşallah sizinde düzelir, AC kalırsa başkada şansı olmadigi ni anlarda döner mutlaka

Benimki de öyle başladı. Simdi uykuda alıyor. Onda da biraz fazla ayılsın yine emmiyor. Sağıp vermeye çalışıyorum. Ama süt azalmaya başladı. Mama miktarı her geçen gün artıyor. Bir çaresini henüz bulamadm

bızımkıde oyle canm duzeldı gıbı ama bugun hep uyutaarak emzırdım mesela hep dönmek istiyor gerıye atıyor kendını saat koy üç saat fılan bırde acıktıgı anda vermezsen gecıkırse sınırlenıyor bebekler almıyor

Arkadaslar siz bebisleri nasil yatiriyorsunuz ben reflu yatagi kullandim bu zamana kadar ancak artik kullanilcak hali kalmadi kafasinin debk geldigi yer çöktü bende kendi yatagina yatirmaya basladim yastik kullaniyormusunuz ?

Arkadaslar siz bebisleri nasil yatiriyorsunuz ben reflu yatagi kullandim bu zamana kadar ancak artik kullanilcak hali kalmadi kafasinin debk geldigi yer çöktü bende kendi yatagina yatirmaya basladim yastik kullaniyormusunuz ?
kullanmıyoruz canım ıkı yaşına kadar tavsıye etmıyor drlar sanırm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…