- 28 Aralık 2015
- 391
- 1.126
- 33
seninki yine iyi canim bizimki hem kaldirdi hem hala uyutamadimGünaydın herkese oğlum 7de kaldırdı yine bugün bizi kaldırdı kendi tekrar yatti sıpa ya
Suyu sevmiyorum canım sebze çorbası yoğurt falan verince veriyorum ardından birkaç kaşık sevmiyorum puskurtuyor
iyi akşamlar Canım dr.bugun aradim kaka için maflor damla var biz onu öncede gaz icin kullanmistik 5damla yine kullanmamı söyledi ben anlamadım kakaylami ilgiliymiş bilmiyorum bugün aldım aynı zamanda sağlık ocağına gittik bugün 6aylik aşısı vardı aile Hekimi ile görüştüm kaka için yoğurt yedir bol bol dedi artı bi şurup yazdı günde bir çay kaşığı içir dedi duphalac diye ondanda vermeyi düşünmüyorum oğlumda bigün mahvoldu yine zorla kaka yaptı korkuyorum çatlak olacak diye ardindanda 3 tane aşı oldu bugün çok durgundu oğlum inş bidaha yaşamayız
İlaç vermek istemiyorsanız siz kullanın sizden ona geçsin demek istedim.Ca
Canım emziriyorum benmi kullanacam oğlum için verdi
İnşallah rahatlar ama biraz sabır. Zor oluyor ama geçiyor. Anneler için en zor dönemler bunlar.
Ben de oyle diyorum. Unutursun alisirsin bi daha yaparsin diyorlar da bi hamileligi daha kaldiramam hele ki bu kocayla.. 1 cocuk yeter, 1 cocuk + 1 erkek esittir 2 cocuk oluyor zaten!Bnde diyorum onu Birdaha çocuk filan yapmam diyorum hatta
Çok tesekkur ederim. Sab i bırakıtrdı dr Nurse harveys başladık 9 gün sonra tatlı kaşığı ile vericem su an çay kasigindayiz.Sab Simplexi sabah öğle akşam günde 3 kez 5 damla ile başlayıp sonra yavaş yavaş artırmalısın; yalnız bu damlalar bitkisel kökenli olduklarından düzenli kullanımda 5 günden sonra işe yarıyor. Bırakmadan devam etmelisin. Biz 5 aylığız, ben hala sabah akşam veriyorum; çünkü biz de ek gıdaya başladık ve pek çok gıda gaz yapıyor. Bu şişede bitsin bırakacağız. Hem böylelikle o zamana kadar bağırsaklaırı da biraz alışmış olacak.
Genelde sıcak havlu ile kompres yapıp, yüzü koyun kendi üstüne yatırırsan da işe yarayabiliyor. Ayrıca bebeğin yüzünü el ayana yatırıp sağa sola değil de yukarı aşağı salınım hareketi de gaz sancısına yardımcı oluyor. Bir de dizine yüzü koyun yatırıp sırtını sıvazlayarak sırtını el sıcaklığınla ısıtmak, aynı şekilde elinin sıcaklığıyla karnını ısıtıp saat yönünde dairesel hareketler de işe yarayan işlemlerden bazıları. Bir de bacaklarını bileklerinden tutup kurbağa hareketi, bisiklet çevirtmek de gaz çıkartabiliyor. Benim bildiklerim bunlar inşallah işe yarar.
Bir de emiyorsa kimyon ve çörekotu da en çok işe yarayan gaz çıkartıcılar. Yemeklerine bol bol kimyon koy. Ayrıca ikisi de süt artırıyor.
Sizde de mi var canim. Gecmis olsun.@bebeem canim alerji yapabilecek neleri yemiyorsun benim kızın da iplik şeklinde var kakasinda diyet yapayım bakalım sonuç değişecek mi
Canım iplik gibi kan bizde deneyeyim diyorumSizde de mi var canim. Gecmis olsun.
Bu aylarda cogumuzda alerji olduguna gore bu ek gıdaya gecis icin bir hazirlik donemi mi acaba... Ilk bebek acemilik ilk tecrube aman ya...
Canım benim kızın göz altlari pul pul olmuş döküntü gibi alerjiden olur muclara ek gida veriyormusun?kan iplik seklindede olur.birde aklinda olsun alerjen alimi devam ederse kan olur.kan birden kesilmesi grrekir.ama mukus ortalama 3 haftada gider.kan gitmiyirsa baska seylerede vardir.kendimden ornek vereyim.sut urunlwrini kesmistim.3 gun ara ara kan gelince yumurta ve dana etini kestim.kan gitmisti ama mukus devam etmisti.bu 3 luye dikkat et.mukus kilo alimi iyiyse pek onemsenmiyor bazi doktorlar tarafijndan ama kan onemli.bagirsagin kanamasi iyi degil.en alerjenler genelde kanama yapar.canim uzulme caresiz bir hastalik degil ama dikkatte et.dikkat etmessen astima gider.alerjik cocuklar kres zamanida cok bronjit,orta kulak iltihabi,sinuzut olur.azcik dikkat edicez dua ediyorum ki insallah sut alerjisidir bir tek.
Ek gıdaya başlamadık. Ama neden olduğunu buldum dirim, gece mide yanması için Gaviskon içmiştim onda da kalsiyum karbonat var ya, bu yüzden oldu bence. İçmeden aklıma geldi içindeki kalsiyum ama içerken bir anda aklımdan çıktı, anlık yani. Ne saçma diyecen ama aklım zaten karmakarışık olduğu için sık değişip şaşıyor böyle :) Teşekkür ederim burda konuşup fikir ve tecrübelerinizden faydalanmak güzel. Allah razı olsun.clara ek gida veriyormusun?kan iplik seklindede olur.birde aklinda olsun alerjen alimi devam ederse kan olur.kan birden kesilmesi grrekir.ama mukus ortalama 3 haftada gider.kan gitmiyirsa baska seylerede vardir.kendimden ornek vereyim.sut urunlwrini kesmistim.3 gun ara ara kan gelince yumurta ve dana etini kestim.kan gitmisti ama mukus devam etmisti.bu 3 luye dikkat et.mukus kilo alimi iyiyse pek onemsenmiyor bazi doktorlar tarafijndan ama kan onemli.bagirsagin kanamasi iyi degil.en alerjenler genelde kanama yapar.canim uzulme caresiz bir hastalik degil ama dikkatte et.dikkat etmessen astima gider.alerjik cocuklar kres zamanida cok bronjit,orta kulak iltihabi,sinuzut olur.azcik dikkat edicez dua ediyorum ki insallah sut alerjisidir bir tek.
Oluyormuş canım evet, benimkinin de boynundan başlayıp karnına göğsüne yayıldı kuru kuru pul pul ve pütür pütür hepsi oldu, egzama :) Geçici olsun inş. hepimizinki. Sen de dediğin gibi bir dene bakalım dokunduğunu tahmin ettiğin gıdaları bırak.Canım benim kızın göz altlari pul pul olmuş döküntü gibi alerjiden olur mu
Kızlar yazın kendi bahçemizden topladığımız şeftalileri, kabuğunu soyup dilimleyip derin dondurucuya koymuştum. Dün derin dondurucuyu karıştırırken şeftaliler ilişti gözüme. Hiç şeker eklemeden suyla pişirdim. Biraz suyundan biraz meyvesinden ezerek karıştırdım. Oldu mu sana organik şeftali püresi (= oğluşa tattırdım biraz çok sevdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?