2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

allahim bu kiz beni öldürecek yaa sabah 7 de uyandi 120 cc sut icti sadece gel de cikdirma uyudu agzindan akitiyo deli olcamm vallaaa deliiiiii
Benimki de öyle hadi beni uyku hariç emmiyor. Biberonu da uykuya geçiş dışında almıyor. Beslenme saati diye birşey kalmadı. Ara ara veriyorum yudum yudum 1 saatte zor bitiriyor. Uyutayım da öyle beslensin diyorum uykuya geçişleri iyice bağıra çâğıra oldu. Iyice uykusu gelecek de sızacak da beslenecek. Böyle böyle bir bakmışız akşam olmuş. Daha doğru dürüst beslenmemiş oluyor. Hal böyleyken beslenemedi diye gece her uyanmada yok meme az oldu hadi sağılmış süt yada mama biberonla. Düzen müzen kalmadı. Ek besini de sevmedi oyunlar oynayarak vermeye çalışıyorum daha öğün seviyesine gelmedik. Sabır sabıŕ...

Ya kızlar benim ki sürekli ağlıyor lavaboya gitsem gözünden yaşlar geliyor.
Nasıl çözecegim bunu? Bekliyorum kucağıma almadan susmasi için ama yok susmuyor
Bir kac gündür bizde öyleyiz gecen gun ağlamaktan gözleri şişti ne emıyor ne uyuyor surekli kucakta ve zor sakinlesiyor. Artık ne bel kaldı ne kol ne omuz bide herseye sinirleniyor kasiyo kendini

Diş
Bir kac gündür bizde öyleyiz gecen gun ağlamaktan gözleri şişti ne emıyor ne uyuyor surekli kucakta ve zor sakinlesiyor. Artık ne bel kaldı ne kol ne omuz bide herseye sinirleniyor kasiyo kendini
Can'ım diş bizimkide öyle ağzını burnunu yüzünü ovalıyor

bebeem canim alerji yapabilecek neleri yemiyorsun benim kızın da iplik şeklinde var kakasinda diyet yapayım bakalım sonuç değişecek mi
Canim ben sadece süt ve sut urunlerini paketli gida margarin dahil kestim duzelince baska birsey kesmedim. Et kuruyemis kademeli kesecektim yoksa ama şükür süt urunlerini komple kesmem yetti. Sende alerjen ürünleri kademeli keserek bi dene ki bosuna yememezlik etme

Ne verdi gaz damlası

Kabızken yemek yemezler. Altan dolu olunca üstten geri tepiyor. Gliserin kansuk ile boşalt bağırsaklarını ufaklığın yazık kim bilir ne eziyeti var. Kansuk'u boydan 2ye bölüp koyabilirsin. Bir de çok az nane suyu deneyebilirsin. Hem hazmettirir hemde midesine faydası olur. Yarım çay yada 1 çay kaşığı en fazla.

Arkadaslar siz bebisleri nasil yatiriyorsunuz ben reflu yatagi kullandim bu zamana kadar ancak artik kullanilcak hali kalmadi kafasinin debk geldigi yer çöktü bende kendi yatagina yatirmaya basladim yastik kullaniyormusunuz ?
Doktor bana reflü için yatağın başını yükselt, yastıktan ziyade dedi. Başının altına yastık koymadan direk yatağın başını 20-25 derece kadar yülseltirsen de olur

demir şurubu kan ilacımı canım ben başladım ona allah korusun ay verım dur bugun vermemıstım
Ben bizim çocuk doktoruyla konuştum. Bu hazımsızlık ve kabızlık işini. Doktor birden 4 damla verme 2 damla gün aşırı 1 hafta kadar böyle devam et. Sonra hergün 2 damla 1 hafta 10 gün kadar da böyle. Sonra 4 damla gün aşırı sonra 4 damla hergün dedi.

Bu arada eksikliği gerilik yapıyor da fazlalığı da bir sürü sorun çıkartıyor. Normalde kan değerlerine bakılmadan verilmesi uygun değil. Sırf önlem amaçlı veriyormuş devlet de bende de bir sürü kocaaaamnaaannn soru işaretleri var.

Doğal ve Bitkisel Öksürük Şurubu Tarifi

İçindekiler

• 1 litre şişe suyu
  • 100 gram rendelenmiş zencefil kökü
  • 225 gram papatya çiçeği
  • 30 gram hatmi kökü tozu
  • 15 gram tarçın
  • 60 ml limon suyu
  • 240 ml halis bal
Hazırlanışı

1. Orta boy bir tencereye suyu ve bitkileri koyun ve yüksek ateşte kaynatın.
  2. Kaynama noktasına gelip fokurdamaya başlayınca kısık ateşe getirin.
  3. Su miktarı yarıya inene kadar karışımı kısık ateşte tutun.(Bitkileri süzdükten sonra yaklaşık 1 bardak sıvıya ihtiyacınız olacak).
  4. Karışımı süzgeçten süzerek bitkileri süzün ve ayırın.(Bitkileri kompost yapmak için kullanabilirsiniz!)
  5. Sıvı karışım hala ılıkken (kaynamıyor olmalı), limon suyu ve balı ekleyip iyice karıştırın.
  6. Sıvı karışımı hava geçirmeyen cam bir kavanoza koyarak buzdolabında 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Kullanım

Öksürük ortaya çıktığında, hazırladığınız ‘iksir’den çocuklara günde 1 tatlı kaşığı, büyüklere ise 1 yemek kaşığı verebilirsiniz.

Bir çoğumuzun bildiği gibi bal öksürük yatıştırıcı doğal bileşenlere sahip. Zencefil ise yangıya iyi gelen ve balgam söktürücü özellikler taşıyor. Papatya kasları gevşetiyor, böylelikle boğazdaki gıcığı rahatlatıyor, ayrıca dinlendirici bir uyku için de bire bir. Hatmi kökü tüm bitkiler arasında en yüksek oranda göğüs yumuşatıcı, tahriş giderici ve mukoza koruyucu etkiye sahip. Tarçın ise, hem lezzet katmak hem de bağışıklık sistemini desteklemek için şuruba ekleniyor.

Tecrübeyle sabit olduğundan, bu şurubun harika bir ‘iksir’ olduğunu söyleyebilirim :) İçerdiği şifalı bitkiler ve bal sayesinde öksürüğün ve boğaz tahrişinin azalmasına ve kesintisiz bir uyku uyunmasına yardımcı oluyor.

Yalnız, bu şurup bal içerdiğinden ve bal 1 yaş altındaki çocuklar için uygun olmadığından, 1 yaş altı çocuklar için uygun olmadığının altını çizmek isterim.

Peki siz hiç evde öksürük şurubu yaptınız mı? Hangi bitkileri eklediniz? Öksürüğü hafifletmek için ne tür doğal reçeteler kullanıyorsunuz? Aşağıda bizlerle de paylaşırsanız harika olur :)

Hurma protein, yağ ve karbonhidratı aynı anda içeren tek meyve. Ayrıca C vitamini açısından da oldukça zengin bir besin kaynağı.

Hurmanin faydalari

Hurma, içinde bulanan B1 ve B2 vitaminleriyle karaciğerin güçlenmesine yardımcı ve boğaz ağrısı, öksürük gibi sorunlara birebir.

Demir ihtiva ettiğinden kansızlığa iyi geliyor. Bol miktarda fosfor ve kalsiyum içeren hurma, bebeklerinizin kemik hastalıklarına karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bebeğinize günde 2 tanehurma vererek hem sağlıklı beslenmesini destekleyip hem de hastalıklardan korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

8 ay civarındaki bebeğinizi hurmayla tanıştırabilirsiniz. Rafine şeker yerine bebek ve çocuklarınızın yiyeceklerini tatlandırmak için kullanabileceğiniz çok faydalı bir doğal tatlandırıcı görevi görenhurma meyvesi aynı zamanda yüksek lif oranıyla kabızlık çeken minikler için de harika bir besin.Hurmalı tarifler için tıklayın.

Aklınızda bulunsun

Hurmayla yapılan mamaların hazırlanışı kolay ve pratik. Fakat çok şekerli bir yiyecek olduğu için fazla kullanılmaması gerek.

Piyasada bulunan hurmalar genellikle şekerde yumuşatılıyor. Alırken içindekiler kısmını okuyarak almanın veya aldığınız yere sormanın faydası var.

1 hurma (24 gr) içinde;

A vitamini 35.8 IU
Folat 3.6 MCG
K vitamini 0.6 mcg
B6 vitamini 0.1 mg
Chloine 2.4 mg
Kalsiyum 15.4 mg
Demir 0.2 mg
Magnezyum 13.0 mg
Fosfor 14.9 mg
Potasyum 167 mg

Gurme Bebek

Bebeğimin üst dişleri çok sancılı çıkıyor, iştahı azaldı, ishal bile oldu. Ben de hem dişetlerine hem de bağırsaklarına iyi gelecek bir meyve aradım ve buldum ! Trabzon hurması Mükemmel bir meyve. Eğer mevsimiyse, yanınızda taşıyıp, dışarıda bile ortasından kaşıkla bebeğe yedirebilirsiniz Şimdi tam da mevsimi: Sonbahar !

Ben bebeğim için olgun olanlarından seçmiştim, onun için pişirmeye gerek kalmadan, direk ezicide ezdim ve verdim. Çok sevdi. Hadi bir taşla iki kuş vurayım dedim, birazını da yoğurtlayıp yedirdim, öyle daha da çok sevdi kesinlikle tavsiye ederim.

Trabzon hurmasını bebeğime ne zaman verebilirim?
8.-10. Aylardan itibaren verebilirsiniz anneler Genelde alerjik olmayan bir meyve olarak biliniyor.
Ben bir besinin verilmeye başlanma zamanının en erken olanını tercih ediyorum, yani 10. Ay değil de 8. Ayı

Trabzon hurmasını bebeğime nasıl yedirebilirim?
1. Olgununu seçip, direk patates ezici ya da elektrikli ezici yardımıyla ezip sade olarak verebilirsiniz

2. Çok olgun değilse, buharda haşlayıp püre yapabilirsiniz, püreye elma, muz gibi başka meyveler katabilirsiniz

3. Yoğurtla, yulav ezmesi ya da pirinç lapasıyla karıştırıp bir mama hazırlayabilirsiniz

4. Sizin hayal gücünüz ve damak tadınıza kalmış

Tıpkı keçiboynuzu tozlu pudingde olduğu gibi hurmalı bebek muhallebisi de bebekleri için pekmeze alternatif tatlar arayan anneler için ideal bir tarif. Yüzyıllardır doğum sonrası kanamayı kesici ve anne sütünü artırıcı özelliği bilinen hurma, aynı zamanda da çok kuvvetli bir antioksidandır. Hurmada % 44-88 oranında şeker bulunur. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, A, B1, B2, C vitaminlerini içerir. Aynı zamanda bebekleriniz için enerji deposudur da. Zira bir adet hurmada yaklaşık olarak 15 kalori bulunur. Bu da hurmayı sadece besin deposu değil enerji deposu haline de getirir. Hurmalı bebek muhallebisi, bol lif içeriği nedeniyle kabızlık sorunu çeken bebeklere tarafımdan şiddetle tavsiye olunur.

Malzemeler

• Beş adet kuru hurma
  • Bir su bardağı süt
  • İki tatlı kaşığı tam buğday unu
  • Bir yemek kaşığı kakao
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yumurta sarısı

Yapılışı

Beş adet hurmayı, bir su bardağı sütte 2-3 saat bekletin. Hurmalar yumuşayınca sütün içinden çıkarıp, çekirdeklerini ayıklayıp geri sütün içine bırakın. Elektrikli bir çırpıcı yardımıyla hurmalı süt karışımını pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Bu karışıma sırasıyla iki tatlı kaşığı tam buğday ununu, bir adet yumurta sarısını ve bir tatlı kaşığı kakaoyu ilave edin. Topak topak olmaması için ocağın kısık ateşinde ve sürekli karıştırarak pişirin. Hurmalıbebek muhallebisini birkaç dakika kaynatın ve ocaktan alın. Biraz ılıştıktan sonra tereyağını ekleyin. Kıvamı koyu ise süt ilave edebilirsiniz. Hurmalı bebek muhallebisihazır; afiyetle miniğinize yedirebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun

• Yukarıdaki tarif ,bir yaşından büyük bebekler içindir. Bir yaşından küçük bebeklere yapmak isterseniz, kakaoyu tariften çıkarıp, sütün yerine su kullanıp; hurmalı bebek muhallebisi iyice ılıdıktan sonra (şu tarifteki gibi) anne sütü veya mama ekleyebilirsiniz.
  • Hurmalı bebek muhallebisinin üzerine bebeğinizin tercihine göre dövülmüş fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz. Daha önce de bahsettiğim gibi ceviz iyi bir omega-3 kaynağı. Fındık ise çinko bakımından zengin bir kuruyemiştir.
  • Hurmalı bebek muhallebisi üzerine_ mevsimine göre_ dilimlenmiş muz, armut, elma veya şeftali dilimleri de çok yakışıyor. Bebeğiniz küçükse meyveleri çatalla ezerek kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…