Evet hiçte böyle değildi önceden sakin çocuk diyordum şimdi sanki büyükler gibi sinirleniyor elleri sıkıyor. Çok yorumluyorum beni kuklasi yaptı. Acaba geçici diyip idaremi etmek doğru yoksa bu alışkanlıkları engellemeye mi çalışmalıyız?Bir kac gündür bizde öyleyiz gecen gun ağlamaktan gözleri şiştine emıyor ne uyuyor surekli kucakta ve zor sakinlesiyor. Artık ne bel kaldı ne kol ne omuz bide herseye sinirleniyor kasiyo kendini
Canım yoğurdun içine koyarmut püresi ni dediler yaptım yedi yine yapmamisticanim ben armut puresi yedirdim bugun yarim cay bardagina yakin icine demir surubunu koydum yarim saate kakasini yaptı 4 gun olmustu bizimde
b u arada kizlar görümcem dr aike hekimligi yaptı 4 sne demir surubunu kullanmadıgimizi duyunca cokn kızdı zeka geriliğine neden oluyormus beyin gelişimi icin cok onemli dedi.biz tekrar başladık
Hadi ya bende vermeyim o zaman canım bide öyle deneyimYer elması inanılmaz gaz yapar canım ben emzirirken bile yediğimde çocuk mahvoluyordu hiç yemiyorum artık benide çok rahatsız ediyor o dokunuyor olabilir
Benim kıza 6,5 aylıkken 1 tatlı kaşığı verdim , çok sevdi. Yoğurtla da kaıştırdım onu da sevdi.Bebeğimin üst dişleri çok sancılı çıkıyor, iştahı azaldı, ishal bile oldu. Ben de hem dişetlerine hem de bağırsaklarına iyi gelecek bir meyve aradım ve buldum ! Trabzon hurmasıMükemmel bir meyve. Eğer mevsimiyse, yanınızda taşıyıp, dışarıda bile ortasından kaşıkla bebeğe yedirebilirsiniz Şimdi tam da mevsimi: Sonbahar !
Ben bebeğim için olgun olanlarından seçmiştim, onun için pişirmeye gerek kalmadan, direk ezicide ezdim ve verdim. Çok sevdi. Hadi bir taşla iki kuş vurayım dedim, birazını da yoğurtlayıp yedirdim, öyle daha da çok sevdikesinlikle tavsiye ederim.
Trabzon hurmasını bebeğime ne zaman verebilirim?
8.-10. Aylardan itibaren verebilirsiniz annelerGenelde alerjik olmayan bir meyve olarak biliniyor.
Ben bir besinin verilmeye başlanma zamanının en erken olanını tercih ediyorum, yani 10. Ay değil de 8. Ayı
Trabzon hurmasını bebeğime nasıl yedirebilirim?
1. Olgununu seçip, direk patates ezici ya da elektrikli ezici yardımıyla ezip sade olarak verebilirsiniz
2. Çok olgun değilse, buharda haşlayıp püre yapabilirsiniz, püreye elma, muz gibi başka meyveler katabilirsiniz
3. Yoğurtla, yulav ezmesi ya da pirinç lapasıyla karıştırıp bir mama hazırlayabilirsiniz
4. Sizin hayal gücünüz ve damak tadınıza kalmış
Tatlım bebiş ne kadarlık?
Maflor öncede kullanmistikNe verdi gaz damlası
Ben ayşe önerin listesini uyguluyorum canımYer elması gaz yapar, ama lifli olduğu için kabız yapmaz. Ayşe Önerin listesinde de ilk bunlar var. Havuç patates yer elması...
Canimm cok yorucu evet ama zor bi dönemden geciyor bebeklerimiz dis çıkarma cok sancılı bi süreç dertlerini dile getiremiyorlar ben 5-6 aylık bir bebegin anneyi kullanabileceğini düşünmuyorum kullanıyorsa da ihtiyacı doğrultusunda kullanıyor bize ihtiyacları var bu ağrıli donemi onlarla oynayarak eğlenerek tabiri caizse cogu zaman sebeklik yaparak geciricez ki acılarını unutabilsinler. Gözyaşları icinde ağliyo oglumEvet hiçte böyle değildi önceden sakin çocuk diyordum şimdi sanki büyükler gibi sinirleniyor elleri sıkıyor. Çok yorumluyorum beni kuklasi yaptı. Acaba geçici diyip idaremi etmek doğru yoksa bu alışkanlıkları engellemeye mi çalışmalıyız?
Gaviskon yapmazmis, ben iyice sacmaladim ne dusunecegimi sasirdim :) doktora gittigimizde cok sogukkanliydim oysa.Ek gıdaya başlamadık. Ama neden olduğunu buldum dirim, gece mide yanması için Gaviskon içmiştim onda da kalsiyum karbonat var ya, bu yüzden oldu bence. İçmeden aklıma geldi içindeki kalsiyum ama içerken bir anda aklımdan çıktı, anlık yani. Ne saçma diyecen ama aklım zaten karmakarışık olduğu için sık değişip şaşıyor böyle :) Teşekkür ederim burda konuşup fikir ve tecrübelerinizden faydalanmak güzel. Allah razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?