Ay bu aralar benim kız öyle fena oldu ki iki gündür çığlık atıyor ağlarken duyan ya düşürdüm ya dövdüm sanır o derece yani seninkiyle aynı hisler içinde değişim kızıma karşı bazen benim de aynı şekilde ona karşılık veresin geliyor
Kobay gibi kullanıyorlar bebeklerimizi ya ben yarısını vericem nede olsa yemeğe de başladık 15 gün sonra her gün sebzesine,çorbasına yağsız kıyma ilave edicem,yumurtasını da yiyor yeter ya vermicem deli eder bunlar insanı sanki sokaktan toplamisiz çocukları herkes başka birşey söylüyor..
Bebise avokado veren var mi? Tvde verilebilir dediler ama.
Nette bi sitede bi doktor var sabah okuduk, demir damlası vermeyin her gün etli yemek yedirin diyor. Bu vitamindir demirdir gereksiz yere veriliyor, 6 aydan sonra asi filan her sey bittigi icin, tekrar hastaneye saglik ocagina gelsinler kazanc olsun diye veriliyor diyor. Ne kadar dogru bilmem. Bu adam da doktor ötekiler de.Kobay gibi kullanıyorlar bebeklerimizi ya ben yarısını vericem nede olsa yemeğe de başladık 15 gün sonra her gün sebzesine,çorbasına yağsız kıyma ilave edicem,yumurtasını da yiyor yeter ya vermicem deli eder bunlar insanı sanki sokaktan toplamisiz çocukları herkes başka birşey söylüyor..
Sakinlestirmek icin ne yaptin canim?Yatirmada bu aydan itibaren biz reflu yastiklarini attik bas kismi yukari egimli yataginin zaten sirt ustu yatmaya alisti kafa donuyor bi sag bi sol yastik kulanmiyoruz biraz daha büyüsün belki o zaman
İyi geceler herkeze agziyla taniyor kismina kesinlikle katiliyorum benim ufaklik su sise kapagini sişeyle tabii soktu agzina gunduz, ama en çok kumaslari seviyor battaniye ve şu ucgen onlukleri agzina aliyor bugun dislik aldim ama pek bakmadi yuzune ayrica mikroplarada alismali bebisler pamuklara sarip buyutemeyiz unutmayin :)
Bu arada Tracy Hogg un Yeni annelere mucize cozumler kitabini aldim okuyorum kesinlikle tavsiye ediyorum oglumu bugun cay bahcesinde o okuduklarim sayesinde sakinlestirdim gezmekten cok yorulmus yavrucagima bi yardimim dokundu ve kendimi çok mutlu hissettim :)
Ben iki tane daha yetiştirdim vermedim hiç ne zeka gerilikleri var nede gelişim eksiklikleri Allah 'a şükür ama biz çok et tüketiriz ondanda olabilir.Hemşirenin dediği gibi 4 damla vereyim bir kaç hafta olmazsa.Zaten 9 aydan sonra verdirmiyorlar benimki 7 ye girdi..Nette bi sitede bi doktor var sabah okuduk, demir damlası vermeyin her gün etli yemek yedirin diyor. Bu vitamindir demirdir gereksiz yere veriliyor, 6 aydan sonra asi filan her sey bittigi icin, tekrar hastaneye saglik ocagina gelsinler kazanc olsun diye veriliyor diyor. Ne kadar dogru bilmem. Bu adam da doktor ötekiler de.
Bende 4 damla vereyim bir kaç hafta..Bazı doktorlar da çok karşı kan damlasına, kan ölçümü yapılmadan kesinlikle verilmemeli deniliyor ben ,5. Ayda bizim normaldi kanimiz ben hala vermedim kan damlası birkaç kez verdiğinde kabız oldu huzursuzlandi ama bundan sonra az miktarda vermeyi düşünüyorum bende
Bende 4 damla vereyim bir kaç hafta..
Valla ne desem hata olur ebeveyn olarak o karar size kalmış ben ver yada verme diyemem benimki 6 yı doldurdu bugün bir kaç hafta verip bırakırım.Bende 2-3 damla versemmi ki dusunuyorum hala, bizlere demir damlası mi verildi sanki banada çok gerek yok gibi geliyor ama insan rahat edemiyor tereddüt ediyor
Biz de gecmedik tam olarak ama biz birsey yerken kolunu cekiyor babasinin :-/Vercem ben ama ek gidaya gecmedim
Benim kiziminda sürekli çığlık atarak uyarmaları başladı özellikle meyve verdiğim günlerde resmen gaz sancısı gazını çıkardıktan sonra düşüyor, meyva bizde gaz yapıyor neyapmam lazım bilmiyorum vermekte gerekiyor
Yulaf unundan keçi sütünden yapıyorum Can'ım yada kendi sütümdenİyi akşamlar kızlar
Hiç yazamadım yazılanları ancak okudum
Eski gaz sancılı günlere geri döndük3 gündür çok ağlıyor uykudan çığlık atarak uyanıyor
Ek gıda olarak Elma ve muz yedi Buharda haşlamam gerekiyormuş.. Bugün günlük sütten yoğurt yaptım ama tutmadı nerde yanlış yaptım ki?
Pirinç unundan gece maması yaptım ama annrm pirinç unu kof kilo yapar dedi. Kuzenim öyle olmuş etler kemikleri boğmuş 6 aylıkken başını tutamazmıştı. Kalsiyum takviyesi almış. Peki muhallebiyi nasıl hazırlıyorsunuz?
Bu ek gıda konusunda çok pimpirikli ve acemiyim nasıl yapıcam bilmiyorum
Meyva ek gıdada gerekli değil canım, ayina göre sebze püresi, yoğurdu, tarhanası,muhallebisi,gene ayına göre kıyması yumurtası kahvaltısı daha önemli.. Meyvayi ince rendeleyip 3-5 dakika haşlanarak deneyin illa vercem diyorsanız o zaman dokunmaz inşallah.Benim kiziminda sürekli çığlık atarak uyarmaları başladı özellikle meyve verdiğim günlerde resmen gaz sancısı gazını çıkardıktan sonra düşüyor, meyva bizde gaz yapıyor neyapmam lazım bilmiyorum vermekte gerekiyor
Gözünüz aydın cnm darısı başımıza bizim de patladı patlıcak ama bn de patlıcm çıkssın şu dişler kurtulalım. Ellerini ısırıyo kuzum devamlı. İlk diş bi de azı dişi çok acır diyolar ama bilmiyorum:/ bizim alttaki 2 gelecek yakında inşallah. Acaba patladıktan sonra acısı kaşıntısı devam ediyo mu yoksa diş büyüyene kadar devam ediyo mu??kizlar bende demir damlasi ile ilgili soyle bir yaklasimda bulinayim.
biz alerjik oldugumiz icin vede bagirsagimizda hassas oldugu icin,9.ayda kan tahlili verip gerekli ise kullanacagiz.cok elzem olsa ferromixine baslatirdi diye dsusunuyorum.ama vermwyinde diyemiyorum tabi.sikintim olsa damlayi azaltip verebilirdim.miktari azaltmakta cozum hic vermemektense.
bu arada biz ikinci diside patlattik.bu ne hiz diyorum.ust dislerde patlarsa daha 6.ayimiz dolmadi.
canim muhallebisine mamasindan katabilirsin.anne sutuyle yapabolirsin.icine mkeyve katabilirsin.
pirinc unu bir tek bize kilo yapmiyor sanitim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?