Bende koyuyorumCan'ım bugün içine bi tatlı kaşığı zeytinyağı koydum daha cıvık oldu ve daha severek ve kolay yedi
Biraz ıhlamur ile sulandırabilirsin. yada kuru gün kurusu kayısı da değiştirebilir. Kuru ve pütürlü geldiği için öğürüyordur. Yanında boğazını ıslatmak için birşeyler verirsen öğürmez
Bize de dr önerdi cnm zaten alerjik bi durumumuz yoktu denedik sindirimde de sıkıntı olmadı çok şükür kullanıyorm o yüzdenİnek yada keçi sütü için erken değil mi???Normalde 1 yaşından önce verilmiyor. Doktor bana suyla pirinç ununu pişir içine formül mama ve biraz da istersen meyve koy dedi.
Bnm oğlum da çok korkuyo özellikle onun üstüne gelenlerden slm veren pişman oluyo :) o geceler çok zor uyuyo. Bi de ben ve babası hariç tüm öksürenlerden korkuyo. Korkak dedi geçen gün kp. Demiyoki sakin yetişiyo. Bn öyle çok bağırmam bağırsam da bütün gün bnmle oğlum 5,5 aydır böyle takılıyorz sesime de herşeyiime de alışık. Ne yalan söyliyim onlar gelince ağlasın da bi daha gelmesinler istiyorum:))Dün KV gittik. Ev kalabalıktı. Çocuğumu gene yastık kabartır gibi sevip, KP yerlerde yuvarladı. KB bağıra bağıra o da yatırıp kaldırdı. Bir de hani o doğran görümcem var ya o da geldi. O da bir parmak attı. Önüne gelen kurcaladılar anlayacağınız.Bir de bu tembel, kilolu falan filan bir sürü şey dediler.Bu arada 13 şubatta 67 cm 7,5 kgydik. Yanaklar biraz tontiş ama beden de öyle şişmanlık yok. Zaten miniş 3860 doğmuştu. Doktorda 4. ayın sonunda 2 katına çıktınız. Gelişiminde sıkıntı yok dedi. Hadi bunlara takılmıyorm. Tembelse tembel yuvarlanmayı beceremedi daha tatlışkom. Yüzükoyun yatmayı da sevniyor. Koyunca midede ne varsa çıkıyor.
Esas gelelim olaya. Eve geldik gene zamanında yatırdım yatağına. 5 aylık hayatı boyunca hiç bu kadar çok ağlama ve çığlığı bir arada duymamıştım. Gece saat 12 de bir ağlama bir çığlık. Eyvah dedim çocuğa birşey oldu. Gece saat 4e kadar mızır mızır. O uyur gibi yaptı, ben hiç uyumadım. Eşime de söyledim. Bu çocuk kesin uykuda korktu. Ya akşam bu kadar çok kurcaladılar. Gece çocuğun rüyasına girdi, yada dedim nazar değdi....
Ne nöbetler tutmuştum yaaa... Dusun 32. Haftada nöbet izinlerimi kullanıp izne bile çıktim :) tebrikler vallahi hafızan cok iyi :))) masallahhhhh yavruna.. Bana baksana bebek için neler neler yapıyor dusunuyor üzülüyordum.. Dra gittim ,tedaviye başlayacakken geldi hediyemiz :)Yakaladim seniihmal ediyordun arada bizi oralarda :) nobetin olacakti da ancak oyle :)) annemdeydim cok giremedim. Biraz vakit gecsin taniyin birbirinizi rahat edersin o zaman. dikisler bende de asiri fazlaydi fön ile kuruta kurutakuruta toparlandi şükür. Bi de bi tüyo vereyim bi bakacaksin kocaman olmus hic bugunleri yasamamissin. Aglasa da zirlasa da tadini cikar yahu gercekten ne ara buyudu benim sipa?
Günlük yapıyorum Can'ım havuçla ıspanak Yanyana olmuyor mu? Patatesle ıspanakmı yapsam yarın acaba nitrat olunca ne oluyor zararlı ise hiç vermiyimDoktor, havuçla ıspanağı karıştırma, ıspanak veriyorsan da günlük yap. Ispanağin, maydanoz, turp,pancar (2-3 sebze daha vardı hatırlayamadım)içinde nitrat var dedi Bulgur da gaz yapar
Canm biZde çok şükür kabızlık yok beş gündür veriyorum ama azaltıcam ne yapacağımıda bilemedım kafam karıştı aslındaBirden vermeyin. 2 doktorla da konuştum. 2 damla gün aşırı sonra 2 damla hergün, 4 damla gün aşırı 4 damla hergün
Mukut beynımi döndürdün iyiceMuz kabızlık yapar. 6 ayın sonunda verin diye bir yerde okudum. Elmanın sadece suyu kabız yapar; fakat püresi tuvalete çıkarır. Armut, elmadan daha çok gaz yapar. Eğer çok gazlıysa bebiş o zaman bu harda haşlayıp verin; ama çok haşlamayın ki vitamini ölmesin
Aynen büyük bi soru işareti o. Ben de 4buçuktan beri ara ara hep tattırdım şimdi tam 6ayı bitti hatta anasının üşengeçliğinden 6buçuk oldu artık öğün olarak vermem gerek ki sonra reddetmesin. Hemşire öyle korkuttu beni. Şimdi başlamazsan treni kaçırırsın şu anda damak tadının oluştuğu dönem diye. Beni de bi telaş sardı Nasıl yapcam diye. Burda bi arkadaş negüzel emziriyoduk ya ne rahat diyodu aynen katılıyorum yaa bide şimdi hazırla yedirmeye çalış yok yemedi öğürdü beğenmedi bide bi ton bulaşık kıyafet çıkacak
canm valla bizim drbsoylemisti zsten biz vermedik sonra gorumvemnde dr obda aynjsini soykedi veriyorum ben iyice sapitti bunlar hepsi ayri konusuyorAşı dan geliyorum arkadaşlar,kan damlasını hiç vermemiştim kabız yapıyor diye,arkadaşın biri armutla veriyorum yapıyor tuvaletini deyince vermeye karar verdim..Hemşire ye sordum kaç damla vericem diye "kilosunun yarısı "dedi.Benimki 8 kilo " ozaman 4 damla" dedi..Çok şaşırdım burda 11-12 damla veren arkadaş lar var doktorunuza bir danışın isterseniz dokunmasın bebeklerinize..
benim de saclar dokuluyor aylardir saclarim toplu geziyorm her yerde izlerim var :)) ev temiz olsa da sac oldu mu goze görünmüyor bizim kizin popousundan sirtindan boynundan ozlellikle de yoldugu icin ellerinden topluyorm .benimki kendi sacininda yutuyor demekki kakasinda sac oluyorValla bende de aynı sorun var. Avuçla geliyor. Heryerimizden saç çıkıyor. Sadece kendim olsa iyi eşimden kızın totosundan bile saç çıktı. Tavuk gibi kafam yerden kalkmıyor. Toto hava da kafa aşaığda dökülen saçlarımı topluyorum. Benden çıkan saçla 3-5 kel kellikten kurtulurdeu valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?