2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Dün KV gittik. Ev kalabalıktı. Çocuğumu gene yastık kabartır gibi sevip, KP yerlerde yuvarladı. KB bağıra bağıra o da yatırıp kaldırdı. Bir de hani o doğran görümcem var ya o da geldi. O da bir parmak attı. Önüne gelen kurcaladılar anlayacağınız.Bir de bu tembel, kilolu falan filan bir sürü şey dediler.Bu arada 13 şubatta 67 cm 7,5 kgydik. Yanaklar biraz tontiş ama beden de öyle şişmanlık yok. Zaten miniş 3860 doğmuştu. Doktorda 4. ayın sonunda 2 katına çıktınız. Gelişiminde sıkıntı yok dedi. Hadi bunlara takılmıyorm. Tembelse tembel yuvarlanmayı beceremedi daha tatlışkom. Yüzükoyun yatmayı da sevniyor. Koyunca midede ne varsa çıkıyor.
Esas gelelim olaya. Eve geldik gene zamanında yatırdım yatağına. 5 aylık hayatı boyunca hiç bu kadar çok ağlama ve çığlığı bir arada duymamıştım. Gece saat 12 de bir ağlama bir çığlık. Eyvah dedim çocuğa birşey oldu. Gece saat 4e kadar mızır mızır. O uyur gibi yaptı, ben hiç uyumadım. Eşime de söyledim. Bu çocuk kesin uykuda korktu. Ya akşam bu kadar çok kurcaladılar. Gece çocuğun rüyasına girdi, yada dedim nazar değdi....

Canım ilk günler güzel yedi zaten su bardaginda ıhlamur çayı veriyom ağzına tadlarindan sikildi sevdiği bisey verince çıkarmaya çalışmıyor sıpa değişik bi tad eklesrm yanına ayyy bi alissaydilar 3 öğün yemeğe herşey güzelde yorumluyor inssn acaba oğlumtopla su ooyuncakları dicem günlergelecekmi

Avokado küçük gurmeniz için harika bir besin kaynağı. Krema gibi dokusu ve tadıyla tam ona layık. Avokado için “Doğanın mükemmel yiyeceği” denir. Nedeni ise basit. Bir insanın ihtiyacı olan gıdanın heme hemen tümünü bünyesinde barındırıyor.

Avokadonun faydalari

Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için muhteşem bir yağ kaynağı. İçinde sodyum ve kolesterol da yok. İçindeki folat, lif, potasyum, E vitamini, demir ile tam bir sağlık bombası... Bir avokadoortalama 19 mikrogram betakaroten ve 3.5 gram yağ içeriyor. Avokado yagi bebeğinizin sinir sistemi ve beyin gelişimi için mükemmel bir destek. Üstelik avokadodaki yağ anne sütündeki yağ ile büyük benzerlik taşıyor.

Küçük gurmeniz 4. ve 6.aylar arasında avokado ile tanışabilir. Bebeğinizin ilk yıllarında büyümesi için karbonhidrat ve yağa ihtiyacı var. Avokado faydalari ile bu noktada yardımınıza yetişiyor. Özellikle onu çeşit çeşit gıdalarla tanıştırırken her an elinizin altında olabilir. Dilerseniz ezip, şeftalisine, armuduna, muzuna veya yoğurduna karıştırabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun

Koyu yeşil renkteki avokadoları seçmekte yarar var. Çok yumuşak olmaması da iyi olur. Sert avokadoları oda sıcaklığında bekletirseniz bir iki gün içinde yumuşarlar.

Avokado nasil yenir? Avokadoyu pişirmeye gerek yok. Bebekler için soyup ezmeniz yeterli olacaktır. Sizler için de bu mucize besini soyup dilimledikten sonra salatalara eklemenizi öneririz.Avokado ile hazırlayabileceğiniz sayısız tarif için tıklayın.

Bir orta boy avokadoda;

Vitaminler

Vitamin A - 338 IU
Vitamin C - 20.2 mg
Vitamin B1 (thiamine) - .2 mg
Vitamin B2 (riboflavin) - .3 mg
Vitamin B6 - .6 mg

Mineraller:

Potasyum: 1166 mg
Fosfor: 124 mg
Magnezyum: 67 mg
Kalsiyum: 30 mg
Sodyum:18 mg
Demir:1.4 mg

Gurme BEbek

Avokado püresi

Malzemeler :

• 1 olgun avokado
    2-3 kaşık yoğurt
    Limon (Tercihe bağlı)
    1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi

Yapılışı
Avokadoyu çekirdeğini çıkartıp soyup ezin.
Yoğurdu ve buğday ruşeymini ekleyin. Güzelce karıştırın. Dilerseniz bir kaç damla limondamlatabilir, küçük gurmeniz 1 yaşını geçtiyse azıcık tuz ekleyebilirsiniz.
Pişirmeye ihtiyacınız yok. Bu kremamsı tada küçük gurme bayılacak.

Püf Noktası
Doğanın kıymetli bir hediyesi olan ve değeri yeni yeni anlaşılmaya başlayan Buğday Ruşeymihakkında bilgiyi makalemizden edinebilirsiniz. 8.aydan itibaren, gluten alerjisi olmayan bebekler için rahatlıkla kullanabileceiniz bu önemli gıdayı hem kendiniz hem de minik gurmeleriniz için tavsiye ediyoruz.

İnek yada keçi sütü için erken değil mi???Normalde 1 yaşından önce verilmiyor. Doktor bana suyla pirinç ununu pişir içine formül mama ve biraz da istersen meyve koy dedi.
Bize de dr önerdi cnm zaten alerjik bi durumumuz yoktu denedik sindirimde de sıkıntı olmadı çok şükür kullanıyorm o yüzden

Bnm oğlum da çok korkuyo özellikle onun üstüne gelenlerden slm veren pişman oluyo :) o geceler çok zor uyuyo. Bi de ben ve babası hariç tüm öksürenlerden korkuyo. Korkak dedi geçen gün kp. Demiyoki sakin yetişiyo. Bn öyle çok bağırmam bağırsam da bütün gün bnmle oğlum 5,5 aydır böyle takılıyorz sesime de herşeyiime de alışık. Ne yalan söyliyim onlar gelince ağlasın da bi daha gelmesinler istiyorum:))

Ne nöbetler tutmuştum yaaa... Dusun 32. Haftada nöbet izinlerimi kullanıp izne bile çıktim :) tebrikler vallahi hafızan cok iyi :))) masallahhhhh yavruna.. Bana baksana bebek için neler neler yapıyor dusunuyor üzülüyordum.. Dra gittim ,tedaviye başlayacakken geldi hediyemiz :)
Bu dikisler fena ya ben baya bir geride hissediyorum.. İyileşince iyice orası dumduz olacak mi

Doktor, havuçla ıspanağı karıştırma, ıspanak veriyorsan da günlük yap. Ispanağin, maydanoz, turp,pancar (2-3 sebze daha vardı hatırlayamadım)içinde nitrat var dedi Bulgur da gaz yapar
Günlük yapıyorum Can'ım havuçla ıspanak Yanyana olmuyor mu? Patatesle ıspanakmı yapsam yarın acaba nitrat olunca ne oluyor zararlı ise hiç vermiyim

Birden vermeyin. 2 doktorla da konuştum. 2 damla gün aşırı sonra 2 damla hergün, 4 damla gün aşırı 4 damla hergün
Canm biZde çok şükür kabızlık yok beş gündür veriyorum ama azaltıcam ne yapacağımıda bilemedım kafam karıştı aslında
Mukut beynımi döndürdün iyice

canm valla bizim drbsoylemisti zsten biz vermedik sonra gorumvemnde dr obda aynjsini soykedi veriyorum ben iyice sapitti bunlar hepsi ayri konusuyor

mukut31 ay gurme Bebek'te okudum ödüm koptu daha vermem ama madem bu kadar zararlı Ayşe önerin sitesinde bile havuç ıspanak vs aynı öğünde var niye koymuşlar bugün verdim henüz belirti filan yok dha olmaz dimi

benim de saclar dokuluyor aylardir saclarim toplu geziyorm her yerde izlerim var :)) ev temiz olsa da sac oldu mu goze görünmüyor bizim kizin popousundan sirtindan boynundan ozlellikle de yoldugu icin ellerinden topluyorm .benimki kendi sacininda yutuyor demekki kakasinda sac oluyor

kızlarr bu sut sagma isi cok zor yaa 3 - 4;ay daha disimi sikarim inşâllah. sipaya bir saattr mama icircem kafasi bir saga bi sola gere gere basini yataktan cikacak essek yaa hic annem sabah ise gidecek bir suru isi var yatsin dinlensin yokk simdi yatsam bir saate kalkar gene minnos :)) geven hafta persembe basladom cokn yorucu oluyor maleseff .okudum anca gunduz bakamdim yazdıklarınıza.
ek guda isi ve mukut31 faydali bilgileri yakti beynimi napcagimi sasirdim cok duzensin gidiyor yani hep ayni tatlar oldu
mukut31 ne yapayimm benn yaa gurme bebekte menu vardı sabah muhallebi 15 te çorba oyle mi yapayim benimki sutu uyurken icio sadece.pekmezli muhallebi yapsam olur mi birde orda aylar genel 6-8 yazio hepsini yapabilirsek cevizli yapim ama kuruyemis 1 yas diyordu :// bana bir el ativer allasenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…