2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Oyy kiyamam canım gecmis olsun bir an once atlatir insallah şu aşıları düşünmek bile tedirgin ediyo beni

Yer elması8

Yamru yumru görüntüsü ile albenisi olmayan bir yiyecek yerelması. Oysa hem lezzetli, hem de kuvvetli bir besin kaynağı.

Yer elması faydaları

Demir, C vitamini, fosfor ve potasyumdan zengin bir yiyecek, vücut direncini arttırıcı bir etkisi var. Anne sütünü arttırıyor. Bebeğiniz kabızlık yaşadığı dönemlerde ona yerelması verebilirsiniz. Rahatlamasına yardımcı olacaktır. Kabızlık sorununa karşı yapılabilecekler için tıklayın.

Yer elması tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yer elması corbasi, ayvalı yer elması, kıymalı yer elması ve diğer tüm yer elması tarifleri için tıklayın.

Aklınızda bulunsun

Yer elması ekim ayında en taze şekilde bulunabiliyor. Pişirmenin en iyi yöntemi ise buharda haşlamak. Bu sayede içindeki vitaminler ölmez.

Uyarı

Yerelmasının içinde inulin adlı bir madde var. Bağırsaklar için faydalı. Ancak bu aynı zamanda sindirimi de zorlaştırıyor. Yani yerelması gaz sorunu yaratabilir. Bebeğinizde karın ağrısına neden olabilir. Eğer sindirim zorluğu çekeceğini düşünüyorsanız bebeğinizin 10 aylık olmasını bekleyin ve yerelmasını o zaman verin. Verdikten sonra da bir sindirim zorluğu çekip çekmediğini kontrol edin.

Yerelmasının içinde çok az miktarda nitrat var. O nedenle yerelmasını pişirdiğiniz suyu yemeklere eklemeyin. Diüretik (idrar söktürücü) bir yiyecek. Gurmeniz ishalse su kaybını artırmamak için vermeden önce doktorunuza sorun. Yerelmasını verirken üç gün bekleme kuralını uygulamayı unutmayın.

Gaz sorunu ile baş etme yolları için tıklayın.
İshale karşı yapılabilecekler için tıklayın.

150 gram yerelmasında;

A vitamini 30.0 IU
C vitamini 6.0 mg
Folat 19.5 mcg
Kalsiyum 21.0 mg
Demir 5.1 mg
Magnezyum 25.5 mg
Fosfor 117 mg
Potasyum 643 mg
Sodyum 6.0 mg
Protein 3 g

Posts Tagged ‘bebek için yer elması çorbası’
MAR
12
Pirinçli Yerelması Çorbası

Bebeğim için yerelması çorbası

Malzemeler:
400 gr kadar yer elması
1 küçük patates
1 küçük havuç
1/2 çay bardağı pirinç (ben kırmızı pirinç kullandım)
2 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 çay bardağı süt (isteğe bağlı)
3 su bardağı su
4 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tarif:

400 gr kadar yer elmasını kabuklarını soyarak, ya da çok taze ve ince kabukluysa kabuklarını soymadan, 1 küçük patates, 1 küçük havuç ile birlikte küp küp doğruyoruz, düdüklü tencerede sebzelere yarım çay bardağı pirinç, 2 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı suyu ekleyip pirinçler dağılana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip içine bir tutam karabiber ve 1 çay bardağı süt ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son 4 tatlı kaşığı zeytinyağını da piştikten sonra çorbaya ilave ediyoruz.
Çok lezzetli ve tam bir bebek çorbası oldu. Süt kullanmayanlar süt katmadan da yapabilirler, o şekilde de gayet kıvamlı ve besleyici oluyor.

Pirinç olarak kırmızı pirinç kullandım, daha sağlıklı ve lezzetli, tavsiye ederim, Afiyet olsun anneler !

Yerelmasının Faydaları

Yerelması, patates gibi kabuklu ya da kabuksuz tüketilebilen bir yumru sebze.Demir, potasyum, protein, lif, B1 ve kalsiyum açısından zengin ve böylece kaslara ve sinir sistemine iyi geliyor. Patatese benzemesine ve tatlımsı olmasına rağmen, kan şekerini hızla yükseltmiyor yani glisemik indeksi düşük ve kilo aldırmıyor. Özellikle bebeğe yedirirken besin değerini korumak için az suda haşlayıp haşlama suyunu yemekte kullanabilirsiniz.

Bebek ne zaman yerelması yiyebilir?

Yerelmasınınçİçerdiği “inülin” maddesi bağırsaklarımızdaki iyi huylu bakterilere çok iyi geliyor ama bebekte gaz ve buna bağlı karında gerilme oluşturabileceği için 8. Aydan önce verilmesi tavsiye edilmiyor. Benim bebeğim 6 aylıkken çok gaz problemi yaşamıyorduk, bu nedenle 8. ayda verilmesi önerilen sebzelerin bir çoğunu 6. aydan itibaren vermeye başlamışımdır. Ama siz doktorunuzun kontrolünde bebeğinizin tepkilerine göre onu beslemeye çalışın,

Afiyet olsun anneler !

bebeğiminyemekleri.com

Çocuğum neden kabız oldu?

Katı gıdaya geçen bebeklerde kabızlık sık rastlanan bir sorun. Genelde anne sütüyle beslenen bebekler katı gıdaya geçtiklerinde kabız olmaya daha fazla meyilli oluyorlar. Çünkü onların minik mideleri kolay sindirilebilen anne sütüne alışkın.

Kabızlığın bunun dışındaki nedenleri ise düşük lif ve az sıvı içeren gıdalarla beslenmeleri.
Genelde çocukların az sıvı alıp, yediklerinin de yeterince lif içermemesi kabızlığa neden oluyor. Bir de süt ve süt ürünlerini fazla tüketmek de kabızlık yapıyor.

Kabızlığa karşı bebeğime ne yedirmeliyim?

Küçük gurmenizin diyetinde yapacağınız değişiklikler kabızlıkla baş etmesine yardımcı olacaktır.
Küçük gurmenize gün boyu bol miktarda su içirin. Liften zengin meyve, sebzeler yedirin. Bunların dışında tam tahıl ürünleri ve kepekli ekmek de kabızlık için iyi bir ilaç.

4 ay civarındaki bebekler için sulandırılmış üzüm ya da erik suyunu doktorunuza danışarak verebilirsiniz.

Kabızken yiyebilecekleri;
Kayısı, kuru erik, şeftali, taze erik, armut, ıspanak, bezelye, kavun, kırmızı biber, yulaf, bal kabağı, salatalık, semizotu, turp, yer elması, pancar, patlıcan, kabak, çiğ havuç.

Kabızken bebeğime neler vermemeliyim?

Muz, süt, çikolata, patates kızartması, pirinç, pişmiş havuç, ayva

Kabızlık sorununu çözmek için beslenmenin dışında neler yapabilirim?

Çocuğunuz bebeklik çağındaysa karnına saat yönünde masaj yapın. Masajdan önce ellerinizi birbirine sürterek ısıtın ve sıcak ellerle masaj yapın.

Bebeğinizi sırt üstü yatırıp ayaklarını sanki bisiklete biniyormuş gibi hareket ettirebilirsiniz. Bu da bağırsak hareketlerini hızlandıracaktır.

Bunun dışında bebek ya da çocuk olsun fark etmez; ılık su dolu küvette oturtmak da çok faydalı oluyor.

Çocuğunuz tuvalete oturacak kadar büyükse her gün aynı saatte tuvalete oturtun. Tuvaleti olmasa bile oturtup en az on dakika oyalayın. Bu sayede bedeni her gün o saatte tuvalete oturacağını bilir ve sindirim sistemini ona göre düzenler. En az on beş gün sabredin. Bir süre sonra tam o saatte tuvaletinin geldiğini göreceksiniz. Çocuğunuzun ayakları yere değmiyorsa ayaklarının altına bir yükselti koyun. Ayaklar yere değmeden tuvalet yapmak hiç kolay değil. Bir yükseltiye bassın ve oradan destek alsın.

Sabahları aç karnına, kahvaltı öncesinde bir armut, biraz ılık su verebilirsiniz.

Ya bu kalça ağrısı neydi hakikatten benim de çok agridi. Tesekkur ederimmmm canım öyle böyle 22.günde bitti çok sukur :) ben sizin konuda kaldım . sağolsun herkes yardımcı oluyor.. Çok sevdim burayı:)
Kalça ağrısından korkma Can'ım benim de olmuştu hatta öyle şiddetliydiki mr çektirdik bi sorun mu var diye ama dinlene dinlene geçti çok şükür

Çok haklısın. Bu süt sağma işi çok yorucu oluyor. Bebegi beslemeye ayrı uğraş,sonra vakit bul da sağmaya ayrı uğraş. Zaten azaldı süt. Ne güzel emiyordu. Şimdı yok biberon yok mama yok sağma yok içirmeye uğraş, e bir de arada ek besin vermeye çalış. Ćocuk da sıkıldı. Yakında beslenmeyi tümden reddedecek Allah korusun. Ben ek besine 3-4 gün ara vereceğim. Alırsa sadece yoğurt veririm. Bunaldı yavrum. Süt mama ek besin. Zaten tam hazır değil ek besin istemiyor. Sağma işı de ne kadar sürer ne kadar götürebilirim bilmiyorum. Bebeğimin emdiģı günleri özledim. Bebekleri emen anneler çok şanslı.

Bu hangi bebekmiş anlamadım Mukut tuz Var karabiber var bunlar bir yaşına kadar yasak bence kesinlikle baharat verilmemeli bebeklere

Canım yaaa geçmiş olsun şimdinnasıl bizimkide haftaya yaaa napcam ben keşke aşılar olmasaydı da bebekken hastalıklar olmasaydı offgg

Canım ben yemek takımının tatlı kaşığını kullaniyom ölçek olarak ben 11 kaşık çorba 1 kaşık yoğurt veriyom 5 gundur artirsammi ben yer elması kullanmadım bu kahvaltı çok zorluyo sevmedi yumurtayı ogurerek zor yediriyom bazen çıkarıyor bende zorla yedirip bitiriyom
B

Ben ayşe önerin tariflerine yapıyorum 13 gündeyim sanırım yer elması ni hep verdim anam napacagimiZi şaşırdık yahu

Himmm portakal kadarsa yarım litre kadar yiyebilir bi öğünde gece manasını 300 ml me cikarsammi

Aaa yapma canm öyle beğenmediği sevmediği besini kesinlikle vermemelisin onu bırakıp bir hafta veya iki hafta sonra tekrar denemelisin yemezse Birdaha bu şekilde ortadan kaldırıp iki üç hafta snra tekrar

Birlikte kahvaltı yapalım istiyom hep benim yediklerome elini söküp ağzına tasiyo sanki ben farklı yiyom offf verince begenmiyo
Aaa yapma canm öyle beğenmediği sevmediği besini kesinlikle vermemelisin onu bırakıp bir hafta veya iki hafta sonra tekrar denemelisin yemezse Birdaha bu şekilde ortadan kaldırıp iki üç hafta snra tekrar

Canım yaaa geçmiş olsun şimdinnasıl bizimkide haftaya yaaa napcam ben keşke aşılar olmasaydı da bebekken hastalıklar olmasaydı offgg
Sağol güzelim , hala keyifsiz herseye ağlıyor

Aldım ben vereceğim. İçinde Omega3 ve 6 çokça var. HAtta onunla ilgili bir yazı okudum. Yetiştiği yerde fakir yağı diye geçiyormuş. Yağ açısından oldukça zengin.
yetistigi yerde ucuzdur tabii:)) ben de vermeyi düşünüyorum. sirada patates var ona da alerjisi yoksa bir sonraki denemem ispanak ve bir sonraki avokado seklinde olabilir

kizlar annem sabah nur viralin programina denk gelmis bizim bebe tvye bakinca kapatmis hemen. doktor bebeklere pure vermeyin diyomus. yok anne dedim sen yanlis anlamışsındır yok diyo alt yazi da gecmis. izleyen var mi merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…