Oyy kiyamam canım gecmis olsun6 ay aşısı mahvetti çocuğumu.. Sabaha kadar yandı yavrum.. Calpol bile zor kar etti. Bacakları ne kadar acıdıysa attırı attırı verdi surekli. Çok üzüldüm çok. İlk defa bir aşısı bukadar yıprattı çocuğumu. Allah çaresiz hastalığı olan annelere güç versin.. Evlât bambaşka birşey.
Kalça ağrısından korkma Can'ım benim de olmuştu hatta öyle şiddetliydiki mr çektirdik bi sorun mu var diye ama dinlene dinlene geçti çok şükürYa bu kalça ağrısı neydi hakikatten benim de çok agridi. Tesekkur ederimmmm canım öyle böyle 22.günde bitti çok sukur :) ben sizin konuda kaldım . sağolsun herkes yardımcı oluyor.. Çok sevdim burayı:)
Çok haklısın. Bu süt sağma işi çok yorucu oluyor. Bebegi beslemeye ayrı uğraş,sonra vakit bul da sağmaya ayrı uğraş. Zaten azaldı süt. Ne güzel emiyordu. Şimdı yok biberon yok mama yok sağma yok içirmeye uğraş, e bir de arada ek besin vermeye çalış. Ćocuk da sıkıldı. Yakında beslenmeyi tümden reddedecek Allah korusun. Ben ek besine 3-4 gün ara vereceğim. Alırsa sadece yoğurt veririm. Bunaldı yavrum. Süt mama ek besin. Zaten tam hazır değil ek besin istemiyor. Sağma işı de ne kadar sürer ne kadar götürebilirim bilmiyorum. Bebeğimin emdiģı günleri özledim. Bebekleri emen anneler çok şanslı.kızlarr bu sut sagma isi cok zor yaa 3 - 4;ay daha disimi sikarim inşâllah. sipaya bir saattr mama icircem kafasi bir saga bi sola gere gere basini yataktan cikacak essek yaa hic annem sabah ise gidecek bir suru isi var yatsin dinlensin yokk simdi yatsam bir saate kalkar gene minnos :)) geven hafta persembe basladom cokn yorucu oluyor maleseff .okudum anca gunduz bakamdim yazdıklarınıza.
ek guda isi vemukut31 faydali bilgileri yakti beynimi napcagimi sasirdim cok duzensin gidiyor yani hep ayni tatlar oldu
mukut31 ne yapayimm benn yaa gurme bebekte menu vardı sabah muhallebi 15 te çorba oyle mi yapayim benimki sutu uyurken icio sadece.pekmezli muhallebi yapsam olur mi birde orda aylar genel 6-8 yazio hepsini yapabilirsek cevizli yapim ama kuruyemis 1 yas diyordu :// bana bir el ativer allasenn
Sağol canım bende hiç sevemedim bu aşı larıOyy kiyamam canım gecmis olsunbir an once atlatir insallah şu aşıları düşünmek bile tedirgin ediyo beni
Bu hangi bebekmiş anlamadım Mukut tuz Var karabiber var bunlar bir yaşına kadar yasak bence kesinlikle baharat verilmemeli bebeklerePosts Tagged ‘bebek için yer elması çorbası’
MAR
12
Pirinçli Yerelması Çorbası
Bebeğim için yerelması çorbası
Malzemeler:
400 gr kadar yer elması
1 küçük patates
1 küçük havuç
1/2 çay bardağı pirinç (ben kırmızı pirinç kullandım)
2 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 çay bardağı süt (isteğe bağlı)
3 su bardağı su
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tarif:
400 gr kadar yer elmasını kabuklarını soyarak, ya da çok taze ve ince kabukluysa kabuklarını soymadan, 1 küçük patates, 1 küçük havuç ile birlikte küp küp doğruyoruz, düdüklü tencerede sebzelere yarım çay bardağı pirinç, 2 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı suyu ekleyip pirinçler dağılana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip içine bir tutam karabiber ve 1 çay bardağı süt ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son 4 tatlı kaşığı zeytinyağını da piştikten sonra çorbaya ilave ediyoruz.
Çok lezzetli ve tam bir bebek çorbası oldu. Süt kullanmayanlar süt katmadan da yapabilirler, o şekilde de gayet kıvamlı ve besleyici oluyor.
Pirinç olarak kırmızı pirinç kullandım, daha sağlıklı ve lezzetli, tavsiye ederim, Afiyet olsun anneler !
Yerelmasının Faydaları
Yerelması, patates gibi kabuklu ya da kabuksuz tüketilebilen bir yumru sebze.Demir, potasyum, protein, lif, B1 ve kalsiyum açısından zengin ve böylece kaslara ve sinir sistemine iyi geliyor. Patatese benzemesine ve tatlımsı olmasına rağmen, kan şekerini hızla yükseltmiyor yani glisemik indeksi düşük ve kilo aldırmıyor. Özellikle bebeğe yedirirken besin değerini korumak için az suda haşlayıp haşlama suyunu yemekte kullanabilirsiniz.
Bebek ne zaman yerelması yiyebilir?
Yerelmasınınçİçerdiği “inülin” maddesi bağırsaklarımızdaki iyi huylu bakterilere çok iyi geliyor ama bebekte gaz ve buna bağlı karında gerilme oluşturabileceği için 8. Aydan önce verilmesi tavsiye edilmiyor. Benim bebeğim 6 aylıkken çok gaz problemi yaşamıyorduk, bu nedenle 8. ayda verilmesi önerilen sebzelerin bir çoğunu 6. aydan itibaren vermeye başlamışımdır. Ama siz doktorunuzun kontrolünde bebeğinizin tepkilerine göre onu beslemeye çalışın,
Afiyet olsun anneler !
bebeğiminyemekleri.com
agzina saglik canm .katılıyorum
@dirim alerji uzmanimiz onu ds unuttumamak lazım.
bende kendimi hazirci gibi hissediyorumvalla onlara bravo hem bebek hem araştırma hem paylaşım
6 ay aşısı mahvetti çocuğumu.. Sabaha kadar yandı yavrum.. Calpol bile zor kar etti. Bacakları ne kadar acıdıysa attırı attırı verdi surekli. Çok üzüldüm çok. İlk defa bir aşısı bukadar yıprattı çocuğumu. Allah çaresiz hastalığı olan annelere güç versin.. Evlât bambaşka birşey.
B
Ben ayşe önerin tariflerine yapıyorum 13 gündeyim sanırım yer elması ni hep verdim anam napacagimiZi şaşırdık yahu
Tatlım, çok çeşide gerek yok şimdilik. Benim şimdiye kadar verdiklerim:
pirinç unu muhallebi(suyla pişiyor-içine formül mama ve bazen az meyve( 1) hippin elmasından ve hippin elma havucundan koydum 2) çok az muz koydum neredeyse yerli muzun çeyreği( yerli muz çikitanın yarısı kadar) )
Bal kabağı gün kurusu kayısı-buharda hasşlanmış
havuç- sarı patates
havuç-tatlı patates-yer elması( çok az)
dün eşim baktığı için milupa taze fasulye-domates kavanoz maması yarım kavanoz
hergün kavanoz maması miktarı yoğurt-bazen bir öğünün tamamı- bazen 1 kavanozu iki öğünde veriyorum.
Çeyrek armut her zaman değil.
Bu arada tam uyku düzeni olmadığı için sabah eşim yedirebilirse 9-10 gibi yoğurtla başlıyoruz. Öğle 1-4 arasında sebze saat 6-7 arası da muhallebi o da her zaman değil. Saatler birbirine yakınsa bazen sadece 2 öğünde kalıyor. Doktor midesi limon kadar kendin ayarla dedi. 6. ayın sonunda portakal kadar oluyormuş. Ama dolu mu boş mu sormadım :9
Canım ben yemek takımının tatlı kaşığını kullaniyom ölçek olarak ben 11 kaşık çorba 1 kaşık yoğurt veriyom 5 gundur artirsammi ben yer elması kullanmadım bu kahvaltı çok zorluyo sevmedi yumurtayı ogurerek zor yediriyom bazen çıkarıyorbende zorla yedirip bitiriyom
Aaa yapma canm öyle beğenmediği sevmediği besini kesinlikle vermemelisin onu bırakıp bir hafta veya iki hafta sonra tekrar denemelisin yemezse Birdaha bu şekilde ortadan kaldırıp iki üç hafta snra tekrar
HahahaBirlikte kahvaltı yapalım istiyom hep benim yediklerome elini söküp ağzına tasiyo sanki ben farklı yiyom offf verince begenmiyo
Hahahasende onun tabağını ona yakın koy canm elini daldırıp daldırıp yesin
Sağol güzelim , hala keyifsiz herseye ağlıyorCanım yaaa geçmiş olsun şimdinnasıl bizimkide haftaya yaaa napcam ben keşke aşılar olmasaydı da bebekken hastalıklar olmasaydı offgg
yetistigi yerde ucuzdur tabii:)) ben de vermeyi düşünüyorum. sirada patates var ona da alerjisi yoksa bir sonraki denemem ispanak ve bir sonraki avokado seklinde olabilirAldım ben vereceğim. İçinde Omega3 ve 6 çokça var. HAtta onunla ilgili bir yazı okudum. Yetiştiği yerde fakir yağı diye geçiyormuş. Yağ açısından oldukça zengin.
Eee ne verin demiş :)kizlar annem sabah nur viralin programina denk gelmis bizim bebe tvye bakinca kapatmis hemen. doktor bebeklere pure vermeyin diyomus. yok anne dedim sen yanlis anlamışsındır yok diyo alt yazi da gecmis. izleyen var mi merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?